tgoop.com/Labmlc/1230
Last Update:
کریستال های در PH اسیدی:
1⃣اورات آمورف
اورات آمورف ...
یعنی اورات بی شکل
چرا؟
چون این نوع از کریستال ها در زیر میکروسکوپ هیچ شکلی ندارند و به شکل دانه های سنگ ریزه یا دانه های شن دیده می شوند.
✔️اگر که غلظت این کریستال ها (اورات آمورف) در ادرار زیاد باشد در اثر ماندن در آزمایشگاه مشاهده می شود که یک رسوب صورتی_ نارنجی یا متمایل به قهوه ای می توانید ببینید و اگر که شک کردید به این نوع از کریستال ها فقط کافیه ادرار را حرارت دهید چون کریستال ها حل می شوند و یا PH ادرارتان را قلیایی کنید و این نوع از کریستال ها حل شده و زیر میکروسکوپ چیزی مشاهده نمی شود.
2⃣ اسید اوریک
کریستال اسید اوریک که در ادرار اسیدی مشاهده می شود می تواند شکل های مختلفی به خودش بگیرد (لوزی، منشوری شکل، لیمویی با انتهای تیز و یا اشکال رُزت یا گل سرخ ) .
اگر کریستال های اسید اوریک به شکل ۶ ضلعی دربیاید در این صورت ممکنه با کریشتال های سیستئین اشتباه شود که باید تست های افتراقی را انجام دهیم و مطمئن شویم که کریستالی که مشاهده کردیم مربوط به اسید اوریک است یا کریستال سیستئین❗️
همچنین افزایش اسید اوریک می تواند زمینه ساز یک سری سنگ های اسید اوریکی در ادرار هم باشد .
✔️افزایش کریستال های اسید اوریک را در یکسری از بیماری های نظیر سندرم لش_نیهان که دفع اسید اوریک افزایش می یابد و یا در بیماری نقرس می توان مشاهده کرد.
3⃣ کریستال اگزالو استات کلسیم
کریستال های اگزالات کلسیم در PH=6 و یا خنثی مشاهده می شوند و معمول ترین شکلی که میبینیم شکل پاکت نامه ای است که اگر عدسی میکروسکوپ را پهن کنیم یک حرف X براق در وسط مشاهده میکنیم ...
پس افزایش اگزالات کلسیم می تواند بیانگر بیماری های مزمن کلیه باشد یا مسمومیت با اتیلن گلیکول و یا ترکیبات دیگر همچنین در یکسری از سنگ ها هم کریستال های اگزالات کلسیم را در ادرار مشاهده میکنیم.
#بیوشیمی
@Labmlc
BY دانستنی های آزمایشگاهی و پزشکی
Share with your friend now:
tgoop.com/Labmlc/1230