tgoop.com/ir_academy_evolution/713
Last Update:
تأثیر انقراض و بازگشت علفخواران بزرگ بر دگرگشت گیاهان
📌 انقراض دایناسورهای بزرگ غیرپرنده در حدود ۶۶ میلیون سال پیش، موجب شد که زمین بهمدت ۲۵ میلیون سال از وجود علفخواران بزرگ خالی بماند. از آنجایی که بین گیاهان و علفخواران تعاملات متقابلی وجود دارد، پژوهشگران به بررسی تأثیر این غیبت طولانی و بازگشت مجدد این جانوران بزرگ (معروف به megaherbivores) بر دگرگشت گیاهان پرداختند.
📌 تیمی از پژوهشگران با مطالعه فسیلها و نخلهای امروزی دریافتند که بسیاری از نخلهای عصر دایناسورها دارای میوههای بزرگ بودند و ساقهها و برگهای خاردار داشتند؛ اما در دورهی فقدان علفخواران بزرگ، سرعت دگرگشت گونههای نخل با میوههای کوچک کاهش یافت، در حالی که نخلها با میوههای بزرگ، به دگرگشت خود ادامه دادند و حتی اندازه میوههایشان افزایش یافت. این یافتهها نشان داد که جانوران کوچکتر نیز قادر به مصرف میوههای بزرگ و پخش بذرهایشان بودند، بنابراین بقای این میوهها وابسته به علفخواران بزرگ نبود.
📌 در مقابل، ویژگیهای دفاعی نظیر خارها کاهش پیدا کردند، زیرا در نبود شکارچیان، این صفات مزیت دگرگشتی نداشتند. با بازگشت علفخواران بزرگ، این ویژگیهای دفاعی مجدداً ظاهر شدند، اما تغییرات ایجاد شده در اندازه میوهها پایدار باقی ماندند.
🔑 این پژوهش به درک بهتر فرایندهای دگرگشت گیاهان در دوران انقراض و بازگشت علفخواران بزرگ کمک میکند. همچنین پژوهشگران هشدار میدهند که انقراض مداوم جانوران بزرگ بهدلیل شکار و تغییرات اقلیمی میتواند در آینده تأثیرات منفی بر تنوع صفات گیاهی و عملکرد اکوسیستمها بگذارد.
✍🏻 علی اسلامی
📚 گردآورنده: نرگس شمایلی
🔎ویراستار: امین سیفی
╔══════════════════╗
║ 🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
BY آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)
Share with your friend now:
tgoop.com/ir_academy_evolution/713