Telegram Web
#کنگره
یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی

🔺️یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی به همت انجمن علوم اعصاب ایران، دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاری دانشگاه تهران و شماری دیگر از مراکز علمی و تخصصی در تاریخ 23 تا 25 آذرماه 1401 در مرکز همایش های رازی در تهران برگزار می شود.
 
🔔همزمان با این کنگره ، نهمین دوره جایزه مغز وشناخت اهوازی (ویژه پژوهشگران جوان) و جوایز ویژه انجمن علوم اعصاب ایران نیز برگزار می شود.انجمن علوم اعصاب ایران با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های سالیانه از تعدادی از پژوهشگران جوان حوزه های علوم اعصاب  با اهدای جوایز "اهوازی" تقدیر می کند.
 
 این جایزه که به یاد "علی ابن عباس مسعودی" پزشک بزرگ ایرانی قرن چهارم هجری بنام جایزه”اهوازی " نامگذاری شده است به تعدادی از پژوهشگران جوان و ارائه دهندگان مقالات اختصاص خواهد یافت. به همین منظور کمیته ای جهت داوری و انتخاب نامزدهای جوایز تشکیل شده است.

@brainawareness
💠سرنخ های جدید در مورد بیماری جدی عصبی، دمانس فرونتوتمپورال

🔰خلاصه: شکل ژنتیکی دمانس عقل فرونتوتمپورال با تجمع غیرطبیعی لیپید در مغز همراه است که ناشی از اختلال در متابولیسم سلولی است. این یافته ها می تواند راه را برای درمان های هدفمند جدید برای FTD هموار کند.

دمانس شامل طیف وسیعی از شرایط عصبی است که منجر به از دست دادن حافظه و نقص های شناختی می شود و حدود 55 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، علیرغم شیوع آن، درمان‌های مؤثر کمی وجود دارد، تا حدی به این دلیل که دانشمندان هنوز نمی‌دانند که دمانس دقیقا چگونه در سطح سلولی و مولکولی ایجاد می‌شود.

در مطالعه‌ای که در 7 اکتبر در Nature Communications منتشر شد، محققان کشف کردند که یک شکل ژنتیکی دمانس فرونتومپورال (FTD) با تجمع لیپیدهای خاص در مغز مرتبط است - و این تجمع ناشی از کمبود پروتئین است که با متابولیسم سلولی تداخل دارد.

نتایج، بر اساس آزمایش‌ها در سلول‌های مغز انسان و در مدل‌های حیوانی، بینش جدیدی در مورد FTD ارائه می‌کند که می‌تواند طراحی درمان‌های جدید را ارائه دهد. به گفته محققان،یافته ها مکانیسمی از اختلال متابولیک را نشان می دهند که ممکن است در سایر اشکال تخریب عصبی مرتبط باشد.

جعبه سیاه

انواع مختلفی از دمانس عقل وجود دارد که هر کدام دارای ژنتیک پیچیده ای هستند که جهش های مختلفی را شامل می شوند. FTD که با از دست دادن سلول های لوب پیشانی و تمپورال مغز مشخص می شود، 5 تا 10 درصد موارد  دمانس را تشکیل می دهد. اغلب در بیماران بین 45 تا 65 سال تشخیص داده می شود.

در حدود 15 درصد مواقع، FTD با یک جهش خاص در ژن GRN مرتبط است که باعث می شود سلول های مغزی تولید پروتئینی به نام پروگرانولین را متوقف کنند.

مطالعات قبلی از ارتباط پروگرانولین را با لیزوزوم سلول، که مسئول پاکسازی و همچنین فعالیت‌های متابولیکی در سلول‌ها هستند خبر داد.

وید هارپر، پروفسور آسیب شناسی مولکولی برت و ناتالی والی در دپارتمان زیست شناسی سلولی، می گویند: «عملکرد پروتئین، از جمله نقش آن در لیزوزوم، به نوعی یک جعبه سیاه باقی مانده است.

محققان در ابتدا با کمبود پروگرانولین  سلولی انسان و مغز موش مواجه شدند، همچنین دریافتند که سلول‌های مغزی بیماران مبتلا به FTD، دارای تجمعی از گانگلیوزیدها هستند - لیپیدهایی که معمولاً در سراسر سیستم عصبی یافت می‌شوند.

در مرحله بعد، تیم از فناوری اخیراً توسعه یافته برای تصفیه لیزوزوم ها برای تجزیه و تحلیل انواع و مقادیر پروتئین ها و لیپیدهای موجود در آنها استفاده کرد.

با استفاده از این روش، دانشمندان دریافتند که لیزوزوم‌های موجود در این سلول‌ها و بافت‌های مغز مبتلا به FTD سطوح پروگرانولین و همچنین سطوح پایین‌تر از حد طبیعی لیپیدی به نام BMP را کاهش می‌دهند که برای تجزیه گانگلیوزیدها، معمولاً لازم هستند.

با این حال، زمانی که محققان BMP را به سلول‌ها اضافه کردند، مشاهده کردند که این سلول‌ها سطوح بسیار پایین‌تری از گانگلیوزیدها را انباشته می‌کنند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که پروگرانولین در لیزوزوم‌ها به حفظ سطح BMP مورد نیاز برای جلوگیری از تجمع گانگلیوزیدها در سلول‌های مغزی کمک می‌کند - تجمعی که ممکن است به FTD کمک کند.

فارسر می گوید: "ما نقشی را برای پروگرانولین در حمایت از تجزیه مناسب گانگلیوزیدها کشف کرده‌ایم.

والتر افزود: «مردم در حال حاضر روی درمان‌هایی کار می‌کنند که شامل دادن منبع پروگرانولین به بیماران است و نتایج ما با این رویکرد که به طور بالقوه از نظر درمانی مفید است، سازگار است.

او می‌گوید، علاوه بر این، ممکن است بتوان درمان هایی را توسعه داد که بر جایگزینی BMP به جای پروگرانولین تمرکز می کنند و بنابراین بخش متفاوتی از مکانیسم را هدف قرار می دهند.

محققان همچنین فکر می‌کنند که مکانیسم مشابه مبتنی بر لیزوزوم می‌تواند برای بیماری‌های عصبی فراتر از FTD مرتبط باشد - ایده‌ای که به گفته آنها به سرعت در این زمینه در حال گسترش است.

هارپر می گوید: «لیزوزوم ممکن است یکی از ویژگی‌های کلیدی بسیاری از بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی باشد – اما این بیماری‌ها احتمالاً همه به روش‌های مختلفی با لیزوزوم ارتباط دارند.

اکنون، محققان در حال مطالعه چندین ژن مرتبط با عملکرد لیزوزومی، از جمله ژن‌های مرتبط با بیماری‌های ذخیره‌سازی لیزوزومی، برای یافتن ارتباط بین آنها هستند.

سوال اصلی باقی مانده این است که چگونه پروگرانولین سطوح BMP را در مغز افزایش می دهد. برای توضیح بیشتر مراحل مکانیسمی که تیم کشف کرد و توضیح اینکه چگونه تجمع لیپید به دمانس شناختی تبدیل می شود، به مطالعات بیشتری نیاز است.

#آگاهي_از_مغز
@brainawareness
https://b2n.ir/u67802
Forwarded from Modern Science (flying🍃)
لنست در گزارش جدیدی (World Report) با عنوان ("ترس هرگز از بین نمی رود": سلامت زنان ایران) و با اشاره به اعتراضات جاری در ایران به موضوع قدرت اختیار و میزان استقلال زنان در ایران و تاثیر اینها بر سلامتی جسمی و روانی آنها پرداخته است. من اینجا مختصری از این گزارش را (همراه با جابه جایی) قرار می دهم. نویسنده گزارش (Sharmila Devi) نقل قولهایی از چندین نفر آورده که من برای خلاصه شدن پست، نام آنها را ذکر نمی کنم و مطالب را کنار هم قرار داده ام.

این گزارش با اشاره به تظاهراتهای ایران به عنوان بزرگترین موج آن در طول بیش از یک دهه، با رهبری غالب زنان ،همراه با سوزاندن روسری و کوتاه کردن مو در اعتراض به عدم قدرت اختیار در حکومت دینی برای زنان شروع شده است.  گفته شده که اعتراضات از مراسم ختم #مهسا_امینی در 17 سپتامبر شروع شده و به همه 31 استان کشور کشیده شده است. به شعار اصلی زن، زندگی آزادی هم اشاره شده است. به نقل از گروه های حقوق بشر هم گفته شده که سرکوب نیروهای امنیتی منجر به کشته شدن تا 150 نفر، زخمی شدن صدها نفر و دستگیری هزاران نفر تا اوایل اکتبر شده است.

در این مقاله به محدویت های زنان در ایران و آزادی کم آنان در انتخاب نحوه زندگی اشاره شده است و  از جمله می خوانیم که :
زنان ایرانی نسبت به برخی کشورهای منطقه، دسترسی بیشتری به تحصیل و برخی فرصت های کاری داشته اند. اما مثلا اگر چه آنها 59% از دانشجویان دانشگاهها را تشکیل می دهند، اما تعداد کمی از آنها پستهای ارشد در آموزش بر عهده دارند. پدران می توانند مانع ازدواج دختران خود بشوند. زنها برای کار، تحصیل  یا خروج از کشور باید اجازه شوهر خود را داشته باشند. مردان بسیار راحت تر از زنان می توانند طلاق را انجام دهند در حالی که زنان برای این کار نیاز به تایید قاضی دارند. قاضی هم سمتی است که زنان نمی توانند در موقعیت آن قرار بگیرند. گزارش لنست همچنین در مورد بریده شدن سر یک زن توسط شوهرش و آوردن آن به خیابان هم گفته است. در ادامه گزارش، مثالهایی از تجربه های زنان از محدودیتهاو آسیبهایشان آورده شده است که می توانبد با مرجعه به متن مقاله آنها را بخوانید.

به قانونی جوانی جمعیت و محدودیت هایی که آن ایجاد می کند (مثل توزیع رایگان وسایل جلوگیری از بارداری و محدودیت های سقط جنین) هم اشاره شده است. چیزی که می دانیم پزشکان  در ایران مخالف آن هستند . قانون جمعیت، سقط جنین را جرم انگاری می کند و افرادی که این عمل را انجام می دهند ممکن است با مجازات مرگ روبرو شوند. از طرفی از میزان کودک همسری و تاثیر این موضوع بر سلامت جسمی و روانی دختران سخن به میان آمده است. محدودیت های شدید نه تنها بر سلامت باروری و روانی زنان، بلکه بر تمام جنبه های زندگی زنان تأثیر می گذارد. فقط در دو کشور ایران و افعانستان حجاب اجباری وجود دارد. حتی در عربستان سعودی این هم به این شکل نیست.  از این نظر ایران در کنار طالبان، قرار می گیرد. حجاب فقط یک شکل از اجبار در جکومت برای زنان است و اعتراض فعلی در مورد کرامت و استقلال زنان در نحوه زندگی خودشان است.

Scientometric

@Sciencemodern2
🔹اخیرا مطالعه ای به شیوه طیف سنجی تشدید مغناطیسی (H1-MRS) در کودکان و نوجوانان دارای اختلال ADHD انجام دادیم که مقاله آن در مجله
International journal of psychophysiology چاپ شد و لینک پنجاه روزه ی دانلود رایگان آن در ابتدای این پیام قرار گرفته است

🔸در این پژوهش نورومتابولیت های مدار فرونتو-سربلار ( دو ناحیه مورد بررسی شامل DLPFC راست و Crus1 چپ در مخچه) در کودکان و نوجوانان دارای ADHD با همتایان هنجار به شیوه ی طیف سنجی تشدید مغناطیسی مقایسه شد، و همچنین ارتباط میان نورومتابولیت ها با کارکرد های رفتاری/شناختی در هر گروه بصورت جداگانه در ROIs بررسی گردید. نتایج نشان داد که نسبت گلوتامات به کراتین در DLPFC راست و نیز نسبت کولین به کراتین در ناحیه Crus1 چپ در مخچه، در گروه ADHD نسبت به گروه کنترل بالاتر می باشد. همچنین همبستگی های متعدد میان کارکرد های رفتاری/شناختی و نورومتابولیت ها در هر دو ناحیه در گروه ADHD و نیز گروه هنجار بدست آمد.
نتایج پژوهش یاد شد شاهدی دیگر بر نقش مخچه در پاتوفیزیولوژی اختلال ADHD می باشد.

🔴لینک قرار داده شده تا ۲۴ دسامبر ۲۰۲۲ جهت دانلود قابل استفاده است.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167876022002422?dgcid=coauthor

@cognitive_science_iran
توضیح دو نگاه به ذهن در علوم شناختی
@Philosophy_sandwich
2⃣ توضیح دو نگاه به ذهن در علوم شناختی
اتصال گرایی «connectionism»، محاسباتی «computationalism»
👤 استاد #علیرضا_قائمی‌نیا

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮 @Philosophy_Sandwich
دو دوره در مطالعات هوش مصنوعی
@Philosophy_sandwich
🧠 دو دوره در مطالعات هوش مصنوعی
کلاسیک و مدرن
👤 استاد #علیرضا_قائمی‌نیا

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮 @Philosophy_Sandwich
دو تقسیم در هوش مصنوعی
@Philosophy_Sandwich
🔰 دو تقسیم در هوش مصنوعی
هوش مصنوعی قوی و ضعیف
هوش مصنوعی محدود، عمومی، ابرهوش مصنوعی
👤 استاد #علیرضا_قائمی‌نیا

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮@Philosophy_Sandwich
ارزیابی سه استدلال بر هوش مصنوعی قوی
@Philosophy_Sandwich
🔎 ارزیابی سه استدلال بر هوش مصنوعی قوی
هوش عمومی
یادگیری ماشینی
نوخاستگی
👤 استاد #علیرضا_قائمی‌نیا

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮 @Philosophy_Sandwich
امکان هوش مصنوعی قوی از منظر حکمت متعالیه
@Philosophy_Sandwich
🤖 امکان هوش مصنوعی قوی از منظر حکمت متعالیه
نسبت جسمانیه الحدوث بودن نفس و حرکت جوهری با امکان هوش مصنوعی قوی
👤 استاد #علیرضا_قائمی‌نیا

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮 @Philosophy_Sandwich
🔰موسیقی ارتباطات اجتماعی را در کودکان مبتلا به ASD بهبود می بخشد.

داده‌های جمع‌آوری‌شده از اسکن‌های MRI نشان می‌دهد که بهبود مهارت‌های ارتباطی در کودکانی که تحت مداخله درمانی موسیقی قرار گرفته‌اند، می‌تواند نتیجه افزایش اتصال بین نواحی شنوایی و حرکتی مغز، و کاهش ارتباط بین نواحی شنوایی و بصری باشد، که معمولاً به افراد مبتلا به اوتیسم مرتبط است.

💠 بر اساس مطالعات جدید انجام شده در دانشگاه مونترال، کودکان مبتلا به طیف اوتیسم که به فعالیت‌های موسیقی مشغول هستند، مهارت‌های ارتباط اجتماعی خود را به میزان قابل‌توجهی نسبت به کسانی که در معرض موسیقی قرار ندارند، بهبود بخشیده‌اند.

#آگاهي_از_مغز
@brainawareness
علوم شناختی
🔰موسیقی ارتباطات اجتماعی را در کودکان مبتلا به ASD بهبود می بخشد. داده‌های جمع‌آوری‌شده از اسکن‌های MRI نشان می‌دهد که بهبود مهارت‌های ارتباطی در کودکانی که تحت مداخله درمانی موسیقی قرار گرفته‌اند، می‌تواند نتیجه افزایش اتصال بین نواحی شنوایی و حرکتی مغز،…
🔰موسیقی ارتباطات اجتماعی را در کودکان مبتلا به ASD بهبود می بخشد.

🌐خلاصه: بر اساس مطالعات جدید انجام شده در دانشگاه مونترال،
کودکان مبتلا به طیف اوتیسم که به فعالیت‌های موسیقی مشغول هستند، مهارت‌های ارتباط اجتماعی خود را به میزان قابل‌توجهی نسبت به کسانی که در معرض موسیقی قرار ندارند، بهبود بخشیده‌اند.

به گفته محققان دانشگاه مونترال  درگیر شدن در فعالیت‌های موسیقی مانند آواز خواندن و نواختن آلات در درمان انفرادی می‌تواند مهارت‌های ارتباط اجتماعی کودکان اوتیستیک و همچنین کیفیت زندگی خانواده‌شان را بهبود بخشد و درنهایت ارتباطات مغزی را در شبکه‌های کلیدی افزایش دهد.

ارتباط بین اختلال طیف اوتیسم (ASD) و موسیقی به اولین توصیف اوتیسم، بیش از 70 سال پیش بازمی‌گردد، زمانی که گفته شد تقریباً نیمی از مبتلایان به این اختلال « توانایی تشخیص زیر و بم یک نت را دارند داده شده؛ احساس تندی مطلق ». از آن زمان، حکایات زیادی در مورد تأثیر عمیق موسیقی بر افراد مبتلا به ASD وجود دارد، اما شواهد کمی از مزایای درمانی آن وجود دارد.

برای دریافت تصویر واضح‌تر، محققان آزمایشگاه بین‌المللی مغز، موسیقی و صدا UdeM (BRAMS) و دانشکده علوم ارتباطات و اختلالات مک‌گیل (SCSD) 51 کودک مبتلا به ASD در سنین 6 تا 12 سال را برای شرکت در یک کارآزمایی بالینی دعوت کردند.

ابتدا والدین پرسشنامه‌هایی را درباره مهارت‌های ارتباط اجتماعی فرزندشان و کیفیت زندگی خانواده‌شان و همچنین شدت علائم کودکشان تکمیل کردند.

کودکان تحت اسکن MRI قرار گرفتند تا یک خط پایه از فعالیت مغزی مشخص شود.

سپس کودکان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: یکی از گروه ها در معرض موسیقی و دیگری شاهد. هر جلسه 45 دقیقه طول می کشید و در موسیقی درمانی Westmount انجام شد.

در گروه موسیقی، بچه‌ها آواز می‌خواندند و آلات موسیقی مختلف می‌نواختند و با یک درمانگر همکاری می‌کردند تا در تعامل متقابل شرکت کنند. گروه کنترل با همان درمانگر کار کردند و همچنین بدون هیچ گونه فعالیت موسیقایی به بازی متقابل پرداختند.

پس از جلسات، والدین کودکان گروه موسیقی، بهبود قابل توجهی را در مهارت‌های ارتباطی و کیفیت زندگی خانواده فرزندانشان، فراتر از آنچه برای گروه کنترل گزارش شده بود، بدست آمد. والدین کودکان در هر دو گروه کاهش در شدت اوتیسم را گزارش نکردند!


داده‌های جمع‌آوری‌شده از اسکن‌های MRI نشان می‌دهد که بهبود مهارت‌های ارتباطی در کودکانی که تحت مداخله موسیقی قرار گرفته‌اند، می‌تواند نتیجه افزایش اتصال بین نواحی شنوایی و حرکتی مغز، و کاهش ارتباط بین نواحی شنوایی و بصری باشد، که معمولاً به افراد مبتلا به اوتیسم مرتبط است.

شاردا توضیح می دهد که اتصال بهینه بین این مناطق برای ادغام محرک های حسی در محیط بسیار مهم است و برای تعامل اجتماعی ضروری است. به عنوان مثال، زمانی که با شخص دیگری در ارتباط هستیم، باید به آنچه می‌گوید توجه کنیم، در ذهنمان برنامه‌ریزی می کنیم که نوبت ما کی است تا صحبت بکنیم و سر و صدای نامربوط را نادیده بگیریم. برای افراد مبتلا به اوتیسم، این مسئله اغلب می تواند یک چالش بزرگ باشد.

این اولین کارآزمایی بالینی است که نشان می‌دهد مداخله موسیقی برای کودکان مدرسه‌ای مبتلا به اوتیسم می‌تواند منجر به بهبود ارتباطات اجتماعی و هم ارتباطات مغزی شود و یک توضیح احتمالی علوم اعصاب برای بهبود ارتباطات ارائه می‌دهد.


آپارنا نادیگ، دانشیار SCSD مک گیل و نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: «جذابیت جهانی موسیقی آن را در سطح جهانی قابل اجرا می‌کند و می‌تواند با منابع نسبتاً کمی در مقیاس بزرگ در محیط‌های مختلف مانند خانه و مدرسه اجرا شود.

هاید می گوید: «قابل توجه، نتایج ما تنها پس از 8 تا 12 جلسه هفتگی مشاهده شد.
"ما باید این نتایج را با چندین درمانگر با درجات مختلف آموزش تکرار کنیم تا ارزیابی کنیم که آیا اثرات در محیط های بزرگتر و واقعی باقی می مانند یا خیر."
#آگاهي_از_مغز
#اوتيسم
@brainawareness
https://neurosciencenews.com/music-social-asd-10141/
Forwarded from مرکز شناخت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📢 به زودی: ویژه برنامه گیجگاهی

بعد از سکوت طولانی تصمیم گرفتیم ویژه برنامه‌ای منتشر کنیم؛ فیلم هانا آرنت اثر مارگارته فون تروتا در سال ۲۰۱۲ محور این ویژه برنامه گیجگاهی است. این فیلم محاکمه آدولف آیشمن و نظریه هانا آرنت تحت عنوان ابتذال شر را روایت می‌کند. آیشمن از افسران بلندپایه حزب نازی بوده که در جریان جنگ جهانی دوم دستور فرستادن بسیاری از یهودیان را به «کوره‌های آدم‌سوزی» صادر کرده‌! آرنت بیان می‌کند که شرهای بزرگ در کل تاریخ بشر به‌طور عام، و به‌طور خاص هولوکاست، نه توسط متعصبان کور یا بیماران با مشکلات روانی بلکه به وسیلهٔ مردم عادی که استدلال‌های دولت-ملت‌هایشان را پذیرفته‌اند به اجرا درآمده و به همین دلیل، از نظر این مردم اعمالشان رفتاری طبیعی بوده‌است.

گیجگاهی مجموعه میزگردهایی است که با همکاری رسانه braincast و مرکز شناخت تولید می‌شود و در هر اپیزود گفتگوهایی آزاد میان ذهن و خیال به بهانه بررسی یک کتاب یا یک فیلم شکل می‌گیرد.

#گیجگاهی

@braincastmedia
@shenakhtcenter
Instagram
www.shenakhtcenter.com
🟠کارگاه “از تک نورون تا شبکه عصبی”

◀️این کارگاه با تمرکز بر روی مدل سازی تک نورون‌ها و در ادامه شبکه‌های نورونی در حوزه‌ی علوم اعصاب محاسباتی می‌باشد. در این کارگاه شرکت‌کنندگان نحوه‌ی مدل‌سازی فعالیت و نحوه‌ی ایجاد و انتقال اسپایک‌ها را فرا گرفته و به صورت عملی شبیه‌سازی می‌کنند. همچین به موضوعات شبکه‌های نورونی، انطباق و یادگیری نیز پرداخته خواهد شد.

👩🏻‍🏫استاد ارائه دهنده:
دکتر صفورا رشید شمالی

🔻 آخرین مهلت ثبت نام کارگاه: ۲۶ بهمن (February 15th)

🔷 تاریخ برگزاری: ۵ اسفند (February 24th) و ۱۹ اسفند (March 10th)

🔸جهت ثبت نام مستقیم به لینک زیر مراجع کنید:

🌐 http://sns.ee.sharif.ir/sns2022/workshops/

www.tgoop.com/cognitive_science_iran
علوم شناختی
برای تبلیغات در کانال علوم شناختی، به کانال زیر می توانید مراجعه کنید. @adscognitive1
با سلام و احترام
تعرفه های جدید تبلیغات در کانال اعلام شد. لطفا برای تبلیغات جدید به قیمت تعرفه ها دقت نمایید.
#معرفی_کتاب

با توجه به گسترش علوم و فناوری های شناختی در کشور و لزوم پی ریزی رشته های جدید دانشگاهی در این حوزه و نیز با توجه به اهمیت فزاینده ی رسانه ها، تدوین کتاب درسی در زمینه ی علوم شناختی و رسانه اجتناب ناپذیر می نماید.

📖هدف اصلی از تدوین این کتاب، معرفی علوم شناختی و ارتباط آن با مطالعات و کاربرد رسانه ها به ویژه رسانه های تصویری مانند فیلم و تلویزیون است. به عبارت دیگر، هدف این کتاب، بررسی موضوعات مربوط به «رسانه»  از دیدگاه «شناختی» است و می‌توان گفت نخستین قدم در تألیف چنین درس‌نامه‌ای به زبان فارسی به‌شمار می‌آید.

🔺️این اثر به نویسندگی "محمد شهبا و مهرداد پورعلم"، از سوی انتشارات افکار جدید منتشر شده است.

#ستاد_علوم_و_فناوری_های_شناختی
#ستاد_علوم_شناختی #رسانه_و_علوم_شناختی
@brainawareness
2025/07/05 17:48:43
Back to Top
HTML Embed Code: