tgoop.com/Minavash/1216
Last Update:
📘ضیافت
📝افلاطون
کسانی که در رسالۀ مهمانی، به بحث و جدل مشغولاند، سرانجام بر سر یک نکته توافق حاصل میکنند: عشق میان دو مرد شریفتر و روحانیتر از عشق میان زن و مرد است. اینگونه انحراف جنسی در میان زنان نیز شایع است (دورانت، ۱۳۹۱: ۲/ ۳۳۵).
یکی از معروفترین مدافعان نظریۀ همجنسگرایی در جهان غرب، افلاطون و رسالۀ معروف او موسوم به «ضیافت» است. افلاطون در کتاب ضیافت، که داستان مهمانی یکی از دوستان سقراط و توصیف مهمانان او از عشق است، مینویسد:
کسی که بخواهد راه عشق را درست بپیماید باید در دوران جوانی به زیباچهرهیی دل ببندد. و اگر راهبرش راه را درست به او نشان داده باشد، فقط دل به یک زیباروی میبندد و این دلبستگی اندیشهِ خوب و زیبا برای وی پدید میآورد و وقتی که چنین شد، او عاشق همۀ بدنهای زیبا خواهد شد و از شوق و شور شدید به یک بدن دست خواهد کشید؛ زیرا یک بدن در نظر وی کوچک و بیمعناست. اما پس از این مرحله متوجه زیبایی روح خواهد شد و آن را به مراتب بالاتر از زیبایی بدن خواهد شمرد (افلاطون، ۱۳۸۷: ۱۲۲-۱۲۳).
افلاطون باآنکه در عبارات فوق، عشق مجازی را پلی برای رسیدن به عشق معنوی میداند، اما باید دانست که نظر او نهتنها در جهت تقبیح اولیۀ عشق مجازی نیست، بلکه با صراحت به تأیید عشقبازی، آنهم از نوع همجنسگرایی، پرداخته است و میآورد:
همۀ مردانی که نیمهیی از یک جنس مختلط مرد و زن هستند، به زنان عشق میورزند و اغلب مردان زناکار و همچنین زنان هوسبازی که به دنبال مردان میروند و زناکارند از همین قماشاند، ولی زنانی که نیمهیی از جنس یک زن میباشند به مردان تمایلی ندارند، بلکه بیشتر به زنان میل میکنند و آن گروه از مردانی که نیمهیی از یک مرد میباشند، به دنبال مردان میروند، یعنی مادامی که جوان هستند مردان را دوست دارند و به این دلخوشاند که در کنار مردان بسر برند و با آنها دمخور باشند و یا اینکه با آنها همآغوش گردند و آن گروه از مردان، عالیترین جوانان میباشند و ایناناند که چون بزرگ شوند فرمانروایان ما میشوند و این خود دلیل بر برتری آنهاست (همان: ۸۳-۸۴). این گروه وقتی به مردی میرسند به پسران عشق میورزند و ازدواج و تولید مثل برای زنها از روی علاقه نیست، بلکه به این جهت است که قانون آنها را به این کار وادار میسازد و اگر آنها را به خود رها کنند به ازدواج تن درنمیدهند، البته بعضی از مردم این جوانان را به بیشرمی و هرزگی متهم میسازند و این به نظر من شرمآور نیست، بلکه از روی شجاعت و دلیری آنهاست. چه آنها میخواهند با کسانی دوستی کنند که مثل خودشان هستند (همان: ۸۴).
منابع:
_ افلاطون، ۱۳۸۷، ضیافت، ترجمه محمدعلی فروغی، تهران، جامی.
_ دورانت، ویل، ۱۳۹۱، تاریخ تمدن، ترجمه امیرحسین آریانپور و فتحالله مجتبایی و هوشنگ پیرنظر، تهران، علمی و فرهنگی.
https://www.tgoop.com/Minavash
BY میناوش

Share with your friend now:
tgoop.com/Minavash/1216