Telegram Web
.

بقول اطبای پاکستانی‌، نیم‌حکیم خطر جان، و نیم‌ملا خطر ایمان است.
دیروز بیماری نزد من آمد که مبتلا به کندروسارکوم (سرطان سلول‌های غضروفی) در ساق پای چپ بود و با آنکه به‌ متخصصان ارتوپدی هم مراجعه کرده بود و از جنس بیماریش خبر داشت، اما از روی ساده‌انگاری و خوش‌گمانی مفرط و امید بستن به ادعاهای پوچ و جاهلانه برخی مدعیان طب فلان و بهمان، و البته بخاطر ترس از جراحی، بقدری در علاج تاخیر کرده بود که تومور بسیار بزرگ شده و به کبد هم متاستاز افکنده بود.
من در طی دوران ۳۲ ساله تحصیل و طبابتم هرگز توده کندروسارکوم به آن اندازه ندیده بودم!
بیمار اما همچنان در جستجوی درمان جایگزین از راه طب سنتی بود و می‌گفت کسانی به او وعده داده‌اند که با روش‌های گیاهی درمان می‌شود ولی چون از دواهای ایشان نتیجه‌ای نگرفته، بنا به توصیه آشنایان به من مراجعه کرده!
بسیار بسیار متاسف شدم و بی‌درنگ به بیمار گوشزد کردم که برای بهبود بیماریش هیچ کاری از من برنمی‌آید و فقط می‌توانم در حاشیه درمان طب نوین برای کاهش عوارض جانبی احتمالی به او کمک کنم و باز هم تاکید کردم که بدون معطلی، به همکاران متخصص انکولوژی و ارتوپدی مراجعه کند.

عمیقا دلگرفته شدم که چرا بیمار تا این اندازه ساده‌انگار بوده و چرا کسانی در این دو سه سال به او وعده و وعیدهای خطرناک داده‌اند...

نه من و نه هیچ پزشک و درمانگر دیگری نمی‌تواند و نباید مدعی درمان سرطان با طب سنتی/ایرانی/ حکمی/..‌. شود. این‌گونه ادعاها خلاف سیره علمی و عقلی و شرعی و خلاف اخلاق حرفه‌ای است و دستکم من هیچ مستند متنی و تاریخی، یا شواهد تجربی و بالینی در دفاع از این ادعاها نمی‌شناسم و حتی اگر بشناسم در اقدام به درمان هزار پروا و احتیاط را واجب می‌شمارم و از طمع به علاج دوری می‌گزینم... و اصلا درنمی‌یابم که چطور چند ناطبیب درس‌ناخوانده، به این گستاخی و بی‌پروایی مدعی علاج می‌شوند و آدم زنده‌ای را به مهلکه می‌کشند.

قصد داشتم عکس پای بیمار را هم‌ منتشر کنم اما از آن درگذشتم تا کسانی که دل‌نازک هستند در این وقت شب یا فردا، از دیدن یکباره آن متاثر نشوند.

@HIKMATBASEDMEDICINE
🔹شیرینی‌خواری و چاقی
🖊 دکتر انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی

بسیاری از بانوان فربه میل شدید به ریزه‌خوری از شیرینی‌ و شکلات دارند. این ولع به مصرف شیرینی هم‌ موجب چاقی بیشتر می‌شود و هم فرد را با احساس ناکارآمدی در کنترل رفتار مواجه می‌کند.
نکته دیگر این است که بیشتر این بانوان دچار دفع غیرطبیعی و یبوست هم‌ هستند که با خوردن شیرینی‌های بازاری بدتر می‌شود.

🔸در این موارد من به بانوان‌ چاق پیشنهاد می‌کنم که این خشکبار شیرین را بجای شیرینی بازاری در هنگام‌ میل به ریزه‌خواری مصرف کنند:
- مویز
- انجیر خشک خیسانیده در گلاب یا آب
- توت خشکِ نمدارشده
- برگه هلو

این خشکبار شیرین هم بسیار کم‌ضررتر از شیرینی‌های بازاری هستند و هم ویتامین‌ها و املاح را بیشتر فراهم‌ می‌کنند و هم دفع روده‌ را بهبود می‌دهند.

🔸 تمایل زیاد به شیرینی ممکن است ریشه‌ای روانی و احساسی داشته باشد که درین هنگام جایگزینی خشکبار به‌تنهایی مساله را حل نمی‌کند.
------------------

✳️ نقل این نوشتار با‌ حفظ امانت، بدون هیچ کم و زیاد، با درج لینک کانال و نام نویسنده مجاز است:
https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
بازنشر یک نوشتار نسبتاً قدیمی درباره یکی از راهکارهای جایگزین برای کاهش شیرینی‌خواری و عوارض متابولیک آن 👆👆👆

مسلما راه‌های جایگزین دیگری نیز می‌توان پیشنهاد کرد.

همچنین بنا به تجربه مکرر در بیماران پرشمار می‌توان با درمان دارویی، و روش‌های رفتاری تغذیه‌ای نیز پرخوری عصبی و شیرینی‌خواری روان‌تنی را برطرف کرد.

نزدیک شدن به هنگام پاکسازی‌های بهاره و همچنین ماه روزه‌داری فرصت خوبی است تا افراد دچار اضافه‌وزن یا چاقی برای رهایی از ریزه‌خواری عصبی و شیرینی‌خواری روان‌تنی اقدام کنند.‌

✳️ درخواست مشاوره تخصصی برای بهبود ریزه‌خواری عصبی و شیرینی‌خواری هیجانی از طریق درمان‌های طبیعی و تدابیر رفتار تغذیه‌ای:
پیامک به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱
.

🔹چهار پرسش ساده برای شروع ارزیابی شخصی از شیرینی‌خواری روان‌تنی
🖌 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

بسیاری از بانوان، برای تسکین احساسات منفی و اندوه و خشم بغرنج به شیرینی‌های بازاری یا خانگی یا شکلات و تنقلات شیرین پناه می‌برند.

چهار پرسش‌ ساده زیر، نقطه شروعی برای ارزیابی شخصی از این مشکل است و اگر فرد از پاسخ‌ها درباره خودش آگاه باشد هنگام مشاوره می‌تواند به طبیب کمک کند تا درمان بهنری برای او طراحی کند:

۱. هرچندوقت یکبار میل شدید به مصرف غذاهای شیرین یا نوشیدنی‌های شیرین دارم؟

۲. رویگردانی از میان‌وعده‌های شیرین یا دسرهای شیرین چقدر برایم دشوار است؟

۳. آیا هنگامی که از مصرف شیرینی خودداری می‌کنم به علائمی مانند سردرد، سرگیجه، کاهش انرژی روانی و جسمی، بی‌حوصلگی یا تحریک‌پذیری و ملال دچار می‌شوم؟

۴. حدود یک ساعت پس از مصرف غذاهای شیرین، چه احساسی دارم؟  احساس گناه و شرم دارم یا احساس خرسندی و رضایت، یا تمایل بیشتر به خوردن شیرینی؟


با پاسخ دادن صادقانه به این پرسش‌ها و تأمل در رابطه‌تان با شیرینی می‌توانید به درک دقیق‌تری از عادات روانی تغذیه‌ای خود برسید تا بتوانید مسیر درمان را زودتر و موفق‌تر طی کنید و از خطرات جسمی خوردن هیجانی مانند افزایش قند و چربی خون و چاقی مرضی و ناخوش‌اندامی نیز دور بمانید.

@Hikmatbasedmedicine
💢سازمان جهانی بهداشت: نوشیدن الکل حتی به مقدار کم، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد

سرطان سینه «شایع‌ترین سرطان» در میان زنان و مصرف الکل یکی از دلایل اصلی ابتلا به آن است.

دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت روز جمعه همزمان با «روز جهانی زن» هشدار داد که نوشیدن الکل حتی به مقدار کم، خطر ابتلا به سرطان سینه را که شایع‌ترین سرطان در میان زنان اروپایی است افزایش می‌دهد؛ با این حال آگاهی در مورد این خطر بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: bitly.ws/3fkIT

@euronewspe
به گزارش یورونیوز؛ دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت روز جمعه همزمان با «روز جهانی زن» هشدار داد که نوشیدن الکل حتی به مقدار کم، خطر ابتلا به سرطان سینه را که شایع‌ترین سرطان در میان زنان اروپایی است افزایش می‌دهد؛ با این حال آگاهی در مورد این خطر بسیار کم است.
 
دکتر هانس کلوگ، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا گفت: «زمان آن فرا رسیده است که همه بپذیرند که الکل یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان سینه است.»
 
او افزود: «روز جهانی زن فرصتی منحصر به فرد برای یادآوری ارتباط الکل نه فقط با سرطان سینه بلکه با همه انواع سرطان‌ها است.»
 
تحقیقات نشان می‌دهد که هیچ مقدار «ایمنی» از نوشیدنی‌های الکلی وجود ندارد و حتی نوشیدن مقدار کمی الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است.
 
یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که با وجود بیش از ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به سرطان سینه در سال ۲۰۲۲ میلادی در اروپا، تقریبا ۸۰ درصد از زنان مورد بررسی در ۱۴ کشور اروپایی از این خطر بی‌اطلاع بودند.
 
هانس کلوگ افزود: «با توجه به اینکه اروپا بالاترین میزان مصرف الکل در جهان را دارد، کاهش یا محدود کردن مصرف الکل، راه خوبی برای کاهش آسیب‌ها و اولویت دادن به سلامتی است.»
 
بنا بر گزارش موسسه خیریه Breastcancer.org خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در هفته سه نوشیدنی الکلی مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که نمی‌نوشند ۱۵ درصد بیشتر است.
 
وقتی الکل می‌نوشیم، بدن اتانول را به ماده‌ای به نام استالدئید تجزیه می‌کند که می‌تواند به دی‌ان‌‌ای ما آسیب برساند. این کار حتی می‌تواند منجر به ایجاد جهش شود و گاه همین جهش‌ها عامل ابتلای فرد به سرطان هستند.
 
الکل همچنین می‌تواند در توانایی بدن برای تجزیه استروژن، هورمونی که می‌تواند رشد برخی از سرطان‌های سینه را تحریک کند، تداخل ایجاد کند.
 
مرکز پزشکی کلینیک کلیولند در ایالات متحده نیز می‌گوید اگرچه استروژن به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود، مصرف الکل می‌تواند سطح استروژن در گردش خون را افزایش و توانایی بدن برای تجزیه آن را کاهش دهد.
 
به گفته موسسه خیریه Breastcancer.org تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد سرطان‌های سینه به استروژن حساس هستند؛ به این معنی که سلول‌های تومور «با رشد و تکثیر» به این هورمون واکنش نشان می‌دهند.
 
سازمان جهانی بهداشت همچنین در بیانیه‌ای بر ضرورت داشتن یک رویکردهای جنسیتی ویژه در استراتژی‌های بهداشت عمومی مرتبط با مصرف الکل تاکید کرد؛ چراکه به گفته این سازمان «مواد مختلف اغلب بر مردان و زنان به دلیل تفاوت آنها در متابولیسم و ترکیبات بدن، تأثیرات متفاوتی دارند».
 
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، اگرچه کشورها متعهد به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان و عوامل موثر در ابتلا به آن از جمله مصرف الکل هستند، اما «از سال ۲۰۱۰ میلادی هیچ تغییری در مصرف سرانه الکل در اتحادیه اروپا ایجاد نشده است و به همین دلیل اقدام فوری دولت‌ها در این زمینه ضروری است».
 
هانس کلوگ نیز گفت: «سازمان جهانی بهداشت از کشورها می‌خواهد تا هشدارهای واضحی را در مورد محصولات الکلی ارائه کنند؛ همانطور که قبلاً در مورد محصولات تنباکو انجام می‌دادند.»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نیم‌ها و نیمچه‌ها
به بیان فیلسوف شهید مرتضی مطهری
🔹سیر و سکته
🔸 دکتر مجید انوشیروانی

❇️ خوردن سیر کوبیده‌شده (نه سالم) برای پیشگیری از سکته‌ مغزی ایسکمیک (سکته‌ای که بدنبال گیر کردن لخته در سرخرگ‌های مغز روی می‌دهد) سودمند است؛ ولی در افراد مستعد سکته هموراژیک (سکته‌ای که در پی پارگی سرخرگ و خونریزی در بافت مغز روی می‌دهد) خطرناک است‌.

پزشک آگاه با کمک داده‌های بالینی و آزمایشگاهی می‌تواند حدس بزند که هر فرد مستعد کدام نوع سکته است.

⛔️ مصرف همزمان سیر و داروهای ضدانعقاد می‌تواند بسیار زیان‌بار باشد.


https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
.
▪️یادداشتی در پاسخ به پرسش برخی بیماران درباره حکم طبی روزه‌داری
🖌 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

این‌نوشتار را با ملاحظه سوالات متواتر و مکرری که برخی بیماران در ماه رمضان درباره حکم طبی روزه‌داری می‌پرسند، نگاشتم.
این نوشتار، یک راهنمای تشخیص طبی یا دستور قطعی در منع طبی روزه‌داری نیست ولی بیانگر حالاتی است که ممکن است دربردارنده خطری بالقوه یا بالفعل برای تندرستی بویژه در شرایط بدنی روزه‌داری باشند.

در حقیقت فهرست زیر به برخی از نشانه‌ها و اختلالاتی اشاره می‌کند که می‌توانند هشداردهنده گزند طبی گرسنگی و تشنگی طولانی، یا روزه‌داری باشند، و بررسی بالینی و روش‌های تشخیصی ابزاری برای کشف سبب آنها ضروری است.

🔸توجه کنید:
نشانه‌هایی که در فهرست زیر ذکر شده‌اند، از نظر میزان مخاطره احتمالی، هم‌ارز نیستند یعنی میزان خطر آنها با هم‌ یکسان نیست مثلا درد و سنگینی سمت چپ سینه ممکن است دال بر ایسکمی مرگ‌اور قلب باشد، و تلخی دهان با استفراغ می‌تواند دال بر انسداد صفراوی با علل مختلف ساده یا پیچیده باشد، و  درد و سوزش معده معمولا ناشی از التهاب مخاط معده است که بخودی‌خود مهلک نیست.

🔺 نشانه‌های هشدار گزندهای تندرستی بویژه در شرایط بدنی روزه‌داری:
- تلخی دهان، تهوع و دلاشوبه، استفراغ
- دشواری زیاد در دفع باد و مدفوع
- مدفوع خشک گلوله‌ای همراه با دفع خون
- اسهال همراه با نشانه‌های کم‌آبی مانند خشکی دهان و تشنگی و افت فشار خون
- دفع خون از هر محل و مجرای بدن
- تب و لرز
- سرگیجه، و تعادل ناپایدار
- سردرد ضربانی و کوبنده
- تاری دید
- تنگی نفس
- سوزش یا درد شدید معده
-  التهابات پوستی یا مخاطی همراه با خارش و گزش و سوزش
- سوزش و گزش مجاری ادرار بویژه در همراهی با درد ناحیه کلیه‌ها
- حس سنگینی روی سینه بویژه در سمت چپ با یا بدون انتشار به فک، بازوی چپ، همراه با تعریق سرد، سستی و ضعف
- سردی دست و پا، رنگ‌پریدگی صورت همراه با حس بی‌حالی
- زردی چشم‌ها و چهره همراه با بی‌اشتهایی

و
- بازگشت یا تشدید نشانه‌های بیماری‌های گذشته
-------------------------
به امید تندرستی و رستگاری،
و با آرزوی بهبود حال میهن

@hikmatbasedmedicine
.

خودویرانگری با سندروم ایمپاستر
سندروم ایمپاستر به معنای شک و تردید در توانایی‌های خود و احساس فریبکاری و متقلب بودن است!
این امر به‌طور نامتناسبی بر افرادی با موفقیت بالا تأثیر می‌گذارد و پذیرش دستاوردهای خودشان را برایشان دشوار می‌کند و کار به جایی می‌رسد که مدام از خود می‌پرسند که آیا من شایسته تقدیر هستم یا نه؟

دو روانشناس به نام پائولین رزکلنس و سوزان ایمز این مفهوم را در مطالعه خود بر روی زنان موفق، در سال ۱۹۷۸ توسعه دادند؛ آن‌ها اظهار داشتند که «علیرغم موفقیت‌های علمی و حرفه‌ای برجسته، زنانی که پدیده فریبکار را تجربه می‌کنند همچنان بر این باورند که واقعاً درخشان نیستند و هر کسی را که خلاف آن فکر می‌کند فریب داده‌اند».
یافته‌های آن‌ دو منجر به دهه‌ها رهبری فکری، برنامه‌ها و ابتکارات برای پرداختن به سندروم ایمپاستر در زنان شد.
آنچه کمتر مورد بررسی قرار گرفته این است که اولا چرا سندروم ایمپاستر وجود دارد و دیگر اینکه سیستم‌های اجتماعی و شغلی چه نقشی در تقویت و تشدید آن در زنان دارند؟

سندروم ایمپاستر چیست؟
افرادی که با سندروم ایمپاستر دست و پنجه نرم می‌کنند، معتقدند که لیاقت دستاوردهای خود و احترام بالایی که در واقع به آن‌ها داده شده را ندارند. آن‌ها احساس می‌کنند که آنقدرها که دیگران فکر می‌کنند صلاحیت ندارند یا باهوش نیستند و به زودی مردم حقیقت را در مورد آن‌ها کشف خواهند کرد. افراد مبتلا به سندروم ایمپاستر ممکن است حتی دارای مقامات عالی باشند یا مدارک علمی متعددی داشته باشند اما باز هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

درک سندرم ایمپوستر
چرا افراد مبتلا به سندرم فریبکار با وجود اینکه شواهد فراوانی مبنی بر موفقیت آنها وجود دارد، احساس کلاهبرداری می‌کنند؟ به جای اعتراف به توانایی‌ها و تلاش‌هایشان، اغلب موفقیت‌های خود را به دلایل بیرونی یا گذرا مانند شانس نسبت می‌دهند.

انواع مختلف سندرم ایمپاستر
دکتر والری یانگ، متخصص مشهور در این زمینه و یکی از بنیانگذاران مؤسسه سندرم ایمپاستر، پنج نوع آن را شناسایی کرده است:

۱.‌نوع کمال گرا:
کسانی که به این شکل از سندروم فریبکار مبتلا هستند، معتقدند که باید به برتری مطلق دست یابند تا از احساس کلاهبرداری اجتناب کنند.

۲. نوع متخصص: مبتلایان در این نوع معتقدند که دانش کافی یا تخصص کامل در زمینه خاص ندارند. آنان می‌ترسند که کمتر از آنچه که به نظر می‌رسند توانا باشند.

۳. نوع نابغه طبیعی:
افرادی که با سندرم فریبکار از نوع نابغه طبیعی دست و پنجه نرم می‌کنند، خود را ذاتا با استعداد نمی‌دانند. در عوض، آنها هر موفقیتی را صرفاً به تلاش و پشتکار نسبت می‌دهند تا توانایی ذاتی.

۴. نوع تک‌رو:
این نوع در  کارهای مشارکتی و گروهی احساس شیادبودن دارند و این احساس زمانی شدیدتر می‌شود که فرد برای موفقیت به کمک یا همکاری دیگران نیاز دارد. آنها استقلال و بی‌نیازی از دیگران را شرط شایستگی واقعی می‌دانند و وقتی به این همکاری می‌پردازند احساس متقلب بودن و ناشایستگی فردی دارند انگار که ذاتا هنری ندارند و دستاوردهایشان به گروه مربوط است نه به خودشان.

۵. ابر شخص:
در نهایت، ابرشخص‌ها (سوپرمن‌ها)  معتقدند که باید دائماً از دیگران بهتر عمل کنند یا به سطوح بالای غیرواقعی موفقیت دست یابند تا مهارت‌ها و قابلیت‌های خود را قابل تأیید بدانند.

@HIKMATBASEDMEDICINE
Forwarded from خراسان آنلاین (Admin2)
🔸رانندگان برای نجات یوزپلنگ آسیایی از خطر انقراض، آهسته برانند

رییس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار:
🔹جاده میامی - سبزوار تهدیدی جدی برای گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی است، لذا رانندگان برای نجات این جانور از خطر انقراض باید آهسته برانند.
🔹یکی از مهم‌ترین خطراتی که متوجه زیست این گونه جانوری در منطقه است وجود جاده شاهراه ارتباطی سبزوار به میامی و شاهرود است از این رو رعایت سرعت مطمئن خودروها، به ویژه در ایام عید نوروز، به دلیل افزایش رفت و آمد در این مسیر اهمیت بسیاری دارد.
🔹تنها در سال گذشته و امسال سه قلاده از شمار معدود یوز باقی مانده در این مسیر جاده‌ای بر اثر تصادف تلف شده اند./ایرنا

@khorasanonlinenews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو بخشی از مجموعه برنامه اکسیر تهیه‌شده در شبکه خراسان رضوی است که البته چندین سال پیش ضبط شده است .

این گفتار کوتاه حاوی نکاتی است که فکر می‌کنم برای بهبود آگاهی اکثر بینندگان درباره تدابیر غذایی از دیدگاه متون اصلی طب ایرانی سودمند باشد و یک سوءتفاهم رایج را در این حیطه برملا می‌‌کند.

@Hikmatbasedmedicine
یا مقلب القلوب والابصار
محمد رضا شجریان
دعای تحویل سال با صدای محمدرضا شجریان
@qadahha
به پرستو به گل به سبزه درود
حسین علیزاده و گروه هماوایان
با همین دیدگان اشک‌آلود
از همین روزن گشوده به دود
به پرستو، به گل، به سبزه درود

حسین علیزاده و گروه هماوایان
@qadahha
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قطعه ی زیبای رقص بهار
آهنگساز ، پیانیست و رهبر ارکستر : شهرداد روحانی

آموزش موسیقی انوشیروانی
@Haftasemanmusic
.

عالم ایجاد عشرتخانهٔ جزو و کل است
در بهار رنگ هر جا چشم واگردد گل است

گر تأمل زین چمن رمز خموشان واکشد
در نمکدان لب هر غنچه‌، شور بلبل است

می‌توان در تخم دیدن شاخ و برگ نخل را
جزو چون ‌کامل شود آیینهٔ حسن‌ کل است

در پناه شعله‌، راحت‌ بر رویم از فیض عشق
داغ سودا بر سر ما سایهٔ برگ گل است

عبدالقادر بیدل دهلوی

۱۰۵۴ تا ۱۱۳۳ هجری قمری
2024/06/15 15:59:13
Back to Top
HTML Embed Code: