tgoop.com/Exploring_the_method/100
Last Update:
🍁 شفافیت سوال پژوهش (بخش دوم)
🖋کنکاشی در روش
✍ صورت بندی مسئله پژوهش بصورت يك جمله سوالی به پژوهشگر اين امكان را می دهد كه با طرح پاسخی مقدماتی هم به شفافتر نمودن سوال دست يازد و هم پيوستگی و همگونی پژوهش خود را حفظ نمايد.
✍ سوال پژوهش و پاسخ آن برای پژوهشگر نقش مبدا و مقصد برای مسافر را دارد. با طرح سوال شفاف پژوهشگر میتواند مكان و نقطه شروع خود را بازشناسی نمايد و با طرح پاسخی مقدماتی می تواند هم طرحی كلی از مقصد احتمالی خود را ترسيم نمايد و هم پيوستگی اجزا و عناصر كار تحقيقاتی و مسير آتی و مراحل پژوهش را تضمين نمايد.
✍ اغلب دانشجويان نقشی كه يك پاسخ احتمالی و مقدماتی در شفاف نمودن خود سوال دارد را ناديده می گيرند؛ البته اين امر به هيچ وجه به اين معنا نيست كه پژوهشگر بايستی قطعا به دنبال اثبات پاسخ احتمالی و مقدماتی به هر قيمت ممكن باشد بلكه بايد احتمال بدهد كه ممكن است به نتيجهای معكوس هم برسد؛ پاسخ مقدماتی براساس اطلاعات و دانستههای موقتی، ناقص و محدود ما پيشنهاد شده است؛ اين پاسخ تنها زمانی قابل اطمينان است كه مبتنی بر تحقيقات كافی باشد.
🔑 اساسا، اينكه چه نتيجهای در پژوهش حاصل شده از لحاظ روششناسی اهميت اساسی ندارد؛ آنچه كه از نقطه نظر روش تحقيق مهم است چگونگی رسيدن به يك نتيجه است و به بيان ديگر مهم، اتكای نتيجه بر مستندات كافی، استدلالهاي منطقی و مشاهدات تجربی است.
✍ در ادامه با ذکر مثالی شفافيت بيشتری به بحث فوق می بخشیم.
🌻لینک کانال:
@Exploring_the_method
BY کنکاشی در روش
Share with your friend now:
tgoop.com/Exploring_the_method/100