tgoop.com/Fara_Java/268
Last Update:
✳️ زبان برنامه نویسی جاوا (Java) — از صفر تا صد
زبان برنامه نویسی جاوا (JAVA) در ۲۳ مه ۱۹۹۵ (برابر با ۲ خرداد ۱۳۷۴) از سوی جیمز گاسلینگ (James Gosling) طراحی شده است. جاوا به گواهی سایت معتبر Tiobe از سال ۲۰۰۱ همواره به عنوان اولین یا دومین زبان برنامهنویسی دنیا مطرح بوده است. در تصویر زیر درصد رتبه کسب شده این زبان را بین همه زبانهای برنامهنویسی در طی ۱۸ سال اخیر مشاهده میکنید. همچنین، زبان برنامه نویسی COBOL نیز یکی از زبانهای برتر در حوزه تجاری و Mainframe به حساب میآید.
══ فهرست مطالب ══
○ جاوا چیست؟
○ ریشههای پیدایش جاوا
○ مروری بر پلتفرم جاوا
○ چه زبانهایی از جاوا مشتق شدهاند؟
○ جاوا چه تفاوتی با جاوا اسکریپت دارد؟
○ فریمورکهای جاوا چه هستند؟
○ مزیتهای جاوا در چیست؟
○ معایب برنامهنویسی جاوا چیست ؟
○ جاوا چه کاربردهایی دارد ؟
○ موقعیتهای شغلی برای برنامهنویسان جاوا چطور است؟
○ جمعبندی زبان برنامهنویسی جاوا
○ یادگیری جاوا
○ سخن پایانی
🔸 جاوا چیست؟
جاوا یک زبان برنامهنویسی چندمنظوره و شیگرا است که تا حدودی زیادی به C و ++C شباهت دارد؛ اما استفاده از آن آسانتر است و امکان ساخت برنامههایی قدرتمند با آن وجود دارد. البته تعریفی که شرکت سان مایکروسیستمز در سال ۲۰۰۰ ارائه کرده است، شاید از تعریف فوق گویاتر باشد:
در ادامه هر یک از خصوصیات فوق را به طرز جداگانهای مورد بررسی قرار میدهیم:
– جاوا یک زبان ساده است
جاوا در ابتدا بر اساس زبانهای C و ++C و با حذف برخی ویژگیهایی که قابلیت سردرگم کننده داشتند مدلسازی شد. از جمله این ویژگیها میتوان به اشارهگرها، پیادهسازی چندباره وراثت و بارگذاری بیش از حد عملگرها اشاره کرد که در جاوا حذف شدند. یکی از ویژگیهایی که در C++/C وجود نداشت؛ اما جزو ویژگیهای اساسی جاوا به شمار میآید، امکان بازیافت حافظه (garbage-collection) است که به طور خودکار اشیا و آرایههای بی استفاده را حذف میکند.
🔸 ریشههای پیدایش جاوا
جاوا از سوی تیمی در شرکت سان مایکروسیستمز به رهبری جیمز گاسلینگ توسعه یافته و در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. این زبان متعاقباً از سوی شرکت اوراکل خریداری شده است.
هدف اصلی خالقان جاوا این بوده که زبانی را ایجاد کنند که بتوانند آن را روی کاربردهای مصرفی اجرا کنند. این طراحان میتوانستهاند دنیایی را تصور کنند که در آن کدها روی یخچال یا دستگاه توستر اجرا میشوند، یعنی آن چه که امروز به نام اینترنت اشیا میشناسیم. ما تنها در طی سالهای اخیر دستگاههایی ساختهایم که چنین قابلیتهایی داشته باشند و از این رو باید گفت که این طراحان اولیه بسیار از زمان خود جلوتر بودهاند. هدف طراحی این زبان منجر به چنین معماری برای آن شده است. یکی از شعارهای مهم زبان برنامه جاوا چنین است: «یک بار بنویس، همه جا اجرا کن». به بیان دیگر شما با جاوا میتوانید کدی بنویسید که آن را برای اجرای روی هر نوع دستگاهی کامپایل کنید.
اما نکته جالب این است که جاوا به دلیل این ویژگی خود محبوب نشده است؛ بلکه از مزیت فناوری نوظهوری که در همان نیمههای دهه ۹۰ میلادی ظهور یافت و چهره دنیا را دگرگون ساخت بهره گرفت؛ منظور ما فناوری وب است. جاوا این قابلیت را داشت که با آن میشد برنامههایی به نام applet نوشت. این اپلتها برنامههای کوچکی بودند که میشد داخل مرورگرهای وب آنها را اجرا کرد. با رشد خیرهکننده وب جاوا نیز سوار این موج شد و به یک زبان برنامهنویسی بسیار محبوب تبدیل شد. بدین ترتیب علیرغم این که قصد اولیه طراحان این زبان چیز دیگری بود؛ اما بسیاری از وب اپلیکیشنها به زبان جاوا نوشته شدند.
مطالعه ادامه مطلب 👇👇
🔗 زبان برنامه نویسی جاوا (Java) — از صفر تا صد — کلیک کنید (+)
📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامهنویسی جاوا
آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامهنویسی جاوا را در کانال اختصاصی [@Fara_Java] دنبال کنید. 👇
@Fara_Java — مطالب و آموزشهای برنامهنویسی جاوا فرادرس
BY Fara_Java | فرا جاوا: آموزش برنامهنویسی جاوا

Share with your friend now:
tgoop.com/Fara_Java/268