tgoop.com/maneshparsi/20008
Last Update:
☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️
۹ تیر زادروز امیرهمایون خرم
(زاده ۹ تیر ۱۳۰۹ بوشهر -- درگذشته ۲۸ دی ۱۳۹۱ تهران) موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده ویلون
چون مادرش موسیقی اصیل ایرانی را دوست داشت و از بین مقامهای موسیقی ایرانی به دستگاه همایون علاقهمند بود، نام همایون را برای فرزندش انتخاب کرد. در ۱۰ سالگی به مکتب استاد صبا راه یافت و چندسال بعد بهعنوان نوازنده ۱۴ ساله در رادیو به تنهایی به اجرا پرداخت.
بعدها در بسیاری از برنامههای موسیقی رادیو، خصوصاً در برنامه گلها، بهعنوان آهنگساز، تکنواز ویلون و رهبر ارکستر، آثاری ارزشمند ارائه داد.
او که یکی از اعضای شورایعالی خانه موسیقی بود، سازش پرصلابت، سنگین و عاری از هرنوع خودنمایی بود. توانایی او در آفرینش آنی ملودیهای جاندار و جذاب، بافت تکنوازیهای او را به مراتب از کارهای دیگران خوش ساختتر و پرمایهتر میساخت.
بخش گستردهای از آثار وی، حافظه موسیقایی حداقل سه نسل از ایرانیان را در سیطره خود دارد. دشوار میشود یک ایرانی را یافت که نتواند ترانه "امشب در سر شوری دارم " را زمزمه کند. گرچه باید تاکید کرد که اعتبار خرم هرگز در ترانههای ساده و همه پسندش خلاصه نمیشد و نمیشود.
کارهای ارکستری او که غالباً جمله بندیهایی مرکب و پیچیده توام با ضربآهنگهای بسیار متنوع دارند، نمونههای گاه سمفونیگونهای از موسیقی ایرانی بهدست میدهند که کمتر آهنگسازی یارای برابری با آنها را داشته است. او با تواناترین و حرفهایترین خوانندگان دوران دو دهه طلایی موسیقی ایران همکاری نزدیک داشته است. قوامی، الهه، مرضیه، گلوریا روحانی، دلکش، ایرج، شجریان و گلپا از آنانند.
با این حال نباید از یاد برد که "پروین زهرایی منفرد" تا چندین سال خواننده انحصاری آثار خرم محسوب میشد. طی بیش از سه دهه تدریس، جوانان بسیاری از درس او بهرهمند شدند که امروز امانتدار مکتب استاد خود هستند. اما خرم در مصاحبهای با علی دهباشی در نشریه بخارا از مانی فرضی، پژمان پورزند و بابک شهرکی بهعنوان زبدهترین شاگردانش نام برد.
در چند سال اخیر جشنواره موسیقی "نوای خرم" برای اجراکنندگان آثار خرم برگزار شده است.
آرامگاه وی در قطعه هنرمندان است.
💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
#امیر_همایون_خرم، ز
BY فرهنگ و منش پارسی

Share with your friend now:
tgoop.com/maneshparsi/20008