tgoop.com/Minavash/1232
Last Update:
📘هنر همیشه بر حق بودن
📝آرتور شوپنهاور
فقط با کسانی بحث کنید که می دانید آنقدر عقل و عزّت نفس دارند که حرفهای بیمعنی نمیزنند؛ کسانی که به دلیل توسّل میجویند، حقیقت را گرامی میدارند و آنقدر منصف هستند که اگر حق با طرف مقابلشان باشد، اشتباه بودن خود را قبول میکنند؛ پس نتیجه میگیریم که به ندرت در هر صد نفر یک نفر ارزش آن را دارد که با او بحث کنی. بگذار دیگران هرچه دوست دارند بگویند، زیرا هر کسی آزاد است که احمق باشد (شوپنهاور، ۱۳۹۱: ۱۲۰).
کتاب «هنر همیشه بر حق بودن»، معرّف سیوهشت راه مجادله و توصیههای عملی درجهت غلبه بر حریف و چگونگی چشمپوشی بر حقیقت است. کتابی که هرچند ظاهر مطالب ذکر شده در آن جدلی بوده و برخی آن را بیهیچ عذر و بهانهای ماکیاولی میدانند، میتوان در آن با برخی آفات بحث و استدلال نیز آشنا شد و هنر همیشه بر حق بودن را سندی کنایهآمیز و طنزآلود شمرد.
از مهمترین موارد فنّ جدل، که در این کتاب مختصر ذکر شده است، میتوان به استفاده از مقدّمات کاذب، مطرح کردن پرسشهای انحرافی، استفاده از مشترکهای لفظی، اقرار گرفتن توسط پرسشهای متعدّد، محدود کردن دایرۀ قضیۀ خود و گسترش دادن موضوع حریف، غیرقابل پیشبینی بودن، مدّعی پیروز شدن، منحرف کردن بحث، سوءاستفاده کردن از دلیل نادرست حریف، تمسخر حریف با تعریف کردن از او، عصبانی کردن حریف، متقاعد کردن حضّار بر شکست حریف و توهین و عصبانی کردن خصم اشاره نمود.
منبع:
_ شوپنهاور، آرتور، ۱۳۹۱، هنر همیشه بر حق بودن، ترجمه عرفان ثابتی، تهران، ققنوس.
https://www.tgoop.com/Minavash
BY میناوش

Share with your friend now:
tgoop.com/Minavash/1232