tgoop.com/Lab_science/22783
Last Update:
✅ رویکرد جدید جهت استفاده از سلولهای بنیادی جنینی در درمان سرطان
🔴 #سرطان پروستات در حال حاضر، شایع ترین بدخیمی در بین مردان است و با توجه به محدودیت درمانهای رایج، نیاز است که درمانهای ایمنتر و موثرتر توسعه یابند.
🔴 #سلولهای_بنیادی_جنینی_انسانی (hESCs)، سلولهای بنیادی پرتوانی هستند که ویژگیهای بیولوژیکی مشابهی با سلولهای سرطانی دارند؛ اما بر خلاف سلولهای سرطانی، میتوانند ریزمحیط خود را برای خودنوزایی و تمایز حفظ کنند. مطالعات نشان دادهاند که ریزمحیط سلولهای جنینی میتواند فنوتیپ بدخیم سلولهای سرطانی را معکوس کند و این عمل نیاز به تماس سلول-سلول یعنی کشت همزمان سلول سرطانی با سلولهای بنیادی جنینی دارد. اما با توجه به خطراتی از جمله تشکیل تراتوم و رد ایمنی پس از پیوند، محدودیتهایی برای استفاده از سلولهای بنیادی جنینی انسانی به عنوان گزینه درمانی وجود دارد.
🔵 مطالعهای که اخیراً در مجله Frontiers in Oncology منتشر شده است، رویکرد جدیدی برای غلبه بر این محدودیت مطرح کرده است. این مطالعه نشان داد که ریزمحیطی که در اثر همکشتی سلولهای بنیادی جنینی انسانی با ردههای سلولی PC3 و DU145 سرطان پروستات به دست میآید، دارای فعالیت ضد سرطانی است، به طوری که با مهار تکثیر، مهاجرت و القای آپوپتوز سلولهای سرطانی در in vitro و علاوه بر آن با مهار رشد تومور در in vivo، فعالیت ضد سرطانی قوی اعمال میکند. بنابراین این مطالعه با پیشنهاد استفاده از ریزمحیط سلولهای سرطانی کشت داده شده با سلولهای بنیادی جنینی انسانی، روشی جدید و مؤثر برای استفاده از این سلولها در درمان سرطان ارائه داده و به دلیل استفاده از مایع رویی به جای #سلولهای_بنیادی پرتوان، محدودیتهای اخلاقی مرتبط با این سلولها را برطرف کرده است.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
🖥 @Lab_science
BY Lab_science
Share with your friend now:
tgoop.com/Lab_science/22783