Telegram Web
خانه فرهنگ گیلان با همکاری آنو و مهندسین مشاور آباد برگزار می‌کند:

🔹 نشست تخصصی تحلیل و بررسی نمایش "پادیاو"

🔸️ ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ | ساعت ۱۰ تا ۱۳

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸یکشنبه|  ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
▫️عصر چهارشنبه ۲۰ فروردین مراسم نقد و بررسی کتاب " مفاهیم کلیدی در مطالعات جنسیت" نوشته جین پیلچر و ایملدا ایلهان و با ترجمه زهره اسدپور، با حضور مترجم  در خانه فرهنگ گیلان برگزار شد.
در این مراسم در ابتدا خانم دکتر آزاده ثامنی روانشناس و پژوهشگر درباره‌ی این کتاب، اهمیت و نقش آن سخنرانی کردند، ایشان در بخشی از سخنان خود اظهار کردند: 
"مطالعه جنسیت را شاید بتوان حوزه‌ای پیچیده و در عین حال در حال تحول نامید. کتاب «۵۰ مفهوم کلیدی در مطالعات جنسیت» که جین پیلچر و ایملدا ایلهان آن را نوشته‌اند و اکنون با نام «مفاهیم کلیدی در مطالعات جنسیت» با ترجمه زهره اسدپور پیش روی ماست، برای آشنا شدن با زیربنایی‌ترین مفاهیم این حوزه و حتی تغییر نگاه به آنها، به خواننده کمک می‌کند. کلیدی بودن و وسعت دامنه این مفاهیم راه را برای درک سایر متون چه در حوزه مطالعات جنسیت و زنان و چه سایر حوزه‌های علوم انسانی همچون جامعه‌شناسی،‌ روان‌شناسی و حتی ادبیات باز می‌‌کند. از نکات ارزشمند کتاب توضیح ساده و شفاف واژه‌هایی است که خود پیچیده و چند وجهی هستند. خصوصیتی که زهره اسدپور با چیره‌دستی از عهده حفظ آن در ترجمه برآمده است. آشنایی مترجم با مفاهیم حوزه جنسیت از آنجا که خود دانش‌آموخته رشته مطالعات جنسیت در دانشگاه لندن است و از دیگر سو دانش وی درباره قواعد زبان و ادبیات فارسی کمک کرده تا بدون استفاده از کلمات بیش از حد پیچیده و آکادمیک، مفاهیم را بدون کاستن از معنای مورد نظر نویسندگان و دقت آن، به خواننده فارسی زبان منتقل کند آنگونه که هدف نویسندگان بوده است".
در ادامه مترجم کتاب خانم زهره اسدپور درباره‌ی موضوعاتی حول مساله مطالعات زنان/جنسیت و اهمیت مطالعه نظری و جایگاه این کتاب در مطالعه‌ی نظری سخن گفتند.
زهره اسدپور سخنان خود را با نگاهی به تاریخچه شکل‌گیری رشته مطالعات جنسیت در غرب و رشته مطالعات زنان در ایران آغاز کرد، وی در ادامه به اهمیت مطالعه نظری و ارتباط مطالعات نظری با پراتیک اجتماعی اشاره کرده و افزود مطالعه دقیق نظری علی‌رغم اینکه ممکن است در این فضای گریزان از مطالعه، سخت، خسته‎کننده و یا بی‌مورد به نظر بیاید بسیار ضروری است، مطالعه نظری می‌تواند چشم‌اندازهای پراتیک اجتماعی را وضوح بیشتری بخشد و از آزمون و خطاهای ناشی از بی‌تجربگی جمعی بکاهد.
او جایگاه کتاب "مفاهیم کلیدی در مطالهات جنسیت" را در وضوح‌ بخشی و جلوگیری از تشتت در کاربرد مفاهیم مهم نظریه فمینیستی ارزیابی کرد.
بخش پایانی مراسم به پرسش و پاسخ درباره‌ی کتاب اختصاص یافت.
@kfgil
🔻🔻🔻
خانه فرهنگ گیلان:

🔸 آشنایی با ساز دبل بیس (کنترباس)

🔹 با حضور: ارش ضرابی

🔹 پنج‌شنبه | ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷
.
.
▫️آرش ضرابی    

آهنگساز، اجراگر، نوازنده مدرس پیانو، آواز، صداسازی، فن بیان، ویلنسل‌، کنترباس و گیتار باس.
فاراغ التحصیل هنرستان موسیقی و دانشکده هنر و ...
همکاری با رهبرهای ارکستر همچون Christian Schulz . Peter Sommerer . AlexanderRahbari . منوچهر صحبایی، شهردار روحانی، فرهاد فخرالدینی، فریدون شهبازیان.
همکاری با خوانندگان پاپ و سنتی همچون علیرضا قربانی و محمدمعتمدی.  گروه تلنگر و گروه نینجاهای بدشانس.
ارکستر ملی ایران تهران تیر ۱۳۹۷ - مرداد ۱۳۹۸
نوازنده و کارشناس موسیقی
سفارت اتریش، تهران شهریور ۱۳۸۹ .
ارکستر سمفونیک تهران، تهران خرداد ۱۳۸۹ - خرداد ۱۳۹۵.     
  .
#ساز_شناسی
@kfgil
خاکستری در باد
رونمایی کتاب ارج‌نامه استاد هوشنگ عباسی

زمان: دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ساعت ۱۶:۳۰
مکان: پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان

@kfgil
بزرگداشت نام‌آوران کتابخانه ملی ایران
محمدتقی پوراحمد جکتاجی

با حضور دکتر غلامرضا امیرخانی
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

یکشنبه،۳۱فروردین، ساعت ۱۵، تالارمرکزی شهررشت

@kfgil
🔸️سیا ما گیل نیشت
نشست فرهنگ بومی گیلان

🔹️به مدیریت و اجرای: م.پ. جکتاجی

🔸️دوشنبه | ۱  اردیبهشت  ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه | ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸یکشنبه|  ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ |ساعت ۱۷:۳۰
■ گزارش جلسه

عصر روز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴، بیستمین نشست ماهانه فرهنگ بومی گیلان با عنوان «سییاما گیل نیشت» با حضور ۲۲ تن از شرکت کنندگان عضو گروه و سه تن مهمان برگزار شد. محور اصلی این جلسه که معمولاً با خبرهای فرهنگی اجتماعی مربوط به گیلان، گذشته ، حال وآینده آن همراه است با موضوع کتابشناسی گیلان آغاز شد که طی آن به مفهوم و تعریف کتابشناسی از منظر علم کتابداری و  کتابشناسی ملی ایران و به تبع آن کتابشناسی منطقه‌ای از جمله گیلان و انواع کتابشناسی‌های عمومی و موضوعی گذشت که علاقمندان و پژوهشگران چگونه می‌توانند با مراجعه به این کتابشناسی‌ها منبع مورد نظر خود را به راحتی انتخاب و پیدا کنند.
آنگاه پوراحمد جکتاجی مدیر جلسه به طرح مباحثی دیگر در حوزه معماری بومی و هویت معماری گیلان و لزوم حفظ آن و رویکرد جامعه به احیا و ترمیم خانه‌های قدیمی و تغییر آن به کاربری‌های متنوع و مطلوب پرداخت. بحث دیگر مربوط به مسأله زبان گیلکی و نگاه متفاوت جامعه به آن بود که برخی حاضران در این بحث شرکت کرده نظرات خود را ابراز داشتند. طرح و شرکت در مباحث روز مربوط به جامعه گیلان در نگاه مردم از نکات مورد استقبال شرکت کنندگان این جلسات است.
در پایان جلسه یکی از شرکت کنندگان هنرمند و جوان عضو گروه با اجرای دو ترانه فولکلوریک گیلکی به نشست اردیبهشت ماه شور و نشاط بیشتری بخشید. جلسه رأس ساعت ۸ به پایان رسید. موضوع و محور اصلی نشست بعدی که عصر دوشنبه ۵ خرداد خواهد بود به تاریخ گیلان اختصاص دارد. از جهت این که شرکت در این نشست‌ها آزاد است، مدیر جلسه و مدیریت خانه فرهنگ از حضور شرکت کنندگان بیشتر در جلسات آینده استقبال می‌کنند.
@kfgil
🔻🔻🔻
گروه شعر گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸دوشنبه|  ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ |ساعت ۱۷:۳۰
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:

نقد و بررسی مجموعه شعر

🔹 گل‌ها قبرستان ندارند.

🔸 ستار جانعلی‌پور

🔹منتقدین: آرمان میرزانژاد - نسترن بشردوست - اسماعیل مهرانفر

🔸 یکشنبه | ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان فارسی خانه فرهنگ گیلان:

رونمایی کتاب

🔹 منصفانه

🔸 شبنم سعیدی

🔹با حضور: دکتر منیره حجتی سعیدی - محمد شاه‌شمس

🔸 سه‌شننبه | ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📚 نگاهی کوتاه به پیشینه داستان گیلکی

🎬 استاد #محمدتقی_پوراحمد_جکتاجی در این جلسه قصد داشته تنها کتاب های منتشر شده در زمینه #داستان_گیلکی را معرفی  کند.
مبنای این مرور تاریخی، آثاری است که فقط بصورت #کتاب مستقل چاپ‌ شده اند و چنانکه ایشان گفته : جدای از این عناوین - در مطبوعات مختلف نیز دهه هاست که داستان یا داستانک های گیلکی به قلم #نویسندگان مختلف منتشر شده اما جز تعداد معدودی، بقیه در قالب کتاب چاپ نشده اند.

🌐 منبع: گیل آرت نیوز
گروه هنرهای تجسمی خانه فرهنگ گیلان:

🔹 نمایشگاه گروهی نقاشی «منظره‌سازان گیلان»

🔸گشایش: جمعه | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ |ساعت ۱۷
🔸 بازدید:  ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
     ساعات:  ۱۰ تا ۱۳ |  ۱۷:۳۰ تا ۲۰
🔸گالری خانه فرهنگ گیلان


🔹 با آثاری از:
اکرم آف - مهین اسلامی - دلارام امیریان - مهشید امین برزگر - شهلا باقری - سارینا بهگر - معصومه پوراحمدی - لیلا حاجتمند - شادی حزنی - محدثه حسن‌زاده - عسل حسینی - ژاله خیاط - مریم روضاتی - شیوان زمانی - مژگان سحرخیز - زهرا سرمستی - آمنه صدیقی - علیرضا عامری - آرمیتا علیزاده - زهرا غلامی - فرهاد فاطمی - زینب فقیر خزانی - نسرین فلاحتی - نوید قربانی - فاطمه قمری کوچی - سارا لطفی - فرزانه مجریان - زهرا محمدی - مهین مرتضوی - المیرا موسوی - درسا موسوی - سیده فهیمه میرصالحی - لیلا میرنیازی - عاطفه مینویی - سعیده نبی‌پور - مریم نژاد - بهار نظرحقیقی - ریحانه نظری- پروین نظیری - متین نعمت‌خواه- مریم واقع‌طلب - میترا واقع‌طلب - تهمینه واقع‌طلب - آسیه هادیان


@kfgil
گروه داستان گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸دوشنبه| ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴|ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
🔹️ مرگ‌ سینما و علایم حیات

🔸️ شاهین کوهساری

🔹️ شنبه | ۲۰ اردیلهشت ۱۴۰۴ | ساعت ۱۷:۳۰
.
▫️باور جهانی به "مرگ سینما" باور جدیدی نیست. شاید از میان بزرگان "پالین کیل" نخستین منتقدی بود که، پیش از مرگ‌اش در نخستین سال پس از تحویل هزاره، از پایان دوران "فیلم‌‌های شخصی" و آغاز دورانی خبر داد که سینما در آن به "رگبار تصاویر" بدل می‌شود. پس عجیب نیست اگر سالِ مرگِ پالین کیل مصادف می‌شود با انتشار رسمی اولین کتاب مهم و معتبر در باب "مرگ سینما" و به همین نام به قلم پائولو اوسای با مقدمه‌ای از مارتین اسکورسیسی. (یک شهادتنامه‌ی آینده‌پژوهانه که مرگ سینما را تا پایان ربع قرن فعلی پیش‌بینی می‌کند.) دو دهه بعد از انتشار کتابِ "مرگ سینما"، «ای. او. اسکات» منتقد بزرگ نیویورک تایمز، نابودی "نقد سینمایی" را هم رسماً اعلام می‌کند و با دست‌کشیدن از نقد فیلم به ستون نقد کتابِ همان روزنامه پناه می‌برد! در فاصله‌ی این ربع قرن باور "مرگ سینما" به باوری جهانی بدل شده است. در این نشست برآنیم که این باور را با تکیه بر منابع دست اول و اکثراً ترجمه‌نشده به فارسی به بحث بکشیم و جوانب مختلف آن را بررسی کنیم و در هنگامه‌ی این زوال زیر رگبار تصاویر دوران خود به دنبال علایم حیات بگردیم.

@kfgil
🔻🔻🔻
2025/05/28 20:32:22
Back to Top
HTML Embed Code: