Telegram Web
✍️ اغلب "ترس از تنهایی"، آدم‌ها را به آغاز یک رابطه ترغیب می‌کند. رابطه‌ای که تلاش می‌کند گوش‌هایتان را ببندد، مبادا صدای تنهایی‌تان را بشنوید. آن‌وقت به هر خفتی تن می‌دهید تا در رابطه باقی بمانید؛ بدین‌شکل فرزندی از این ترس زاییده می‌شود به نامِ "وابستگی!" فرزندی که یک لحظه آرامتان نمی‌گذارد. مدام باید به او رسیدگی کنید. دور و برش باشید. تغذیه‌اش کنید. از خودتان برایش مایه بگذارید. فرزندی که گستاخانه و بی‌رحمانه ذره ذره وجودتان را در خود می‌بلعد و در نهایت چیزی از "خودتان" برایتان باقی نمی‌گذارد.

ممکن است در اطراف‌تان افراد بی‌شماری را ببینید که پس از پایانِ یک رابطه، در کوتاه‌ترین زمانِ ممکن وارد رابطه با دیگری می‌شوند یا افرادی که برای حفظ یک رابطه به ذلت و خواری تن می‌دهند و می‌خواهند آن را با چنگ و دندان نگه دارند. حتی ممکن است خودِ شما نیز یکی از این افراد باشید. اما بدانید که ماهیت این روابط چیزی جز "ترس از تنهایی" نیست!

من شیفته انسان‌هایی هستم که تنهایی‌شان را شناخته‌اند، با او حرف زده‌اند، چای خورده‌اند، دست‌هایش را در دست گرفته‌ و همچون گنجی گرانبها از آن مراقبت کرده و می‌کنند؛ آنها انسان‌هایی رشد یافته‌اند که در آن‌سوی وابستگی، یعنی "استقلال" ایستاده‌اند. آنها اگر روزی به کسی اجازه ورود به حریم تنهایی‌شان را بدهند، به این دلیل است که او را همچون تنهاییِ خود ارزشمند یافته‌اند و این بدان معناست که او نیز انسان رشدیافتهٔ دیگریست.

👤 #عباس_ناظری

@Existentialistt
👍1
ﻫﺮ سکوتی ﻧﺸﺎﻥ ﺍﺯ ﺿﻌﻒ ﻧﯿﺴﺖ...

✍️ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﯽ می‌گفت: یکی ﺍﺯ ﺩﮐﺘﺮﻫﺎﯼ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎه ﻣﺎ ﮐﻪ ﺟﺰو ﺍﺳﺎﺗﯿﺪ خوبی ﻫﻢ ﺑﻮﺩ، یک ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺧﺘﺮﺍﻧﻪ به ﺩﺳﺘﺶ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻣﺎ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻣﯽﺧﻨﺪﯾﺪیم...
ﺗﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﺮﺍیمان ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪ
آن ﺳﺎﻋﺖ ﺗﻨﻬﺎ ﺩﺧﺘﺮﺵ ﺑﻮﺩه
ﮐﻪ او را از دست ﺩﺍﺩه ﺑﻮﺩ...
دل‌هایی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭﺩ می‌کشند ﺍﻣﺎ ﺩﻡ نمی‌زنند...
ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺳﮑﻮﺕ، ﺩﻟﯿﻞ ﺑﺮ ضعف ﺷﺨﺺ ﺩﺭ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩﻧﺶ ﻧﯿﺴﺖ. ﺧﯿﻠﯽﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺳﮑﻮﺕ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ می‌کنند، ﺗﺎ ﺍﺣﺴﺎﺳﺎﺕ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺟﺮﯾﺤﻪﺩﺍﺭ ﻧﮑﻨﻨﺪ. ﺧﯿﻠﯽﻫﺎ می‌دانند که ﺣﺮﻑ ﺯﺩﻥ ﺩﺭ ﺑﻌﻀﯽ ﻣﻮﺍﻗﻊ ﻓﺎﯾﺪهﺍﯼ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﺧﯿﻠﯽﻫﺎ ﻫﻢ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻋﺼﺒﺎﻧﯿﺖ ﺳﮑﻮﺕ می‌کنند ﺗﺎ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻧﺪﻫﻨﺪ.

ﻳﺎﺩﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﻧﮕﻔﺘﻪﻫﺎ ﺭﺍ می‌توان ﮔﻔﺖ، ﻭﻟﯽ ﮔﻔﺘﻪﻫﺎ ﺭﺍ نمی‌توان ﭘﺲ ﮔﺮﻓﺖ...

@Existentialistt
✍️ چه خبر تکان‌دهنده‌ای: نویسنده زندگینامه سوزان سانتاگ این خبر رو فاش کرده که سوزان برای به دست آوردن حق حضانت فرزندش، مجبور شده به عنوان باج بعد از نگارش کتاب "فروید: ذهن یک اخلاق‌گرا" اسم شوهرش رو به‌عنوان نویسنده بزنه.
فیلیپ ریف همسر سابق سانتاگ هست.


t.co/VFy8zSJlad

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

شما نمی‌دانید چه قدرتی در سکوت نهفته است. پرخاش، معمولاً چیزی جز تظاهر نیست.

👤 #فرانتس_کافکا

@Existentialistt
✍️ ما به واسطه کسانی که ما را دوست دارند و کسانی که ما را دوست ندارند، شکل می‌گیریم. مهم‌تر از آن اینکه ما به واسطه ناراحتی‌های روانی که ادعا می‌کنند عشق هستند؛ ولی عزت نفس کم، رفتار وابستگی متقابل، بی‌اعتمادی به دیگران، مکانیسم‌های دفاعی و ترس و اضطراب را باعث می‌شوند، شکل می‌پذیریم.

عمده آنچه ما آن را عشق می‌نامیم، عشق نیست؛ بلکه فرافکنی‌های روان‌رنجور است و سوءاستفاده و کنترل‌گری و سوءبرخورد.

📕 #معمای_عشق
👤 #پیتمن_مک‌گی

@Existentialistt
Entezare To / عارف - انتظار تو
Aref
سرزمین رویاهایتان نامحصور❤️

@Existentialistt
بیماری عجيبی در جهان هست
‏و آن خواستن چیزهايى است
‏که نداریم...
‏و اين چرخه هيچ‌گاه پايان ندارد...

📕 #مائده‌های_زمینی
👤 #آندره_ژید

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

نامه‌ای که نوشتی
هرگز نگرانم نکرد...
گفته‌ای بعد از این
مرا دوست نخواهی داشت!
اما...
نامه‌ات
چرا انقدر طولانی است؟
تمیز نوشته‌ایی...
پشت و رو دوازده برگ؛
این خودش یک کتاب کوچک است!

هیچ کس برای خداحافظی
نامه‌ای چنین نمی‌نویسد!
نامه ات
نگرانم نکرد...

👤 #هاینریش_هاینه

@Existentialistt
✍️ یک نفر نزد روانکاو می‌رود و می‌گوید: برادرم دیوانه‌ است و فکر می‌کند مرغ است. روانکاو به او می‌گوید: خب چرا پیش من نمی‌آوریدش؟ جواب می‌گیرد که: چون تخم‌مرغ‌هایش را نیاز داریم!!

این خیلی شبیه نظر من درباره برخي روابط انسانی است! این روابط کاملا غیرمنطقی و احمقانه‌اند ولی فکر می‌کنم که ما آنها را ادامه می‌دهیم چون به تخم‌مرغ‌هایش احتیاج داریم.

👤 #وودی_آلن

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

‏هرگز به هیچکس اجازه نده با رفتارش، باعث شه حس کنی لایق چیزی که می‌خوای نیستی..

@Existentialistt
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آنه
تکرار غریبانه روزهایت چگونه گذشت
وقتی روشنی چشم‌هایت
در پشت پرده‌های مه‌آلود اندوه پنهان بود.
با من بگو از لحظه لحظه‌های مبهم کودکی‌ات
از تنهایی معصومانه دست‌هایت…
آیا می‌دانی که در هجوم دردها و غم‌هایت
و در گیر و دار ملال آور دوران زندگی‌ات
حقیقت زلالی دریاچه نقره‌ای نهفته بود…؟
آنه
اکنون آمده‌ام تا دست‌هایت را به پنجه طلایی خورشید دوستی بسپاری
در آبی بیکران مهربانی‌ها به پرواز درآیی
و اینک آن شکفتن و سبز شدن
در انتظار توست…
در انتظار توست….

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

نیچه می‌گوید: هنر و نه هیچ‌چیز جز هنر. ما هنر را داریم و از این‌روست که حقیقت سبب مرگ‌مان نمی‌شود.

📕 #افسانه_سیزیف
👤 #آلبر_کامو

✍️ پ‌ن: شب پرستاره ونگوک روی نمای خانه‌ای در فلوریدا

@Existentialistt
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#معنا

در عالم معنا طلب مطلوب را باید از درون آغاز کرد. اگر می‌خواهی چیزی در عالم خارج رخ دهد، نخست باید چیزی را در عالم درون خود تغییر دهی.
اگر می‌خواهی شیرینی‌ای را در جهان خارج بچشی، باید تلخی را در جهان درون بزدایی.
شیرینی درونی، شیرینی بیرونی را می‌آفریند.

بنابراین، در عالم معنا، برای یافتن آب نباید چاه کند، باید تشنه شد. وقتی تشنه شدی، آب به سراغ تو می‌آید.

آب کم جو تشنگی آور بدست
تا بجوشد آبت از بالا و پست

هر کجا دردی دوا آنجا رود
هرکجا فقری نوا آنجا رود

هر کجا مشکل جواب آن جا رود
هر کجا کشتی است آب آنجا رود

تا نزاید طفلک نازک گلو
کی روان گردد ز پستان شیر او

👤 #حضرت_مولانا

@Existentialistt
می‌پرسی تنهایی؟
تنهایم
تنها
مثل هواپیمایی که گیج می‌زند آن بالا
وصل نمی‌شود تماسش با برج مراقبت
مثل هواپیمایی که آماده‌ی فرود است
روی اقیانوس

می‌‌پرسی تنهایی؟
تنهایم
تنها
مثل زنی که همه‌ی روز پشت فرمان است و شهرهای کوچک را می‌بیند و
فکر‌ می‌کند بماند آن‌جا
زندگی کند آن‌جا
بمیرد آن‌جا

تنهایم
تنها
مثل کسی که از خانه بیرون می‌زند بی‌هوا
و سردی ِشهر نفسش را می‌بُرد
مثل کسی که بیدار می‌شود از خواب و
می‌بیند خانه خالی‌ست...
می‌پرسی تنهایی؟

👤 #آدرین_ریچ

@Existentialistt
✍️ کتاب‌هایی هستند که نوکی به آنها می‌زنیم، کتاب‌هایی‌اند که آنها را از خودمان می‌کنیم، چه در گذشته‌ها خوانده باشیم و چه حال، مال ما می‌شوند، کتاب‌هایی‌اند که فقط ذخیره‌ی ذهنمان نمی‌کنیم، بلکه با آنها زندگی می‌کنیم، حتی اگر همه‌ی متنشان را از کلمه‌ی اول سطر اول تا پایان آخرشان فراموش کرده باشیم. چون آنچه در آنها بوده و مال خودمان کردیم بیرون از کتاب، حتی بیرون از جنس کلمه و کلام، با ما هست و می‌ماند، کتاب‌هایی هم هستند که ما را مال خودشان می‌کنند. کتاب‌هایی که ما را آدم دیگری می‌کنند، در زندگیمان یک دوره‌ی قبل و یک دوره‌ی بعد از آنها وجود دارد، نه اینکه فقط "بزرگ"مان کنند، یا با خواندنشان رشد کنیم، یا مثلا بهتر یا بدتر شویم. نه. آدم دیگری می‌شویم چون تجربه‌ی تازه‌ای به ما اضافه می‌شود. به ذهنمان چیزی را اضافه می‌کنند که اگر بعدش کتاب را در یاد داشته باشیم یا نه، اگر جز به جز صحنه‌هایش را در خاطر داشته باشیم یا حتی یک کلمه‌اش هم در ذهنمان نمانده باشد، در هر حال به ما اضافه شده‌اند، در شعورمان، در باطنمان...



👤 #مهدی_سحابی
📕 #فصلنامه_سمرقند
📚 #ویژه‌نامه_مارسل_پروست

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

گفت: "بیا چیزی نگوییم"؛
اکنون تنها چیزی که بدان نیاز داریم
سکوت است؛
از آن سکوت‌های قشنگ
که زبانِ دیگرِ عشاق است...

👤 #عباس_ناظری

✍️ پ‌ن: تابلوی "عشق و درد" اثر #ادوارد_مونک

@Existentialistt
خوشحال باش،
این مردم رو دیوونه می‌کنه!

@Existentialistt
آیا باور دارید مرز باریکی میان عشق و نفرت وجود دارد؟

✍️ دانشمندان بریتانیایی با انجام تحقیقات جامعی این امر را به صورت علمی ثابت کرده‌اند. زمانی که شما به دشمنتان نگاه می‌کنید نفرت همان مسیری را در ذهن می‌پیماید که عشق و این همان نتیجه‌ای است که محققان آن را در مجله معتبر Public Library Of Science به چاپ رسانده‌اند. سمیر زکی و جان پال رومایا از دانشگاه کولگ لندن، مدیریت این تحقیقات را بر عهده داشتند. آنها با اسکن مغزی افراد متفاوت موفق شدند نقشه فعالیت‌های ذهنی انسان‌ها را هنگام مواجهه با عوامل نفرت‌زا و عشق‌های هیجان‌انگیز ترسیم کنند. در گوشه‌ای از این گزارش آمده است؛ «این وابستگی دلیلی است برای اینکه چرا در زندگی عشق و نفرت تا این حد به یکدیگر نزدیک هستند. نتایج ما نشان می‌دهد در مغز، یک الگوی واحد از فعالیت‌ها در رابطه با کینه ورزیدن و علاقه داشتن شکل می‌گیرد.» در این آزمایش به 17 نفر از زنان و مردان عکس‌هایی از عشاق سابق، همکاران و رقبا، آشنایان و حتی برخی چهره‌های سیاسی و اجتماعی نشان داده شد. زمانی که چهره دشمنان به نمایش درمی‌آمد، محققان از MRI برای پیدا کردن الگوی متمایزی در مغز استفاده می‌کردند. پروفسور زکی و رومایا این الگو را «مدار نفرت» نامیدند. همچنین فعالیت‌هایی از «مدار نفرت» در همان بخشی از مغز که پیشتر «مدار عشق» در آنجا یافت شده بود، شناسایی شد. زکی در این رابطه عنوان کرد؛ «تقریباً همان فعل و انفعالاتی که در آزمایش‌های مربوط به عشق و علاقه به آنها دست یافتیم، در مورد نفرت نیز صدق می‌کرد. من تا حدودی شگفت زده شدم که چطور عشق می‌تواند تغییر شکل دهد و به نفرت تبدیل شود.»
به گفته این محققان هنگام رودررو شدن با شخصی که از آن تنفر دارید، بخشی از مغز فعال می‌شود که این بخش، ناحیه مربوط به نقد و نکوهش (البته با اندیشه صحیح) رفتارهای احتمالی افراد است.
چنین کنش‌های مغزی در پوتامن و اینسولا – دو ناحیه‌ای که هنگام مشاهده فرد مورد علاقه فعال می‌شوند – نیز رخ می‌دهد. به گفته زکی، دانشمندان منطقه مربوط به اعمال پرخاشگرانه و شرایط پریشانی‌آور را به یکدیگر مربوط دانسته‌اند. اما تفاوت بزرگی در این بین وجود دارد. بخش بزرگ‌تری از قشر مخ – منطقه مربوط به قضاوت و نتیجه‌گیری – زمان عشق غیرفعال می‌شود اما در زمان نفرت نه. این شاید همان مصداق جمله معروف «عشق انسان را کور می‌کند»، باشد. در جای دیگری از تحقیقات آمده با وجودی که هر دو احساس حواس و مناطق یکسانی را درگیر می‌کند، اما انسان‌های عاشق در مورد شریکشان کمتر قضاوت می‌کنند یا خرده می‌گیرند، اما زمان روبه‌رو شدن با رقیب نفرت انگیزشان بیشتر در این موارد تمرکز می‌کنند؛ «به نظر می‌رسد در زمینه نفرت، شخص مورد تنفر می‌خواهد قضاوت شما را در مجموع کارها و اعمالش ببیند، هر چند بیشتر این مسائل به نوعی به آسیب رساندن ختم می‌شوند.» طبیعی است مثل هر نظریه و تحقیق دیگری، نتایج منتشر شده این آزمایش هم مخالفان یا موافقان خود را داشته باشد. به عنوان مثال دکتر کامرون کارتر استاد روانشناسی و مدیر مرکز منابع تصویری دانشگاه کالیفرنیا در دیویس با طرح این پرسش نظرش را مطرح می‌کند؛ «آیا این مطالعات با چیزهایی فراتر از نشان دادن عکس فرد مورد نفرت هم، همین نتایج را به دست می‌دهد؟» وی می‌گوید؛ «به نظرم جالب است و البته آزمایشی مقدماتی انجام شده. آنها فعالیت‌های متفاوت را در بخش‌های متفاوت مشاهده کرده‌اند و سپس در مورد اینکه این فعالیت‌ها چه مفهومی می‌دهند، تفکر کرده‌اند.» طبق ادعای زکی تجربیات وی این مطلب را می‌رساند که نفرت بیشتر محاسبه‌گر است در حالی که عشق اعتمادگر است. کارتر می‌افزاید؛ «افراد آزمایش‌های مختلفی را انجام داده‌اند که حالات و چهره‌های گوناگون در آن دخیل بوده؛ چهره افراد داخل گروه، چهره افراد خارج گروه، چهره افراد خندان، چهره افراد نژادهای متفاوت. اما این انسان‌ها نمی‌توانستند استنتاج مطمئنی از آن چهره‌ها داشته باشند.» او به این نکته اشاره می‌کند که در آزمایش زکی و رومایا با حداکثر سرعت از داوطلبان پرسیده‌اند چه احساسی نسبت به چهره نمایش داده شده دارند و سپس اسکنر را فعال کرده‌اند.
با این وجود تیم تحقیق مایل است از نتایج به دست آمده به عنوان راهنمایی برای آزمایش‌های بعدی استفاده کند؛ «ما آزمایش‌های اکتشافی زیادی برای پیگیری داریم و حتی یکی از آنها می‌توانند مطالعه عشق باشد. به عنوان مثال عشق‌های رمانتیک مستقیماً به یک شخص ربط پیدا می‌کنند، اما نفرت می‌تواند به یک گروه یا فردی از اعضای آن گروه مربوط باشد.» برای زکی چنین چیزی کینه و عداوت را بسیار پیچیده‌تر از عشق نشان می‌دهد.

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

✍️ به‌محض اینکه شغلی پیدا می‌کنید که مورد علاقه‌تان نیست، هر چه‌قدر هم مقاومت نشان بدهید باز به آن وابسته می‌شوید. الکی یک مهارت نامربوط کسب نکنید، بی‌خود اطلاعات تخصصی جمع نکنید و در هیچ‌ کاری استاد نشوید.

📕 #ریگ_روان
👤 #استیو_تولتز

@Existentialistt
1
2025/07/13 05:48:56
Back to Top
HTML Embed Code: