Telegram Web
در دوران ویکتوریا زنان لباسی می‌پوشیدند که زمین را جارو می‌کرد و پاهایشان را کاملا می‌پوشاند. حتی اگر انگشت پای زنی دیده می‌شد، همان کافی بود که مردان را تحریک کند و میلِ جنسی را در آنان برانگیزاند. اینک در اروپا زنان تقریبا نیمه‌برهنه می‌گردند و بیشتر قسمت پاهایشان دیده می‌شود؛ ولی مردان ابداً آن‌طور تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.
همین نکته ثابت می‌کند که ما هرچه بیشتر چیزی را پنهان کنیم، جاذبه‌ی انحرافیِ بیشتری برای آن تولید می‌شود.

📕 #جهانی‌که‌من‌می‌شناسم
🕴 #برتراندراسل

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

وقتی به تو خیانت می‌کنند، انگار بازوهایت را قطع کرده‌اند؛ می‌توانی آن‌ها را ببخشی، اما نمی‌توانی در آغوششان بگیری!

👤 #لئو_تولستوی

@Existentialistt
ما آدم‌ها دیوانه‌ی پول هستیم. ما به طور متوسط ۹۰۰۰۰ ساعت از عمرمان را برای پول درآوردن صرف می‌کنیم و بقیه‌اش را هم برای خرج کردن این پول! تقریباً هر کاری که ما می‌کنیم، به پول نیاز داریم؛ از پرداخت کرایه خانه و گذاشتن غذا سر سفره‌مان گرفته تا سفر و خوش‌گذرانی و خریدن آن جفت کفشی که چشممان را گرفته است!

شکی نیست که پول یکی از نیروهای مهم در زندگی است. پول یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که زن و شوهرها بر سر آن دعوا می‌کنند و یکی از عوامل اصلی طلاق هم به شما می‌رود. پول یکی از دلایل اصلی تغییر شغل است و در اینکه افراد انتخاب کنند که دنبال چه شغلی بروند و کدام را بپذیرند، نقش مهمی دارد.

یکی از مطالعات اخیر که در مجله نیچر منتشر شده است، نشان می‌دهد که اگر میزان درآمد افراد از حد خاصی که در کشورهای مختلف فرق داشت، بالاتر برود، دیگر پول خوشبختی نمی‌آورد. اگر این‌طور است، چرا کسانی که درآمد خیلی خوبی دارند، باز هم ‌برای بیشتر و بیشتر کردن آن تقلا می‌کنند؟

انسان‌شناسی به نام "ارنست بکر" پاسخ این پرسش را می‌دهد. او معتقد است پول با اشتیاق ما برای کنترل پیدا کردن بر زندگی و حتی مرگ همراه است و به خاطر همین است که می‌خواهیم بیشتر به آن‌دست پیدا کنیم.

دکتر بکر می‌گوید: با پول می‌شود محافظ شخصی داشت، جلیقه ضدگلوله خرید و به خدمات درمانی خوب دسترسی پیدا کرد. علاوه بر این پول می‌تواند به دیگران برسد. پول نوعی حس موهوم امنیت به ما می‌دهد و باعث می‌شود خیال کنیم می‌توانیم مرگمان را به تعویق بیندازیم.

ما برای درآوردن پول بیشتر باید برای کارمان بیشتر وقت بگذاریم و بیشتر استرس بکشیم که هیچ کدام نه به شادکامی ما کمک می‌کند و نه به جاودانگی‌مان؛ چرا که دیگر برای تفریح وقتی برایمان باقی نمی‌ماند و این استرس و کار درازمدت هم برای سلامتی‌مان خوب نیست.

👤 #دیوید_فلدمن


@Exitentialistt
وقتی انگیزه‌ی اصلیِ ارتباط با دیگری دفع تنهایی است، آن دیگری به ابزار تبدیل شده است.

👤 #اروین_یالوم


@Existentialistt
#هر_شب_یک_جمله

متاسفانه این هدف که انسان باید خوشبخت باشد، در برنامه‌ریزی آفرینش گنجانده نشده است.

📕 #تمدن_و_ملالت‌های_آن
👤 #زیگموند_فروید

@Existentialistt
رسیدن به درجه‌ی تخصص در فلان یا بهمان رشته به هیچ‌وجه مفهومش صاحبِ فرهنگ شدن و هویت فرهنگی یافتن نیست و سوال آزاردهنده‌ای که مدام برای من مطرح می‌شود این است که فردا وطنِ ما به فرد فردِ این جوانانِ تحصیلکرده نیاز خواهد داشت، آیا فردا که این جوانان به وطن مراجعت کنند، تنها لیسانس و دکترا و فوق‌دکترا یا گواهینامه‌ی فلان یا بهمان رشته‌ی علمی که به‌دست آورده‌اند، برای پاسخگویی به آن‌همه نیازهایی که داریم، کافی خواهد بود؟

#احمد_شاملو
سخنرانی در دانشگاه برکلی آمریکا
سال ۱۳۷۹

@Exitentialistt
#هرشب_یک_جمله

تو را به ترانه‌ها بخشیدم
به صدای موسیقی
به سکوت شکوفه‌ها
که به میوه بدل می‌شوند
و از دستم می‌چینند
تو را به ترانه‌ها بخشیدم
با من نمان!
عمر هیچ درختی ابدی نیست
باید به جدایی از زندگی عادت کرد...

👤 #شمس_لنگرودی

@Exitentialistt
@Nightwalkers
براین مگی درگذشت.
فیلسوف، روزنامه‌نگار و نویسنده‌ای که به دلیل نگارش کتاب‌های همه‌فهم دربارهٔ فلسفه معروف شد.

به همین منظور برخی از مهم‌ترین کتاب‌های او را که به فارسی ترجمه شده‌اند، جهت مطالعه معرفی می‌کنم.

• مردان اندیشه: پدیدآورندگان فلسفه معاصر، عزت‌الله فولادوند، طرح نو

• فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب، عزت‌الله فولادوند، خوارزمی

• سرگذشت فلسفه (۲۰۰۱)، حسن کامشاد، نشر نی

• داستان فلسفه، مانی صالحی علامه، کتاب آمه

• فلسفه شوپنهاور (۱۹۸۳)، رضا ولی یاری، مرکز

• فلسفه نوین بریتانیا، ابوالفضل رجبی، نقش جهان
• مواجهه با مرگ، مجتبی عبدالله نژاد، نشر نو

https://t.co/4d0QmBpjgX
شادمان بودن وضعیتی ناخودآگاه است؛ توجه بیش از اندازه به آن، دستیابی به آن را بسی دشوارتر خواهد کرد. چنان که "جان استوارت میل" گفته است: " کافی است که از خود بپرسید که آیا شادید تا دیگر شاد نباشید."

شادمانی آن چیزی نیست که احتمالا شما فکر می‌کنید. این پنداری طبیعی به نظر می‌رسد که شادمانی را معادلِ لذت بدانیم؛ در حالیکه لذت گذراست و شادمانی وابسته است به چیزهایی مانند کرامت، عزت‌نفس، تعهد و مسئولیت‌پذیری. ارسطو این را دریافته بود که اظهار کرد: "شادمانی تجربه نیست؛ بلکه فعالیت است."

📕 ۴۲ اندیشه ناب (تاملاتی درباره‌ی زندگی، جهان و هرآن چیز دیگر)
👤 #مارک_ورنون

@Existentialistt
در زبان‌های یونان باستان و عبری فعل "شناختن" به معنای داشتن ارتباطِ جنسی نیز هست. این مسئله بارها در کتاب مقدس ترجمه‌ی "کینگ جیمز" چنین تصویر شده است: "ابراهیم همسرش را شناخت و او باردار شد."
شناختن در سده‌ی شانزدهم و هفدهم در انگلیسی نیز همین معنی را داشت. بنابراین از دیدگاهِ ریشه‌شناختی بین "شناختن" و "عشق ورزیدن" ارتباط بسیار نزدیکی وجود دارد. شناختِ فرد دیگر مانند عشق ورزیدن به او، مستلزمِ نوعی به‌هم پیوستگی و مشارکتِ دیالکتیکی با دیگری است و در کل به این معنی است که اگر قرار است از فردی شناخت داشته باشیم، باید دست کم آمادگی عشق‌ورزیدن به او را داشته باشیم.

📕 #کشف_وجود
🕴 #رولو_می

@Existentialistt
واقعا چه فرقی می‌کرد که کی با کی خوابیده؟ ته همه چیز ملال بود و کسالت. اه اه اه. آدم‌ها وابسته می‌شوند. وقتی بند ناف‌شان را می برند به چیزهای دیگر وابسته می‌شوند. نور، صدا، سکس، پول، سراب، مادر، خودارضایی، جنایت و بدحالی دوشنبه صبح‌ها.

📕 #عامه_پسند
👤 #چارلز_بوکفسکی

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

‏شما آدم‌ها هر مسئله‌ای که به میان آمد، انگار مجبورید که بگویید:
‏این کار ابلهانه است،
‏ آن عاقلانه،
‏این خوب،
‏ آن بد!
‏این حکم صادر کردن‌ها یعنی چه؟
‏ مگر شماها شرایط ِ باطنی ِ هر رفتاری را دیده و بررسی کرده‌اید؟!

📕 ‏⁧#رنج‌های_ورتر_جوان
👤 #گوته⁩⁩

@Existentialistt
.existence
Once Upon A Winter
از مرگ نمی‌ترسم،
چون مرگ را پایان نمی‌دانم.
علاوه بر این،
معتقدم که مرگِ هر کس
رنگِ خودش را دارد.

چیزی که به فکر وا می‌داردَم
مرگِ بدون میراث است....

الیف شافاک

#Post_Rock - Doom
@Nightwalkers
#هرشب_یک_جمله

حال آنکس را دارم که چیزی را به رویا دیده و چون بیدار شود، لذتِ آن هنوز باقیست، اما رویا را به یاد نتواند آورد زیرا که مکاشفه‌ی من از خاطرم رفته است، اما لذتی که از این بابت بردم هنوز در دلم باقی است...

📕 ‏⁧#کمدی_الهی
👤 ‏⁧#دانته

@Existentialistt ⁩⁩
Arezou
Siavash Ghomayshi
آرزو کن واسه فردا، اگه امروزتو چیدن
آرزوهاتو بغل کن، آرزوهات همه چیتن

اگه دنیات رفته از دست، اگه غمگینی و بی کس
آرزو کن که حواس یه نفر هنوز به تو هست

زندگی همین یه باره نذار فرصت بره از دست
آرزوهاتو بغل کن، تا خدا هست زندگی هست

یکی و خواستی و رفته من میفهمم که چه سخته
داره با خاطره بازی میگذره روزای هفته

وسط این همه کابوس یادش آرومت نکرده
آرزو کن اگه شاده دیگه هیچ وقت برنگرده

عشق آدم هرجا باشه یادش آرزو میسازه
پس به یاد اون شروع کن با یه آرزوی تازه


@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

وقتی به سرنوشت نهایی همه‌چیز نگاه می‌کنی، فایده‌ای در این همه جنجال نمی‌بینی..

‏⁧#اروین_یالوم

@Existentialistt
تنها حقیقت مطلق این است که هیچ‌چیز مطلقی وجود ندارد. موقعیت اگزیستنسیال می‌گوید دنیا تصادفی است یعنی هرآنچه هست، می‌توانست طور دیگری باشد، یعنی خود انسان‌ها هستند که دنیای خود و موقعیتشان را در آن می‌سازند. یعنی معنایی در کار نیست، جهان از نقشه‌ای عظیم برخوردار نیست. هیچ خط مشی‌ای جز آنچه فرد خود می‌آفریند، وجود ندارد.

👤 #اروین_یالوم
📕 #روان‌درمانی_اگزیستنسیال

@Existentialistt
✍️ دگرگونی و تحول، زمانی امکان‌پذیر است که شما به هنگام گوش دادن، برای موافقت و مخالفت تلاشی نکنید. زیرا تنها زمانی که موافق یا مخالف چیزی نباشید ذهن را کنار می‌گذارید. تنها ذهن است که با هر چیز موافقت یا مخالفت نشان می‌دهد. آگاهی و ادراک چیزی بالاتر و برتر از ذهن است آگاهی در همه وجود انسان رخ می‌دهد و در سر پنجه پا و ذهن، به یک اندازه حضور پیدا می‌کند. آگاهی، کلیت و کمال است ولی با اینکه ذهن سهم کوچکی از آن را بر عهده دارد بسیار آمرانه عمل می‌نماید و چنان وانمود می‌کند که گویی آگاهی از ذهن برمی‌خیزد.

📕 #تفسیر_آواهای_شاعرانه_ساراها
👤 #اوشن_گوروجی

@Existentialistt
#هرشب_یک_جمله

چه اعتراف‌ها، چه رازهای از شرم بر زبان نیاورده‌ای که می‌توانستم گفتنشان را به فشار دست واگذارم... چه همدلی‌ای، چه سر و سرّی که می‌شد با دستان آغاز کرد.

📕 #در_جستجوی_زمان_از_دست_رفته
👤‏⁧ #مارسل_پروست

@Existentialistt
موقعیت اگزیستانسیال یا موقعیتی که ما در جهانِ هستی داریم، به ما یادآور می‌شود که تمام احساسات و افکاری که اکنون داریم یا قبلا تجربه کرده‌ایم، متعلق به ما و این دنیاست؛ یعنی تنها متعلق به خودمان و وضعیتی است که در آن قرار گرفته‌ایم. از طرف دیگر این وضعیت تا زمانی که زنده هستیم ادامه دارد و نمی‌توان تغییری در آن ایجاد کرد.

اپیکور می‌گفت: «زندگی پس از مرگ مانند وضعیت شما قبل از متولد شدن است»؛ این عبارت بدین معناست که آگاهیِ انسان پس از مرگ از بین می‌رود و دیگر احساسی به‌نام نگرانی نخواهد داشت؛ به‌عبارت دیگر هنگام مرگ و پس از مرگ این دلواپسی‌ها برایتان محلی از اعراب نخواهند داشت.

آگاهی از این موضوع، به تنهایی باید کاری کند که تلاش کنیم خودمان باشیم؛ یعنی قالب‌های فکری‌مان را دور بریزیم و در اینجا و اکنون (here &now) زندگی کنیم و به گفته نیچه از زندگی بهره‌مند شویم.
زندگی در اینجا و اکنون، جایی برای اضطراب مرگ باقی نمی‌گذارد. زیرا بزرگترین حسرتی که یک انسان می‌تواند در لحظه‌ی مرگ داشته باشد، زندگیِ نزیسته‌اش است. بودن در اینجا و اکنون کمک می‌کند از زندگی‌تان و لحظه‌هایتان بیشترین بهره را ببرید، آن‌ها را به تمامی زندگی کنید و همانی بشوید که در آرزویش هستید.

حال به نگرانی‌های پیش‌پاافتاده و بیهوده‌ای که دارید، نظری بیاندازید. همان‌هایی که در نهایت پس از مرگ نابود خواهند شد؛ اگر این نگرانی‌ها وجودشان برای مرگ اهمیتی ندارد و با فرا رسیدن لحظه‌ی مرگ از بین می‌روند، پس چرا همین امروز و به دستان خودتان نابود نشوند!؟

👤 #عباس_ناظری

@Existentialistt
2025/07/07 15:19:52
Back to Top
HTML Embed Code: