tgoop.com/Minavash/1221
Last Update:
📘تفسیر بیانالسعادة
📝سلطان محمد گنابادی
سلطان محمد گنابادی، مشهور به سلطانعلی شاه نعمتاللهی (۱۲۵۱-۱۳۲۷)، در تفسیر «بیانالسعادة»، پس از اقرار به تحریف معنوی و لفظی قرآن مینویسد:
بدان که اخبار بسیاری از ائمه اطهار درباره واقع شدن زیاده و کم و تحریف در قرآن به ما رسیده است بهطوریکه درباره صدور بعضی از آنها از ائمه شک باقی نمیماند... [با اینحال] مأموریم که به همین قرآن اعتماد کنیم و بایدها و نبایدهایش را فرمان بریم... [چراکه] مهمترین هدف از کتاب الهی، راهنمایی بهسوی عترت و توسّل به آنان میباشد و در این قرآن کنونی برهان و حجّت بر اهلبیت موجود است (گنابادی، ۱۳۷۳: ۱/ ۲۱۳ الی۲۱۵).
در بخشی از این تفسیر شیعی، که به تأیید آیتالله سید روحالله خمینی (خمینی، ۱۳۷۸: ۹۳-۹۴) و آیتالله حسنزاده آملی (حسنزاده آملی، ۱۳۸۱: ذیل «سخنرانی در دانشگاه صنعتی نفت محمودآباد») رسیده است، میخوانیم:
چون تمام اجزای عالَم مظاهر اسماء خداوند است، پس هر معبودی را که انسان پرستش کند درحقیقت خدا را پرستش کرده است. پس انسانها در پرستش، همچون شیطانپرستان که شیطان را پرستش میکنند، و کاهنان که جن را پرستش میکنند، و برخی زرتشتیه که عناصر را پرستش میکنند، و سامریها که سنگ و درختان و گیاهان را پرستش میکنند، و مثل فرعونیان و جمشیدیه که انسان را پرستش میکنند، و بعضی هندوها که حیوانات را پرستش میکنند، و مثل صابئین که ستارگان را پرستش میکنند، و باز مثل برخی هندوها که آلت تناسلی انسان را پرستش میکنند، همه و همه به پرستش خدا مشغول هستند؛ چون همگی مظاهر اسماء خدا را پرستش میکنند، پس همه خداپرست هستند ولی نمیدانند (گنابادی، ۱۳۸۱: ۸/ ۲۵۱-۲۵۲).
اگر مؤمن بدانستی که بت چیست
یقین کردی که دین در بت پرستیست
منابع:
_ گنابادی، سلطان محمد، ۱۳۷۳ و ۱۳۸۱، تفسیر بیانالسعادة فی مقاماتالعبادة، ترجمه حشمتالله ریاضی و محمد رضاخانی، بیجا، بینا - تهران، سرّالاسرار.
_ خمینی، سید روحالله، ۱۳۷۸، تفسیر سوره حمد، تهران، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام خمینی.
_ حسنزاده آملی، حسن، ۱۳۸۱، دانشگاه صنعتی نفت محمودآباد، بیستویکم آذرماه.
https://www.tgoop.com/Minavash
BY میناوش

Share with your friend now:
tgoop.com/Minavash/1221