tgoop.com/management_technique/6840
Last Update:
💢ارتباط فرآیند آموزش و مدیریت عملکرد
یکی از مدیران یک شرکت فعال در صنعت خودروسازی، که حدود ۸۰۰۰ نفر کارمند دارد، به بیان تجربیات خود پرداخت و اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲ مبلغی بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان را به آموزش کارکنان اختصاص داده است. اما پس از بررسی تأثیر این هزینهها بر نتایج سازمان، از جمله تولید، درآمد و فروش، به این نتیجه رسیدند که تأثیر چندانی نداشته و ارتباط معناداری با نتایج مورد انتظار برقرار نشده است.
علت این امر چیست؟
۱- نیازسنجیهای آموزشی از همان ابتدا بهطور بهینه انجام نشده و صرفاً نظرات مدیران مورد توجه قرار گرفته و منابع دیگر نادیده گرفته شدهاند.
۲- اثربخشی آموزشها بهدرستی سنجیده نشده است.
راهحل چیست؟
مقدمهای کوتاه: در مدل ۳۴۰۰۰ منابع انسانی، فرآیند آموزش بهعنوان هفتمین فرآیند و مدیریت عملکرد کارکنان بهعنوان پنجمین فرآیند شناخته میشود. زمانی که این شرکت در مدیریت عملکرد خود کارآمدی لازم را ندارد:
۱- آموزشهای برگزار شده قطعاً ارتباط معناداری با شکافهای عملکردی کارکنان نخواهد داشت و این موضوع یکی از منابع اصلی نیازسنجی آموزش به شمار میآید.
۲- در صورتی که نتوان اثربخشی آموزشها را در عملکرد و کار افراد اندازهگیری کرد، مسلم است که یک سال بهصورت غیر بهینه و ناقص فرآیند پیش خواهد رفت و پس از یک سال متوجه خواهیم شد که این آموزشها اثربخش نبودهاند، نه در بازه زمانی زودتر که بتوانیم اصلاحات لازم را انجام دهیم.
پینوشت: بدون شک این آموزشها بیاثر نبوده و باید به برگزارکنندگان و متولیان امر خداقوت گفت، اما هدف اصلی این است که با این آموزشها بتوانیم حداکثر ارزش را برای سازمان خلق کنیم و بدون داشتن یک فرآیند کارآمد در مدیریت عملکرد، دستیابی به این هدف امکانپذیر نخواهد بود.
✍ ردی از تجارب منابع انسانی
@management_skill
BY تکنیک های مدیریت
Share with your friend now:
tgoop.com/management_technique/6840