tgoop.com/Labmlc/1222
Last Update:
سلول های اپیتلیال
1⃣سلول های اپیتلیال اسکواموس
سلول های ایپتلیال اسکواموس یا سنگفرشی فراوان ترین سلول های ایپتلیال هستند که در یک ادرار نرمال می تواند دیده شود و اهمیت بالینی آن هم کم است و این سلول ها یک سوم تحتانی مجاری ادراری را تشکیل داده اند و از نظر
مورفولوژی اگر بخواهیم بررسی کنیم این سلول ها بزرگ و پهن هستند و سیتوپلاسم فراوانی دارند و هستشون کوچک و مرکزی است و بعضی اوقات لبه های این ها می تواند چین خورده باشد.
2⃣سلول های اپیتلیال ترنزیشنال
سلول های ترنزیشنال از لگنچه شروع می شوند و تا یک سوم تحتانی مجاری ادراری را در برمیگیرند از نظر تفاوت با سلول های اسکواموس این است که ازآن ها کوچک ترند (200_40میکرون) و این سلول ها می توانند کروی یا گلابی شکل باشند و هسته در آن ها مرکزی است و بعضی اوقات 2 هسته ای هم ممکنه دیده شوند.
✔️سلول های ترنزیشنال حاشیه اکتو اندو مشخصی دارند
3⃣سلول های اپیتلیال توبولار کلیوی
این سلول ها اهمیت بالینی بالاتری دارند و افزایش تعداد این ها می تواند بیانگر آسیب کلیوی باشد ...
این سلول ها معمولا مجاری توبولار کلیوی ،مجاری نزدیک و دور را دربرگرفته ،همچنین بخش ابتدایی مجاری جمع کننده را این نوع از سلول ها تشکیل می دهند هر چند که تعداد کمی از این ها هم در ادرار افراد نرمال مشاهده می شود که خب بیانگر پدیده aging و ریزش طبیعی سلول ها است..
+در نوزادان هم البته تعداد بیشتری از این سلول ها را مشاهده میکنیم که طبیعی است.
✔️اگر از نظر مورفولوژی بخواهیم ایت سلول ها را بررسی کنیم اندازشون کمتر از 60 میکرومتر است و نسبت هسته به سیتوپلاسم در این ها افزایش پیدا کرده و هسته از مرکز دور تر شده و شکل سلول هم می تواند به اشکال دوکی، مکعب و چند وجهی دیده شود.
#بیوشیمی
@Labmlc
BY دانستنی های آزمایشگاهی و پزشکی
Share with your friend now:
tgoop.com/Labmlc/1222