Telegram Web
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
▫️آشنایی مختصر با چند نظام بین‌المللی رتبه‌بندی دانشگاه‌ها به همراه بررسی رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران


ما در قالب گزارشی سعی کردیم رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران را در هفت نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در سطح جهان بررسی کنیم.
همین امر بهانه‌ای شد تا این نظام‌ها را هم بصورت مختصر معرفی کنیم. گزارش کامل ما-که شامل 10 صفحه است- بصورت PDF در پیوست این پست قابل دریافت است.

در اینجا نتایج این بررسی و توضیحات ما ارائه می‌شود:

اگر آخرین مرحله رتبه‌بندی نظام‌های مختلف را در نظر بگیریم (بدون در نظر گرفتن بازه زمانی تحت پوشش آنها)، رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در 3 نظام رتبه‌بندی شامل Shanghai، Nature Index و ISC افت داشته است. از منظر رتبه‌بندی Times، رتبه این دانشگاه بدون تغییر مانده است و در سه نظام رتبه‌بندی دیگر شامل Leiden، SCImago و QS، بهبود رتبه دیده می‌شود.


بنابراین قضاوت در مورد بهبود و یا افت رتبه دانشگاه، به نظام رتبه‌بندی مد نظر بستگی دارد. مثلاً اگر، رتبه‌بندی ISC مبنا قرار بگیرد، رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران افت پیدا کرده است. از طرف دیگر اگر رتبه‌بندی SCImago و QS (در حوزه پزشکی) مبنا قرار بگیرد، رتبه دانشگاه بهبود یافته است.

علاوه بر متفاوت بودن معیارها و زیرمعیارها در هر نظام رتبه‌بندی، باید به این نکته مهم یعنی بازه زمانی تحت پوشش نظام‌های رتبه‌بندی هم توجه داشت. مثلاً در رتبه‌بندی Leiden که برای سال 2023 گزارش شده است، عملاً عملکرد پژوهشی دانشگاه بین سال‌های 2018 تا 2021 مد نظر قرار گرفته است و یا رتبه‌بندی ۲۰۲۴ برای SCImago برای سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ است و اکثر شاخص‌های مورد بررسی مربوط به این دوره است. در نتیجه از این جهت شاید نظام‌هایی مثل Shanghai و Times شامل بازه‌های زمانی نزدیک‌تر به زمان فعلی باشند. بهتر این است که وقتی یک رتبه از منظر یک سیستم اعلام می‌شود، بازه زمانی آن‌ها اعلام شود.

شاید بهتر باشد از وابستگی کامل به این نظام‌ها، پیروی کلی از فقط یک نظام رتبه‌بندی و یا حذف کلی همه آنها پرهیز شود. به جای آن می‌توان نظام‌های مختلف را باتوجه به معیارها و زیر معیارهای مختلف آنها در نظر گرفت و برای برنامه ریزی جهت بهبود عملکرد در آینده از آنها استفاده کرد.

نکته پایانی این که اگر در وضعیت یک دانشگاه بهبود و یا افت رتبه مشاهده شد، بهتر است رتبه دیگر دانشگاه‌ها و یا وضعیت پژوهشی کلی کشور نیز بررسی شود؛ چرا که اگر روند مشابه برای بقیه هم مشاهده شد، احتمالاً این به ما از وجود یک وضعیت کلی مشابه در کشور خبر می‌دهد که دیگر فقط متعلق به یک دانشگاه نیست.

لطفاً متن کامل گزارش (تهیه شده توسط کانال‌های تلگرامی @scientometric و @irevidence) را مطالعه فرمایید.

🆔 @irevidence
🔷 عنوان آموزش: دسترسی رایگان به مدارک غیر رایگان

🟢 مدت زمان آموزش:1 ساعت و 18 دقیقه

👨‍🏫 مدرس: رسول معصومی

توضیحات

متن کامل بیشتر مقالات، کتاب ها و سایر منابع علمی بصورت رایگان در دسترس نیستند. راه قانونی، خرید از ناشران این منابع یا به اصطلاح تهیه اشتراک آنهاست. اما به عقیده برخی از صاحبنظران، مقالات علمی حاصل دسترنج پژوهشگران است و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم آن را همین پژوهشگران و البته دانشگاه ها و موسسات علمی می پردازند. از طرف دیگر ناشران بابت چاپ مقاله در مجلات شان، هیچ حق الزحمه ای  را به نویسندگان مقالات، داوران، سردبیران و هیئت تحریریه مجلات نمی پردازند. با این حال همان مقاله را به قیمت گزافی می فروشند.

در این بازار برده پرور، پژوهشگران نقش بردگان را بازی می کنند، البته بردگانی که علمی هستند و مودب: بردگانِ علمیِ مودب. از طرف دیگر ناشران هم به عنوان ارباب در حال استثمار این پژوهشگران هستند. با این نگاه، دانلود متن کامل مقالات منتشر شده در مجلات ناشران تجاری با هر روشی-قانونی یا غیرقانونی-توجیه منطقی و عقلانی دارد.

در این فیلم روش های قانونی و غیرقانونی (غیر قانونی از دید ناشران!) دانلود متن کامل مقالات، کتاب ها و سایر منابع علمی را شرح داده ام. امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیرد.

این وبینار با همکاری کتابخانه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در 27 آذر 1402 برگزار شده است و الان فیلم ضبط شده آن-با اصلاحاتی- تقدیم شما می شود.

🔗 برای مشاهده یا دانلود فیلم به این صفحه در سایت اویدنس مراجعه فرمایید.

🆔
@irevidence
🔘 عنوان وبینار: کاربردهای هوش مصنوعی در پژوهش

⌛️ تاریخ برگزاری
: پنجشنبه 27 اردیبهشت 1403 پنجشنبه 3 خرداد 1403

ساعت برگزاری: 17 تا 19

👨🏻‍🏫 مدرس: رسول معصومی


هدف اصلی این وبینار، معرفی مهم ترین و کاربردی ترین ابزارهایِ مبتنی بر هوش مصنوعی برای مراحل مختلف پژوهش علمی است. در حقیقت از هوش مصنوعی می توان در تمام مراحل پژوهش از جمله موضوع یابی، جستجوی متون و پیدا کردن مقالات مرتبط، خلاصه سازی متون، تحلیل داده ها، بصری سازی و نگارش علمی استفاده کرد. در این وبینار، برای هر مرحله پژوهش، ابزارهای مناسب معرفی می شوند و اصول کار با آنها توضیح داده می شود.


🔗برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به صفحه زیر مراجعه فرمایید.

https://evidence.ir/product/ai-in-research/

🆔 @irevidence
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
▫️انجام فرایند غربالگری مقالات با نسخه جدید Rayyan

غربالگری مقالات در مطالعات سنتز شواهد یکی از مراحل مهم و وقت‌گیر است. سامانه‌های اختصاصی برای مدیریت فرایند غربالگری وجود دارند که استفاده از آنها توصیه می‌شود. قبلاً سایتی به نام Catchii را در این زمینه معرفی کرده بودم (این پست را ببینید).

اما یکی دیگر از سامانه‌های اختصاصی برای غربالگری مقالات، سامانه Rayyan است که اخیراً زیاد مورد استفاده قرار گرفته است. بنده از سال 2019 فقط از این سامانه برای غربالگری استفاده می‌کنم.

قبلاً تمام امکانات آن بصورت کاملاً رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته بود، ولی بعداً نسخه پولی را هم اضافه کرد و امکانات زیادی به آن افزود. با این حال برای غربالگری‌های معمول، همان نسخه رایگان کفایت می‌کند.

مشکل اصلی این سامانه، رابط کاربری نامناسب بود. خوشبختانه چند وقتی است که رابط کاربری آن، بطور اساسی تغییر یافته است. امکان بزرگنمایی چکیده، افزایش سایز فونت‌ها، استفاده از شورتکدها و ... بخشی از این تغییرات است. کافیست آن را امتحان کنید و از غربالگری لذت ببرید!

🔗 https://rayyan.ai/

🆔 @irevidence
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
▫️ دیتابیس LIGHTS: کتابخانۀ راهنما برای پژوهشگرانِ سلامت

شبکه EQUATOR را تقریباً همۀ پژوهشگرانِ حوزه سلامت می‌شناسند که دیتابیسی است برای معرفی و در دسترس قرار دادن گلایدلاین‌های گزارش‌دهی مطالعات (Reporting Guidelines).

اما اخیراً دیتابیس LIGHTS هم در دسترس قرار گرفته است. LIGHTS از سرنام Library of Guidance for Health Scientists گرفته شده است. یعنی کتابخانۀ راهنما برای دانشمندانِ سلامت.

تأکید این دیتابیس بر جمع آوری و نمایه‌سازی مقالاتی است که در رابطه با روش‌شناسیِ (methodology) مطالعات هستند. البته گایدلایدهای گزارش‌دهی را هم شامل شده است. شما از طریق این دیتابیس به طیف وسیفی از مقالات راهنما در دسته‌بندی‌های مختلف دسترسی خواهید داشت.

در حال حاضر 1615 مقاله راهنما، گردآوری شده است. امکان جستجو و مرور وجود دارد. گزارشی از دلایل ایجاد، فرایند طراحی و ویژگی‌ها و امکانات این دیتابیس در مجله JAMA Network Open در سال 2023 منتشر شده است.

رهبری این کار را پروفسور Gordon Guyatt برعهده دارد. پزشک و روش‌شناس برجسته کانادایی که اصطلاح پزشکی مبتنی بر شواهد (EBM) را در سال 1991 ابداع کرده است.

🆔 @irevidence
▫️ نوشتن پرامپت‌هایِ هوش مصنوعی برای خنگ‌ها

📕Writing AI Prompts For Dummies

انتشارات فوردامیز چند هفته قبل، این کتاب را منتشر کرده است. نویسندگان آن Stephanie Diamond و Jeffrey Allan هستند و 288 صفحه دارد.

قبلاً کتابی از این انتشارات برای ChatGPT منتشر شده بود که در این پست آن را معرفی کرده بودم.

در این کتاب نحوه نوشتن پرامپت‌ها یا به اصطلاح مهندسی پرامپت (prompt engineering) برای چت بات‌های هوش مصنوعی را یاد خواهید گرفت.

This book introduces you to the art of “speaking AI” and how to write prompts that lure the high-quality output you need from a variety of AI tools.

در پیوست این پست می‌توانید متن کامل آن را دانلود کنید.

🆔 @irevidence
Evidence.ir
دوستان عزیز، سلام قصد دارم یک کانال خصوصی راه‌اندازی کنم. در این کانال، تمام دوره‌ها و محتواهایی را که تاکنون تولید کرده‌ام و در آینده تولید خواهم کرد، آپلود می‌شوند. البته آموزش‌های رایگان همچنان در کانال فعلی ارائه خواهند شد و مشکلی برای این کانال، بوجود…
▫️راه اندازی کانال VIP

چند ماه قبل، از راه‌اندازی یک کانال VIP خبر داده بودم. بالاخره ایجاد شد. دنبال باتی بودم که کل فرایند اشتراک را مدیریت کند که خوشبختانه آن هم تهیه شد.

بدین ترتیب تمام فرایند عضویت و خرید اشتراک بصورت اتوماتیک و توسط Bot انجام خواهد شد.

فعلاً اشتراک بصورت سالانه خواهد بود. احتمالاً در آینده، اشتراک‌های دیگر (مثلاً دائمی) هم تعریف خواهند شد.

برای کسانی که تاکنون لطف کردند در سایت اویدنس ثبت‌نام کردند و محصول یا محصولاتی خریداری کردند، 4 ماه به مدت زمان اشتراک آنها افزوده خواهد شد. یعنی 1 سال و 4 ماه اشتراک دریافت خواهند کرد.

به امید خدا فردا Bot مدیریت اشتراک کانال VIP را خدمتتان ارسال خواهم کرد. سوالی داشتید در خدمتم (@rasoul911).

به بهانه‌های مختلف، ماهانه حداقل سه اشتراک رایگان برای دانشجویان عزیز عضو این کانال، تقدیم خواهد شد. ارادتمند شما.

🆔 @irevidence
✳️راهنمای اشتراک کانال VIP

لطفاً وارد بات زیر شوید:
@vipevidence_bot

بر روی دکمه Start کلیک کنید. از منوی ظاهر شده، ابتدا گزینه خرید اشتراک و سپس گزینه اشتراک سالانه را انتخاب کنید. در صورت تمایل "آیدی تلگرام خود را ارسال کنید" یا گزینه آیدی ندارم را انتخاب کنید. حالا بر روی پرداخت آنلاین کلیک کنید. بعد از پرداخت مبلغ، لینک ورود به کانال برای شما نمایش داده می شود. (در موقع پرداخت آنلاین احتمالاً باید فیلترشکن خود را خاموش کنید.)

در حال حاضر حدود 31 ساعت محتوای آموزشی در کانال آپلود شده است. لیست فیلم‌ها و دوره‌ها در یک پست مجزا قابل مشاهده است. ضمناً برای بازیابی بهتر از هشتگ هم استفاده شده است.

شما با تهیه این اشتراک علاوه بر دسترسی به 31 ساعت محتوای آموزشی، به تمام محتواهایی که تا یک سال آینده تهیه خواهند شد، نیز دسترسی خواهید داشت. امیدوارم این کانال برای شما مفید واقع شود.

🆔 @irevidence
Evidence.ir pinned «✳️راهنمای اشتراک کانال VIP لطفاً وارد بات زیر شوید: @vipevidence_bot بر روی دکمه Start کلیک کنید. از منوی ظاهر شده، ابتدا گزینه خرید اشتراک و سپس گزینه اشتراک سالانه را انتخاب کنید. در صورت تمایل "آیدی تلگرام خود را ارسال کنید" یا گزینه آیدی ندارم را انتخاب…»
🔷 عنوان کتاب: مبانی مصورسازی داده ها؛ اصول اولیه برای ترسیم نمودارهای گویا و گیرا

🟢 نویسنده: کلاوس ویلکه

🟢 مترجمان: مجید خادم رضاییان و محمد معصوم‌وند

🟢 ناشر: دانشگاه علوم پزشکی مشهد

🟢تاریخ انتشار: 1402

🟢 تعداد صفحات: 383

🟢 عناوین فصل‌ها

فصل اول:
مقدمه (اشکال زشت، بد و اشتباه)
فصل دوم: نمایش داده‌ها: نگاشت داده‌ها بر زیبایی‌شناسی
فصل سوم: سیستم‌های مختصّات و محورها
فصل چهارم: مقیاس‌های رنگی
فصل پنجم: فهرست راهنمای نمودارها
فصل ششم: ترسیم مقدارها
فصل هفتم: نمایش توزیع‌ها: هیستوگرام و نقشۀ تراکمی
فصل هشتم: نمایش توزیع‌ها: توابع توزیع فراوانی تجمّعی و نمودارهای Q-Q
فصل نهم: ترسیم همزمان چندین توزیع
فصل دهم: نمایش نسبت‌ها
فصل یازدهم: ترسیم نسبت‌های لانه‌گزیده
فصل دوازدهم: نمایش روابط بین دو یا چند متغیّر کمی
فصل سیزدهم: نمایش سری‌های زمانی و سایر توابع یک متغیّر مستقل
فصل چهاردهم: نمایش روندها
فصل پانزدهم: ترسیم داده‌های مکانی
فصل شانزدهم: ترسیم عدم قطعیّت
فصل هفدهم: اصل جوهر متناسب
فصل هجدهم: مدیریت نقاط همپوشان
فصل نوزدهم: اشتباهات رایج در استفاده از رنگ
فصل بیستم: کدگذاری اضافی
فصل بیست و یکم: اشکال چند پانلی
فصل بیست و دوم: عناوین، توضیحات و جداول
فصل بیست و سوم: متعادل‌سازی داده‌ها و زمینه
فصل بیست و چهارم: استفاده از برچسب‌های بزرگتر برای محورها
فصل بیست و پنجم: پرهیز از ترسیم خطوط
فصل بیست و ششم: پرهیز از نمای سه بُعدی
فصل بیست و هفتم: آشنایی با رایج‌ترین قالب‌های فایل تصویری
فصل بیست و هشتم: انتخاب نرم‌افزار مصوّرسازی مناسب
فصل بیست و نهم: بیان داستان و انتقال مفهوم مورد نظر


🔗 برای دانلود کتاب اینجا را کلیک کنید.

🆔 @irevidence
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷 عنوان آموزش: زیرنویس دار کردن اتوماتیک فیلم های فارسی توسط YouTube


🟢 مدت زمان آموزش: 3 دقیقه و 47 ثانیه

👨‍🏫 مدرس: رسول معصومی

توضیحات

می دانید که YouTube، فیلم های انگلیسی را بصورت اتوماتیک زیرنویس دار می کند- حتی اگر زیرنویس واقعی نداشته باشند- اما این امکان برای زبان فارسی در دسترس نبود که خوشبختانه چند وقتی است در دسترس قرار گرفته است.

در این فیلم، نحوه زیرنویس دار کردنِ اتوماتیکِ فیلم های فارسی توسط YouTube را توضیح داده ام. امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیرد.

🆔
@irevidence
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔷 عنوان آموزش: پابمد از عملگر Wildcard پشتیبانی کرد.

🟢 مدت زمان آموزش: 8 دقیقه

👨‍🏫 مدرس: رسول معصومی

توضیحات

پابمد قبلاً از عملگر truncation پشتیبانی می‌کرد که علامت آن ستاره * بود و در آخر کلمه قرار داده می‌شد. اما در آپدیت جدید این ستاره را می توان در وسط کلمات هم استفاده کرد.

در این فیلم، ابتدا این دو عملگر را توضیح دادم و سپس بصورت عملی نحوه استفاده از آن را در پابمد نشان دادم.

🆔
@irevidence
سایت‌اسکور 2023 در دسترس قرار گرفت.

✍️ رسول معصومی

ویرایش 2023 سنجه CiteScore منتشر شد و برای مجلات نمایه شده در اسکوپوس اعمال شد. برخی از ویژگی‌های کلیدی این ویرایش عبارتند از:

▫️در گزارش 2023 تعداد 29 هزار و 777 مجله و پیایند، سایت‌اسکور دریافت کرده‌اند که از بین، تعداد 2 هزار و 212 عنوان برای اولین بار صاحب سایت‌اسکور شده‌اند.

▫️بر اساس CiteScore 2023 تعداد 9 هزار و 270 عنوان در چارک اول (Q1)، تعداد 7 هزار و 737 عنوان در چارک دوم (Q2)، تعداد 6 هزار و 828 عنوان در چارک سوم (Q3) و بالاخره تعداد 5 هزار و 942 عنوان در چارک چهارم (Q4) قرار گرفته‌اند.

▫️تعداد 6 هزار و 943 مجله و پیایند که سایت‌اسکور دریافت کرده‌اند، از نوع دسترسی آزاد (Open Access) هستند. 52 مورد از این مجلات در طبقه‌بندی‌های موضوعیِ مربوطه، رتبه اول را دارا هستند.

▫️در اسکوپوس، 11 هزار و 144 مجله و پیایند دارای CiteScore 2023 هستند در حالی که Impact Factor ندارند (بر اساس گزارش JCR 2022). جالب اینکه تعداد 416 تا از آنها در طبقات موضوعی مربوطه رتبه بالایی دارند، یعنی جزو مجلات 10 درصد برتر آن طبقات هستند.

▫️22 درصد از مجلاتِ دارای CiteScore 2023 به زبانی غیر از زبان انگلیسی منتشر می‌شوند. (بیش از 6446 عنوان). بطور کلی مجلاتِ بیش از 50 زبان مختلف از جمله زبان فارسی، تحت پوشش اسکوپوس قرار گرفته‌اند. طبق معیارهای انتخاب منابع، متن کامل مقالات یک مجله می‌تواند انگلیسی نباشد، اما اطلاعات کتابشناختی و چکیده، حتماً باید به زبان انگلیسی هم منتشر شوند.

▫️نسبت به گزارش 2022، سایت‌اسکور 668 مجله و پیایند، افزایش 100 درصدی یا بیشتر داشته است.

▫️همانند سال‌های گذشته، مجله Ca-A Cancer Journal for Clinicians با سایت‌اسکور 873.2، رتبه اول را کسب کرده است. سایت‌اسکور این مجله نسبت به ویرایش قبلی، بیش از 230 واحد افزایش پیدا کرده است.

▫️مجله Nature Reviews Molecular Cell Biology با 173.6، مجله The Lancet با 148.1، مجله New England Journal of Medicine با 145.4 و مجله Nature Reviews Drug Discovery با 137.4 به ترتیب در رتبه‌های دو تا پنجم قرار گرفته‌اند.

⚠️البته می‌دانیم که CiteScore یک سنجه استاندارد شده نیست و بنابراین درست نیست که مجلات رشته‌های موضوعیِ مختلف را بر اساس آن ارزیابی و رتبه‌بندی کنیم. تنها مجاز هستیم مجلاتِ یک طبقه موضوعی خاص را با همدیگر مقایسه کنیم.

▫️سایت‌اسکور 2023 چگونه محاسبه شده است؟

تعداد استنادات داده شده به مقالات یک مجله در بازه زمانی 2020 تا 2023 تقسیم بر تعداد مقالات منتشر شده در همان بازه زمانی

البته همه مقالات و مدارک در محاسبه CiteScore مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. تنها، مدارک زیر مد نظر قرار می‌گیرند: مقالات پژوهشی، مقالات مروری، مجموعه مقالات همایش‌ها، مقالات داده و فصول کتاب‌ها. مقالاتی مثل نامه به سردبیر، ادیتوریال و ... که در حقیقت داوری همتا نمی‌شوند، در محاسبه CiteScore در نظر گرفته نمی‌شوند.

🔗 برای مشاهده CiteScore مجلات نمایه شده در اسکوپوس، بر روی این لینک کلیک کنید.

🆔 @irevidence
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️مدل موسسه JBI برای مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر شواهد

موسسه جووانا بریگز (JBI) به عنوان یکی از مؤسسات پیشرو در تولید و اشاعۀ شواهد، مدلی را برای مراقبت‌های بهداشتیِ مبتنی بر شواهد (evidence-based healthcare) تدوین کرده است. این مدل ابتدا در سال 2005 ارائه شده است و سپس در سال‌های بعدی، بروزرسانی و کامل‌تر شده است.

مدل دو لایه کلی دارد: لایه درونی، نمایانگر مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر شواهد است. حرفه‌مندان سلامت، هنگام تصمیم گیری‌های بالینی باید مشخص کنند که آیا رویکرد آنها امکان‌پذیر (Feasible)، مناسب (Appropriate)، معنادار (Meaningful) و اثربخش (Effective) است. (اصول FAME).

عناصر لایه بیرونی عبارتند از: سلامت جهانی (Global Health)، تولید شواهد (Evidence generation)، سنتز شواهد (Evidence synthesis)، انتقال شواهد (Evidence transfer) و پیاده سازی شواهد (Evidence implementation).

سرکار خانم دکتر سکینه حاج ابراهیمی استاد گروه ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رئیس قطب علمی موسسه JBI در ایران در 22 دقیقه این مدل را به زبان فارسی توضیح داده است. این فیلم در کانال یوتیوب JBI منتشر شده است.

🆔 @irevidence
Evidence.ir
▫️انجام فرایند غربالگری مقالات با نسخه جدید Rayyan غربالگری مقالات در مطالعات سنتز شواهد یکی از مراحل مهم و وقت‌گیر است. سامانه‌های اختصاصی برای مدیریت فرایند غربالگری وجود دارند که استفاده از آنها توصیه می‌شود. قبلاً سایتی به نام Catchii را در این زمینه…
▫️ گزینه غربالگری متن کامل به Rayyan اضافه شد!

سامانه Rayyan اخیراً دستخوش تغییرات زیادی شده است. رابط کاربری آن بطور کامل باز طراحی شده است. اما یک گزینه بسیار مفید هم به آن جدیداً اضافه شده است: غربالگری متن کامل (Full Text Screening).

قبلاً وقتی غربالگری عنوان و چکیده را انجام می‌دادیم، باید از مقالات وارد شده خروجی می‌گرفتیم و مجدداً یک پروژه جدید در Rayyan تعریف می‌کردیم تا غربالگری متن کامل را هم انجام دهیم (در حقیقت برای یک مرور باید دو پروژه مجزا تعریف می‌کردیم).

اما اکنون دیگر نیازی به این کار نیست. به محض اینکه غربالگری عنوان و چکیده را تمام کردید، کافیست گزینه Activate Full Text Screening را بزنید تا مقالات اینکلود شده وارد این مرحله شوند و غربالگری متن کامل را هم انجام دهید.

🆔 @irevidence
🔘 عنوان وبینار: غربالگری آسان مقالات با سامانه Rayyan

⌛️ تاریخ برگزاری
: جمعه 25 خرداد 1403

ساعت برگزاری: 18 تا 20

👨🏻‍🏫 مدرس: رسول معصومی

غربالگری مقالات یکی از مراحل مهم و البته وقت‌گیر در فرایند انجام مرورهای نظام‌مند است. سامانه Rayyan بطور تخصصی برای غربالگری مقالات طراحی شده است و اخیراً هم بطور اساسی تغییر کرده است.

در این وبینار بطور عملی با این سامانه کار خواهیم کرد.

💵 هزینه شرکت در وبینار: به دلخواه!

کافیست وارد لینک زیر شوید و مبلغ دلخواه‌تان را وارد کنید. حتماً اطلاعات خواسته شده (نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و مخصوصاً ایمیل) را بدقت وارد کنید. بعداً اطلاعات و لینک برگزاری وبینار به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

https://zarinp.al/masoumi

نیازی به ثبت‌نام در سایت اویدنس نیست. بنابراین فرایند ثبت‌نام بسیار ساده‌تر شده است. حداکثر یک دقیقه زمان می‌برد.

🆔 @irevidence
▫️سرقت ادبی از پایان‌نامه‌ای که نیم قرن قبل انجام شده بود

در تازه‌ترین گزارش پایگاه ریترکشن واچ، دو مقاله از خانم Daria Michalik پژوهشگر لهستانی در حوزه ریاضیات، ریترکت شده است. این دو مقاله به ترتیب در سال‌های 2016 و 2017 در مجله Topology and its Applications منتشر شده است.

این مجله توسط الزویر منتشر می‌شود و IF آن برابر با 0.6 است. برای چاپ مقالات بصورت اوپن اکسس در این مجله باید مبلغ 2770 دلار پرداخت شود.

اما دلیل ریترکشن جالب بوده است:

ظاهراً خانم Michalik از پایان‌نامه دکتری فردی به نام Zbigniew Furdzik برای نوشتن این دو مقاله استفاده کرده است بدون اینکه استناد مناسب ارائه دهد. این پایان‌نامه که به زبان لهستانی است، در سال 1968 دفاع شده است. در زمان نوشتن این دو مقاله، تقریباً 50 سال از انجام این پایان‌نامه سپری شده بود. نویسنده این پایان نامه فوت کرده است ولی حالا اثرش دامن Michalik را گرفته است.

با اینکه مقالات در سال‌های 2016 و 2017 منتشر شده‌اند ولی اخیراً ریترکت شده‌اند.

🆔 @irevidence
2024/06/14 06:06:42
Back to Top
HTML Embed Code: