tgoop.com/srcpm_mums/897
Last Update:
عکسبرداری تشخیصی یکی از ابزارهای مهم در تشخیص بیماریها و ارزیابی وضعیت سلامت است. در زیر، به طور خلاصه انواع عکسبرداری تشخیصی برای بیماریها آشنا میشیم 🤩:
1. اشعه ایکس (X-ray): این عکسبرداری برای تصویربرداری استخوانها 🦴، ریهها 🫁، مفاصل و بعضی از اعضای داخلی مانند معده و رودهها استفاده میشود. اشعه ایکس میتواند در تشخیص شکستگی استخوان، عفونت ریوی، سرطان ریه و بسیاری از مشکلات دیگر مفید باشد.
2. سونوگرافی (Ultrasound) 🤰: این تکنیک از امواج صوتی برای تولید تصاویر بدون استفاده از اشعه استفاده میکند. سونوگرافی در تشخیص مشکلات درونی مانند بارداری، سنگ کلیه، تشخیص بیماریهای قلبی و عروقی🫀، و تشخیص تومورها مفید است.
3. سی تی اسکن (CT Scan) 🖥 : این روش از ترکیب اشعه ایکس و تکنولوژی کامپیوتری برای تولید تصاویر مقطعی از داخل بدن استفاده میکند. سی تی اسکن میتواند در تشخیص آسیبهای سریع و شدید مغز 🧠، تشخیص تومورها، مشکلات قلبی و عروقی، و بررسی اعضا و بافتهای داخلی مفید باشد.
4. رزونانس مغناطیسی (MRI) ✨ : این تکنیک از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر با کیفیت بالا از بافتها و اعضای بدن استفاده میکند. MRI میتواند در تشخیص آسیبهای مغزی، تشخیص اختلالات مفصلی، تشخیص تومورها و بررسی مشکلات قلبی مفید باشد.
5. پت اسکن (PET Scan): این روش از تزریق ماده رادیواکتیو ☢ و تشخیص انتشار آن در بافتهای بدن استفاده میکند. پت اسکن میتواند در تشخیص سرطان، بررسی فعالیت مغزی و تشخیص بیماریهای عروقی مفید باشد.
#اطلاعات_عمومی
#عکسبرداری_تشخیصی
@srcpm_mums
BY کمیته تحقیقات دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد
Share with your friend now:
tgoop.com/srcpm_mums/897