tgoop.com/srcbums/3275
Last Update:
⭕️ ژنهای اتوفاژی، امیدی برای افزایش
طول عمر
براساس تحقیقات نوین، “اتوفاژی” اسرار بیشتری نسبت به آنچه محققان گمان میکردند در خود دارد.
دانشمندان اکنون عملکردهای جدید احتمالی ژنهای اتوفاژی، که ممکن است در نهایت بر “پیری” تأثیر بگذارند را کشف کردهاند.
یافتهها نشان میدهند که مهار ژنتیکی اتوفاژی باعث ایجاد تغییرات دژنراتیو در بافتهای پستانداران شده و کاهش پتانسیل اتوفاژیک اغلب با پیری طبیعی و پاتولوژیک همراه است.
ازطرفی دستکاریهای دارویی یا ژنتیکی که طول عمر را در ارگانیسمهای مدل افزایش میدهند، اغلب باعث تحریک اتوفاژی میشوند و مهار سیستم اتوفاژی، اثرات افزایش طول عمر را به خطر میاندازد.
🔻اتوفاژی یک فرآیند "خانه داری" سلولی است که با بازیافت یا دفع DNA و RNA آسیبدیده و سایر اجزاءسلولی، سلامت را ارتقا میدهد و نقش کلیدی در پیشگیری از پیری و بیماریهای مرتبط با پیری از جمله؛ سرطان، بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و تخریب عصبی مانند آلزایمر دارد.
این امر با آسیب شناسیهای مرتبط با سن، از جمله؛ تجمع تریگلیسیرید، اختلال عملکرد میتوکندری، تخریب عضلانی و اختلال عملکرد قلبی مرتبط است.
🔸ژنهای مداخلهگر در ارتباط با اتوفاژی و روند پیری
گزارشهای متعدد نشان میدهد که در بافتهای پیر، بیان ژنهایی چون ATG یا سایر پروتئینهای مورد نیاز برای القاء اتوفاژی، مانند Sirtuin 1، کاهش یافته و بدین ترتیب، اتوفاژی با افزایش سن کاهش مییابد.
🔻بهطورکلی، نورونها میتوانند تودههای پروتئینی را از طریق وزیکولهایی به نام اگزوفر ترشح کنند.
در این مطالعه، محققان بهطور خاص عملکرد ژنهای اتوفاژی را بهصورت مرحلهای در سلولهای عصبی حیوانات مهار کردند و دریافتند که مهار ژنهای اتوفاژی اولیه نورونی، بهجز ATG-16.2، و نیز افزایش تشکیل اگزوفر و رویدادهای اگزوفوری باعث افزایش طول عمر میشود و با کاهش پروتئینهای انباشتهشده در نورونها، ریسک ایجاد بیماریهایی چون هانتینگتون کاهش مییابد.
بهطور مشابه، کمبود بیان ژنهای ATG1، ATG8 و Sestrin1 (که برای اتوفاژی اولیه لازم است) طول عمر را کاهش میدهد.
ازسوی دیگر، بازگرداندن سطح نرمال LAMP2a از نقص مرتبط با پیری در اتوفاژی با واسطه چاپرون (CMA) و ماکرواتوفاژی جلوگیری میکند و فراوانی پروتئینهای اکسید شده و همچنین سلولهای آپوپتوزی را در کبد کاهش میدهد.
از طرفی اتوفاژی کبد، در چاقی و دیابت ناشی از رژیم غذایی پرچرب یا کمبود ژنتیکی لپتین، کاهش مییابد؛ اما بیان ATG7 میتواند این نقص اتوفاژیک کبدی را اصلاح کند.
🔸اثرات ضد پیری اتوفاژی در سلولهای در حال تکثیر
در سلولهای درحال تکثیر، اتوفاژی علاوهبر اثرات سیتوپروتکتیو، نقش مهمی در جلوگیری از تبدیل بدخیمی و همچنین حفظ ویژگیهای سلولهای بنیادی ایفا میکند.
🔸کاهش تبدیل انکوژنیک
اتوفاژی میتواند انکوژنز را از طریق اثرات سلولی مانند؛ بهبود کنترل کیفیت میتوکندری، بهبود بیثباتی ژنتیکی و یا حذف اتوفاژیک پروتئین بالقوه انکوژن، سرکوب کند.
🔸اثرات ضد پیری غیرخودکار سلولی اتوفاژی
اتوفاژی علاوهبر اثر بر روی سلولهای در حال تکثیر یا پس از میتوز، قادر است اثرات ضد پیری را با مکانیسمهایی از جمله؛ دفاع در برابر میکروارگانیسمهای عفونی، پاسخهای ایمنی ذاتی و التهابی و تنظیم نورواندوکرین، اعمال کند.
🔸پارامترهای نورواندوکرین
اتوفاژی علاوهبر تاثیر بر فیزیولوژی سلولی، میتواند بر ارتباطات بینسلولی نیز اثر گذاشته و از اینرو فرآیندهای مربوط به پیری را به شیوهای مستقل و غیرسلولی تحت تأثیر قرار دهد.
✅این یافتهها نشان میدهند که ضعیف شدن پاسخ اتوفاژیک ممکن است به فنوتیپ پیری کمک کند و دستکاری و تغییر در ژنهای اتوفاژی موجب بهبود سلامت سلولها و افزایش طول عمر شود.
گردآورنده: پریسا منصوریان | دانشجوی پزشکی
🆔-------------------------🔹🔷🔹
@pazhouhan_mag
@srcbums
https://src.bums.ac.ir/نشریه-پژوهان
BY کمیتهٔ تحقیقات و فناوری دانشجویی | د ع پ بیرجند
Share with your friend now:
tgoop.com/srcbums/3275