tgoop.com/pythonwithmedev/401
Last Update:
📌معماری امنیت سایبری: پنج اصل حیاتی و یک اشتباه رایج
در ادامهٔ سلسله مقالات مرتبط با CSIRT و نقش CISO در سازمان، این بار به بررسی مباحث و چالشهای مدرن در حوزهٔ امنیت سامانههای سایبرنتیک میپردازیم. هدف اصلی ما، معرفی پنج اصل حیاتی در معماری امنیت سایبری است که رعایت آنها در پروژهها و زیرساختهای سازمانی - بهویژه در صنعت بانکداری - نقشی حیاتی دارد. در انتهای این مقاله، یک اشتباه متداول را نیز بررسی خواهیم کرد که ممکن است سازمانها به دام آن بیفتند.
🔺اصل اول: قلعهای با دیوارهای چندلایه (دفاع در عمق - Defense in Depth)
دفاع در عمق به این معناست که مجموعهای از لایههای امنیتی را بهصورت هماهنگ و همپوشان در سازمان پیادهسازی کنید تا اگر مهاجم توانست از یک لایه عبور کند، لایههای بعدی او را شناسایی یا متوقف کنند. در صنعت بانکداری، که اطلاعات حساس مالی و شخصی کاربران هدف اصلی حملات است، دفاع در عمق ستون فقرات معماری امنیتی محسوب میشود.
🔹سیاست اول و آمادهسازی برای دفاع در عمق:
همیشه در تمامی جلساتی که داشتهام، این مسئله را ذکر کردم و مجدد هم در این مقاله ذکر خواهم کرد. استفاده کردن از سیستمعاملهای کرک شده و همچنین دانلود شده از منبع غیراصلی (غیر وبسایت مایکروسافت)، دانلود نرمافزارهای کرک شده از هر نوعی، نصب محصولات آفیس کرک شده که بهروزرسانی دریافت نمیکنند، استفاده از وبسایتهای Soft98 و P30Download و ... را جد در تمامی واحدها و دپارتمانها و ... ممنوع کنید.
در ساختاری که اولین و مهمترین اصل امنیتی رعایت نمیشود، دیگر شما هزار تا فناوری قرار بده، چه نتیجهای میخواهید دریافت کنید؟ اگر پول ندارید که سیستمعاملها و محصولات اداری و نرم افزارهای کاربردی را خریداری کنید، خب بیخیال شوید و بروید روی لینوکس محیط را ستاپ کنید. در این مملکت کافی است یک APT سایت Soft98 را هک کند، چندتا پکیج را دستکاری کند، کلا مملکت برای آن ها متن باز خواهد شد. خجالت آور است که در جاهایی مانند بانک ها و صنایع فولادی و ... این مسائل مشاهده میشود.
حال ما اگر فرض کنیم، همه چیز از بیس درست است. سیستم عامل ها قانونی نصب شده اند. محصولات اداری لایسنس دارند و تمامی محصولات کاربردی هم قانونی نصب و راه اندازی شده اند، تازه می توانیم وارد مرحله دفاع در عمق شویم. والا از بیخ داستان مشکل دارد.
🔸لایهٔ اولیه دفاعی
➖فایروال نسل بعدی (NGFW): اولین مسئله ای که باید به آن پرداخته شود، موضوع فایروال روی اج شبکه است. استفاده از محصولات Fortinet FortiGate، Cisco Firepower، Juniper SRX Series با قابلیتهای هوش تهدید (Threat Intelligence) و بررسی عمیق بسته (DPI) برای این مسئله پیشنهاد میشود.
➖سیستم تشخیص و پیشگیری نفوذ (IDS/IPS): سپس باید زیرلایه بعدی را پیکربندی کرد که مسئله تشخیص و پیشگیری از نفوذ است. برای این زیرلایه می توان بهکمک Snort، Suricata یا محصولات اختصاصی از سیسکو و فورتینت، ترافیک ورودی و خروجی را به شکل صحیح پایش کرد.
➖ کنترل دسترسی به شبکه (NAC): زیرلایه بعدی مسئله کنترل دسترسی به شبکه است. برای این مورد می توان با Cisco ISE یا Juniper ClearPass، هویت و سلامت دستگاه قبل از ورود به شبکه بانک یا هر صنعتی به دقت بررسی شود.
➖ احراز هویت چندعاملی (MFA): یکی از موضوعات خیلی مهم، زیرلایه MFA است. خود همین زیرلایه تاثیر بسیاری بر امنیت دارد. پیادهسازی Microsoft Authenticator، Cisco Duo، FortiToken برای کاهش ریسک سرقت حساب کاربری می تواند نقش مهمی ایفا کند.
🔸 لایهٔ دوم دفاعی
➖امنیت نقاط پایانی (Endpoint Security): راهکارهایی مثل سوفوس، کسپرسکی، ترندمیکرو یا حتی خود مایکروسافت دفندر برای شناسایی حملات و بدافزارها میتوانند موردهای مناسبی باشند.
➖مدیریت وصلهها (Patch Management): یکی از مسائل بسیار مهم، وصلهپذیری سیستمها به سرعت است. برای این کار باید استفاده از Microsoft Intune / WSUS یا ابزارهای مشابه جهت بهروزرسانی منظم سیستمها و کاهش ریسک آسیبپذیریها در الویت باشد.
➖رمزنگاری و حفاظت از دادهها: رمزنگاری دیسک با Microsoft BitLocker و احراز هویت رمزنگاریشده با FortiToken برای محافظت از اطلاعات حساس در صورت سرقت فیزیکی دستگاه مسئله مهم بعدی است.
🔸لایهٔ سوم دفاعی
➖سیستم مدیریت رویداد و اطلاعات امنیتی (SIEM): Splunk یا Elastic Stack (ELK) برای جمعآوری لاگها از فایروال، IDS/IPS، سرورها و دیتابیسها و تحلیل همبستهٔ آنها یکی از مسائل مهم امنیت در یک سازمان است. معماری و استقرار این زیرلایه بسیار اهمیت دارد. هر چقدر لاگیری و ایجاد همبستگی به درستی و با دقت انجام شود، مراحل بعدی می توانند در تشخیص و جلوگیری تهدیدات بهتر عمل کنند.
@aioooir | #ciso #story
BY 🧑💻Cyber.vision🧑💻
Share with your friend now:
tgoop.com/pythonwithmedev/401