Telegram Web
🔷 شک در صرفه خرید؟ 🇮🇩🇨🇵

🔹 طبق گزارش رسانه‌های هنگ کنگ، اندونزی تحت تأثیر عملکرد جنگنده‌های رافال در نبرد هوایی ۷ می در درگیری هند و پاکستان، شروع به بررسی بازنگری قرارداد خرید رافال کرده است.

🔹 اگرچه خرید ۴۲ جنگنده رافال توسط اندونزی به قیمت ۸.۱ میلیارد دلار (۱۹۳ میلیون دلار برای هر فروند) در واقع بسیار ارزان‌تر از خرید ۳۶ فروند رافال توسط هند به قیمت ۸.۸ میلیارد دلار (۲۴۰ میلیون دلار برای هر فروند) است.

🔹 برای مقایسه هم‌چنان گران تر از قیمت فروش جنگنده پنهان‌کار F-35 محسوب می‌شود (۱۴۳ میلیون دلار برای هر فروند به لهستان)، اگرچه مقایسه این قیمت‌ها دقیق نیست چون اطلاعات کاملی درباره جزییات قراردادها وجود ندارد.

🔹 اندونزی که با مشکل تامین بودجه دست و پنجه نرم می‌کند و در کنار رافال خریدار جنگنده F-15EX را خریداری کرده و در پروژه جنگنده KF-21 کره‌جنوبی نیز به عنوان شریک حضور؛ شاید خرید رافال با این قیمت برای آن غیر منطقی باشد.

#اندونزی #Rafale #جنگنده #F35

Jīngyú
@Partisan2015
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔷حمله مرگبار به پایگاه ارتش بورکینافاسو

🔹️گروه‌های وابسته به القاعده در حمله‌ای مرگبار به پایگاه ارتش بورکینافاسو در شهر جیبو، بیش از ۲۰۰ سرباز را کشته‌اند. منابع محلی از نابودی کامل این پایگاه و تلفات گسترده خبر می‌دهند.

🔹️این حمله یکی از خونین‌ترین موارد در ماه‌های اخیر است و به گفته خبرنگار الجزیره، خط دفاعی اصلی شهر به‌کلی از بین رفته است. هنوز دولت آمار رسمی نداده، اما نگرانی‌ها به شدت افزایش یافته است.

🔹️این نوع حملات نشان‌دهنده تغییر تاکتیک گروه‌های تروریستی به سمت هدف‌گیری مستقیم شهرهاست، مسئله‌ای که ثبات منطقه را بیش از پیش تهدید می‌کند.

#بورکینافاسو #القاعده #آفریقا

Flanker
@Partisan2015
🔷 بسیار پایین‌تر از موشک‌های هندی است و هیچ ارزشی برای مهندسی معکوس ندارد! 🇮🇳

🔹 سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند (DRDO) در حال حاضر در حال تجزیه و تحلیل و مطالعه یک موشک هوا به هوای PL-15E ساخت چین است که از میدان نبرد بازیابی شده است.

🔹 پس از تحقیق، یک مقام ارشد DRDO مطالب موجود در اینترنت مبنی بر اینکه موشک PL-15E پیشرفته است را رد کرد و خاطرنشان کرد که PL-15E چین بسیار پایین‌تر از سری موشک‌های هوا به هوای ASTRA ساخت هند است که به‌طور مستقل توسعه یافته است :)

🔹 این مقام رسمی معتقد است که موشک‌ هوا به هوا آسترا Mk2 بومی هند و نسخه Mk3 که به زودی عرضه می‌شود، از نظر عملکرد و ویژگی‌های فنی بسیار برتر از PL-15E چین هستند.

▪️توسعه PL-15 که در شکار جنگنده‌های نیروی هوایی هند نقش‌آفرینی کرد، مربوط به بیش از یک دهه پیش بوده و برخلاف نقاط قوت، لبه فناوری یا فناوری محرمانه چین محسوب نمی‌شود. در نهایت اما طبیعتاً خودپسندی متخصصان هندی ناشی از عملکرد درخشان آن‌ها است.

#هند #موشک #PL15

Jīngyú
@Partisan2015
🔷کی‌یف اعلام کرد که از مجموع ۱۱۲ پهپاد روسی که امشب در آسمان به پرواز درآمده‌‌ بودند، موفق به سرنگونی ۷۳ پهپاد شده است.

#روسیه #اوکراین #پهپاد

Flanker
@Partisan2015
🔶جای خالی وینگ‌من در نیروهای مسلح

🔸پهپادهای هم‌پر (وینگ‌من) که در گذشته صرفا برای عملیات در کنار جنگنده‌های نسل پنجم در نظر گرفته شده ‌بودند، امروزه به اصلی‌ترین برنامه بدون‌سرنشین بسیاری از کشورهای پیشرفته و یا حتی سطح متوسط تبدیل شده‌اند و از یک‌عامل کمکی به عضو کلیدی ارتش‌ها در جهت نبرد شبکه محور یا به‌نوعی جنگنده‌های بدون‌سرنشین کم‌هزینه در آینده بدل خواهند شد. آمریکا، چین، اروپا (ایرباس)، روسیه، ژاپن، ترکیه، استرالیا و هند همگی برنامه‌های مفصلی برای ساخت و به‌کارگیری این‌گونه پهپادها در دست دارند، حال چرا ایران که در حوزه‌ پهپاد از گذشته تاکنون جز کشورهای پیش‌رو بوده به‌شکل جدی به این موضوع‌ وارد نمی‌شود؟

🔸با نگاه به تجربیات دیگران و یا حتی خودمان می‌توان به کارایی بالای این نوع پهپادها با وجود وضعیت فعلی ناوگان شکاری‌های کشور پی برد، این نوع پهپادها توانایی حمل تسلیحات بسیار بزرگ‌تر و سنگین‌تری از پهپادهای پیستونی یا توربوپراپ را دارند، هم‌چنین با امکان پرواز در تمام شرایط آب‌وهوایی و حمل رادار هواپایه و سامانه‌های حرارت‌یاب، می‌توانند فشار عملیاتی و هزینه‌های جنگنده‌ها برای هر ماموریت را ب‌شدت کاهش دهند، ضمن این‌که به‌علت سرعت و ارتفاع پرواز بالاتر و سطح مقطع کم‌تر نسبت به دیگر پهپادها از خطراتی مانند پهپادهای ره‌گیر که امروزه بلای جان رپیرهای آمریکایی در یمن و... شده‌اند نیز مصون هستند.

🔸در صورت ورود جنگنده‌‌های پیشرفته به کشور نیز می‌توانند با حمل رادار، پادهای جنگال/شناسایی و دیتالینک، تسلیحات اضافه یا پاد سوخت‌رسانی یاربه‌یار، عملکرد این جت‌ها را به‌شدت بهبود ببخشند، هم‌چنین با گشت‌زنی در آسمان مناطق حساس به‌منظور پوشش هوایی ضد پهپادها یا موشک‌های کروز می‌توانند به پدافند هوایی کمک شایانی کنند و قطعا عملکرد بهتری نسبت به کرار مسلح به آذرخش یا مجید خواهند داشت. در حال حاضر پهپاد JAS-313 (نمونه مقیاس ۶۰٪ قاهر) در صورت توسعه و بازنگری نسبی در طراحی، ابعاد و آیرودینامیک آن، ظرفیت تبدیل‌شدن به یک‌جنگنده بدون‌سرنشین مناسب را دارد.

🔸علاوه‌بر قاهر، قبلا برنامه‌هایی مانند سفره‌ماهی یا پهپاد ناشناخته همراه آن (تصویر ۴) که در زمان ریاست تیمسار نقدی‌بیک بر بخش بدون‌سرنشین اوج نهاجا مطرح شده بود که حدودا ۱۴ سال پیش پلتفرم و نقشی شبیه به وینگ‌من‌های امروزی داشتند و در صورت ادامه/از سرگیری می‌توانند برای این نقش قابل اتکا باشند، هم‌چنین موتور اوج (J85 بومی) نیز برای ساخت پهپادهایی در این رده وزنی چنان‌چه از مواد کامپوزیتی سبک استفاده شود، کفایت می‌کند.

#wingman #پهپاد #قاهر #CCA

CHAMROSH
@Partisan2015
🔷️ تولید فرانسه برای اوکراین 🇺🇦🇫🇷

🔹️امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اظهار داشته این کشور تمامی هویتزرهای خودکششی ۱۵۵ میلی‌متری سزار تولید شده در سال ۲۰۲۵ را به اوکراین خواهد فرستاد.

🔹️پیش‌تر مدیرعامل شرکت KNDS شعبه فرانسه در مصاحبه‌ای گفته بود این شرکت در سال ۲۰۲۴ تعداد ۴۳ دستگاه هویتزر سزار تولید کرده است و برنامه دارد این تعداد را در سال ۲۰۲۵ به ۶۵ برساند. پیش‌از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، این تعداد در سال ۲۰۲۲ بین ۱۰ تا ۱۲ دستگاه بوده.

🔹️پیش‌تر زلنسکی گفته بود اوکراین ماهانه ۲۰ دستگاه هویتزر خودکششی ۱۵۵ م‌م بوهدانا را تولید می‌کند. بعدها منابع دیگر اوکراینی تا ماهانه ۳۶ دستگاه را هم ادعا کردند. قطعات این هویتزر به‌جز اوکراین در چندین کشور اروپایی دیگر (به‌ویژه جمهوری چک) و با کمک آن‌ها تولید می‌شوند.

🔹️با این حساب در سال ۲۰۲۵ به‌شکل حداقلی، بیش‌از ۳۰۰ عراده هویتزر خودکششی وارد خدمت اوکراینی‌ها خواهد شد که عدد بسیار قابل توجهیست. در صورت به واقعیت پیوستن این آمار، اوکراین قادر به جبران و حتی پیش افتادن از آمار تلفات هویتزرهای خود خواهد بود؛ اما مسئله مهمات هم‌چنان باقی است.

#توپ‌خانه

NPC
@Partisan2015
🔴اولین مشتری خارجی فولبک؟

🔺کانال روسی فایتربامبر با انتشار ویدئو فوق نوشت اولین بمب‌افکن ضربتی سوخو Su-34 فولبک سفارش "کشور خارجی" پرواز آزمایشی خود را در محدوده صنایع هواپیماسازی نووسیبیرسک انجام داد.

🔺این منبع روسی مشخصا نامی از کشور سفارش دهنده نیاورده، با این‌حال پینت جنگنده آن را از جنگنده‌های نیروی هوایی روسیه متمایز می‌کند، برخی از منابع روسی دیگر مشتری فولبک را کشورمان ایران اعلام کرده‌اند، با این‌حال طبق تجربیات گذشته معمولا پای کشور الجزایر نیز در خرید از روسیه مطرح است و مانند قبل باید منتظر اطلاعات بیشتر از منابع خبری دیگر ماند.

#ایران #روسیه #su34

Maverick
@Partisan2015
🔷️قبلا کشته‌ایم، باز هم می‌کشیم

🔹️از حوالی عصر امروز، جنگنده‌های اسرائیل حملات هوایی را علیه بنادر الحدیده و الصلیف یمن ترتیب داده‌اند. گفته شده در این حملات هوایی ۱۵ فروند جنگنده اسرائیلی به همراه تانکرهای سوخت‌رسان و هواپیماهای جاسوسی اسرائیل شرکت داشته‌اند.

🔹️نتانیاهو، اسرائیل کاتز وزیر دفاع و ایال زمیر، فرمانده ستاد کل ارتش اسرائیل در تاسیسات فرماندهی زیرزمینی نیروی هوایی از نزدیک بر روند انجام این حملات نظارت داشته‌اند.

🔹️همچنین صهیونیست‌ها گفته‌اند در این حمله حدود ۳۵ واحد مهمات هواپرتاب (موشک یا بمب دور ایستا) روی بنادر یمن ریخته شده است. ارتش اسرائیل انتظار دارد جبران خسارتی که در حملات هوایی امروز به بنادر یمن وارد شده حداقل یک‌ماه به‌طول انجامد.

🔹️اما اسرائیل کاتز، وزیر دفاع صهیونیست‌ها بار دیگر زبان به تهدید گشوده و گفته است همان‌طور که ضیف و سنوار را در غزه، نصرالله را در بیروت و هنیه را در تهران کشتیم؛ در یمن هم به‌سراغ عبدالملک بدرالدین خواهیم رفت.

#اسرائیل #یمن #انصارالله

NPC
@Partisan2015
🔶سفر ترامپ به خاورمیانه

🔸مانند دور نخست ریاست‌جمهوری خود، نخستین سفر خارجی ترامپ در دولت دوم وی نیز به خاورمیانه بود. برخلاف سفر سال ۲۰۱۷ به عربستان که با فاصله زمانی اندکی پیش از آغاز محاصره قطر توسط اعراب انجام شد، ترامپ این‌بار مقاصد سفر خود را به هر سه دولت ثروتمند و پرنفوذ عرب حاشیه خلیج فارس گسترش داد. فارغ از این تفاوت اصلی و تلاش برای ایجاد توازن در روابط با سه حکومت مهم عربی، سفر ترامپ که در جهانی متفاوت و خاورمیانه‌ پسا هفت اکتبر انجام می‌شود، تفاوت‌های بسیاری با سفر نخست وی در سال ۲۰۱۷ دارد.

🔶ابعاد اقتصادی و خرید تسلیحات

🔸مشخصاً اهداف اقتصادی، پررنگ‌ترین بخش سفر ترامپ، حتی در مقایسه با سفر سال ۲۰۱۷ بوده‌اند. اعراب با درک علاقه ترامپ به اعداد بزرگ و قابل استفاده تبلیغاتی، با تلاش برای پیشی گرفتن از یکدیگر، تفاهم‌نامه‌های رنگارنگی را با ارقام غیرمنطقی و دور از واقعیت در زمینه سرمایه‌گذاری در آمریکا، خرید تسلیحات آمریکایی و همکاری‌های اقتصادی در برابر ترامپ گذاشتند. احتمالاً «هدیه‌های» کمتر علنی‌شده‌ای نیز که شخص ترامپ و خانواده وی را منتفع می‌کنند، روی میز گذاشته شده‌اند.

🔸امضای توافق‌نامه‌های متعدد در برابر دوربین‌ها، برای دو طرف استفاده تبلیغاتی قابل‌توجهی دارد. مشخصاً اعراب نیز علاقه‌مند به دستیابی به تسلیحات آمریکایی، همکاری‌های اقتصادی و برخی فناوری‌های نوین هستند. اما تاریخ نشان می‌دهد که این ارقام چشم‌گیر سرمایه‌گذاری در آمریکا، شانس اندکی برای تحقق دارند. از توافق‌نامه ۱۱۰ میلیارد دلاری خرید تسلیحات با عربستان در سال ۲۰۱۷، تنها چیزی حدود ۱۵ میلیارد دلار در نهایت به واقعیت پیوست. همچنین تنها بخش محدودی از توافق‌نامه ۳۵۰ میلیارد دلاری همکاری اقتصادی که در همان سال میان ریاض و واشنگتن امضا شد، در واقعیت اجرا گردید و از سرمایه‌گذاری ده‌ها میلیاردی عربستان در زیرساخت‌های آمریکا و شرکت‌های فناوری آمریکایی نیز هیچ‌گاه خبری نشد.

🔸مشخصا این توافق‌نامه راه‌حل ارزانی برای جلب دوستی ترامپ هستند. ارقام چندصد میلیارد و تریلیون دلاری اعلامی نباید چندان جدی گرفته شوند. با این‌وجود، تمایل ترامپ به معاملاتی با سود مالی و افزایش مسیر صادرات تسلیحات آمریکایی به خلیج فارس و موافقت واشنگتن با ارائه فناوری‌های نوین تحلیل کلان‌داده‌ها و نرم‌افزارهای اطلاعاتی شرکت‌هایی همچون Palantir می‌تواند مبدأ تهدیداتی جدی برای ایران باشد.


🔶گسترش پیمان ابراهیم و پرونده غزه


🔸به‌نظر می‌رسد آمریکایی‌ها راه‌برد و چشم‌انداز مشخصی برای پایان بحران غزه و آینده آن ندارند. موضوع فلسطین بخش پررنگی از سفر ترامپ به خاورمیانه نبود و مذاکرات قطر نیز تا امروز نتایج مشخصی نداشته‌اند. اعراب تمایلی به تقبل هزینه بازسازی غزه یا نقش‌آفرینی بیش‌از‌حد در آینده اداره آن به‌صورت مستقیم ندارند. مسیر عادی‌سازی روابط سعودی با اسرائیل در ازای دریافت حق غنی‌سازی اورانیوم و تضمین‌های امنیتی رسمی که پیش از هفت اکتبر با سرعت در حال پیشرفت بود، حداقل موقتاً متوقف شده و در موقعیت فعلی به‌نظر می‌رسد عربستان به‌دنبال دریافت امتیازات بیشتر بدون پرداخت هزینه آشکار عادی‌سازی باشد.

۱/۲
Archivist
@Partisan2015
🔶قیمت نفت و توازن با چین

🔸قطعاً کنترل قیمت جهانی نفت بخشی از خواسته‌های ترامپ از اعراب است. ترامپ برای تحقق وعده‌های خود نیاز به پایین نگه‌داشتن قیمت انرژی دارد؛ قیمت‌هایی که هم‌زمان باید در سطحی باقی بمانند که تحقق شعار دیگر او یعنی افزایش تولید هیدروکربن در آمریکا از لحاظ اقتصادی توجیه‌پذیر باشد. در کنار نقش اعراب در مدیریت قیمت انرژِی، دولت‌ها و منابع انرژی حاشیه خلیج فارس، باتوجه به نقش کلیدی خود در تأمین نیازهای چین و تلاش‌های پکن برای افزایش نفوذ خود در منطقه، اهمیت دوچندانی برای آمریکا دارند. برخلاف اروپا و باقی خاورمیانه، آمریکا تمایل دارد نقش سنتی خود را به‌عنوان تضمین‌کننده امنیت و بازیگر خارجی اصلی خلیج فارس حفظ کند.

🔶سوریه

🔸غیرمنتظره‌ترین بخش سفر ترامپ، میانجی‌گری سعودی برای دیدار ترامپ با جولانی و اعلام ترامپ مبنی بر توقف تحریم‌های علیه سوریه بود. با وجود نگرانی از ماهیت اخوانی دولت دمشق، به‌نظر می‌رسد عربستان مایل نیست سوریه را به‌دست قطری‌ها و ترکیه بسپارد و مانند عملکرد خود در لبنان، قصد بهره‌برداری از ضربات واردشده به ایران برای تغییر معماری قدرت در منطقه را دارد. البته تجربه نشان داده که اتکای بیش‌از‌حد به سخنان ترامپ، با توجه به عادت وی به چرخش‌های ۱۸۰ درجه‌ای، چندان منطقی نیست. اسرائیل و لابی آن در واشنگتن نیز به‌سادگی از نیت خود برای تجزیه دائم سوریه و چشم‌داشت به جنوب آن دست نخواهند کشید. نهایتاً، تحریم‌های ضد سوریه آمریکا و پیچیدگی فرایند لغو آن‌ها حتی با خواست دولت، یکی از دلایلی است که تأثیر واقعی سخنان ترامپ در زمینه توقف تحریم‌ها را با ابهام روبرو می‌کند.

🔶پرونده ایران و مذاکرات اتمی

🔸خبر شناسایی «خلیج ع.ر.ب.ی» به‌عنوان نام رسمی خلیج فارس توسط ترامپ، پرسروصداترین موضوع پیش از آغاز سفر منطقه‌ای وی برای ایرانیان بود؛ که البته با وجود اشاره‌ای محدودی از سوی وی در عربستان، به واقعیت نپیوست. سخنان تکراری ترامپ درباره روابط با ایران و موفقیت در مذاکرات احتمالی نیز بخش ثابتی از اظهارات وی در مقاصد مختلف این سفر بود.

🔸موضوع ایران و دیدگاه اعراب نسبت به آن، در مقایسه با سال ۲۰۱۷ تغییرات فراوانی داشته است. برخلاف دوران دولت نخست ترامپ که با تمایل ریاض برای تقابل مستقیم با ایران و تلاش واشنگتن برای ایجاد ناتوی عربی همراه بود، امروز اولویت دو طرف از تقابل به مهار همه‌جانبه ایران تغییر کرده است. علت نخست این تغییر، حمله ۲۰۱۹ ایران به تأسیسات آرامکو بود. این حمله به اعراب نشان داد که آنان در درگیری مستقیم میان آمریکا و ایران، می‌توانند نخستین قربانی باشند و در چنین سناریویی، نمی‌توانند روی حمایت کامل آمریکا حساب باز کنند. عامل دوم، شکست‌های ایران و محور مقاومت از اسرائیل است که با کاهش خطر فوری و نفوذ ایران، گزینه مهار تهران را جذاب‌تر کرده است.

🔸نباید دچار سوءتفاهم شد. چرخش از اسرائیل به‌سوی ایران و برداشت‌های خوش‌بینانه‌ای که اخیراً در تهران محبوب شده‌اند، با واقعیت تناسبی ندارند. اعراب به‌تازگی علاقه‌ خود به دوستی با ایران را کشف نکرده‌اند. آنان عمیقاً از ضربات اسرائیل به ایران خشنودند و برای پرکردن خلأ ناشی از کاهش نفوذ و قدرت ایران، با ایجاد معماری‌های جدید منطقه‌ای استقبال کرده و خواهند کرد. برای اعراب، رسیدن به نوعی توافق اتمی با ایران که تهران را از آستانه هسته‌ای‌شدن دور کند، زیرساخت‌های آنان را در خطر حمله قرار دهد و همزمان ایران را ضعیف، تحت فشار اقتصادی و مهار شده توسط تهدیدات پیرامونی و چالش‌های داخلی (مشابه سال‌های پس از جنگ ایران و عراق) نگه دارد، گزینه‌ای مطلوب خواهد بود.

#خلیج_فارس #عربستان #ایران #آمریکا

۲/۲
Archivist
@Partisan2015
🔷️ سلام و صبح شما به‌خیر

NPC
@Partisan2015
🔷طرح جنجالی دولت ترامپ برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها به لیبی

🔹به گزارش "NBC" دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای انتقال دائمی حدود ۱ میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی است، این موضوع با مقامات لیبی مطرح شده و در ازای اجرای این طرح، آمریکا ممکن! است میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدودشده لیبی را آزاد کند.

🔹دراینباره مسائل زیادی نظیر خواست و اراده فلسطینی‌های ساکن غزه، موافقت لیبی پس از عدم‌موافقت مصر، اردن، جنوب‌شرق آسیا و...، لجستیک و حمل‌ونقل و... مطرح است و این موارد و هدف کلی، پیرو طرح خیالی ترامپ درباره بازسازی غزه به سبک و سیاق رویاهایِ او درباره غزه است.

#آمریکا #غزه #لیبی #اسرائیل

Flanker
@Partisan2015
2025/05/18 16:18:08
Back to Top
HTML Embed Code: