tgoop.com/djangolearn_ir/650
Last Update:
✅سری مهندسی نرمافزار: پست 7
از لینکدین Saeed Shahrivari Joghan
توسعه چابک نرمافزار: سرعت یا انطباق؟
حوالی سال ۲۰۰۱ میلادی تعدادی از افراد شناخته شده حوزه نرمافزار طی بیانیهای اعلام کردند که به راههای بهتری برای توسعه نرمافزار نسبت به دهه ۹۰ میلادی رسیدند و عنوان این بیانیه رو گذاشتند «توسعه نرمافزار به صورت چابک». بر خلاف روشهای کلاسیک اجایل ارزشهای جدیدی رو تاکید میکرد:
۱- ارزش بیشتر افراد و تعاملات نسبت به فرآیندها و ابزار
۲- ارزش بیشتر نرمافزاری که کار میکنه نسبت به مستندات مفصل
۳- ارزش بیشتر تعامل با مشتری نسبت به مذاکره قرارداد
۴- ارزش بیشتر پاسخ به تغییر نسبت به پایبندی به برنامه قبلی
زیر بیانیه هم یه نکته نوشته شده که معمولاً کسی نمیخونه: «آيتمهای آخری بیارزش نیستند بلکه آیتمهای اولی ارزش بیشتری دارند.»
من همیشه اعتقاد داشتم که اجایل بودن به معنی سریع بودن نیست بلکه ذات فلسفه اجایل «پاسخ و واکنش مناسب به تغییراته». به قول فرنگیا که میگن embracing change یعنی فراتر از پذیرش تغییرات اونها رو در آغوش بکشیم. سوال مهم اینه که «چرا باید انقدر در مقابل تغییرات منعطف باشیم؟» من در پاسخش دو تا نکته دارم:
۱- در فرآیند تولید نرمافزار مخصوصا شناسایی دقیق نیازمندی کاربر ما درگیر یه پروسه غیر قطعی، تکاملی و اکتشافی هستیم. یعنی ما به مرور متوجه نیازمندی دقیق کاربر میشیم و خیلی مواقع این نیازمندیها تغییر میکنند پس ما باید به جای جنگیدن با تغییر اونها رو کامل بپذیریم. یکی از راهکار اصلی چابکی برای هضم تغییرات فرآیند تکرارشونده و افزایشی هست.
۲- از دید من چابکی و هضم تغییرات در راستای بقای کسبوکار تعریف میشه. یعنی مثل روال طبیعت اگه با تغییرات بیشتر خودت رو وفق بدی، بیشتر بقا پیدا میکنی. در واقع مثال خوب برای چابکی یوزپلنگ نیست که با اینکه خیلی سریعه ولی همه جا در حال انقراضه بلکه مثال خوب میتونه حضرت کروکدیل باشه که دهها میلیون سال روی زمین بقا داشته. پس معمولاً شرکتی که چابکتر باشه به تغییرات واکنش بهتری نشون میده و در بازار بقای بیشتری پیدا میکنه.
در زمینه چابکی حرف زیاده ولی تو این پست بیشتر از این اطاله کلام نمیکنم و در پستهای بعدی بیشتر توضیح میدم. برای یادآوری هم که شده بد نیست نگاهی مجدد به بیانیه چابکی بندازیم:
https://agilemanifesto.org/
BY جنگولرن
Share with your friend now:
tgoop.com/djangolearn_ir/650