Telegram Web
صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ سید حسن خمینی به سخنان سخیف ترامپ علیه ایران / اگر می‌خواهد امتیاز بیشتری بگیرد عکس جواب می‌دهد!

🔸یادگار امام در تحلیل سخنان اخیر ترامپ علیه ایران
گفت: یک دلیل آن می تواند ناشی از شخصیت ایشان باشد که همواره لمپن گونه سخن می‌گوید و حتی در فضای داخل آمریکا نیز همینگونه است.

🔸دلیل احتمالی دیگر نیز امتیاز گیری است که البته در این صورت نتیجه عکس می‌دهد و طرف مقابل را به انسجام بیشتر، ایستادگی و برداشت عدم حسن نیت از جانب دولت آمریکا سوق می دهد./ جماران


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
آقای رئیس‌جمهور! وزیر نیرو را عوض کنید؛ بعضی استانداران را هم تغییر دهید

عباس عبدی. محمد مهاجری . فیاض زاهد


🔸یک بار آقای پزشکیان مطلبی بیان کرد که گر چه چندان قانع کننده نبود  ولی معیار مناسبی برای نقد وضع برخی از وزرا است. آقای رییس جمهور معتقد بود که به جای حساسیت روی افراد، عملکردآنها را در نظر بگیرید. به این معنا که وظایف روشنی تعریف کنید، سپس اجازه دهید او عمل کند، اگر موفق نبود تغییرش دهید.اکنون می‌توانیم توافق کنیم که با معیار ایشان به ارزیابی عملکرد منصوب‌شدگان کنونی بپردازیم.

🔸ناترازی های موجود بویژه در حوزه انرژی ریشه در گذشته دارد، بویژه در سه سال دولت آقای رییسی این ناترازی‌ها تشدید شد، بنابراین متوجه ریشه‌ها هستیم، ولی به این دلیل که از گذشته بوده، نمی‌توان مدیر کنونی را تبرئه کرد.متأسفانه وزارت نیرو نه تنها هیچ گام مهمی در جهت بهبود این وضع برنداشته است، بلکه بدتر از آن وعده‌های عجیب و غریبی داده که هیچ کدام کارشناسی نبوده و محقق هم نشده است.

🔸عجیب‌ترین مورد آن همین نکته‌ای است که وزیر نیرو در آخرین اظهارنظرها گفته است که: ”در بعضی مناطق ۱۹ درصد رشد مصرف برق داشتیم؛ اصلاً باورکردنی نیست. در اردیبهشت ماه چهار و نیم درجه متوسط دمای کشور افزایش پیدا کرده؛ کسی باور می کرد؟ چرا گرم شده است؟ کسی فکر می‌کند چرا باران نمی آید؛ سد لتیان و سد کرج را ببینید؛ سدها خالی است؛ چرا علما برای این فکری نمی‌کنند؟“

🔸وزیری که نداند وضع آب و هوا چگونه است و نداند که روند مصرف چگونه است بهتر است دور وزارت را خط بکشد.قرار نیست، علما کاری برای وضع آب و باران کنند، آنان اگر می‌توانستند انجام می‌دادند.

🔸الآن ۹ ماه است که آمده‌اید، هیچ اقدام حداقلی برای حل مسأله ناترازی‌های انرژی نکرده‌اید. چرا؟ آیا به این علت که نظام کارشناسی کشور ناتوان از راه‌حل است؟ قطعاً خیر. حداقل یک دهه و بیش‌تر است که دنبال حل این مسأله هستند و همیشه راه‌حل‌های موقتی و پرهزینه را انتخاب کرده‌اند، و حالا حداکثر راهی که در پیش گرفته شده دستور به ادارات برای نصب پنل‌های خورشیدی از سوی خودشان است! علت فقدان برنامه برای این مسأله را در وزارت نیرو و نفت پیگیری کنید. باید در اولین فرصت مسأله انرژی را حل می‌کردید. نه اینکه آن را به عهده دو وزیری بگذارید که معلوم نیست چقدر در پی ادامه سیاست‌های گذشته هستند و چقدر در پی در انداختن طرحی نو؟

🔸در ماههای اخیر بخش قابل اعتنایی از نقدهایی که به عملکرد دولت چهاردهم برمی گردد از سوی مدافعان و موافقان آقای پزشکیان است. این اتفاق هر چند در دولتهای پیشین بی سابقه نبوده اما در دولت کنونی پررنگ تر است. بعلاوه اینکه منتقدان را چهره های شاخص تشکیل می دهند.

🔸البته افرادی هم هستند که با وجود مشاهده ناکارآمدی ها و یقین به آن معتقدند انتقادات را درگوشی به مسئولان گفت تا مبادا طبع نازک آنها آزرده شود. به زعم قائلان به این نگاه، نقد آشکار هیچ مشکلی را حل نمی کند،ضمن اینکه حریف را در موضع بالاتری می نشاند.

🔸چنین استدلالی حتی اگر از سوی حامیان آقای پزشکیان مطرح شود، مصداق دوستی خاله خرسه  و جفا به اوست. کیست که نداند انتقادات وقتی علنی می شود افکار عمومی را با خود همراه می کند؟ اگر نقد درست و منطقی باشد جامعه پشتیبان آن می شود و برای اصلاح امور یک سرمایه قابل اعتناست و اگر احیانا انتقاد وارد نباشد منتقد به حاشیه رانده می شود و حرفش شنیده نمی شود.

🔸منتقدان بزرگترین خادمان دولتند و بخصوص اگر نقدها از سوی حامیان دولت مطرح شود جامعه ای که به آقای پزشکیان رای داده، به اصلاح امور  امیدوار تر می شود.

🔸رئیس جمهور اگر قبل از اقدام مجلس، راسا راه را برای محو ضعفهای دولت صاف کند،نتیجه مثبت عاید خواهد شد.

🔸شاید در حوزه هایی چون وزارت کشور که تولیت هویت سیاسی دولت را عهده دار است نیز  این تغییرات ضرورت داشته باشد. برخی گزارش های میدانی موید این حقیقت است که در انتخاب و ارزیابی استانداران هم نیازمند بازنگری هستیم. استانداران از این جهت دارای اهمیت هستند که انتخاب مدیران کل استانداران بدون رضایت آنها ممکن نیست. از سویی اگر وفاق در حوزه های تخصصی و تکنوکراسی محل تامل است، در حوزه سیاسی محل تامل نیست.

🔸دو خطر بزرگ در این باره وجود دارد. مدیرانی که سیاست های دولت را قبول ندارند و با رندی خود را مدافع وضع موجود جا می‌زنند. آنها حتی اگر صادق هم باشند چون با راهبردها و نیت دولت مستقر ناآشنا هستند، حتی اکر بخواهند نیز نمی توانند گره گشا باشند. از سویی این رویه نیروهای حامی دولت و رئیس جمهور را ناامید می کنند و موجب سرافکندگی آنها خواهد شد. بازنگری در این امور به نفع دولت و رئیس جمهور است.

🖌محمد مهاجری



#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
عراقچی:
هیچ سناریویی وجود ندارد که در آن ایران از حق خود برای غنی‌سازی با اهداف صلح‌آمیز چشم‌پوشی کند

🔸ایران هیچ‌گونه پیشنهاد مکتوبی از سوی ایالات متحده، نه مستقیم و نه غیرمستقیم دریافت نکرده است

🔸به حقوق ما احترام بگذارید و تحریم‌ها را پایان دهید؛ در این صورت، توافقی در کار خواهد بود.

🔸ما همواره از گفت‌وگوی مبتنی بر احترام متقابل استقبال می‌کنیم و همواره هرگونه زورگویی را رد می‌کنیم.


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
«سنگ و سر فروغی»
مهدی تدینی
محمدعلی فروغی، دولتمرد بزرگ ایران جدید، مرد دوران گذار بود. وقتی همه‌چیز ویران و آشوب‌زده بود، چونان معماری زبردست پلی می‌ساخت برای گذار از فروپاشی به پایداری. او در زمان ثبات هم ریاست دولت را در دست داشت، اما شهرت و نقش بی‌همتایش در سیاست ایران مهندسی و معماری دوران‌های گذار است.

البته این گذار دشواری‌های خود را داشت؛ اصلاً گذار سخت است، وگرنه در عهد ثبات هر میانمایه‌ای می‌تواند امور را بر سبیل عادت و با سکان خودکار پیش برد. از تیره‌ترین روزهای ایران شهریور ۱۳۲۰ بود. کشور در پی زیاده‌خواهی متفقین که انتظار داشتند ایران بی‌طرفی‌اش در جنگ جهانی کنار بگذارد و به آغوش متفقین بغلتد، از شمال و جنوب آماج تاخت مدرن‌ترین ارتش‌های جهان قرار گرفت. ساعت دوباره صفر شد؛ کیان ملی و شیرازۀ کشور دستخوش چپاول بیگانه و چنگال روزگار شد. رضاشاه در یکی از واپسین اقدامات پیش از کناره‌گیری از قدرت فروغی را مأمور تشکیل کابینه کرد. فروغی شش سالی بود که در پی واقعۀ مسجد گوهرشاد مغضوب و خانه‌نشین بود. اگر بخواهیم یک نفر را بیابیم که معنای «مصلحت کشور» را عمیقاً درک کرده باشد و هیچ‌گاه نفع ملی را فدای مطامع شخصی نکرده باشد، محمدعلی فروغی است.

رضاشاه دو هفته بعد به نفع ولیعهد جوان کناره‌گیری کرد و گام در مسیر تبعید نهاد. فروغی باید شیرازه‌دار کشور می‌شد: در رأس کارهای مهم جلوس ولیعهد بر تخت بود. زیر پای فروغی نشسته بودند تا قاجار را برگردانند یا اعلام جمهوری کنند. اما فروغی، به عنوان یکی از مجریان اصلی گذار از قاجار به پهلوی و نویسندۀ متن سوگندنامۀ رضاشاه، کارکرد پادشاهی را از اعماق اسطوره تا سیاست روزمره می‌دانست و محال بود زیر بار جمهوری رود.

این دورۀ رئیس‌الوزرایی، آخرین فروغ فروغی در آسمان سرزمین شاهان بود؛ دوره‌ای که شش ماه بیشتر طول نکشید، اما برای معمار چیره‌دست همین نیم‌سال کافی بود تا ستون‌ها را قوام بخشد و تَرک‌ها را ترمیم کند. برای اینکه بدانید ادارۀ این دوره چقدر سخت بود، شرح مفصلی، فراتر از این مجال، لازم است: فوران و انفجاری در کشور رخ داده بود. کشور زیر اشغال بود؛ عصای پولادین رضاشاه شکسته بود و آزادی سیاسی فورانی از کنش سیاسی پدید آورده بود. هجوم برای تأسیس روزنامه به حدی بود که بررسی درخواست‌ها یک سال طول می‌کشید! سکوتِ پیشاشهریوری به همهمه‌ای سرسام‌آور بدل شده بود. روزنامه‌ها بی‌هراس شکمِ هر فرد و مسئله را می‌دریدند. وقتی از تریبون مجلس به رضاشاه هر چه می‌خواستند می‌گفتند، تکلیف بقیه روشن بود.

فروغی باید زیر این فشار خردکننده کشتی نیمه‌غرق کشور را نجات می‌داد و در هر کار هم با مجلس درگیر بود؛ واپسین روزهای مجلس دوازدهم و مجلس سیزدهمی که در عدم آزادی سیاسی در دوران رضاشاه انتخاب شده بود. اما همین نمایندگان رام و دستچین‌شده اینک به شیران شرزه بدل شده بودند و ممکن بود سر هر چیز از سنگر مجلس با فروغی بجنگند. اینک مهم‌ترین کار ساماندهی رابطه با اشغالگران بود؛ مسئله‌ای که بیشترین تأثیر را بر آیندۀ ایران داشت. او کوشید معاهده‌ای سه‌جانبه میان ایران و شوروی و بریتانیا ببندد. بیراه نیست اگر ادعا کنیم نجات تمامیت خاک ایران در سال‌های بعد و رهاندن کشور از آروارۀ استالین نتیجۀ درایت فروغی در عقد این پیمان بود.

فروغی در سی‌ام آذر این معاهده را تقدیم مجلس کرد. شدیدترین بحث در مجلس و فضای عمومی درگرفت. این پیمان نُه اصل داشت؛ اولینش این بود که شوروی و بریتانیا تمامیت ارضی و استقلال ایران را محترم شمردند. طبق اصل سوم در صورت تجاوز به ایران باید از ایران دفاع می‌کردند. اصل چهارم به آنها اجازه می‌داد قوای نظامی خود را در آب و خاک و آسمان ایران هر قدر لازم است نگه دارند، اما اصل پنجم حکم می‌کرد که متفقین ظرف شش ماه پس از پایان جنگ ایران را ترک کنند. پنج سال بعد، وقتی شوروی نیروی خود را از ایران بیرون نبرد و به طمع تجزیۀ ایران از طرق نیرویی دست‌نشانده افتاد، همین اصل به چماقی حقوقی برای بیرون راندن استالین و حفظ ایران بدل شد.

سرانجام مجلس در ششم بهمن با جنجال فراوان با ۸۰ رأی موافق از ۹۲ رأی این پیمان را تصویب کرد. اما یک روز قبل، وقتی فروغی برای بحث سر پیمان در مجلس بود، مردی از میان تماشاچیان به او حمله کرد، سنگی به سمتش پرتاب کرد و او را به باد کتک گرفت. فروغی را از دست ضارب رهاندند. فروغی پس از دقایقی دوباره پشت تریبون برگشت و گفت «جملۀ معترضه‌ای کلام مرا قطع کرد» (تعبیرِ سنگ و کتک به «جملۀ معترضه» مجاز غم‌انگیزی است). سپس حق داد که برای برخی شبهاتی ایجاد شود و گفت: «ولی اینها نباید باعث شود عقلا حقیقت را در نظر نگیرند و مطابق مصلحت کشور رفتار نکنند.»

این بود متانت مردی که مصلحت‌دان ایران بود. فروغی یک ماه بعد از نخست‌وزیری کناره‌گیری کرد و چند ماه بعد چشم از جهان فروبست.

🌍@dovomkhordad76
@dovomkhordad76group
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تاریخ:

ظریف: می‌گویند اینها واکسن را نیاوردند که FATF را به کشور تحمیل کنند/ یادتان رفته وزیر بهداشت کنونی نامه‌ای امضا کرده که ورود واکسن به کشور خیانت است؟


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 ترامپ تو دی کوتا بیا!

🔸 آنچه در بین مردم می‌گذرد و آنچه برای تاریخ می‌ماند، نه از جنس حرف‌هایی شبیه شهادت‌طلبی و انقلابی‌گری است و نه ربطی به نمایش‌هایی چون برگزاری ۱۲۰ هزار بزرگداشت برای سید ابراهیم رئیسی دارد؛ این‌ها همه فاصله گرفتن بیشتر صاحبان قدرت و مسئولیت از مردمی است که دیگر حتی آن‌ها را مخاطب اعتراض هم قرار نمی‌دهند و راه آن کشاورز طبسی را در پیش گرفته‌اند که با بی‌اعتنایی از کنار وزیر وقت گذشت و گفت که «خودتان می‌دانید و مملکت‌تان!»؛ یعنی که دیگر جامعه به چنان آگاهی‌ای رسیده که به امام‌زاده‌هایی دخیل نمی‌بندد که کور می‌کنند و شفا نمی‌دهند.

🔸 اما اگر می‌خواهید بدانید چه در بطن جامعه می‌گذرد، کافی است همین ویدیوی کوتاه را از یک جشن عروسی در لرستان ببینید که با ساده‌ترین و گویاترین عبارات به ترامپ می‌گوید که قیمت لوبیا را در کشور ما ببین و حالا دیگه تو کوتاه بیا... یعنی اگر امیدی برای مردم مانده در جای دیگری است. کلاهتان را بالاتر بگذارید مسئولان گرانقدر! 

🖌محمدحسین روانبخش


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝توجیه نهج‌البلاغه‌ای
عباس عبدی


🔸امیدوار بودن در ایران خیلی سخت است ولی از سوی دیگر محکوم به امیدیم و باید این وضع را تحمل کنیم شاید محکوم به رفتار افسانه سیزیف هستیم که سنگی را بالای کوه ببریم ولی تا رسیدن به قله دوباره به پایین سقوط می‌کند. شخصا اگر امید نداشته باشم می‌میرم، حتی اگر به لحاظ جسمی هم نفس بکشم؛ ارزشی ندارد. هر وقت می‌آییم قدری شاد و امیدوار شویم خبر ناامیدکننده بعدی را باید هضم یا تحمل کنیم.

🔸۱۲۰،۰۰۰ مراسم برای آقای رییسی می‌خواهند بگیرند کسانی که قادر نیستند ۱۲۰ خط مثبت و مستدل در وصف دوره مدیریت او بنویسند. ولی این هم برای من مهم نیست ۱۲۰،۰۰۰،۰۰۰ مراسم هم بگیرند اگر از جیب مبارک و شخصی خودشان باشد به من ربطی ندارد ولی بعید می‌دانم حاضر شوند ۱۲ مراسم از جیب خود بگیرند.

🔸حالا این جماعت را کاری ندارم جماعتی که شعار عدالت هم می‌دهند. ولی آقای پزشکیان حتما توجیهی عقلی و شرعی و قانونی و اخلاقی برای این اتلاف منابع از جیب ملت دارند ان را اعلان نمایند. وفاق خوبه نه از جیب فقرا. اقای پزشکیان آیا شما خودتان حاضرید هزار تومان برای برگزاری چنین مراسمی کمک کنید؟

🔸ایشان راه افتاده و دستان خود را برای مدرسه سازی مناطق محروم بسوی دیگران و مردم باز کرده که اقدام پسندیده‌ای است، ولی بفرمایند این بودجه کلان که صرف چنین مراسمی می‌شود سودش به جیب چه کسانی می‌رود؟ کدام کودک فقیر از ان بهره‌مند می‌شود؟ به نظرم خشکه به آنان بدهند بهتره که ملت را خشمگین و پر از نفرت کنند.

🔸همه اینها یک طرف این برنامه‌ها به زیان آن مرحوم هم هست. البته این به ما ربطی ندارد هنگامی که متولیان امر چنین دغدغه‌ای ندارند به ما چه ربطی دارد؟

🔸حداقل انتظار می‌رفت که پس از تبلیغات ویرانگر ترامپ، تاییدیه آن را با این کارها صادر نکنید. من فقط، مانده‌ام این برنامه از کدام ذهن‌های خلاق و ضد حکومتی بیرون می‌آید. جالبه بعدش هم مثل عجوزه‌ها می‌گویند بیگانگان علیه ما تبلیغ می‌کنند.

🔸به دلایلی نمی‌خواستم در این مورد چیزی بنویسم ولی هر چه فکر کردم دیدم پا گذاشتن روی وجدان حرفه‌ای خیلی بدتر از مردن و سخت‌تر از ناامید شدن است.
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group

🔸نگاهی به تبعات و آثار انحلال پ‌ک‌ک در گفت‌وگوی «شرق» با احسان هوشمند

چپ در محاق


هدف بعدی ترکیه احتمالاً انحلال یا تضعیفِ اقلیمِ کُردی شمال عراق است



🔸گفت‌وگوی «شرق» را با احسان هوشمند از «اینجا» بخوانید.


✔️گفت‌وگوی پیشین را در این‌باره، از «اینجا» بخوانید.


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
📝 خردورزی یا توسل به خرافه؟
نگاهی به هزینه‌های سنگین بی‌توجهی به عقلانیت در مدیریت بحران


✍️ محمدتقی فاضل میبدی

انما یدرک الخیر کله بالعقل ولا دین لمن لا عقل له (پیامبرص)

🔸زمانی حسین باقری معاون وزیر کشور احمدی‌نژاد از امضای تفاهم‌نامه با حوزه‌های علمیه برای کاهش بلایای طبیعی خبر داد و تاکید کرد: «از حوزه علمیه برای به‌کارگیری نقش معنویت در کاهش بلایای طبیعی استفاده خواهیم کرد و در مرحله اول با حوزه‌های علمیه قم، مشهد، اصفهان و شیراز تفاهم‌نامه همکاری امضا کردیم. در هفته بلایای طبیعی ۶۵٠ نفر از مسئولان مدیریت بحران سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه خواهند بود»، (تابناک ۲۹ آبان ۸۹).

🔸در این دولت وزیر نیرو نیز برای حل مشکلات و بحران در حوزه انرژی دست به دامن علما می‌شود و منتظر دعا می‌نشیند. اگر از سال ۸۹ که ستاد بحران کشور با حوزه علمیه قرارداد بست، اگر به قول فردوسی «خرد» را در دولت‌ها به‌کار می‌گرفتند و نخست با خرد و سپس با کارشناسان و متخصصان قرارداد می‌بستند، امروز گرفتار بحران‌های بزرگ نبودیم و جناب وزیر فعلی هم به جای خردورزی، به علما تمسک نمی‌کرد.

🔸در این سال‌ها مقدار و مبلغی که هزینه آسیب‌های بلایای طبیعی کردیم، اگر دایره تخصص و عقلانیت را در حوزه مدیریت توسعه داده بودیم، امروز رییس‌جمهور آمریکا ما را به سخره نمی‌گرفت و ملتی با تمدن ۲۵۰۰ساله را با کشوری که هیچ سابقه تمدنی ندارد، مقایسه نمی‌کرد. چه کنیم که فساد و نابخردی سرنوشت ما را چنین کرد.

🔸از سال۸۹ که با حوزه علمیه قرارداد بستتد، ۱۵ سال می‌گذرد، حوزه علمیه چه نقشی را در کاهش بلایا و بحران کشور داشته؟ چه مبلغی در این میان رد و بدل شده نمی‌دانیم؟ گزارش خروجی کار کجاست؟ الله اعلم!

🔸دریغا! هنگامی که برخی دولت‌مردان، یا به‌خاطر تملق و تظاهر و یا از روی جهل و نابخردی، علاج دردها را از حوزه می‌بینند، نتیجه‌ای غیر از این نیست. و از آنجا که حوزه علمیه خود را در هر کاری و در هر دانشی دخیل می‌داند، و به همه مسئولان ره‌نمود می‌دهد، نتیجه غیر از این نمی‌شود؟

🔸اگر دولت‌ها بودجه‌های کلان کشور را که در نهادهای مذهبی و حوزوی هزینه کرده و می‌کنند، در راه دانش‌پروری و زیرساخت‌های کشور هزینه می‌کردند، مردم در این تابستان، ساعت‌های تلخ خاموشی را سپری نمی‌کردند. صنایع کشور فشل نمی‌شد. و هزاران مشکل دیگر!

🔸به یاد فردوسی بزرگ و‌جهت تذکر به حاکمان:
خرد باید و دانش و راستی
که کژی بکوبد در کاستی

خرد همچو آب است و دانش زمین
بدان کاین جدا وآن جدا نیست زین


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬رضا نصری

🔸اگر اروپا به مکانیزم به‌اصطلاح «ماشه» متوسل شود، ایران بی‌درنگ از پیمان NPT خارج خواهد شد. باید پرسید آیا @realDonaldTrump می‌خواهد در تاریخ به‌عنوان کسی شناخته شود که اجازه داد رژیم جهانی عدم اشاعه در دوران ریاست‌جمهوری‌اش فروبپاشد؟


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تماشا کنید: روزی که شاه ۹۰ جنگنده برای پاکستان فرستاد

🔸ماجرای کمک پنهان پهلوی به پاکستان در جنگ با هند چه بود؟

✔️فایل صوتی


#دوم_خردادی_شوید
🌍@dovomkhordad76

#گروه_دوم_خرداد👇
@dovomkhordad76group
2025/05/17 19:26:57
Back to Top
HTML Embed Code: