Telegram Web
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۱۲ اردیبهشت "اول ماه مه" روز جهانی کارگر

كارگران بازوان حركت هر جامعه‌ای به سوی رشد، تعالی و شكوفايی هستند.
نگاهی به تاریخچه پرماجرای روز جهانی کارگر:
مناسبت اول ماه مه به‌عنوان روز کارگر به این لحاظ بوده است که در چهارم ماه مه سال ۱۸۸۶ و در چهارمین روز اعتصاب و تجمع کارگران آمریکایی در شهر شیکاگو، پلیس به روی آنان آتش گشود که شماری کشته، عده‌ای مجروح و بعداً چهارتن نیز اعدام شدند. کارگران اعتصابی خواستار تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات روزانه کار از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت بودند.
قرار بود که اول ماه مه ۱۸۸۶ در آمریکا کاهش ساعات کار به ۸ ساعت در روز، به اجرا درآید که چنین نشد و در نتیجه، کارگران در گوشه و کنار این کشور دست به تظاهرات زدند و در یک‌هزار و دویست کارخانه و کارگاه، اعتصاب کردند. شمار کارگران معترض شهر شیکاگو بیش از سایر شهرها و حدود ۹۰ هزار تن بود. در چهارمین روز تظاهرات شیکاگو، کارگران اعتصابی و هوادارانشان در «میدان بیده = Haymarket» جمع شده و از آنجا به‌ حرکت درآمده بودند.
سخنرانان آنان بر یک گاری بزرگ سوار بودند و شعار می‌دادند. پس از طی مسافتی، پلیس خواست که تظاهرکنندگان متفرق شوند که ناگهان انفجاری صورت گرفت، یک مامور پلیس کشته شد و چند کارگر و پلیس نیز مجروح شدند. این حادثه سبب شد که پلیس دست به تیراندازی به‌ سوی جمعیت بزند و کشتار صورت گیرد. آمار کشته‌ شدگان اعلام نشده‌است ولی اسامی انبوه مجروحان در دست است. پلیس با اعمال خشونت موفق شد جمعیت را پراکنده سازد.
در پی این حادثه، هشت تن به‌ عنوان مسبب دستگیر شدند که پنج نفر از آنان کارگر مهاجر آلمانی و یکی هم آلمانی تبعه آمریکا بود. دادگاه یکی از این دستگیرشدگان را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد و بقیه محکوم به اعدام شدند که فرماندار ایالت مجازات دو تن از آنان را به حبس ابد تخفیف داد.
با رسیدن اخبار مربوط به این تظاهرات به دیگر کشورها، در گوشه و کنار جهان مراسم یادبود برگزار  شد که به تدریج اول ماه مه، روز جهانی کارگر عنوان گرفت. چون اعدام‌ شدگان شیکاگو عمدتاً آلمانی بودند، در سال ۱۹۳۳ حزب نازی آلمان روز اول ماه مه را روز ملی و تعطیل عمومی اعلام کرد.

سازمان بین‌المللی کار:
این سازمان به‌عنوان یک نهاد خودمختار و وابسته به‌مجمع عمومی سازمان ملل، در سال ۱۹۱۹ براساس معاهده ورسای برپا شد. موافقتنامه مربوط به برقراری رابطه بین این سازمان و سازمان ملل در سال ۱۹۴۶ به‌ تصویب رسید و آن را به‌ صورت  نخستین کارگزاری تخصصی درآورد.
الف) هدف‌ها و فعالیت‌ها:
سازمان بین‌المللی کار در جهت پیشبرد عدالت برای افراد شاغل به‌کار، در تمام نقاط جهان فعالیت می‌کند و عمده فعالیت‌های آن عبارتند از:
۱) تنظیم سیاست‌ها و بین‌المللی کردن برنامه‌ها به‌منظور بهبود شرایط کار و زندگی.
۲) برقراری معیارهای کار به‌عنوان رهنمودهایی برای مسئولان ملی در به اجرا در آوردن این سیاست‌ها.
۳) اجرای یک برنامه وسیع همکاری‌های فنی، برای کمک به‌ دولت‌ها و عملی کردن این سیاست‌ها به‌شیوه‌ کارساز و اقدام به کار آموزی.
۴) آموزش و پژوهش به منظور کمک به پیشبرد این تلاش‌ها.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#روز_جهانی_کارگر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥🔥🔥
آتشدان های نگهداری آتش
نقش رستم در دوره قاجار


💎
🆔 @maneshparsi
کشف گورستان سه‌هزار ساله در حومه مرکز گیلان

🔸مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی باستان‌شناسان در جنوب شهر رشت، بقایای گورستانی با قدمت بیش از سه هزارسال کشف و شناسایی شده است.

🔸این آثار تاریخی که در جلگه‌های گیلان قرار دارند، نشان‌دهنده سکونت انسان از سمت شهرستان رودبار واقع در جنوب گیلان تا نزدیکی‌های رشت و در محدوده ۱۵ کیلومتری مرکز استان در داخل جنگل‌های هیرکانی هستند.

🔸شواهد و مدارک تاریخی به دست آمده بیانگر وجود سکونت در این منطقه از هزاره اول پیش از میلاد تا دوره‌های اشکانی، ساسانی و اسلامی است.
💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به مناسبت سالروز درگذشت زنده ياد محمد بهمن بيگی بزرگ
💎
🆔 @maneshparsi
🔻🔻
فرهنگ و منش پارسی
به مناسبت سالروز درگذشت زنده ياد محمد بهمن بيگی بزرگ 💎 🆔 @maneshparsi 🔻🔻
به مناسبت سالروز درگذشت زنده ياد محمد بهمن بيگی بزرگ

🔹محمد بهمن‌بیگی، فرزند ایل پر افتخار قشقایی، در ۲۶ بهمن ۱۲۹۸ در دل کوچ‌نشینان زاده شد. او که نخستین کودک قشقایی بود که بر نیمکت مدرسه نشست و درخشید، پس از اتمام تحصیلات در رشته حقوق از دانشگاه تهران، با مشاهدهٔ محرومیت‌های آموزشی عشایر، عزم خود را جزم کرد تا چراغ دانایی را در سیاه‌چادرهای ایل برافروزد.

🔹بهمن‌بیگی با تأسیس مدارس سیار عشایری، نخستین گام‌های آموزش را در دل کوه‌ها و دشت‌ها برداشت و با بنیان‌گذاری دانشسرای عشایری، معلمان آینده را برای خدمت به فرزندان ایل تربیت کرد. او با قلم شیوا و دل‌نشین خود، تجربیات و خاطراتش را در کتاب‌هایی همچون «بخارای من، ایل من» و «اگر قره‌قاچ نبود» به رشتهٔ تحریر درآورد و تصویری زنده از زندگی و فرهنگ عشایر ارائه داد.

🔹تلاش‌های بی‌وقفهٔ او در راه آموزش عشایر، نه‌تنها نور علم را به دل‌های بسیاری تاباند، بلکه الگویی از همت و عشق به فرهنگ و انسانیت را به یادگار گذاشت. محمد بهمن‌بیگی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ در شیراز درگذشت، اما میراث گران‌بهای او همچنان در جان و دل فرزندان ایل زنده است.

به جای نفرین بر تاریکی،چراغی برافروز
یادش گرامی و راهش پر رهرو

#محمد_بهمن_بیگی
#ایل_قشقائی.


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بسیار هنرمندانه...

درخت مشاهیر پارسی


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
من تنم را با گلاب عشقِ میهن می­‌توانم شست

می‌کشم بر تخته‌ای من، 
نقشی از خاک وطن،
زیر لب گویم به خود
میهنم، ایرانِ من.
‏من دگر هرگز نمی­‌میرم
من به گردون می­‌رسانم سر
من تنم را با گلاب عشقِ میهن 
می­‌توانم شست. 
پیش رویم از گل و شادی 
هزاران بوستان دارم
در مسیرم صد هزاران 
بذر نیرومند می‌کارم.


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عمارتِ سالاریهِ
🔹معماری سالاریه در کاریزلند #یزد، شاهکاری است که زیبایی، هنر و اصالت معماری ایرانی را به تصویر می‌کشد. این بنا، با بادگیر منحصر به فرد و طراحی کاملاً اختصاصی خود، هوای تازه و طراوت را به دل عمارت می‌آورد و حس زندگی را در سراسر فضا جاری می‌کند
🔹باغ سرای سالاریه با الهام گرفتن از ساختار باشکوه و اصول معماری “باغ ایرانی” طراحی شده است. این بنا، همانند تمامی نمونه های عالی فردوس­ های ایرانی، در مسیر آب قرار دارد. با دیوارهای بلند محصور است و از کوشک تابستانی و استخر بهره می برد. به علاوه، محوری در میانه ی باغ تعبیه شده که به موازات طول باغ امتداد پیدا می کنند و از این حیث تداعی گر ساختار و انسجام پردیس های باستانی ایران زمین است.

💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۱۲ اردیبهشت سالروز درگذشت محمدرضا لطفی نوازنده برجسته تار و استاد بزرگ تار موسیقی ایرانی است. ۱۰ اردیبهشت سالروز تولد استاد بزرگ ‌آواز ایرانی غلامحسین بنان بود. ایرانیان هر سال اول اردیبهشت را روز بزرگداشت سعدی می‌دانند. به یاد این سه استاد بهشتی و اردیبهشتی شعر و ادب و هنر و موسیقی ایران یکی از آخرین اجراهای روانشاد غلامحسین بنان را می‌شنویم.

💎
🆔 @maneshparsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روستای حیرت انگیز و باستانی کوبلان "کهنبان" در شهرستان میانه که در منطقه حفاظت شده دربند مشکول قرار گرفته ولی در بخش آذربایجان شرقی هست و در نزدیکیش هم پل تاریخی پردلیس قرار داره و یکجای فوق العاده زیباست و از تبریز 3 ساعت راهه و ورودی روستا دو تونل عجیب و زیبا وجود داره که برای سد شهریار در نظر گرفته شده و خود روستا هم به مرمت و استحکام سازی نیاز داره تا از بین نره، خانه های تاریخی عجیب در بالای پرتگاهها، واقعا حیرت انگیزه!👌

این روستا به روستای پلکانی نیز معروف است و در دل یک دره بزرگ که از کنار آن رود قزل اوزن و رود زلالی که از خلخال عبور میکند بنا شده است. خانه هایی که دربالای تکه سنگ های بزرگ ساخته شده از عوامل حیرت گردشگران است.

فیلم: بهزاد قانونی

💎
🆔 @maneshparsi
🍃🍃🍃🍃🍃🍃

سخن چون برابر شود با خِرد
روان سراینده رامِش برد

کسی را که اندیشه ناخوش بُود
بدان ناخوشی رای او گَش بود

همی خویشتن را چلیپا کند
به پیش خردمند رسوا کند

ولیکن نبیند کس آهوی خویش
تو را روشن آید همی خوی خویش

اگر دادْ باید که آید به جای
بیارای و زان پس به دانا نمای

چو دانا پسندد، پسندیده شد
به جوی تو در، آب چون دیده شد


#شاهنامه
🍃🍃🍃🍃🍃🍃

معنی:
هنگامی که سخن با خرد و منطق همراه باشد، گوینده آن آرامش روحی پیدا می‌کند.  

 کسی که اندیشه‌اش نادرست و ناپاک باشد، تصمیم‌هایش نیز نابخردانه و گمراه‌کننده خواهد شد. آن فرد نادان در اصل، خودش را فریب می‌دهد اما در برابر خردمندان رسوا و شرمسار خواهد شد.

معمولا هیچ کس عیب خودش را نمی‌بیند ، اما تو باید خوی و رفتار خودت را به خوبی بشناسی و از این رو اگر واقعا پیرو عدالت و راستی هستی،  نخست سخن و رفتار خودت را به نیکی سامان داده و سپس برای سنجش درستی آن، به دانایان نشان بده.  
وقتی مرد دانا و خردمند رفتار و گفتار تو را تایید کرده و پسندید، آن اثر ارزشمند می‌شود؛ گویی آبی که در رودخانه زندگی تو جاریست مانند اشک چشم زلال خواهد شد.


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دروازه ملت ها در پارسه شهری که سازمان ملل آن زمان خودش در دوره پادشاهی داریوش شاه هخامنشی بوده است

💎
🆔 @maneshparsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دژ بیاضه، روستای بیاضه، خور و بیابانک

قدمت آن به دوران ساسانیان می‌رسد، تا قرن‌ها کارکردهای دفاعی و مسکونی داشته.
هر خانوار در درون دژ برای خود اتاقی می‌ساخته و از این رو، دژ، چند طبقه شده است و قنات آن هنوز هم آب دارد.
در سفرنامه‌ی ناصرخسرو (۴۴۴ ه‍.ق) نام بیاضه به‌صورت «پیاده» نوشته شده است.

🎥 ویدیو از حسین احمدی

💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲ دقیقه حرف زد حتی یک کلمه عربی هم توش نبود! زنده باد استاد کزازی و پاینده زبان بی‌همتای پارسی❤️

💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۱۴ اردیبهشت زادروز علی‌محمد حق‌شناس

(زاده ۱۴ اردیبهشت ۱۳۱۹ جهرم – درگذشته ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ تهران) شاعر، مترجم و زبانشناس

او استاد گروه زبانشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود و آثار متعددی در زمینه ادبیات، زبانشناسی، تاریخ زبانشناسی و فرهنگ‌های انگلیسی به‌فارسی و از اعضای شورای بازنگری در شیوه نگارش و خط فارسی بود.
وی از دانشسرای عالی تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی لیسانس گرفت و از دانشگاه لندن در رشته زبانشناسی و آواشناسی همگانی دکتری دریافت کرد. در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت، نخست در دانشگاه ملی "دانشگاه شهید بهشتی" و بعد در دانشگاه تهران به‌تدریس پرداخت. او در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهره ماندگار معرفی شد.

کتاب‌شناسی
تألیف:
آواشناسی، تهران: انتشارات آگاه ۱۳۵۶
فرهنگ انگلیسی به فارسی هزاره، تهران: انتشارات فرهنگ معاصر ۱۳۷۹
این کتاب، در دوره بیستم انتخاب کتاب سال، از طرف وزارت ارشاد به‌عنوان کتاب سال معرفی و برگزیده شد.
زبان و ادب فارسی در گذرگاه سنت و مدرنیته، تهران: انتشارات آگاه ۱۳۸۲
مجموعه مقالات ادبی زبانشناختی، تهران: انتشارات نیلوفر ۱۳۷۰
بازگشت دیالکتیک، تهران: انتشارات آگاه ۱۳۵۸
دستور زبان فارسی (ویژه دوره‌های کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته آموزش زبان و ادبیات فارسی تربیت معلم) (تألیف گروهی) علی‌محمد حق‌شناس، حسین سامعی، مهدی سمائی و علاءالدین طباطبایی، تهران: انتشارات مدرسه ۱۳۸۷
بودن در شعر و آینه (مجموعه شعر)
زبان فارسی (۱) (۲) و (۳): سال اول، دوم و سوم دبیرستان (تألیف گروهی) به‌همراه احمد سمیعی گیلانی، حسین داوودی، محمدرضا سنگری، تقی وحیدیان کامیار و حسن ذوالفقاری.

ترجمه:
تاریخ مختصر زبان‌شناسی (ترجمه) نوشته آر. اچ. روبینز، نشر مرکز ۱۳۷۰
تاریخ زبان‌شناسی (ترجمه) نوشته پیتر سورن، انتشارات سمت ۱۳۸۷
مکاتب زبان‌شناسی نوین در غرب (ترجمه) نوشته پیتر سورن، انتشارات سمت ۱۳۸۸
بودا (ترجمه) نوشته مایکل کریدرز، تهران: انتشارات طرح نو ۱۳۸۳
تولستوی (ترجمه) تهران: انتشارات طرح نو ۱۳۷۱
رمان به‌روایت رمان‌نویسان (ترجمه) تهران: نشر مرکز ۱۳۷۰
زبان (ترجمه) اثر ادوارد ساپیر، تهران: انتشارات سروش ۱۳۷۶
زبان (ترجمه) اثر لئونارد بلومفیلد، تهران: مرکز نشر دانشگاهی ۱۳۷۹
سروانتس (ترجمه) تهران: انتشارات طرح نو ۱۳۷۳
وطن‌فروش (ترجمه) تهران: نشر مرکز ۱۳۷۴



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#علی_محمد_حق_شناس، ز
چهاردهم اردیبهشت‌ماه زادروز علی‌محمّد حق‌شناس

فارسی، زبان فرهنگ مشترک اقوام ایرانی


زبان فارسی زبان هیچ‌یک از مردمی نیست که با قید «قوم فارس» از دیگر اقوام ایرانی، یعنی از ترک و ترکمن و گیل و دیلم و کرد و لر و بلوچ و عرب و دیگران بازشناخته می‌شوند. بلکه زبانی است که به فرهنگ ایران و به تاریخ آن متعلق است و مثل خود آن فرهنگ و تاریخ، مشترک میان همۀ اقوام ایرانی است. این زبان اساساً در مکتب و مدرسه آموخته می‌شود و عمدتاً سرشتی نوشتاری دارد.
در کنار این زبان مشترک فرهنگی، همۀ اقوام ایرانی، چه فارس و چه غیر آن، زبان‌های قومی خود را نیز دارند، این زبان‌های قومی عموماً به طور طبیعی و بی زحمت مدرسه و معلّم آموخته می‌شوند و خود سرشتی عمدتاً گفتاری دارند. با این حساب همۀ اقوام ایرانی در عین حال که در امور روزمرّۀ زندگی از زبان‌های مختص به خودشان بهره می‌گیرند در بسیاری از زمینه‌ها فقط از زبان فارسی استفاده می‌کنند و این هیچ ربطی به آن ندارد که زبان فارسی در عصر جدید به عنوان زبان رسمی کشور برگزیده شده است، بلکه سنتی است که ریشه در تاریخ پر طول و تفصیل این مرز و بوم دارد. اگر زبان عربی را با قبول نقش بسیار مهمی که در فرهنگ و تمدن اسلامی به عهده داشته است کنار بگذاریم، می‌توانیم بگوییم که همۀ اقوام ایرانی از بدو تأسیس نخستین دولت ایرانی پس از سلطۀ اعراب، عمدتاً سواد به زبان فارسی می‌آموخته‌اند. کتاب و رساله و نامه به زبان فارسی می‌نوشته‌اند. شعر به فارسی می‌سروده‌اند. قصّه به فارسی می‌پرداخته‌اند. قباله و سند و قرارداد و مانند این‌ها را به فارسی تهیه می‌کرده‌اند و از این‌ها مهم‌تر اسطوره و حماسه و دین و مذهبشان به فارسی ثبت می‌شده است. پس فارسی همان قدر زبان تک‌تک این اقوام است که زبان‌های قومی آنها. منتها فارسی و زبان‌های قومی هریک به سطح و ساحتی خاص از حیات این اقوام متعلق است.

«زبان فارسی از سنّت تا تجدّد»، علی‌محمّد حق‌شناس، کلک، بهمن و اسفند ۱۳۴۷، شمارۀ ۷۱ و ۷۲، ص ۱۲-۱۴.


💎
🆔 @maneshparsi
☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۱۵ اردیبهشت زادروز جمال انصاری

(زاده ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۷ تهران) دکترای تخصصی ایران باستان، استاد باستانشناسی و تاریخ هنر

او در دانشگاه تهران در رشته‌های باستانشناسی، باستانشناسی هنر و تاریخ هنر و تاریخ ایران باستان نزد آقایان:
دکتر عزت‌اله  نگهبان
دکتر پرویز ورجاوندناصری
دکترعباس زمانی
دکتر رضا مستوفی‌راد
و خانم دکتر سیمین دانشور
تحصیل کرد و عنوان رساله و پایان‌نامه‌اش، تاریخ هنر گچبری دوره ساسانی و تاثیر آن در هنرهای اسلامی بود.
وی ۳۵ سال سابقه تدریس در این دانشگاه‌ها دارد:
دانشگاه علامه طباطبایی
دانشگاه آزاد واحدهای:
علوم و تحقیقات، شمال، مرکز و غرب.
دانشگاه مازندران.
دانشگاه علوم و فنون فارابی.
دانشگاه نیروی انتظامی.
دانشگاه میراث فرهنگی.
دانشگاه ناصرخسرو.
دانشگاه بندرعباس.
دانشگاه‌های علمی- کاربردی
واحدهای ۳-۱۰-۲۶ پارسه، ایفاچی‌کار،
و قبل از انقلاب، از سال ۱۳۶۹ تا سال‌های اخیر.
* گروه تاریخ و باستانشناسی:
۱- تاریخ تمدن ایران قبل از اسلام
۲- تاریخ تمدن ایران بعد از اسلام
۳- تاریخ فرهنگ ایران از آغاز تا پایان
سلسله پهلوی
۴- باستانشناسی ایران
۵- باستانشناسی جهان
* گروه هنر و معماری
۱- تاریخ هنرهای تزیینی ایران و جهان
۲- هنرهای تزیینی معاصر
۳- آشنایی با هنرهای سنتی ایران
۴- شناخت صنایع دستی ایران
۵- هنر و معماری ایران پیش از تاریخ
۶- هنر و معماری ایران دوران اسلامی
۷- زیبایی‌شناسی، هنر و معماری جهان
* گروه فرهنگ  و ملل
۱- آشنایی با فرهنگ عامه
۲- شناخت اقوام ایرانی
۳- شناخت فرهنگ عمومی
۴- مبانی مردم شناسی ایران
۵- آشنایی با میراث فرهنگی
۶- آشنایی با موزه‌ها و کاخ موزه.های ایران
* گروه گردشگری و هتلداری
۱- مدیریت برنامه‌ریزی در
سازمان‌ها، شرکت‌ها و آژانس‌های مسافرتی
۲- مدیریت فنی خدمات مسافرتی
۳- مدیریت تور و تورگردانی ... و ...که برای هرکدام ازاین دروس کتاب‌ها و جزوات ویژه برای دانشجویان ارائه و تدریس شده است و هم.اکنون در بسیاری از دانشگاه‌های ایران استادان محترم آن رشته‌ها تدریس می‌کنند.

سوابق و خدمات اداری:
کارشناس ارشد گروه تعیین جرایم آثار تاریخی و بافت قدیمی شهرها.
معاونت فنی و هنری و سرپرست اداره‌کل موزه‌ها و کاخ‌ها.
معاونت حفاظت آثار باستانی و تاریخی ایران.
مشاور معاونت امور گردشگری و امورهنری وزارت ارشاد.
مدیریت ثبت آثار تاریخی در فهرست میراث آثار فرهنگی.
آخرین سمت تاسال ۱۳۸۰ در سازمان میراث فرهنگی معاونت معرفی و آموزش.

عضویت در شوراها و مجامع:
عضو شورای‌عالی‌ برنامه‌ریزی و تهیه طرح جامع آمارگیری فرهنگی ایران.
عضو شورای مرکزی آموزش و پژوهش و هیئت علمی گردشگری و نماینده منتخب استادان رتبه علمی، استادیار باستانشناسی پایه ۲۳ از پژوهشگاه میراث فرهنگی.
عضویت و دبیر کمیته غارشناسی و نیز عضو فعلی انجمن علمی غارشناسی و غارنوردی کشور.
ریاست کمیته عالی انتشارات سیر و سیاحت و سردبیری ماهانه تخصصی گردشگری و مجله و روزنامه سیر و سیاحت.
عضویت در کمیسیون پژوهشی گردشگری حوزه معاونت پژوهشی وزارت ارشاد.
همکاری با سازمان صداوسیما، در مورد اماکن تاریخی و موزه‌ها، آثار تاریخی و آداب و رسوم.

سفرها و مطالعات فرهنگی
خارج از کشور:
شرکت در کنفرانس‌های خارجی.
راه‌اندازی دوره‌های کوتاه مدت آموزش‌های گردشگری و هتلداری.
دوره‌های کاردانی، کارشناسی و ارشد این رشته‌ها.

چاپ و نشر و تدریس کتب زیر:
تاریخ فرهنگ ایران.
هنر و معماری ایران.
زیباشناسی هنر و معماری جهان.
باستانشناسی ایران و جهان.
فرهنگ عامه و اقوام ایران.
بیرجند، شهری در حاشیه کویر.
تزئینات در معماری ایران.
بناهای برجی‌شکل آرامگاهی.
هنر گچبری ساسانی و تاثیر آن در هنرهای اسلامی ایران.
هنر مقرنس‌کاری در معماری ایران.
آشنایی با موزه‌ها و کاخ‌موزه‌های ایران.
و نوشتن حدود ۱۱۰ مقاله ایرانشناسی و هنر و فرهنگ.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#جمال_انصاری، ز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شیراز و آب رکنی و این باد خوش نسیم
عیبش مکن که خال رخ هفت کشور است

15اردیبهشت روز شیراز خجسته باد❤️🌹

آهنگ شیرازی به مناسب روز شیراز 🌹
💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
من در بهار نارنج، غرقم بهار گونه
شیراز شهر عشق است، بی حرف و آزمودن
یارا بیا و بنگر ، حیف است گر نبینی
اردیبهشتِ شیراز، حافظ، غزل سرودن

۱۵ اردیبهشت ،روز شیراز گرامی باد❤️


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خوشا شیراز و وضع بی مثالش
خداوندا نگه دار از زوالش

۱۵ اردیبهشت روز شیراز ،
شهر شعر و ادب و تاریخ ایران زمین گرامی باد
💎
🆔 @maneshparsi
2025/07/03 19:37:51
Back to Top
HTML Embed Code: