tgoop.com/Fara_Java/80
Last Update:
✳️ برنامه نویسی شی گرا (OOP) چیست؟ — به زبان ساده
اگر تاکنون هر گونه برنامه نویسی انجام داده باشید و یا حتی صرفاً زبانهای مختلف نظیر زبان برنامه نویسی COBOL را بررسی کرده باشید، احتمالاً تاکنون با عبارت «برنامه نویسی شیءگرا» و «مفهوم کلاس در برنامه نویسی» مواجه شدهاید. توضیحات فنی مختلفی در خصوص مفهوم برنامه نویسی شیءگرا وجود دارد؛ اما در این نوشته قصد داریم تعریف این مفهوم برنامه نویسی را به روشی ساده بیان کنیم.
══ فهرست مطالب ══
○ سرآغاز: زبانهای رویهای
○ هدف از برنامه نویسی شیءگرا
○ اصول برنامه نویسی شیء گرا
○ برنامه نویسی شیءگرا به صورت خلاصه
🔸 سرآغاز: زبانهای رویهای
برای این که بدانیم برنامه نویسی شیءگرا چیست، ابتدا باید نقیض آن را بشناسیم. زبانهای برنامه نویسی اولیه به صورت رویهای بودند. دلیل این نامگذاری آن بود که در این زبانها، برنامهنویس باید مجموعه خاصی از رویهها را تعریف مینمود که رایانه آنها را به ترتیب اجرا میکرد.
در زمانهای نخست برنامه نویسی، رویهها بر روی کارتهای پانچ نوشته میشدند. رایانهها بدین ترتیب دادهها را گرفته، یک توالی از اقدامات را بر روی دادهها انجام داده و سپس دادههای جدید را در خروجی ارائه میکردند.
زبانهای رویهای تا مدتها به خوبی کار میکردند و برخی از آنها نیز همچنان مورد استفاده قرار میگیرند. اما زمانی که قرار بود برنامهنویس کاری را خارج از ترتیب مقدماتی مراحل انجام دهد، مدیریت زبانهای برنامه نویسی دشوار میشد. بدین ترتیب زبانهای برنامه نویسی شیءگرا وارد عرصه شدند.
🔸 هدف از برنامه نویسی شیءگرا
سؤالی که در این جا مطرح میشود، این است که برنامه نویسی شیءگرا چیست؟ نخستین زبان برنامه نویسی شیءگرا (که عموماً اعتقاد بر این است Simula بوده است) ایده اشیا را معرفی کرد. اشیا مجموعهای از اطلاعات هستند که به عنوان واحدی منفرد با آنها رفتار میشود.
این مفهوم را با ارائه مثالی در ادامه بیشتر توضیح میدهیم؛ اما نخست در مورد کلاسها صحبت میکنیم. کلاسها نوعی از اشیای مقدماتی هستند. آنها فهرستی از خصوصیات دارند که وقتی تعریف میشوند، تبدیل به یک شیء میگردند.
برای مثال به یک بازی شطرنج اشاره میکنیم. در بازی شطرنج میتوانیم کلاسی به نام «مهره» (Piece) داشته باشیم. درون این کلاس مهره، فهرستی از خصوصیات را به صورت زیر داریم:
مطالعه ادامه مطلب 👇👇
🔗 برنامه نویسی شی گرا (OOP) چیست؟ — به زبان ساده — کلیک کنید (+)
📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامهنویسی
آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامهنویسی را در کانال اختصاصی [@FaraProg] دنبال کنید. 👇
@FaraProg — مطالب و آموزشهای برنامهنویسی فرادرس
BY Fara_Java | فرا جاوا: آموزش برنامهنویسی جاوا

Share with your friend now:
tgoop.com/Fara_Java/80