tgoop.com/Minavash/1218
Last Update:
📘تو نباید بکُشی
📝یورگن تودنهوفر
آمریکا که در بسیاری از موارد مورد تحسین من است و غرب در زمینههای علوم طبیعی، هنر، موسیقی، ادبیات، ورزش، اقتصاد، صلح و آزادی بسیار مدیون آن است، چندین برابر خشونتطلبتر از جهان اسلام است و تمام آمارهای جرم و جنایت، این کشور را بهعنوان خشونتطلبترین جامعۀ دموکرات غرب نشان میدهد (تودنهوفر، ۱۳۹۵: ۶۴-۱۱۹-۱۲۰).
آمریکا بعد از حادثۀ یازده سپتامبر به کشور افغانستان حمله کرد و با رفتارهایی ناباورانه مانند تجاوز توسط سگها به شکنجۀ افغانها پرداخت! درحالیکه هیچکدام از نوزده نفری که در یازده سپتامبر عملیات انتحاری انجام دادند افغانستانی نبودند. پانزده نفر آنها تبعۀ عربستان بودند و سه نفر از سرکردگانشان هم در هامبورگ اقامت داشتند. طالبان و القاعده نیز محصول مشترک سازمانهای اطلاعاتی عربستان و پاکستان و خود آمریکا بودند (همان: ۶۶-۱۳۲-۱۳۳).
دکتر یورگن تودِنهوفِر، خبرنگار و سیاستمدار آلمانی، بارها به خاورمیانه سفر کرده و مشاهدات خود از این منطقه را در کتابی قابل توجه با عنوان «تو نباید بکُشی: صلح، رؤیای من» به تصویر کشیده است و ضمن مخالفت با هرگونه خشونت، جنگ، کشتار و تهدیداتی مانند پاک کردن اسرائیل از روی نقشۀ جغرافیایی (همان: ۳۳۹-۳۴۲)، به نقد صریح سیاستهای دروغین و خصمانۀ غرب پرداخته و جنایات کشورهایی چون آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان را محکوم کرده است.
تودنهوفر چند مرتبه به سوریه میرود و با بشار اسد به گفتوگو میپردازد. بارها به ایران سفر میکند و در یکی از این سفرها به قم دعوت میشود تا گفتوگویی با آیتالله جوادی آملی داشته باشد. هرچند به سبب انتقاد از سیاستهای تحریکآمیز احمدینژاد، آیتالله با عصبانیت از او جدا شده و گفتوگوی کمتر از دو دقیقهای آنان ناقص میماند (همان: ۳۴۴-۳۴۵).
بااینکه در قسمتهایی از این کتاب، ازجمله تمجید از حکومت ایران، اشتباهات متعدد و گوناگونی دیده میشود و گویی ترجمۀ فارسی آن نیز در بخشهایی مورد سانسور قرار گرفته است، اما بنیاد تو نباید بکشی ارزشمند و خواندنی است. تودنهوفر ضمن اینکه محمود احمدینژاد را نامحبوبترین فرد در غرب میداند (همان: ۲۰۸) و بشار اسد را دیکتاتوری میشمرد که دستانش به خون آلوده است، معتقد است دستهای باراک اوباما، که برندۀ جایزۀ صلح نوبل شده، نیز آلوده به خون مردم بیگناه افغانستان، پاکستان، سومالی، یمن و سوریه است (همان: ۳۲۷-۳۲۸).
یورگن تودنهوفر بر آن باور است که غرب در خاورمیانه اصلاً دنبال برقراری دموکراسی نبوده است و قصۀ حمایت از یک قیام دموکراسیخواهانه علیه یک دیکتاتور افسانهای بیش نیست؛ چراکه هیچوقت از قطر و عربستان سعودی، که دو کشور دیکتاتوری و غیردموکراتیک هستند، خواستار برگزاری انتخابات نشده است (همان: ۲۰۶-۲۲۹-۳۲۵). استعمارگران فرانسوی صدوسی سال رفتاری وحشیانه با مردم الجزایر داشتند. چنانکه آزمایش بمبهای اتمی در صحرای الجزایر و سر بریدن انسانها جزئی از گذران وقت فرانسویان بود. تنها در شش سال آخر استعمار فرانسه، دومیلیون الجزایری کشته شدند و در هشت سال خونین پایانی، هشتهزار روستا با خاک یکسان شد (همان: ۴۱).
سیاستمداران برای اینکه کارهایشان با اصول شرافتمندانه در تضاد نباشد، با بیشرمی تمام به زبان تجاوز میکنند و با به کار بردن واژگانی زیبا به توجیه جنگ و اعمال جنایتکارانۀ خود میپردازند (همان: ۱۱۷). جیمی کارتر در سال ۲۰۰۵ در کتابی مینویسد: «در دنیا تقریباً سیهزار سلاح اتمی وجود دارد؛ آمریکا دارای دوازدههزار از این نوع سلاحها است. روسیه دارای شانزدههزار، چین چهارصد، فرانسه سیصدوپنجاه، اسرائیل دویست، بریتانیای کبیر صدوهشتادوپنج و هند و پاکستان هر کدام چهل». و منِ تودنهوفر بر آن باورم که تمام سلاحهای اتمی کاملاً غیرمتعارف و غیرانسانی هستند که به هیچ درد نمیخورند، به جز کشتن انسانها و به خطر انداختن تمدن بشری. پس هیچ کشوری حق داشتن سلاحهای اتمی را ندارد و بیشرمانه است که آمریکا و اسرائیل، که خودشان دارای هزاران بمب اتمی هستند، ایران را اگر بخواهد احتمالاً یک یا دو و یا سه بمب اتمی بسازد به حملۀ نظامی تهدید کنند (همان: ۳۴۵-۳۴۶).
منبع:
_ تودنهوفر، یورگن، ۱۳۹۵، تو نباید بکشی: صلح رؤیای من، ترجمه حسین تهرانی، تهران، کتاب کولهپشتی.
https://www.tgoop.com/Minavash
BY میناوش

Share with your friend now:
tgoop.com/Minavash/1218