tgoop.com/maneshparsi/19519
Last Update:
☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘
۱۹ اسفند سالروز درگذشت علیاصغر خدادوست
(زاده ۴ دی ۱۳۱۴ شیراز – درگذشته ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ امریکا) چشمپزشک و پدر چشمپزشکی
او سال ۱۳۳۳ در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شیراز پذیرفته شد و دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت. پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی، در سال ۱۳۴۱ از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در آمریکا انتخاب شد.
وی نخستین و تنها دستیار خارجی در بخش چشمپزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال ۱۳۴۱ بود و دوران سه ساله دستیاری را در مرکز چشمپزشکی ویلمر گذراند. در آن دوران علاوه بر تحصیل در دانشهای بالینی بهطور فعال مشغول پژوهش در دانشهای پایه بود و مقالههای بسیاری در مجلههای گوناگون به چاپ رسانید. پس از پایان دوران، یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشمپزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال ۱۳۴۷ با وجود پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز به ایران بازگشت.
وی در بخش چشمپزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد. یک سال پس از ورودش به شیراز رئیس بخش چشمپزشکی دانشگاه جانز هاپکینز به شیراز آمد و یک قرارداد مبادله دستیار میان بخشهای چشمپزشکی این دو دانشگاه به امضا رسید. هر سال یک نفر از دستیاران بخش چشمپزشکی شیراز برای فراگیری تکمیل دانشهای پایه به دانشگاه جانز هاپکینز اعزام میشد و هر سال چهار دستیار بهطور متناوب از دانشگاه یاد شده برای فراگیری دانشهای بالینی و تجربه عملی و تجربه در اعمال جراحی به شیراز میآمدند. این برنامه ۱۰ ساله از مؤثرترین برنامهها برای بالا نگه داشتن سطح آموزش و پژوهش و درمان در دانشگاه شیراز و خصوصاً بخش چشم بود.
وی در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشمپزشکی کنتیکت در شهر نیوهیون را بنیان گذاشت و به عنوان سرپرست آن مشغول به کار شد. از سال ۱۳۵۹ پیاپی سالی دو بار به ایران بازگشته و در فعالیتهای بالینی و آموزشی در بیمارستانهای گوناگون تهران و شیراز شرکت میکرد.
وی بهطور متناوب توسط شخصیتهای برجستهای در چشمپزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شد. او شهرتش علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای بر ناراحتیهای سطح قرنیهاست، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار او "Khodadoust line" نامگذاری شده است.
۱https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D8%B5%D8%BA%D8%B1_%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA
💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
#علی_اصغر_خدادوست، د
BY فرهنگ و منش پارسی

Share with your friend now:
tgoop.com/maneshparsi/19519