tgoop.com/Fara_Java/90
Last Update:
✳️ کدنویسی جاوا در پلتفرم اندروید — بخش اول
سیستمعامل اندروید (Android)، یکی از محبوبترین سیستمعاملهای تلفن همراه است. برای برنامهنویسی برنامههای اندرویدی میتوان از تعداد زیادی از زبانهای برنامهنویسی استفاده کرد. با این حال، گوگل (Google) توسعهدهندگان را به استفاده از زبان جاوا تشویق میکند. اگرچه، زبان برنامهنویسی جاوا مورد بحث در این مقاله، دقیقاً مشابه با زبان جاوا در دیگر پلتفرمها نیست. در اینجا، یک سری تفاوتهای ظریف و ویژگیهای متفاوتی وجود دارد که یادگیری آنها برای یک توسعهدهنده اندروید بسیار مهم است.
══ فهرست مطالب ══
○ جاوا و اندروید
○ کدنویسی جاوا برای پلتفرم اندروید متفاوت است
○ مقدمهای بر کاربرد زبان جاوا در اندروید
🔸 جاوا و اندروید
نکته جالب در مورد اندروید این است که این پلتفرم از «جاوای محض» استفاده نمیکند. شاید این موضوع کمی عجیب به نظر برسد زیرا اگر شما کدهای یک برنامه قدیمی جاوا را با یک برنامه مشابه اندرویدی مقایسه کنید، پیدا کردن تفاوتهای بین این دو دشوار خواهد بود. با اینکه کدنویسی و توسعه یک برنامه اندرویدی به نحوی مشابه با توسعه جاوا است، شباهتهای موجود، در هنگام «کامپایل» (Compile) و اجرای برنامه ناگهان از بین خواهد رفت. از اینرو، دلیل اصلی مواجه با یک محیط ناشناخته در هنگام کار با اندروید، نحوه مدیریت برنامههای اندرویدی در حین فرآیند کامپایل کردن است.
ویژگی جذاب و اصلی جاوا، قابلیت «یک بار کدنویسی کنید، همهجا اجرا کنید» در آن است. این زبان برنامهنویسی، به عنوان راهحلی برای فرآیند هزینهبر تبدیل نرمافزارهای مختلف از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر ارائه شده است. این قابلیت شگفتانگیز در مهندسی نرمافزار، به لطف نحوه فرآیند کامپایل یک برنامه جاوا امکانپذیر شد است.
در حین فرآیند کامپایل در بسیاری از زبانهای برنامهنویسی، کامپایلر (Compiler) به برنامه متصل شده و آن را بهینه میکند. سپس، برنامه به کد ماشین تبدیل میشود. کد ماشین، به مجموعهای از فرمانهایی گفته میشود که یک کامپیوتر قادر به فهم و اجرای آنها در هنگام اجرای برنامه است. اجرای کد ماشین سرعت بالایی دارد اما به دلیل مد نظر قرار دادن پلتفرم اجرای برنامه، دارای محدودیت است. اگر تا به حال فکر کردهاید که چرا یک برنامه نوشتهشده برای پلتفرم IOS در سیستمعامل ویندوز اجرا نمیشود، این امر یکی از دلایل آن است.
🔸 کدنویسی جاوا برای پلتفرم اندروید متفاوت است
کامپایل کردن یک برنامه برای اندروید، مسیری مشابه با تبدیل فایلهای جاوا به بایتکد را دنبال میکند. زمانی که برنامه (متشکل از بایتکد) بر روی یک دستگاه نصب میشود، مرحله دوم کامپایل در حین فرآیند نصب رخ میدهد. بایتکد برنامه به کد ماشین بهینهشده برای دستگاه اندرویدی تبدیل میشود و عملکرد زمان اجرای برنامه را بهبود میبخشد. این فرایند با عنوان «کامپایل جلوتر از زمان» یا (Ahead of Time – AOT) شناخته و امکان آن توسط «ماشین مجازی اندروید» (Android Runtime) فراهم شده است. مفهوم AOT، در بسیاری از زبانهای برنامهنویسی مورد استفاده قرار میگیرد.
کامپایل AOT، تنها در اندروید KitKat (نسخه ۴.۴) و نسخههای بالاتر قابل مشاهده است اما قابلیت سازگاری با نسخههای پیشین را نیز ارائه میکند. نسخههای ابتدایی اندروید از یک ماشین مجازی دیگر با عنوان «Dalvik» استفاده میکردند. Dalvik نیز مانند ART، با ایجاد تغییر و تبدیل بایتکد جاوا، آنها را به شکل خاصی تبدیل میکرد. این تغییرات متعدد بهرهوری، به منظور بهینهسازی برنامه (برنامههای دستگاههای اندرویدی کم قدرتی که برای Dalvik طراحی شده بودند) صورت میگرفت.
مطالعه ادامه مطلب 👇👇
🔗 کدنویسی جاوا در پلتفرم اندروید — بخش اول — کلیک کنید (+)
📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامهنویسی جاوا
آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامهنویسی جاوا را در کانال اختصاصی [@Fara_Java] دنبال کنید. 👇
@Fara_Java — مطالب و آموزشهای برنامهنویسی جاوا فرادرس
BY Fara_Java | فرا جاوا: آموزش برنامهنویسی جاوا

Share with your friend now:
tgoop.com/Fara_Java/90