tgoop.com/maneshparsi/19718
Last Update:
● تاریخ و جامعه
میراثی برای فرهنگ، تاریخ و زبان ایران
«احمد اقتداری» نمایندۀ نسلی از مورخان و محققانی است که با عشق به سرزمینشان، منابعی بیبدیل برای تاریخنگاری محلی و ملی فراهم کردند. در میان مجموعه آثار متنوع اقتداری، مقالات او جایگاه ویژهای دارند؛ نهتنها به لحاظ کمّیت، بلکه از نظر کیفی نیز محتوایی عمیق، ملتزم و گاه پیشرو را عرضه میکنند.
صادق رحمانی، وصیّ فرهنگی احمد اقتداری: «احمد اقتداری» یکی از چهرههای برجستۀ فرهنگ، تاریخ و جغرافیای تاریخی ایران بهویژه در حوزۀ جنوب ایران، خلیج فارس و لارستان است. مجموعه آثار او شامل تألیف، تصحیح، ترجمه، سخنرانی، یادداشت، شعر، نامه و مدخلنویسیها، عرصۀ گستردهای از فعالیتهای علمی، ادبی، تاریخی و فرهنگی را در بر میگیرد. تحلیل فهرست آثار او، بهویژه کتابهای نوشتهشده، ویراسته و چاپنشده، تصویری ژرف از اندیشه، دغدغهها و رویکردهای پژوهشیاش نشان میدهد. گفتنی است که احمد اقتداری، صبح سهشنبه، ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ در بیمارستان آسیا در تهران، درگذشت و طبق وصیتش در مقبرۀ آلدهباشی در گراش به خاک سپرده شد.
اول: گزارش تحلیلی از فهرست آثار احمد اقتداری
۱. رویکرد تاریخی-جغرافیایی
از میان آثار اقتداری، بیشترین تمرکز او بر تاریخ، جغرافیای تاریخی، فرهنگ و مردمشناسی جنوب ایران و سواحل خلیج فارس مشهود است. کتابهایی مانند: – خلیج فارس (۱۳۴۵)؛ – آثار شهرهای باستانی سواحل و جزایر خلیج فارس و دریای عمان (۱۳۴۸)؛ – دیار شهریاران (۱۳۵۴)؛ – خوزستان و کهگیلویه و ممسنی (۱۳۵۹)؛- ارجان و کهگیلویه (ویراسته، ۱۳۵۹)، بیانگر علاقهمندی خاص او به حفظ و بازنمایی میراث تاریخی نقاط کمتر شناختهشدۀ جنوب کشور است. او بهگونهای تخصصی به معرفی بقایای تاریخی، آثار معماری، آیینها و تحولات سیاسی-اجتماعی این مناطق پرداخته است.
۲. اهمیت فرهنگ بومی
اقتداری با کتابهایی مانند: – فرهنگ لارستانی (۱۳۳۴)؛- لارستان کهن (۱۳۳۴)؛ – زبان لارستانی، به کوشش صادق رحمانی (۱۳۸۴)، به ارزشمندی زبان، گویش و فرهنگ بومی منطقۀ لارستان پرداخته است. آرای او در…
💎
🆔 @maneshparsi
BY فرهنگ و منش پارسی

Share with your friend now:
tgoop.com/maneshparsi/19718