tgoop.com/maneshparsi/19368
Last Update:
باستانشناسی و موزه
🔹 راز گنجینه وایکینگها حاوی ظرف متعلق به شاهنشاهی ساسانی سرانجام آشکار شد
🔹 زمانی که «گنجینه گالووی» در سال ۲۰۱۴ در مزرعهای در غرب اسکاتلند کشف شد، باستانشناسان در شگفتی فرو رفتند. زیرا مشخص شد این بزرگترین مجموعه آثار مربوط به عصر وایکینگها بوده که تاکنون در بریتانیا پیدا شده است.
🔹باستانشناسان حالا میگویند راز دیرینهای که درباره مالک اصلی این گنجینه وجود داشته است، ممکن است حل شده باشد.
🔹به گفته آنان، این گنجینه غنی از نقره و طلا که امروز بهعنوان دارایی عمومی در اختیار موزه ملی اسکاتلند قرار دارد در عصر وایکینگها نیز بخشی از اموال عمومی محسوب میشده است.
🔹مدرک این ادعا کتیبهای است که بر روی یکی از چهار دستبند نقرهای تزئینشده گنجینه یافت شده و بهتازگی رمزگشایی شده است.
🔹عبارت حکشده روی این دستبند چنین ترجمه شده است: «این ثروت متعلق به جامعه است».
🔹دکتر مارتین گلدبرگ، متصدی ارشد مجموعههای قرون وسطایی و وایکینگی در موزه ملی اسکاتلند، گفت: «ایدهای که این گنجینه را بهعنوان ثروتی متعلق به جامعه معرفی میکند، بسیار جالب است.»
🔹کتیبهای که در داخل یکی از دستبندهای نقرهای گنجینه گالووی قرار داشت در ابتدا برای محققان غیرقابل درک بود و عبارت ثبتشده روی آن در هیچیک از زبانهای بریتانیا یا ایرلند قرون وسطایی یافت نشده بود.
🔹راز این نوشته زمانی کشف شد که محققان متوجه شدند حرف «F» در انتهای متن، که با دو نقطه احاطه شده است، میتواند نشاندهنده کلمه «feoh» در زبان انگلیسی کهن باشد که به معنای «دارایی» یا «ثروت» است.
🔹محققان دریافتند که کلمه اول «DIS» نیز نسخه اشتباهی از کلمه «This» بوده که در آن زمان مشابه برخی گویشهای امروزی در ایرلند تلفظ میشده است.
🔹کلمه «Higna» نیز که در انگلیسی کهن به معنای «جامعه» است به همین طریق کشف شد. این کلمه اغلب در اسناد آنگلوساکسونی بهعنوان اشارهای به جوامع مذهبی استفاده شده است.
دکتر گلدبرگ در این باره میگوید: «جالب است که این کلمه روی…
💎
🆔 @maneshparsi
BY فرهنگ و منش پارسی

Share with your friend now:
tgoop.com/maneshparsi/19368