tgoop.com/UT_Guide/82
Last Update:
دانستنی های #اندک_ترم ای ها، قسمت هشتم!
#بچه_فنی #فیزیک1
💢 فیزیک یک
در مورد فیزیک یک بهتون بگم، متاسفانه استاد خوب برای فیزیک یک به اون صورت نداریم، بهترین استاد فیزیک یکی که داریم سطح تدریسش متوسطه و ممکنه خیلی باهاش حال نکنید (مثلا استاد «فلانی زاده ی آریایی نژاد»! یکی از بهترین استادای فیزیک یک هستن که استاد ماهم بودن توی همین درس، ولی تدریس جالبی نداشتن، شیوه ی تدریسشون اینجوری بود که میومدن عکسا و نمودارای کتاب مرجع «هالیدی» رو کپی پیست می کردن توی پاور پوینت و اینجوری اسلاید می ساختن، بعد از روی اون ها توضیح میدادن)
شما هم ممکنه با تدریس استاد فیزیک 1 تون حال نکنید و یا خوب یاد نگیرید، در اون صورت پیشنهاد میشه ویدیو های تدریس فیزیک یک استاد اجتهادی از دانشگاه صنعتی شریف رو در سایت مکتب خونه تماشا کنید (حتی اگر با تدریس استادتون مشکلی نداشتید پیشنهاد می کنم حتما تدریس استاد اجتهادی رو هم ببینید، تدریس هاشون همراه با مثال ها و آزمایش هایی هست که سر کلاس انجام میدن و به زیبایی مطلب رو به دانشجو منتقل می کنن که متاسفانه ما همچین چیزی رو در حال حاضر حتی توی خود شریف که این ویدیو ها توش تهیه شده نداریم، چون استاد اجتهادی فکر می کنم دیگه فیزیک یک تدریس نمی کنن یا اگر هم تدریس بکنن به دلیل اینکه تدریس مجازی هست، دیگه احتمالا سر کلاس اون آزمایش هارو انجام نمیدن).
متاسفانه مجازی شدن دانشگاه ها روی کیفیت تدریس اساتید تاثیر گذاشته و تقریبا امری اجتناب ناپذیره.
و اما چطوری فیزیک یک بخونیم؟!
شیوه ی خوندن فیزیک یک هم مثل ریاضی یک هست که در پست قبلی براتون توضیح دادم، یعنی اول تدریس استادتون رو میبینید، اگر لازم دیدید که بیشتر یا بهتر یادبگیرید یا قسمتی از مطلب براتون جا نیفتاده، اون قسمت رو از توی کتاب مرجع مطالعه کنید و یا ویدیو های تدریس استاد اجتهادی رو از سایت مکتب خونه ببینید تا کامل مطلب براتون جا بیفته و ابهامی در ذهنتون باقی نمونه. بعد از اینکه تدریس هارو مشاهده کردید، به سراغ کتاب 707 برید و اون رو مطالعه کنید، مثال هاش رو بررسی کنید و سوالات مشابه رو حل کنید. بعد از اون اگر تکلیفی دارید، انجامش بدید.
برای نمونه سوال هم میتونید از همون سوالات سال های پیش دانشگاه تهران استفاده کنید و اگر مجددا سوال کم آوردید از سوالات آخر فصل کتاب 707 میتونید استفاده کنید. (کتاب 707 فیزیک یک، ابداً به خوبی کتاب 707 ریاضی یک نیست، چون مولف اش دیگه آقای فرامرزی نیست و یک مقداری مطالب اونجوری که حقش بوده ادا نشده، ولی خب تنها منبع مشابه 707 در ریاضی یک برای فیزیک یک، همین 707 فیزیک هست و منبع بهتری برای حل سوال احتمالاً پیدا نمی کنید)
یک کتابی هم هست به اسم «ایرودوف» که بچه های جوگیر سال بالایی! یا متاسفانه بعضی اساتید، هر سال به بچه های ورودی معرفی می کنن و ممکنه اسمش رو جای دیگه ای هم بشنوید، این کتاب خیلی به درد نمی خوره و واسش وقت نگذارید! کتاب برای المپیاد نوشته شده و سطحش نسبت به سوالات فیزیک یک بالاتر هست و صرفا وقتتون رو هدر میده. (کتاب ایرودوف اینجا قرار داده شده و زیرش هم نوشته سطحش بالاست، ولی پیشنهاد من اینه که وقتتون رو پاش تلف نکنید!)
⚠️ کلا در هر درسی منبع اولتون برای حل نمونه سوال برای امتحانات میان ترم و پایان ترم، سوالات میان ترم و پایان ترم های سال های پیشین دانشگاه تهران باشه، چون شما تنها در صورتی می تونید در این امتحانات موفق بشید که سوالات مشابه اون هارو حل کرده باشید. در نتیجه حل نمونه سوالات دانشگاه های دیگه، حل سوالات سخت و شاخ! از کتاب هایی مثل ایرودوف، ابدا به بهبود نمرتون و شاید حتی در یادگیریتون کمکی نمی کنه، در نتیجه الکی وقتتون رو پای این چیزا تلف نکنید!
اگر همین کارایی که نوشتم برای فیزیک یک انجام بدید به راحتی نمره ی بالای 16-17 کسب می کنید که مجددا نمره ی خوبیه!
کلا توی درس خوندن دنبال نمره نباشید، دنبال یادگیری باشید! نمره خودش میاد...
این تجربه ی من بعد از یکسال درس خوندن توی دانشگاه و تجربه ی استاد های مختلفه، شما میتونید با پاچه خواری استاد و TA و تقلب و هزار و یک روش دیگه نمره ی خوب بدست بیارید ولی اون نمره مفت نمی ارزه چون شما به اندازه ی کافی یادنگرفتید، ولی وقتی یادگرفته باشید صد در صد نمرتون خوب میشه و نمره ی بالایی کسب می کنید. نهایتا:
💢 اگر یادگرفته باشید، آن گاه نمره ی خوبی کسب میکنید. (عکس این قضیه لزوماً صحیح نیست)
💡 پ.ن. این ها نظرات شخصی و تجربیات شخص نویسنده و یا تجربیات دانشجویان خفن!😎 دانشگاه تهرانه! که برای راهنمایی ورودی جدید نوشته شده، مسلما بعضی از سال بالایی ها با این حرف ها موافق نیستن، اگر کسی نظر بهتری داشت میتونید از نظر اون استفاده کنید!🙃
@UT400
BY راهنمای دانشگاه تهران

Share with your friend now:
tgoop.com/UT_Guide/82