Telegram Web
Forwarded from مجله بنگاه
بنگاه به ایستگاه پنجم رسید. شماره پنجم فصلنامه اقتصادی - تاریخی بنگاه بزودی منتشر می‌شود.
بنگاه فقط بصورت pdf منتشر میشود و نسخه چاپی ندارد.

در این شماره خواهید خواند :

سرمایه داری در حال آب رفتن: مولفه‌های تشکیل دهنده پاردایم جدید اقتصاد سیاسی؛
نویسندگان :ساموئل بولز و وندی چارلین

سیر و سلوک بشریت: ریشه‌‌های نابرابری در ثروت کشورها
نویسنده : اودد گالور


احتیاط! کودکان مشغول کارند
نویسنده: آرش نقوی


آکویناس؛ در باب ربا
نیکلاس اورسمه و بی‌ارزش سازی ضرب سکه
مقدمه ابن خلدون
نویسنده : استیون مدما

اقتصاد همه چیز، درباره گری بکر
نویسنده : نیل کیشتینی

اقتصاددان شانسی: درباره لیزا کوک
نویسنده: هینگ یونگ کانگ

@bongah_mag
Forwarded from مجله بنگاه
Bongah_5.pdf
16 MB
شماره پنجم فصلنامه اقتصادی - تاریخی بنگاه زمستان ۱۴۰۰


فایل PDF را از اینجا دانلود کنید.




برای دسترسی به آرشیو بنگاه می‌توانید به سایت مجله به آدرس زیر مراجعه کنید :
http://exitvoiceloyalty.com

@bongah_ma
نوروز ۱۴۰۱ بر همه همراهان عزیز مبارک.

سالم و شاد باشید.
Forwarded from مجله بنگاه
سخن آغازین سردبیر بنگاه (محمدرضا فرهادی‌پور ) برای شماره پنجم :

وقتی مجله بنگاه را با این سبک و سیاق راه انداختیم، پیام‌هایی آمد که عمرش طولانی نخواهد بود. به لطف همکاران خوبم که همگی مجانی همکاری می‌کنیم، کار جنون ما به تماشا کشیده است؛ از این شماره به بعد مجله بنگاه یک سایت هم دارد:
exitvoiceloyalty.com
حمایت برخی دوستان سبب دلگرمی ما شد و از این بابت مدیون‌شانیم. در سال 1400در مجمع دیوانگان اقتصاد آنقدر خوب خواندیم و شنیدیم و گپ زدیم که مجله بنگاه برای ما بدل شد به پایه و اساس بخشی از آن گفتگوها و برعکس. کوشیدیم تا مجله بنگاه را با اکونقال هم گره بزنیم. به زودی پادکستی هم خواهیم داشت با عنوان هزارتوی اقتصاد.

آیا کووید 19دست در دست اضطرار آب‌وهوایی و افزایش نابرابری نشانگر این است که سرمایه‌داری دارد آب می‌رود. بی‌شک این نظام اقتصادی با چالش‌های جدی جدیدی مواجه شده است. آیا نیاز به طراحی نهادهای جدید است؟ آیا نیاز به تغییر پارادایم است؟ سم بولز و وندی چارلین در مقاله‌ای خواندنی به این پرسش پاسخ میدهند.

رقبای جرد دایموند که بر نقش جغرافیا در توسعه و رشد اقتصادی بلندمدت تأکید دارد کیستند؟ دارون عجم‌اغلو که بر نقش نهادها تأکید دارد؛ یا یوال نوح هراری که می‌کوشد توسعه‌یافتگی و توسعه‌نیافتگی را به شیوهای متفاوت توضیح دهد؟ مدعی رقابت با این هر سه نفر کیست؟ اودد گالور، اقتصاددانی کمترشناخته‌شده در میان فارسی‌خوانان.

مواجهه اقتصاددانان با کودکان کار چگونه است؟ بی‌تفاوت از کنارشان می‌گذرند یا برای تحلیل وجودشان وقت می‌گذارند و توصیه‌های سیاستی در این زمینه دارند؟ تجربه هند در این زمینه درس‌آموز است.

پرداختن به تاریخ اقتصاد و تاریخ اندیشۀ اقتصادی برای ما مهم است؛ از این‌رو، در هر شماره چند نوشتۀ کوتاه در این فقره ارائه می‌کنیم: در این شماره به سراغ آکویناس و ابن خلدون و اورسمه فرانسوی رفته‌ایم.

ایدۀ ما در مجله بنگاه بر این است که نشان دهیم اقتصاددانان یک جور فکر نمی‌کنند؛ برای پاسخ به یک پرسش مشخص سیاستی، پاسخ‌های بعضا متفاوت و چه‌بسا متناقضی ارائه می‌دهند که تا اینجا هم در همین مسیر حرکت کرده‌ایم. معرفی اقتصاددانان مشهور و بعضا ناشناخته برای خوانندگان وطنی به شکل مختصر و مفید در دستور کار ما است: اینبار نوبت رسیده به لیزا کوک.


نوروز 1401را به همۀ خوانندگان این مجله تبریک می‌گویم.

https://www.tgoop.com/bongah_mag/64
Forwarded from مجله بنگاه
بنگاه را در اینستا هم دنبال کنید :


https://www.instagram.com/p/CbW_XcSsuLi/?utm_medium=share_sheet
در سده جدید یک وصیت:

اگر ارث ندارید، اگر با آدم وصلی ( وصل به ثروت) وصلت نکردید، اگر جایی برای زدوبند در ⁧ #بروکراسی_رفاقتی⁩ ندارید، زیاد روی کار و تلاش تکیه نکنید. سقفش بخور و نمیر است.
Audio
🔺در اپیزود اول پادکست اقتصادینو با حضور امیر کرمانی، اقتصاددان ایرانی و استاد دانشگاه برکلی آمریکا به بررسی مختصر مطالعات و شیوه کار دارون عجم‌اوغلو نویسنده کتاب دالان باریک می‌پردازیم.

🔹 دارون عجم‌اوغلو در سال ۱۹۶۷ در ترکیه به دنیا آمد و مدرک دکتری خود را در سال ۱۹۹۲ از دانشکده اقتصاد لندن دریافت کرد و در حال حاضر استاد اقتصاد در دانشگاه ام‌آی‌تی آمریکا است.

🔹از دیگر کتاب‌های عجم‌اوغلو می‌توان به مقدمه‌ای بر رشد اقتصادی مدرن و چرا کشورها شکست می‌خورند، اشاره کرد.

🔹همچنین عجم‌اوغلو جوایز آکادمیک متعددی را کسب کرده که می‌توان به مدال جان بیتس کلارک در سال ۲۰۰۵ اشاره کرد؛ این جایزه هر دو سال یک بار به بهترین اقتصاددان زیر ۴۰ سال در ایالات متحده توسط انجمن اقتصادی آمریکا اعطا می‌شود.

🔴اولین اپیزود اقتصادینو را می‌توانید جمعه پنجم فروردین ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادآنلاین، کانال تلگرامی اقتصادینو و همچنین کست‌باکس اقتصادینو بشنوید.

@eghtesadiino
Audio
🔺در اپیزود اول پادکست اقتصادینو با حضور امیر کرمانی، اقتصاددان ایرانی و استاد دانشگاه برکلی آمریکا به نقد و بررسی کتاب دالان باریک نوشته دارون عجم‌اوغلو می‌پردازیم و همچنین توضیح مختصری در خصوص مطالعات و شیوه کار این اقتصاددان برجسته و ترک‌تبار آمریکایی می‌دهیم.

7:20 آشنایی امیر کرمانی با عجم‌اوغلو
11:09 ویژگی‌های شخصیتی و نحوه فعالیت‌ عجم اوغلو
18:35 نحوه نگارش و ایده «کتاب چرا کشورها شکست می‌خورند»
29:22 چرا اقتصاددانان بزرگ جهان به اقتصاد ایران نمی‌پردازند؟
33:30 ایده اصلی کتاب «دالان باریک»
45:30 کتاب «دالان باریک» برای ایران هم کاربرد دارد؟
52:18 اصلی‌ترین نقدها به کتاب «دالان باریک»
1:03:42 تغییر تفکر توسعه اقتصادی نزد عجم‌اوغلو مابین دو کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند» و «دالان باریک»

🟥 اقتصادینو را هر جمعه ساعت ۱۸ می‌توانید از کانال تلگرامی اقتصادآنلاین، کانال تلگرامی اقتصادینو و همچنین کست‌باکس اقتصادینو بشنوید.

@eghtesadiino
اسطوره فوتبال

من، تماشاچی پروپاقرص فوتبال بودم. چند سال قبل برای دیدن بازی استقلال-سایپا رفتم ورزشگاه آزادی.

ناصر حجازی مربی استقلال بود. علی دایی هم سرخورده و طردشده از جام جهانی برگشته بود و شده بود مربی-بازیکن سایپا. تیمش هم خوب بازی می‌کرد.

ابتدای بازی جایگاه و روبرو هر دو شعار می‌دادند که

دایی باید برقصه
دایی باید برقصه

سایپا ۲ بر ۱ جلو افتاد و دیگر استقلالی‌ها به دایی کاری نداشتند و گیر دادند به حجازی.

یکصدا می‌گفتند حجازی کراکی.

بازی تمام شد. همه رفتند. بازیکنان استقلال. علی دایی هم آمد با ناصر حجازی دست داد و رفت. من ماندم روی سکوها، حجازی روی نیمکت استقلال. نای بلندشدن نداشت.

این است تماشاچی و محبتش. زیاد به محبت اهالی #نیرنگستان آریایی اهورایی اسلامی دل خوش نکنید.
اقتصادینو: قسمت دوم

دالان باریک

برای شنیدنش به
https://www.tgoop.com/eghtesadiino
مراجعه کنید.
انتشارات روزنه منتشر کرد:

فرانسیس فوکویاما، دانشمند علوم سیاسی آمریکایی، سی سال قبل، پس از فروپاشی دیوار برلین و اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد در کتاب پایان تاریخ و انسان واپسین استدلال کرد که دیگر عصر توسعه ایدئولوژیک و سیاسی انسان به پایان رسیده و یگانه راه پیش روی بشر عبارت است از نظم دموکراسی لیبرال.اما حالا سی سال بعد از پوپولیسم سر از دموکراسی‌های لیبرال درآورده است و از تعداد دموکراسی‌های در سراسر جهان کم می‌شود.
فوکویاما هم همراه با این تغییرات در استدلالش بازنگری کرده است. این گفت‌وگوهای مفصل، نظرات او را درباب موضوعات مختلف شامل هویت، دموکراسی لیبرال، اقتدارگرایی، مکتب شیکاگو در اقتصاد، نهادگرایی جدید و قدیم و نقد آنها، پوپولیسم چپ و راست و … نشان می‌دهد.
@Bookcitycc
می‌دانید مدافع زانو چیست؟ ابهام استراتژیک در ⁧ #مالکیت⁩ چطوری به کارآفرینی می‌انجامد؟ سیم‌خاردار چرا اختراع مهمی به شمار می‌رفت؟ چرا به سیم‌خاردار می‌گفتند:
‏سبک‌تر از هوا،
‏قوی‌تر از ویسکی،
‏ارزان‌تر از خاک.

https://www.tgoop.com/eghtesadiino/9
Forwarded from اقتصادینو
🔺کینز و هایک: برخوردی که علم اقتصاد مدرن را رقم زد

نویسنده
: نیکلاس وپشات (۲۰۱۱)

🔸در اپیزود چهارم اقتصادینو به بررسی کتاب «کینز و هایک: برخوردی که علم اقتصاد مدرن را رقم زد» می‌پردازیم.

🔹بازار یا دولت؟ آیا دولت تحت هیچ شرایطی نباید در اقتصاد مداخله کند یا در برخی شرایط می‌تواند؟

🔹اقتصاددانان در این موضوع اختلافات جدی با هم دارند؛ سردمداران این دو شیوه تفکر کینز، اقتصاددانان انگلیسی و فون هایک اقتصاددان اتریشی هستند؛ مکتب کینزی در مقابل مکتب اتریشی.

🔹کتاب به تاریخ این مشاجره فکری در طول سده بیستم از زمان جنگ جهانی اول تا سال‌های آغازین سده بیست و یکم و بحران مالی ۲۰۰۸ می‌پردازد.

🔹این کتاب، دربردارنده تاریخ اندیشه اقتصاد و تأثیرگذاری اقتصاددانان بر سیاست‌گذاران و مشخصاً کینز بر سیاست‌گذاران بریتانیایی و آمریکایی پس از جنگ‌های جهانی اول و دوم تا اوایل دهه ۱۹۷۰ و نفوذ هایک بر مارگارت تاچر و رونالد ریگان در اواخر سده بیستم و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است.

🟥 اپیزود چهارم اقتصادینو را جمعه ۲۷فروردین ساعت ۱۸ از کانال تلگرامی اقتصادینو و کست‌باکس اقتصادینو بشنوید.

@eghtesadiino
۱۰۰ میلیون تومان در خرداد ۱۳۹۹ از یک سهم شاخص‌ساز خریدم. بعد از فروپاشی ⁧ #بورس⁩ به لطف ⁧ #تدبیروامید⁩، تا امروز آن را نگه داشتم: امروز فروختمش ۶۰ م.ت. در این مدت کود حیوانی و انسانی، بادمجان، پراید یا … در بلندمدت ⁧ #بورس⁩ دولتی شما را به گ ا می‌دهد. با احتساب ⁧ #تورم⁩ به گ ای سگ رفته‌ام.
می‌خواهم تجربه‌ام از مراجعه به ⁧ #بیمه_مرکزی⁩ برای عضویت در هیأت مدیره شرکت بیمه از زمان اقدام تا دعوت به مصاحبه، فرایند مصاحبه و نتیجه آن را به تفصیل بنویسم. بلکم دیگران یاد بگیرند چطوری باید خودشان را برای این مصاحبه آماده کنند.
Forwarded from مجله بنگاه
طرح جلد شماره ششم فصلنامه اقتصادی تاریخی بنگاه بهار ۱۴۰۱.

بزودی منتشر می‌شود.

@bongah_ma
2025/07/01 11:22:36
Back to Top
HTML Embed Code: