Telegram Web
📑نشریه علمی فرهنگی اکسیر تقدیم می‌کند:
📢 دومین فراخوان فیلمآز
سلام خدمت دوستداران نشریه اکسیر🧪
بالاخره بعد دوسال آزمایشگاه ها حضوری شده🙃
پس ما از همتون میخوایم که دست همکاری به ما بدید و در راستای بهبود نشریه و جذاب تر شدنش مارو همراهی کنید✌🏻
از همه ی شما بچه های عزیز میخوایم که عکس و فیلم های خودتون که از داخل آزمایشگاه های خودتون دارید برای ما ارسال کنید📲
ما اون ها رو تو چنل نشریه میذاریم تا بقیه هم لذت ببرن😀
🍃
فیلم و عکس های خودتون را به @Ali_Mirkalani ارسال کنید
نام آزمایشگاه رو هم یادتون باشه بگید :)
🍃
@elixir_journal
#دانستنی‌های_شيمی 🧐
دوپامین، معجزه شادی
@elixir_journal
#دانستنی‌های_شيمی 🧐
دوپامین، نوروترانسمیتر (انتقال دهنده عصبی)، یک ترکیب آلی از خانواده کاتکولامین‌ها و فنیل آمین‌ها است که از پیش‌سازهایش در مغز و کلیه سنتز می‌شود. دوپامین با لذت و پاداش مرتبط بوده، در مغز نقش انتقال دهنده عصبی و در خون، نقش هورمونی دارد. این هورمون در احساس لذت ما نقش مهمی ایفا می کند. بخش بزرگی از توانایی منحصر به فرد ما در تفکر و برنامه ریزی مربوط به دوپامین است. دوپامین به هوشیاری، تمرکز، انگیزه و شادی کمک می کند، همچنین در عملکرد عصبی و فیزیولوژیکی نقش دارد که یک عامل موثر در عملکرد حرکتی، خلق و خو و حتی تصمیم گیری های ما است. این ماده با برخی اختلالات حرکتی و روانی مرتبط است مانند پارکینسون. از جمله راهکار هایی که برای افزایش دوپامین در بدن وجود دارند عبارت اند از : افزایش مصرف پروتئین، کاهش مصرف چربی اشباع، مصرف پروبیوتیک، مصرف لوبیا، ورزش، خواب کافی، گوش دادن به موسیقی، مدیتیشن، دریافت کافی نور خورشید و مصرف مکمل دارویی.


@elixir_journal
#امروز_در_شیمی ⚡️

23 مه: جان باردین در چنین روزی در سال 1908 به دنیا آمد.
او ترانزیستور را اختراع کرد، وسیله ای که می تواند جریان الکتریکی را تغییر داده و تعدیل کند. ترانزیستورها دنیای الکترونیک را متحول کرده اند و به ما اجازه می دهند کامپیوترهای کوچکتر و سبک تری بسازیم.
توسعه شیمی: فتولیتوگرافی

@Elixir_Journal
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کیمیا🔥
واکنش محلول مس کلرید با فویل آلومینیوم
@elixir_journal
#امروز_در_شیمی 🧬
31 مهٔ
لوئیز ایگنارو ( Louis J. Ignarro ) دانشمند آمریکایی در زمینه داروشناسی در سال 1941 متولد شد.
وی برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی به علت کشف اینکه نیتریک اکسید (NO) به عنوان یک مولکول سیگنال دهنده عمل می کند و انبساط و انقباض رگ های خونی را کنترل می کند، شده است.
@elixir_journal
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کیمیا 🚦🧪
واکنش چراغ راهنمایی رانندگی

هنگامی که «ایندیگو کارمین» (Indigo Carmine) با گلوکز و سدیم هیدروکسید ترکیب می‌‌شود، به سه رنگ زرد (کاهیده شده)، قرمز (اندکی اکسید شده) و سبز (کاملاً اکسید شده) در می‌‌آید. در واقع، زمانی که بطری را تکان دهید یا سریع هم بزنید، اکسیژن با محلول ترکیب شده و ایندیگو کارمین اکسید می‌‌شود. سپس، با متوقف کردن حرکت بطری دوباره کاهش می‌‌یابد.
@elixir_journal
👍3
#دانستنی‌های_شيمی 🧐
تجزیه نوری پلاستیک ها
@elixir_journal
#دانستنی‌های_شيمی 🧐
نور فرابنفش به اندازه ای قدرتمند است که می‌تواند باعث تجزیه مواد پلاستیکی شود و نوعی فرایند را تشکیل دهد که به آن تجزیه نوری گفته میشود. تجزیه نوری در واقع تجزیه مواد پیچیده و بزرگ به قطعات کوچک تر با قرارگیری در معرض نور خورشید می باشد.
دانشمندان مرکز فناوری‌های پایدار (CSCT) در دانشگاه باث راهی ابداع کرده‌اند که می‌تواند این پلاستیک‌ها را در محیط طبیعی تجزیه‌پذیرتر کند. این تیم دریافتند که می توانند تجزیه پذیری پلاستیک را با ترکیب مقادیر مختلف مولکول قند در پلیمر تغییر دهند. آنها دریافتند که ترکیب سه درصد واحدهای پلیمری قند در PLA منجر به تخریب 40 درصدی در عرض شش ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نور UV می شود.
پرتوهای خورشید دارای اشعه فرا بنفش و مادون قرمز هستند که می‌توانند مولکول‌های اکسیژن را در مواد پلاستیکی تولید کنند و نام این فرآیند نیز اکسیداسیون می باشد. هر چقدر میزان بیشتری از مولکول های اکسیژن با مولکول های پلیمری در مواد پلاستیکی ترکیب شود این مواد شکننده تر شده و زنجیره‌ای آنها با سهولت بسیار بیشتری از یکدیگر گسسته و به قطعات کوچکتری تبدیل می شود. در نهایت قطعات پلاستیکی به اندازه‌ای کوچک خواهند شد که می‌توانند توسط میکروارگانیسم‌ها مصرف شوند

@elixir_journal
👍3
#امروز_در_شیمی ⚛️
۹ ژوئن:
فیزیکدان آمریکایی-دانمارکی بن روی ماتلسون در چنین روزی در سال ۱۹۲۶ به دنیا آمد.
همراه با آج ان. بور و جیمز رین واتر، ماتلسون مدل هایی از هسته اتم را توسعه دادند که اثرات ساختار درونی بر خواص را در نظر می گرفت. مانند توزیع شارژ. این سه نفر در سال ۱۹۷۵ جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کردند.
@elixir_journal
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کیمیا🔥
سنتز ساده ی نایلون ۶.۶
در این سنتز از آدیپویل کلراید و و هگزامتیلن دی آمین استفاده می شود.
مولکول های این دو ماده بر اثر تماس با یکدیگر ، به یکدیگر چسبیده و پلیمری ایجاد می کند که به‌ آن نایلون ۶و۶ می گویند. نام این فرایند،پلیکاندنسیشن است.

@elixir_journal
👍2
#دانستنی‌های_شیمی 🧐

سویا چرا مفید است؟

سویا منبع مهمی از پروتئین گیاهی است و فواید سلامتی آن مانند اثر پیشگیری از چاقی، اثر کاهش سطح گلوکز خون، کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و سرطان سینه و اثر آنتی اکسیدانی مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پست یکی از اجزای مهم، ایزوفلاون معرفی شده است. ایزوفلاون ها فیتواستروژن نیز نامیده می شوند. از آنجایی که ساختار آنها شبیه به هورمون زنانه، استروژن است، می توانند گیرنده استروژن را برای نشان دادن فعالیت ضعیف هورمون زنانه متصل کنند.

@elixir_journal
👍4
#امروز_در_شیمی 🧬

19 ژوئن

سر ارنست بوریس چین(Sir Ernst Boris Chain) زیست‌شیمیدان اهل بریتانیا و زاده آلمان در سال 1906 به دنیا آمد.
چین(Chain) و شریکش هوارد فلوری(Howard Florey)، نه سال پس از کشف تصادفی آنتی بیوتیک پنی سیلین توسط الکساندر فلمینگ، آن را از قالب پنی سیلیوم استخراج و جدا کردند. چین، فلوری و فلمینگ در سال 1945 جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را برای کارهایشان به اشتراک گذاشتند.

@elixir_journal
👍4
2025/07/10 23:11:31
Back to Top
HTML Embed Code: