Telegram Web
Forwarded from شرق
🔺بررسی تجربه ایران و اوکراین در جنگ:
📍حملات سایبری در جنگ؛ آیا قطع اینترنت به امنیت
زیرساخت‌ها کمک کرد؟

👈🏼سونیتا سراب‌پور


🔹حملات سایبری در جنگ‌های مدرن به یکی از تهدیدات جدی تبدیل شده‌اند که می‌توانند زیرساخت‌های حیاتی کشورها مانند برق، آب و مخابرات راهدف قرار دهند.

🔹در شرایط اخیر جنگ و تنش‌های منطقه‌ای، ایران اقدام به قطع اینترنت کرد تا امنیت شبکه‌ها را افزایش دهد، اما این اقدام تا چه حدتوانسته مانع نفوذ به سیستم‌های حساس شود؟

🔹تجربه جنگ اوکراین،کشوری که تحت حملات شدید سایبری روسیه قرار دارد، نشان می‌دهد که حفظ ارتباطات و تقویت امنیت سایبری، راهکار مؤثرتری نسبت به قطع اینترنت است.
 
🔗اینجا بخوانید.

 @sharghdaily
sharghdaily.com
🧊@FanzyMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
امنیت ملی یا فیلتر ملی؟

🔹محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، با انتشار یادداشتی جنجالی در خبرگزاری فارس، صراحتاً خواستار محدودیت جدی اینترنت در ایران شد و نسبت به تداوم سیاست‌های باز اینترنتی هشدار داد.

🔹لاریجانی در بخشی از این یادداشت با عنوان معنادار «اینترنت بازی موقوف!» تأکید کرده است که اینترنت بستر سوءاستفاده و اقدامات ضد امنیتی است و ایران باید رویکرد فعلی خود در قبال اینترنت را تغییر دهد. او با انتقاد از آنچه «ژست‌های اینترنت بازانه» خوانده، خواستار کنار گذاشتن این سیاست‌ها شده و گفته است که اتصال به اینترنت جهانی باید برای چندین ماه به‌طور کامل تحت کنترل و محدودیت قرار گیرد.

🔹او صراحتاً اعلام کرده است که تسهیل کسب‌وکار و ارتباطات داخلی باید ادامه داشته باشد، اما در شبکه ملی، اتصال خارجی باید با نظارت و محدودیت شدید همراه شود تا تهدیدهای امنیتی مهار گردد.

🔹لاریجانی در ادامه، شعارهایی مانند «دسترسی آزاد به اطلاعات» و «تسهیل تعامل با محیط‌های اجتماعی فضای مجازی» را در شرایط فعلی بی‌اهمیت دانسته و تأکید کرده است که همه این موارد فرع بر امنیت ملّی ما است. او در پایان نوشته است: «باید ریشۀ نفوذ دشمن در کشور و سازماندهی‌های وسیع آنها را با ضربات کوبنده و قوی و مؤثر ریشه-کن کنیم. این، یک اولویت مهمّ است.»

@iranianstartup_com
روزنامه تلگراف چاپ بریتانیا گزارش داده که ده‌ها حساب کاربری ناشناس در شبکه‌های اجتماعی که از استقلال اسکاتلند حمایت می‌کردند، پس از حملات هوایی اسرائیل به ایران «خاموش» شده‌اند.

به نوشته این روزنامه «این پست‌ها در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد)، پس از آنکه یک حمله هوایی اسرائیل زیرساخت‌های سایبری ایران را فلج کرد و باعث قطعی اینترنت شد، حساب‌های کاربری منتشر کننده ۲۵۰ هزار پست طرفدار استقلال اسکاتلند در شبکه‌های اجتماعی ناگهان متوقف شدند.»

به نوشته سایمون جانسون، دبیر سیاسی بخش اسکاتلند روزنامه تلگراف، برخی از این حساب‌ها شامل نام کوچک و توضیحی در معرفی خود مانند «پرستار» یا «سوسیالیست گلاسکو» بودند و با عکسی از یک فرد جوان و جذاب همراه بودند.

محققان آمریکایی سال گذشته شبکه‌ای متشکل از بیش از ۸۰ حساب کاربری در شبکه ایکس مرتبط با ایران را شناسایی کردند که از اواخر سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۵۰ هزار پیام ارسال کرده بودند.

نشریه دفاعی بریتانیا گزارش داد که بسیاری از حساب‌های کاربری ایکس، صدها پیام در هفته در حمایت از استقلال یا انتقاد از بریتانیا ارسال می‌کردند.
@VahidHeadline

📡 @VahidOnline
⚠️ هشدار:
در روزهای اخیر کمپین فیشینگ گسترده‌ای راه افتاده و هکر یا هکرهایی با ساخت آدرس‌های ایمیل جعلی مشابه با نام خبرنگاران و کارشناسان، افدام به ارسال ایمیل می‌کنند با قصد فریب دادن و به دام انداختن و هک اونها. هشیار باشید. به ویژه روی لینک‌های داخل چنین ایمیل‌ها یا فایل‌های ضمیمه‌شده (به خصوص zip) کلیک نکنید.
این پیام رو برای دیگران بفرستید تا خطر رو کاهش بدید.
وضعیت اینترنت در ایران به نقل از کاربران متخصص:

آی‌تی‌ایران: مدیرعامل بانک پاسارگاد با ارسال پیامکی به کاربران نوشت: مهمترین دلیل حمله سایبری به ما توفیقات کم نظیر ما بود.
مهدی عبادی: اختلالات اینترنت باعث شده تعداد تراکنش‌های آنلاین موفق کاهش پیدا کنه در حدود ۲۰٪
این مسئله به کسب و کارها آسیب جدی می‌زنه، چون در گرفتن پول از کاربران خودشون دچار چالش میشن. این اختلالات اگر بر طرف نشه به زودی، میزان آسیب غیرقابل محاسبه خواهد بود.
سروش احمدی: اگه این‌روزها شارژ گوشیتون زود خالی میشه به خاطر کلاینت v2ray و مصرف زیاد مودم گوشیه که همه اینا از کاهش شدید کیفیت اینترنت میاد. با بی‌کیفیت‌ترین اینترنت تاریخ ایران روبرو هستیم.
جلال سمیعی: با گذشت یک شبانه‌روز از پیام بلندبالای بانک پاسارگاد و منت گذاشتن بر کاربران برای آن چه توانسته است، درگاه اینترنت بانک آن بالا می‌آید، اما نه وارد می‌شود و نه مرحله‌ی فراموشی/تغییر رمز عبور را انجام می‌دهد. (روز ششم آتش‌بس)
مریم شکرانی: برخلاف ادعای ستار هاشمی، وزیر ارتباطات اینترنت نه تنها به حالت قبل برنگشته است که GPS هم مختل است و اینترنت موبایل عملا به هیچ دردی نمی خورد مگر باز کردن سایت خبری داخلی...
زومچی: براساس نظرسنجی زومجی با بیش از ۵ هزار رای، ۸۱ درصد از کاربران امکان دسترسی به سرور بازی‌های آنلاین را ندارند. با بررسی داده‌های موجود، مشکلات اساسی گیمرهای ایرانی در ایام اخیر را می‌توان به شکل موارد زیر خلاصه کرد: کار نکردن DNSها و سرویس‌های رفع تحریم، وصل نشدن به سرورهای پلتفرم‌ها و بازی‌ها، مشکل در مچ‌ میکینگ بازی‌ها، پینگ بسیار بالا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔶 حملات اسرائیل ۱۵۰۰ زلزله در ایران ایجاد کرد

مهدی زارع استاد پژوهشگاه بين‌المللی زلزله‌شناسی می‌گوید در طول حملات ۱۲ روزه اسرائيل به ايران و همچنين به دنبال حمله آمريكا به تاسيسات هسته‌اي فردو، نطنز و اصفهان حدود ۱۵۰۰ زمین‌ لرزه ناشی از اصابت بيش از ۳ هزار و ۴۰۰ پرتابه در شهرهای محل حملات اتفاق افتاده است.

استاد پژوهشگاه بين‌المللی زلزله‌شناسی تائید کرده است "شديدترين زمين‌لرزه ناشی از انفجار طی اين ۱۲ روز، به دنبال حمله آمريكا به تاسيسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان و انفجار بمب‌های سنگرشكن بوده است".

زارع همچنین هشدار داده است كه اين انفجارها اگر روی صفحه گسل در حال برش رخ می‌داد، قادر بود به زلزله‌هاي بسيار ويرانگرتر منجر شود.

@dw_farsi
Forwarded from Ceno-Iran
چطور از سنو استفاده کنیم؟

سنو یک مرورگره و برای کار باهاش کافیه آدرس یک وب‌سایت رو در نوار آدرس وارد، یا محتوای مورد نظرتون رو جست‌وجو کنین. بعد از این سنو سعی می‌کنه با استراتژی‌های مختلف، محتوا رو به شما برسونه. کار با سنو به‌طور خلاصه به همین سادگیه.

🌐 در صفحه‌ی اول سنو دو حالت عمومی و شخصی دیده می‌شه. وقتی وب‌سایتی در حالت عمومی باز بشه، محتواش در حافظه‌ی پنهان کاربر (cache) ذخیره می‌شه و سنو اون رو با کاربران دیگه به اشتراک می‌ذاره (از طریق شبکه‌ی بیت‌تورنت). در این حالت حتی اگه اینترنت بین‌الملل محدود یا قطع باشه، اون محتوا همچنان بین کاربرها دست‌به‌دست می‌شه.
البته در این حالت، رد پایی از شما (IP و محتوای درخواست‌شده) روی شبکه باقی می‌مونه. پس اگر قصد دسترسی به محتوای حساسی دارین، خوبه که از حالت شخصی استفاده کنین.

🕵️‍♂️ حالت شخصی مثل حالت ناشناس (incognito) در مرورگرهای دیگه‌ست و با استفاده ازش هیچ ردی از خودتون باقی نمی‌ذارین. حالت شخصی مناسب وقت‌هاییه که با محتوای حساس سروکار دارین یا می‌خواین وارد اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی بشین.

🔗 دانلود:
گوگل‌پلی
وب‌سایت سنو

به امید آزادی
@Ceno_Iran
2025/07/06 19:23:51
Back to Top
HTML Embed Code: