tgoop.com/import_export/71376
Last Update:
واردات نخ ابریشم همچنان ادامه دارد
رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور، با اشاره به ظرفیتهای گسترده کشور در حوزه نوغانداری، از فعالیت ۲۵ هزار خانوار در این بخش خبر داد و گفت: علیرغم تولید ۱۷۰۰ تن پیله، بخشی از نیاز نخ ابریشم صنعت فرش همچنان از طریق واردات تأمین میشود.
رضا صورتی زنجانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اینکه چه میزان تولید ابریشم داریم و چقدر در اقتصاد ما تأثیر دارد، به مسئله اقتصاد خوب خرد و کشاورزی مقاومتی مرتبط است. در حال حاضر حدود ۲۵ هزار خانوار در حوزه نوغانداری فعالیت دارند که اگر هر خانوار را چهار نفر در نظر بگیریم، میزان اشتغالزایی این بخش روشنتر میشود.
وی افزود: امکان تولید تخمنوغان، تولید نقشه کشاورزی مرتبط با این بخش و وجود ظرفیتهای صنعت فراوری، همه در کشور فراهم است. بنابراین میتوان گفت کل این زنجیره از پرورش کرم ابریشم تا تولید نخ و فرآوردههای وابسته، قابلیت تحقق در داخل کشور را دارد. علاوه بر این تعداد خانوار فعال در نوغانداری، در بحث تولید تخمنوغان نیز به ازای هر ۵۰۰۰ جعبه، امکان ایجاد ۳۰۰ شغل پایدار وجود دارد. همچنین برای تولید هر ۵۰۰۰ نهال توت، که غذای اصلی کرمهای ابریشم است، به سه نیروی باغبانی نیاز داریم.
رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با اشاره به آمار تولید ابریشم در ایران، گفت: میزان تولید پیله در کشور حدود ۱۷۰۰ تن است و سطح زیر کشت باغهای توت که غذای کرم ابریشم را تأمین میکنند، به حدود ۱۴ هزار هکتار میرسد که از این میزان، ۶ هزار هکتار آن در استان گیلان قرار دارد. بهعبارت دیگر، ۳۵ درصد از تولید پیله کشور مربوط به گیلان است.
صورتی زنجانی ادامه داد: میزان تولید نخ در حال حاضر حدود ۲۷۰ تن است، که البته پاسخگوی همین سطح تولید نیز هست. اما نیاز صنعت فرش ما، با وجود کاهش چشمگیر صادرات نسبت به چند دهه گذشته، هنوز در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن است. بنابراین حتی اگر میزان تولید فعلی ما دو برابر شود، بازار مصرف داخلی همچنان وجود دارد.
👈 ادامه مطلب...
🌐 @import_export
BY مجله واردات و صادرات

Share with your friend now:
tgoop.com/import_export/71376