tgoop.com/management_technique/6033
Last Update:
💢اجرای برنامه های رفاهی موفق می تواند تا حد زیادی به افزایش "حمایت سازمانی ادراک شده" در کارکنان کمک کند که در نهایت منجر به افزایش ماندگاری پرسنل و بهره وری سازمان می شود.
❇️گاهی اوقات مدیران سازمان در جلسات خود در مورد نوع پاداش ها و سبدهای جبران حدمت تصمیم گیری می کنند. آنها عمدتا بصورت ناخودآگاه و البته غیر عمد با اولویت به نیازهای خود یا اطرافیان شان، سعی در تعریف تنوع سبد های رفاهی یا پاداش را دارند. و این در حالی است که شاید مورد پسند و نیاز سایر کارکنان نباشد.
به خاطر دارم واحد منابع انسانی در یکی از شرکتهای در ارتباط با بنده بمنظور فراهم سازی امکان حضور کارکنان و خانواده ایشان در یک رستوان خوب و ایجاد فضایی شاد و ماندگار به هر یک از آنها ژتون غذا از چند رستوران درجه یک و عالی، هدیه کرد تا بتوانند فارغ از دغدغه هزینه غذا از خود و خانواده شان پذیرایی کنند. مطلع شدند که یکی از پرسنل اقدام به فروش ژتون های رستوران زیر قیمت واقعی کرده است که این موضوع منجر به پیگیری و برخورد مدیریت منابع انسانی آن سازمان شد. اما بعد از پیگیری و بازخواست فرد کارمند مشخص شد که نیاز فرزند ایشان به ترمیم دندان و رفع پوسیدگی بسیار بیشتر از تمایل ایشان به حضور در یک رستوران شیک بوده است.
لذا باید پذیرفت که سازمانها از طیف متنوعی از افراد تشکیل شده است که ذائقه، سلیقه، نیاز ها و ترجیحات آنها کاملا با یکدیگر متفاوت است. نیازهای هر گروه از کارکنان به موضوعات بسیار زیادی بالاخص مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها مرتبط است. هر چند واقعا نمی توان راه و روشی را پیدا کرد که بتوان همه را راضی نگه داشت ولی می توان سطح رضایت را افزایش داد.
❇️از نظر سنجی غافل نشوید. خود کارکنان می توانند نقش بسزایی در شناسایی نیازهای خود داشته باشند و طبیعتا نظر سنجی از آنها می تواند ریسک مخالفت و اعتراض آنان را نیز کاهش دهد.
❇️بهترین راه حل این مساله تهیه سبد انتخابی است به گونه ای که بتوان اکثر نیازهای کارکنان را در آن سبد مورد توجه قرار داد. و طبیعتا این سبد ها باید حداقل سالی یکبار مورد بازنگری و بروزرسانی قرار گیرد. در نهایت پیشنهاد ما تعریف یک منوی رفاهیات است. به گونه ای که کارکنان بتوانند خود، نیازهای رفاهی شان را انتخاب کنند. هرچند این موضوع منجر به افزایش بار کاری واحد منابع انسانی یا امور قراردادها در عقد قرارداد با تامین کنندگان و پیمانکاران بیرونی می شود لیکن اتفاق نوآورانه ای است که رضایت بالایی به همراه دارد.
❇️بطور کلی در طراحی سازوکارهای پاداش به جز جذابیت خود پاداش، بد نیست کارکنان را هم در "انتخاب" آن پاداش جذاب مشارکت داشته باشند.
✍مرتضی جوشقانی
@management_skill
BY تکنیک های مدیریت
Share with your friend now:
tgoop.com/management_technique/6033