tgoop.com/Exploring_the_method/101
Last Update:
🍁 شفافیت سوال پژوهش (بخش سوم)
🖋کنکاشی در روش
✍ يكی ديگر از راه های شفاف كردن سوال آن است كه پژوهشگر سعی كند حتیالامكان موضوع ويژه و مسئلهاصلی پژوهش را بصورت جملهای سوالی طرح نمايد. اين امر به مشخص شدن تمركز اصلی سوال پژوهش كمك مینمايد. صورت بندی مسئله پژوهش بصورت يك جمله سوالی به پژوهشگر اين امكان را می دهد كه با طرح پاسخی مقدماتی هم به شفافتر نمودن سوال دست يازد و هم پيوستگی و همگونی پژوهش خود را حفظ نمايد.
📍مثال زير شفافيت بيشتری به بحث فوق میبخشد.
✍ فرض كنيد كه سوال ما از اينقرار است: توسعه سياسی چگونه میتواند به امنيت ملی منجر شود؟.. يكی از پاسخ های مقدماتی می تواند اين باشد كه توسعه سياسی با افزايش سهيم شدن بخش گستردهتری از شهروندان در قدرت اقتصادی يا قدرت سياسی به افزايش تعهدات، دلبستگی ها و پايبندی آنان به حكومت منتهی می شود؛ در نتيجه بخش گستردهای از شهروندان منافع و خواستههای خود را با نظام و حكومت مستقر پيوند خورده می بينند و اين امر به نوبه خود باعث حمايت آنان از حكومت و نظام مستقر می گردد، در حالی كه اگر شهروندان سهمی از قدرت نداشته باشند و در امور مربوط به تدبير جامعه مشاركتی نداشته باشند، عدم دلبستگی آنان به حكومت تشديد شده و در حمايت و دفاع از نظام مستقر در مقابل تهديدات تلاش نخواهند نمود.
📍اين پاسخ تعاريف اخصتری از سوال مطرح مینمايد و وضوح بيشتری بدان می بخشد بدين مفهوم كه مقصود از توسعه سياسی گسترش حوزه نفوذ شهروندان در قدرت اقتصادی و سياسی است و تامين امنيت ملی از طريق گسترش حوزه نفوذ شهروندان در قدرت اقتصادی و سياسی قابل دسترسی است. از سوی ديگر جهت كلی پژوهش نيز مشخص می گردد. بدين مفهوم كه پژوهشگر بايستی به سراغ شاخصهای اقتصادی و سياسی توسعه سياسی برود كه عبارتند از عواملی چون ميزان خصوصیسازی و مشاركت بخش خصوصی در اقتصاد، ميزان تمركزگرايی اقتصادی، انتخابات و تنوع و تكثر سيستم انتخاباتی، تحزب و..
✍ پيوستگی و يكدستی پژوهش در صورتی تامين می گردد كه پژوهشگر خود را در اين چهارچوب كلی حفظ نموده و در مسير تحقيق به ورطه موضوعات ديگر نلغزد.
🍃لینک کانال:
@Exploring_the_method
BY کنکاشی در روش
Share with your friend now:
tgoop.com/Exploring_the_method/101