tgoop.com/thirdwaveofBehaviorTherapy/1410
Last Update:
از حساب توئیتری دکتر جوانا مونکریف (نویسندۀ اول مقاله):
مرور جدیدی که انجام دادیم (مونکریف و همکاران، 2022) اولین مرور کلی نظاممند همۀ حوزههای پژوهشی است و نتیجه میگیرد که هیچگونه شواهد علمی از ارتباط بین سطح سروتونین پایین و افسردگی حمایت نمیکند. این مرور مورد نیاز بود؛ چون اگرچه پژوهشگران قبلاً نشان داده بودند که شواهد ضعیفی در حمایت از ارتباط مذکور وجود دارد، چنان که در مقالهای دیگر (آنگ، هوویتز مونکریف، 2022) نشان دادیم دکترها در رسانهها و متون علمی نظریۀ [نقص] سروتونین [برای تبیین افسردگی] را ترویج میکردند.
ما هفده مرور و تحلیل را بررسی کردیم که به سروتونین و سوخت و ساز سروتونین، گیرندهها و انتقالدهندههای سروتونین، تخلیلۀ تریپتوفان، ژن انتقالدهندههای سروتونین و تعامل پرداخته بودند. مطالعات مربوط به ژن شامل ده هزار بود و دیگر مطالعات شامل تقریباً شش هزار نفر میشدند.
بر مبنای مرور مذکور، در مورد میزان سروتونین و سوخت و ساز آن هیچ تفاوتی بین افراد دارای افسردگی و افراد بدون افسردگی وجود ندارد. مطالعات مرتبط با گیرندههای سروتونین ناسازگار با هماند و اگر هم شواهدی وجود داشته باشد نشاندهندۀ افزایش فعالیت سروتونینی در افسردگی است؛ اما این پدیده به احتمال قوی ناشی از مصرف قبلی داروهای ضد افسردگی است.
یک مرور قدیمی مطالعات مرتبط با تخلیلۀ تریپتوفان (تکنیکی که گمان میشود سروتونین مغز را کاهش میدهد) نشان میدهد که چنین کاری در اغلب داوطلبان افسردگی ایجاد نمیکند و مطالعات اخیر نشان میدهد که هیچ اثری ندارد.
جامعترین مطالعات ژن انتقالدهندههای سروتونین نشاندهندۀ عدم همبستگی آن با افسردگی است. رویدادهای ناگوار زندگی ارتباط قدرتمندی با افسردگی دارند اما با ژن انتقالدهندههای سروتونین هیچ تعاملی ندارند.
این مرور پژوهشی اهمیت بسیاری دارد چون به افراد زیادی که داروهای ضد افسردگی مصرف میکنند گفته میشود که عدم تعادل شیمیایی دارند. دریافت چنین خبری میتواند دشوار باشد اما مردم حق دارند بدانند که هیچگونه شواهد علمی از این ایده پشتیبانی نمیکند.
ما همچنین از برخی پژوهشها دریافتیم که مصرف طولانیمدت داروهای ضد افسردگی حتی ممکن است میزان/فعالیت سروتونین را کاهش بدهد. این یافته بر اهمیت این نکته دلالت دارد که ما نمیدانیم داروهای ضد افسردگی -مخصوصا در بلند مدت- با مغز چه میکنند و بایستی در تجویز آنها محتاطتر باشیم.
منابع:
Ang, B., Horowitz, M., & Moncrieff, J. (2022). Is the chemical imbalance an ‘urban legend’? An exploration of the status of the serotonin theory of depression in the scientific literature. SSM-Mental Health, 2, 100098.
Moncrieff, J., Cooper, R. E., Stockmann, T., Amendola, S., Hengartner, M. P., & Horowitz, M. A. (2022). The serotonin theory of depression: A Systematic Umbrella Review of the evidence. Molecular Psychiatry. https://doi.org/10.1038/s41380-022-01661-0
BY کانال تخصصی موج سوم رفتاردرمانی

Share with your friend now:
tgoop.com/thirdwaveofBehaviorTherapy/1410