Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محسن رضایی: نرخ ارز در سال های آینده با سرانجام رسیدن مذاکرات و برداشتن تحریم‌ها به ثبات خواهد رسید

با اخبار برجامی دلار دوباره وارد کانال ۲۹ هزار تومان شد و احتمالا کاهش و ورود یه کانال ۲۸ هزار وجود دارد .

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، پیمان حدادی به جنبه‌های مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۱ و اثرات احتمالی آن بر روند معاملات بورس اشاره کرد و به ایرنا اعلام کرد:

🔸اختصاص ردیف بودجه برای صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه

این مسئله از مهمترین نکات لایحه بودجه ۱۴۰۱ تلقی می‌شود.توجه به واریز منابع در صندوق تثبیت بازار سرمایه برای نخستین بار توسط دولت در لایحه بودجه گنجانده شد که نشان‌دهنده نگاه مثبت دولت نسبت به بازار سرمایه و نیز تلاش لازم برای بهبود روند معاملات این بازار است.

🔸اخذ مالیات از خودروهای لوکس، مسکن‌های گران قیمت و سپرده‌های بانکی افراد حقوقی
از جمله مسایل مهمی است که فعالان بازار سرمایه آن را در لایحه بودجه نادیده گرفتند و واکنش چندان مثبتی را نسبت به این اتفاق در لایحه بودجه نشان ندادند.بنظر می‌رسد اخذ مالیات از سپرده‌های افراد حقوقی سبب تبدیل سپرده‌های بانکی این افراد به اوراق بدهی یا سهام شود که این موضوع به طور حتم به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

🔸کاهش انتشار اوراق بدهی

این مسئله نیر در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال جاری از دیگر موارد مثبت این لایحه است که به نظر می‌رسد بازار سرمایه از این لحاظ با مخاطرات چندان جدی مواجه نباشد.

🔸اثر حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی بر صنایع بورسی
از نظر بنیادی حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی سبب تحول برخی از صنایع بازار سهام می‌شود و اتفاقاتی مثبت به نفع این صنایع مشاهده خواهد شد که به دنبال چنین اتفاقی، سود معقولی در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نه تنها به نفع اقتصاد کلان است بلکه باعث ایجاد تاثیر مثبت بر روند معاملات بازار سرمایه می‌شود.

🔸تغییر مبنای قیمتی ارز به نرخ ۲۳ هزار تومان
این نوید را به شرکت‌های صادر کننده بورسی می‌دهد که کف قیمت ارز در سال آینده ۲۳ هزار تومان خواهد بود و شرکت‌های صادرات محور یا وابسته به نرخ دلار می‌توانند برنامه بهتری را برای تبدیل ارز به ریال داشته باشند. تغییر مبنای ارزی برای گروه‌های بانکی نیز می‌تواند همراه با اثر مثبت باشد.

🔸نقش کاهش مالیات شرکت های تولیدی
اقدام مهم دولت در راستای کاهش مالیات واحدهای تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد تا حدود زیادی باعث پوشش افزایش هزینه های انرژی خواهد بود. اگر دولت به شرکت‌های صادرکننده در گروه پالایشگاهی و فولادی اجازه دهد تا ارز حاصل از صادرات را به جای سامانه نیما با نرخ سامانه سنا به فروش برسانند، می‌توان با اطمینان گفت که افزایش قیمت‌های انرژی به صورت کامل برطرف می شوند.

🔸کاهش واگذاری اموال مازاد دولت

از دیگر مواردی است که در میان مدت و به صورت غیرمستقیم به نفع بازار سرمایه خواهد بود. به نظر می‌رسد که دولت تا حدود زیادی به دنبال عدم کسری بودجه از طریق منقبض کردن هزینه‌ها، واقعی کردن درآمد مالیاتی و نیز درآمد حاصل از فروش نفت است.

در زمان کسری بودجه، دولت ها به دنبال کمک گرفتن از صنایع خواهند بود که این اتفاق هیچ گاه به نفع بازار سرمایه نیست، بنابراین عدم کسری بودجه برای بازار سرمایه به عنوان اتفاقی مثبت، محسوب می‌شود.

تنها مورد منفی از نگاه سهامداران !

🔹در لایحه بودجه ۱۴۰۱ صرفا مورد مربوط به افزایش نرخ حامل های انرژی یعنی نرخ خوراک مورد توجه فعالان قرار گرفته و از سایر بندهای به نفع بازار سرمایه چشم پوشی شده است. به نظر می‌رسد نگاه فعالان بازار سرمایه به لایحه بودجه ۱۴۰۱هیجانی است.

#تاثیر_بودجه_بر_بورس
╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
♦️دستگیری اخلالگران بازار ارز ادامه دارد/ بازداشت 42 نفر اخلالگر ارزی، احضار ۲۰ مدیر سایت‌های ارائه دهنده قیمت ارز و طلا!

سرهنگ علی ولی پور گودرزی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ می‌گوید: ۴۲ نفر از اخلالگران ارزی معاملات فردایی طلا و سوءاستفاده کنندگان از کارت ملی اجاره‌ای توسط مأموران پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ دستگیر شدند.

🔹 همچنین دو نفر از سر شبکه‌های تأثیرگذار در امر قاچاق ارز و طلا با گردش حساب ۳۴ میلیارد تومان شناسایی و دستگیر شدند

🔹مدیران بیش از ۲۰ سایت و کانال در جهت قیمت گذاری نرخ ارز و طلا و به منظور جلوگیری از قیمت‌های کاذب احضار شدند.


╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
♦️دستیابی به پیش‌نویس جدید در وین

خبرگزاری تسنیم نوشت:

براساس شنیده ها، مذاکره کنندگان ایران و ۱+۴ در وین به پیش‌نویس جدیدی دست یافته‌اند که پس از نهایی شدن می‌تواند مبنای گفت‌وگوهای آتی باشد.

🔹هیأت‌های سه کشور اروپایی در حالی برای مشورت به پایتخت‌های خود بازمی‌گردند که در زمینه متون پیشرفت‌های مهمی به دست آمده و این کشورها نمی‌توانند ایران را به عدم جدیت یا وقت‌کشی متهم کنند.

🔹انتظار می رود که پس از وقفه ای حدود ۱۰ روز گفت‌وگوها از سر گرفته شود.

🔹 بنابراین، در صورتی که این هیأت در بازگشت از پایتخت‌ها رویکردی سازنده در پیش گیرند، توافق در زمانی کوتاه قابل دسترس خواهد بود./ تسنیم

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
خبرفوری اقتصاد ایران
♦️دستیابی به پیش‌نویس جدید در وین خبرگزاری تسنیم نوشت: براساس شنیده ها، مذاکره کنندگان ایران و ۱+۴ در وین به پیش‌نویس جدیدی دست یافته‌اند که پس از نهایی شدن می‌تواند مبنای گفت‌وگوهای آتی باشد. 🔹هیأت‌های سه کشور اروپایی در حالی برای مشورت به پایتخت‌های خود…
📌باقری‌کنی: احتمال دارد دور جدید مذاکرات آخرین دور باشد و به توافق برسیم

مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات وین:

🔹 اگر طرف مقابل دیدگاه‌ها و مواضع منطقی جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد گفت‌وگوهای دور جدید می‌تواند آخرین دور مذاکرات باشد و در کوتاه‌ترین زمان به توافق برسم.

🔹 سرعت دستیابی به توافق بستگی به طرف مقابل دارد./ ایرنا

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
#فوری
مورا: اعضای برجام به متن مشترک برای مذاکره دست یافته‌اند

🔹معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا پس از پایان نشست امروز (جمعه) کمیسیون مشترک برجام گفت که مشارکت کنندگان به یک متن مشترک برای مذاکره درباره احیای مفاد توافق ۱۳۹۴ دست یافته‌اند

🔹انریکه مورا در جمع خبرنگاران بیان داشت که این متن نظرات و پیشنهادات هیات‌های مختلف را شامل می‌شود.

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
شاخص بورس ترکیه سقوط کرد

🔹برخلاف رویه یک ماه گذشته شاخص بورس استانبول امروز سقوط سهمگینی رو به ثبت رساند. طی یک ماه گذشته بورس استانبول مسیر تند صعودی را همراه با سقوط ارزش لیر تجربه کرده بود با این حال امروز با عبور نرخ برابری دلار به لیر از ۱۶ شاخص بورس استانبول نیز سقوط چشم‌گیری داشت. سقوط شاخص بورس استانبول شاید از نوع جدید بحران در ترکیه رونمایی کند.

🔹سقوط سهمگین سهام این بورس باعث توقف کلیه معاملات شد.

پی نوشت : فکر نکنیم ارزش پول یک کشور سقوط کند حتما بورس و مسکن رشد میکنند برعکس بابد سقوط کند که دقیقا در ترکیه در حال انجام میباشد

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
بالاگرفتن اختلاف خاندوزی و میرکاظمی بر سر بودجه ۱۴۰۱ و بورس

🔹اختلاف خاندوزی و میرکاظمی بر سر بودجه ۱۴۰۱ و نقش آن در حمایت و یا تضعیف بورس بالا گرفته است.
🔹گفته می‌شود قبل و بعد از ارسال لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس، خاندوزی از رییسی درخواست جلسه فوری برای اصلاح بودجه به نفع بازار سرمایه را کرده است.
🔹شنیده شده تیم میرکاظمی در برابر اعتراض خاندوزی و لزوم اصلاح بودجه به نفع بورس، مقاومت می‌کنند که باعث گلایه شدید خاندوزی در جلسه هیات دولت خطاب به ریاست سازمان برنامه و بودجه شده است.
#بودجه

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
خبرفوری اقتصاد ایران
🔺علی باقری کنی به الجزیره: تهران و واشنگتن بیش از هر زمان دیگری به توافق در مورد لغو تحریم ها نزدیک شده اند. #برجام #توافق ╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮           @boltan_eghtesad ╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
اگر شورای حکام قطعنامه علیه ایران صادر کند، جنگ خواهد شد.

محمدصادق کوشکی، تحلیلگر اصولگرا:
🔺باید در مذاکرات بگوییم خواستار لغو همه تحریم ها هستیم که طرف مقابل بخشی از تحریم ها را لغو کند
🔺 تیم مذاکره کننده عملکرد رسانه ای مطلوبی ندارد؛ این ضعف بزرگی ست
🔺فرض کنیم شورای حکام علیه ما قطعنامه صادر کند؛ بدترین حالت این است که جنگ رخ می‌دهد./انتخاب

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
خبرفوری اقتصاد ایران
🔺علی باقری کنی به الجزیره: تهران و واشنگتن بیش از هر زمان دیگری به توافق در مورد لغو تحریم ها نزدیک شده اند. #برجام #توافق ╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮           @boltan_eghtesad ╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
📌الجزیره خبر غلط و اطلاعات منتسب به باقری را تصحیح کرد

🔹شبکه الجزیره قطر با تصحیح خبر غلط و اطلاعات منتسب به رئیس تیم مذاکره کننده ایران در وین نوشت: اطلاعاتی که به علی باقری مبنی بر "نزدیکی توافق میان تهران و واشنگتن" نسبت داده شده بود، درست نیست.

🔹این در حالیست که علی باقری در اظهارات خود هیچ نامی از آمریکا نبرده است. 

🔹الجزیره در خبر غلط اولیه و اشتباه مترجم خود نوشته بود تهران و واشنگتن بیش از هر زمان دیگری به توافق در زمینه رفع تحریم‌ها  نزدیک شده‌اند.

🔹شبکه الجزیره در باز تولید و نشر خبر تصحیح شده نوشت : باقری گفت که طرف های غربی برخی نقاط در خصوص لغو تحریم ها را قبول کردند که من آن را پیشرفتی جزیی می دانم.

🔹باقری می گوید که اگر طرف دیگر دیدگاه منطقی ایران را بپذیرد، ممکن است که دور آینده گفت وگوها آخرین دور باشد.
#برجام

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━━
خبرفوری اقتصاد ایران
📌الجزیره خبر غلط و اطلاعات منتسب به باقری را تصحیح کرد 🔹شبکه الجزیره قطر با تصحیح خبر غلط و اطلاعات منتسب به رئیس تیم مذاکره کننده ایران در وین نوشت: اطلاعاتی که به علی باقری مبنی بر "نزدیکی توافق میان تهران و واشنگتن" نسبت داده شده بود، درست نیست. 🔹این…
اولیانوف: دلیلی برای شکست مذاکرات نمی‌بینم

مذاکره کننده ارشد روسیه:


🔹مذاکره کنندگان غربی با احترام نسبت به مواضع جدید ایران، راه درستی را در پیش گرفتند.

🔹خوش‌بینانه چنین احساس می‌کنم که هشتمین دور رایزنی‌ها می‌تواند آخرین و البته طولانی‌ترین مذاکرات باشد.

🔹دلیلی برای انتظار شکست نمی‌بینم، اگرچه هر گونه حرکت یا سخن غیرمحتاطانه‌ای می‌تواند اوضاع را پیچیده و تیره سازد.

#برجام

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━
خبرفوری اقتصاد ایران
اولیانوف: دلیلی برای شکست مذاکرات نمی‌بینم مذاکره کننده ارشد روسیه: 🔹مذاکره کنندگان غربی با احترام نسبت به مواضع جدید ایران، راه درستی را در پیش گرفتند. 🔹خوش‌بینانه چنین احساس می‌کنم که هشتمین دور رایزنی‌ها می‌تواند آخرین و البته طولانی‌ترین مذاکرات باشد.…
📌کیهان: تیم مذاکره کننده در وین کاملا موفق شد/ ریل را هم عوض کرد،امریکا و اروپا هم عقب نشستند

🔹این بار تغییر ریل مذاکرات هسته‌ای و ایستادگی و پافشاری تیم مذاکره‌کننده ایران بر مواضع خود باعث شد آمریکا و اروپا که در ابتدا با پیش‌نویس‌های ایران در مورد تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای مخالفت می‌کردند، به حقوق ملت ایران احترام گذشته و با عقب‌نشینی از مواضع اولیه خود، پیش‌نویس‌های جدید (که با اسناد نهایی شده در گفت‌وگوهای وین ۶ متفاوت است) را مبنای گفت‌وگوهای آینده قرار دهند.
🔹این واقعیت کل ماجراست؛ طرف‌های مقابل مجبور به پذیرش مواضع منطقی و اصولی ایران شده‌اند اما آنها و برخی غرب‌گرایان داخلی چیز دیگری را روایت می‌کنند.
🔹جالب آنکه منابع مطلع می‌گویند آمریکا و اروپا در مذاکرات وین تعامل نسبتاً مناسبی دارند اما «جریان خبری را برعکس به نحوی هدایت می‌کنند که مذاکرات روبه‌جلو نیست و عامل آن هم ایران است»!
احتمال توافق بسیار بالا میباشد .

باقری: اگر خوشبین نبودم، برای مذاکرات به وین سفر نمی‌کردم

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار داشت که به نتیجه گفت‌وگوهایی که درباره رفع تحریم ها در وین جریان دارد خوش‌بین است. وی در پاسخ به این سووال که چقدر نسبت به نتیجه گفت‌وگوها خوش‌بین است افزود که اگر غیر از این بود، برای مذاکرات به وین سفر نمی‌کرد.

نماینده روسیه: دور کنونی مذاکرات وین، احتمالا دور پایانی باشد

🔹میخائیل اولیانوف رئیس هیات مذاکره کننده روسیه در روند مذاکرات وین، ضمن اشاره به ملاقات امروز خود با نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات، گفت که دور کنونی (هشتم)، احتمالا دور نهایی این مذاکرات باشد.

📌چین: تمرکز دور جدید مذاکرات وین بر رفع تحریم‌های ایرانی است

دور جدید مذاکرات وین بر رفع تحریم‌های ایران متمرکز خواهد بود.

طرفین "متن مشترکی درباره رفع تحریم‌های ایران" در اختیار دارند.

حصول توافق با ایران تا پیش از ماه فوریه (بهمن) ۲۰۲۲ امکان‌پذیر است.



#برجام
احتمال ترمیم کابینه سیزدهم و گزینه‌های احتمالی

🔺شرایط اقتصادی کشور، گسترش نارضایتی‌ها، ناتوانی مدیران در کنترل بازارهای سرمایه، ناکارآمدی سیاست‌های مالی و پولی برخی دولتمردان و رخوت و عدم تحرک در برخی دیگر از اعضای کابینه موجب شده است که برخی تحلیلگران با اتکا به بعضی شواهد و اخبار ترمیم کابینه را در دو حوزه اقتصادی و زیربنایی محتمل و تا حدودی قطعی عنوان کنند.

🔺سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت نفت و بانک مرکزی محتمل‌ترین‌ها برای ترمیم کابینه هستند.

 سازمان برنامه و بودجه 

🔺سازمان برنامه و بودجه به عنوان کانون تصمیمات اقتصادی دولت‌ها، این روزها به سیبل حمله منتقدان تبدیل شده و شکل تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ در تشدید انتقادات موثر بوده است.

🔺سیدمسعود میرکاظمی رئیس این سازمان ممکن است جایگاه خود را به سیدشمس‌الدین حسینی، یکی از نمایندگان استان مازندران بدهد.
🔺عدم حضور این وزیر اسبق اقتصاد در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تا حدودی غیرقابل هضم است!

وزارت صمت

🔺وضعیت خودرو و بازار آشفته آن از یک سو و ناتوانی و عدم تحقق وعده های سیدرضا فاطمی امین وی را به درب خروجی کابینه رهنمون ساخته است.
🔺مهدی غضنفری، وزیر اسبق صمت و رییس کنونی صندوق توسعه ملی محتمل‌ترین و نزدیکترین گزینه برای جانشینی فاطمی امین است.

وزارت راه و شهرسازی

🔺همان زمان که سیدابراهیم رئیسی کابینه خود را برای اخذ رای اعتماد راهی بهارستان کرد و رستم قاسمی به عنوان گزینه وزارت راه و شهرسازی پشت تریبون قرار گرفت و به جای وزارت راه، از وزارت نفت یاد کرد مشخص بود که دلش برای نفت می‌تپد و انگیزه‌ای برای راه و شهرسازی ندارد!
🔺رخوت و کم تحرکی در وزارت راه و تاکید جدی رئیس دولت برای عملیاتی ساختن وعده خود در زمینه ساخت مسکن، پیاده شدن رستم دولت از قطار سیزدهم را جدی ساخته و به نظر می رسد سعید محمد به جای او سوار این قطار شود.

وزارت اقتصاد و دارایی

🔺اوضاع نابسامان بازار سرمایه و فشار میلیون‌ها ایرانی خرده سهامدار در این بازار، انتصابات عجیب در این وزارتخانه، عمر کوتاه مدیران منصوب از سوی وزیر بی‌تجربه، سردرگمی و ناتوانی وی در اخذ تصمیمات، تنش، درگیری و مسابقه در میان مدیران و اطرافیان سیداحسان خاندوزی برای کسب صندلی‌های مدیریتی، انتصاب مدیران سفارشی، نارضایتی گسترده داخلی و مواردی از این دست عرصه را بر این عضو کابینه تنگ کرده و احتمال جایگزینی گزینه اول رئیسی، یعنی محمدرضا فرزین را به جای وی بالا برده است.
🔺در برخی محافل نام سیدشمس‌الدین حسینی هم برای این وزارتخانه مطرح است.

وزارت نفت

🔺کندی در فروش نفت و فقدان برنامه برای افزایش سهم بازار کشورمان، احتمال فراخواندن استاندار جوان هرمزگان به تهران برای بر تن نمودن ردای وزارت نفت را افزایش داده است.
🔺مهدی دوستی، استاندار هرمزگان، از عوامل خودکفایی کشورمان در تولید و صادرات بنزین بوده است.

بانک مرکزی

🔺حضور ابراهیم شیبانی در کنار تیم مذاکره کننده از یک سو و ثبات در بازار ارز و سیاست‌های ارزی مناسب در دوران وی از عوامل تقویت گمانه‌زنی‌ها مبنی بر حضور این مدیر اقتصاددان در ساختمان میرداماد و در راس بانک مرکزی است.

🔺با همه این تفاسیر به نظر می‌رسد پس از تعیین تکلیف نتایج مذاکرات، تغییرات کابینه کلید خواهد خورد.

خبرفوری اقتصاد ایران
#چند_نکته_در_مورد_بورس

1) مذاکرات احیای برجام در دور هشتم ادامه دارد. ادامه دار بودن آن و سر زدن کره ای ها و عربستانی ها به وین این انتظار را بوجود آورده که احتمالا توافقی در جریان است و دو کشور ذینفع (کره به دلیل پول بلوکه شده ایران در آنجا و عربستان به دلیل مباحث منطقه ای) برای تبادل نظر دعوت شده اند. علاوه بر موضوع آزاد شدن بخشی از منابع قفل شده ایران در عراق، صحبت از افزایش فروش نفت در روزهای اخیر نیز به میان آمده است. به نظر می رسد توافقی که انتهای دوران مذاکرات غیرمستقیم باشد دور از دسترس نباشد. به همین جهت در هفته پیش رو باید به این موضوع و اخبار پیرامون توجه کرد. هر چقدر هم در بلندمدت توافق به نفع بازار سهام باشد، در کوتاه مدت در صورت افت دلار، تاثیر منفی بر بخش عمده ای از سهم ها خواهد گذاشت و البته می تواند محرک سهم های مشهور به برجامی باشد.

2) سیاست پولی بانک مرکزی بعد از تثبیت نرخ تسهیلات دهی به بانک و نرخ سود بین بانکی در حال چرخش برای کاهش نرخ بهره است. اثرات این چرخش علاوه بر کاهش نرخ بانک مرکزی (از این به بعد به نرخ توافق بازخرید اوراق نرخ بانک مرکزی خواهم گفت)، در کاهش نرخ اخزا (بازده تا سررسید اخزا) نیز نمایان شده است. انتظار کاهش قابل توجه در نرخ بهره بدون تعیین تکلیف مذاکرات را نداریم اما به نظر می رسد نرخ بانک مرکزی به زیر 19 درصد و نرخ بین بانکی به زیر 20 درصد و نرخ اخزا به کانال 22 تا 23 درصد برسد و تثبیت شود. برآیند تصمیمات در سیاست های پولی در هفته آتی و هفته های آتی به نفع بازار سهام خواهد بود و می تواند باعث رشد آن شود.

3) قیمت های جهانی بعد از آغاز سال جدید میلادی، با وجود رجزخوانی فدرال رزرو در مورد افزایش نرخ بهره، با رشد همراه بود. سال جدید شروع شده و تحرک تجارت شرق و غرب در حال افزایش است. با این وجود بعید است قبل از فوریه (زمان جلسه کنگره حزب خلق چین) روندها تغییر خاصی بکند، مگر فدرال رزرو دست به کار عملی بزند. در هر صورت بازارهای جهانی در یک سال آتی نوسانی خواهند بود و بازارهای کالایی فعلا در حال تجربه نوسان مثبت هستند. از این جهت در برخی کالاها مانند فلزات رنگی و نفت می توانیم شاهد فرصت هایی برای سهام بازار خودمان باشیم و البته ممکن است برخی از کالاها که قیمت های بالایی را تجربه کرده اند شاهد افت باشند.

4) یکی از رقبای سرمایه گذاری در بورس در یکسال اخیر، بازار رمزارزها بوده. بازار رمزارزها از این جهت که دسترسی به آن نسبت به سایر بازارهای جهانی بسیار راحتتر است، توانسته بخشی از سرمایه گذاران ایرانی را به خودش جلب کند. به شخصه آن بازار را بسیار پیشرو و آینده دار می دانم و فکر می کنم رفته رفته بزرگتر (به معنای تنوع بیشتر سرمایه گذاری در آن) شود. اما فعلا آن بازار درگیر دوران اصلاح شده است. البته به جهت دو طرفه بودنش می تواند کماکان فعالانش را مشغول نگه دارد. به نظر می رسد ضعیف بودن آنجا می تواند کمی به نفع بورس باشد.

5) با عدم اطمینان و عدم اعتماد سنگین در جامعه نسبت به دولت در مورد بورس، سازمان بورس و وزارت اقتصاد تلاش خودشان برای جلوگیری از رکود بیشتر در بازار سهام و بازگشت رونق به آن را ادامه می دهند. به نظر نمی رسد این عدم اطمینان به این راحتی زدوده شود اما اگر این تلاش ها هدفمند باشد در بلندمدت می تواند بسیار به نفع بازار باشد. هفته آینده بودجه در مجلس بررسی می شود. منتظر می مانیم تا شاهد تلاش این عزیزان در مواجه با مجلس نیز باشیم همانگونه که در مواجه با برخی ارکان دولت پیگیری قابل توجهی انجام دادند.

#بورس

خبرفوری اقتصاد ایران
⭕️🔴علی باقری خبر داد: شمارش معکوس تا دست‌یابی به توافق نهایی آغاز شده است/ موارد اختلاف موسوم به پرانتزهای باز رو به کاهش است

🔹مذاکره کننده ارشد ایران در تازه ترین ارزیابی خود از روند گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد بیان داشت که موارد اختلاف موسوم به پرانتزهای باز رو به کاهش است.

🔹قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها نیز نسبت به پیشرفت‌های حاصل شده در روند مذاکرات اذعان دارند و به این ترتیب می‌توان محتاطانه این ادعا را مطرح کرد که به رغم پیچیدگی‌ها و مسیر پر پیچ‌ و خم پیش‌رو، شمارش معکوس تا دست‌یابی به توافق نهایی آغاز شده است


#برجام
#توافق
خبرفوری اقتصاد ایران
📌سندروم خرید ملک در ترکیه؛ لاکچری‌بازی یا سردرگمی؟ محتشم، کارشناس بازار مسکن: 🔹 کسی که ۷ میلیارد تومان در ترکیه سرمایه‌گذاری می‌کند طبیعتا به دنبال یافتن شغل نیست. 🔹 اما چه چیزی باعث شده که ایرانی‌ها اینقدر نسبت به خرید ملک در ترکیه عطش دارند؟ لاکچری‌بازی،…
شرط عجیب‌ دولت ترکیه برای سرمایه‌ گذاران ایرانی!

🔴 به گفته ابوالفضل روغنی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران، بر اساس تصمیم دولت ترکیه، ایرانیانی که در این کشور ملک یا آپارتمان خریداری کرده‌اند حق فروش آن را ندارند، مگر آنکه بخواهند آن را به سازمانی که دولت ترکیه مشخص کرده است به فروش برسانند.

این سازمان، املاک ایرانی‌ها را با قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر از ارزش روز آن به فروش می‌رساند.

#ترکیه
#مسکن

╭━━═━⊰✹🌐✹⊱━═━━━╮
          @boltan_eghtesad
╰━━═━⊰❀🌐❀⊱━═━━
🔴قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین کلید خورد
چین از ایران چه می‌خواهد؟

🔻قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین وارد مرحله اجرایی و عملیاتی شد. این خبری است که روز گذشته وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد. آن هم بعد از سفر به چین.

🔸برخی می‌گویند قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، معادلات خاورمیانه را بر هم می‌زند و بخشی از جنگ قدرت میان چین و آمریکاست. برخی هم می‌گویند اجرای این قرارداد به معنای بی‌اثر کردن تحریم‌های امریکاست و ایران با کمک این قرارداد، در مذاکرات هسته‌ای دست بالا را دارد.

🔹 آنچه از اظهارات وزیر امور خارجه چین و ایران می‌توان فهمید این است که چین به ایران در حوزه تامین مالی، انرژی، بانکی و فرهنگی کمک می‌کند. در مقابل نقش ایران «حفظ و تقویت امنیت انتقال انرژی است.»

🔸چین پذیرفته که در پروژه‌های نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری کند. در مقابل، اولویت اجرای پروژه‌های ایران را هم دارد.

🔹چین توافق کرده روند توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی را سرعت ببخشد. از طرف دیگر قرار است که چین خرید نفت خود از ایران را افزایش دهد.

🔸بخشی از این قرارداد به صنعت خودروسازی مربوط می‌شود. قرار است فناوری تولید خودروی چین به ایران بیاید. همچنین حضور خودروهای ساخت (مونتاژ) ایران در بازارهای صادراتی است

🔹گفته شده که چین نفت و گاز ایران را با ۳۰ درصد تخفیف می‌خرد و برای بازپرداخت پول نفت ایران دو سال مهلت دارد.

🔸امتیاز دیگری که به چین داده شده این است که دو سوم مبلغ خرید نفت و گاز، نقد خواهد بود و یک سوم به شکل کالا و خدمات.

🔹ادعا شده طرف چینی می‌تواند تا ۵۰۰۰ نیروی امنیتی چین را با هدف محافظت از سرمایه گذاری خود به ایران بیاورد.

🔸بخشی از آنچه درباره این قرارداد ۲۵ ساله گفته می‌شود ایجاد پیام‌رسان ملی است. این مساله را محمود نبویان، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به خبرگزاری مهر گفت و اعلام کرد «ما حاکمیتی بر فضای مجازی، موتورهای جستجوگر، پیام‌رسان‌های اجتماعی و پست الکترونیک نداریم. اما برای ما بسیار مهم است که با همکاری چین بتوانیم بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم.» این یعنی نفت در برابر اینترنت ملی

🔗خبرفوری اقتصاد ایران

به «کانال بولتن خبری اقتصاد » بپیوندید.
@boltan_eghtesad
📝#پیش_بینی_بازار_فردا
بازار در هفته گذشته با افت قابل توجهی همراه شد و کف شکل گرفته اخیر را نیز از دست داد تا باز هم اهمیت اعتماد به تصمیم گیرندگان گوشزد شود. با توجه به وضعیت مطلوب بنیادی بسیاری از سهام و نسبت قیمت به سود منطقی و بعضا پاین تر از محدوده میانگین مرسوم و البته بهبود روند نرخ ها در بازار بدهی پس از آشفتگی اخیر، ریزش بازار سهام حاکی از بحرانی بودن وضعیت این بازار مولد است که محصول عدم هماهنگی تصمیم گیرندگان در بسیاری از موارد مربوط و تاکید صرف بر خبر درمانی و بی عملی گسترده است.
در بازارهای جهانی اما وضعیت به خصوص در بازارهای کالایی مطلوب است و شاهد رشد قیمت ها در اکثر بازارها هستیم. هرچند بازار سهام در کشورهای مختلف روندی نوسانی با گرایش منفی را در پیش گرفته اند اما بازارهای نفت و فلزات اساسی با افزایش تقاضا همراه بوده اند. نفت که در حال احیای تقاضا پس از بحران همه گیریست سرعت متناظری را در طرف عرضه ندارد و همین مساله محرک قیمت ها بوده و از طرف دیگر افت شاخص دلار رشد قیمت ها در بازار فلزات اساسی و گرانبها را به دنبال داشته است. به نظر می رسد روند فعلی قیمت ها همچنان ادامه داشته باشد و این موضوع نیز می تواند در ادامه به کمک بازار سهام داخل بیاید.
در بازار ارز اما وضعیت مذاکرات همچنان مبهم است. طرفین از به دست آمدن پیشرفت هایی صحبت می کنند و البته در رابطه با محدودیت زمانی نیز ابراز نگرانی میکنند. با توجه به ادامه وضعیت مبهم بازار ارز نیز بخشی از خوش بینی های ایجاد شده را تعدیل کرد و شاهد رشد نسبی از میانه هفته بودیم. به نظر می رسد همچنان بازار در وضعیت انتظار باشد و روشن تر شدن اخبار و جزییات می تواند به روند بازار ارز کمک نماید. در سامانه نیما نیز رشد نرخ پایین تر از محدوده 25 هزارتومانی متوقف شده و به نظر می رسد در این بازار نیز جو انتظار بازار آزاد موثر باشد. در رابطه با ارز ترجیحی نیز هرچند به نظر در نهایت در سال آینده اثری از این نرخ نباشد اما اظهار نظرها و فضای رسانه ای همچنان مبهم است و نرخ های جایگزین نیز همچنان وضعیت مشخصی ندارند.
در بازار سهام اما افت سنگین میانه هفته حاکی از بحرانی بودن شرایط است. بازار با توجه به گزارش های فروش شرکت ها تا حدودی گزارش های عملکردی را نیز تخمین زده بود اما این میزان از بی توجهی به پارامترها و وضعیت بنیادی حاکی از بحران شدید در بازار سهام است. به نظر می رسد بازار در انتشار گزارش ها نیز بی اعتماد بود و برخی از گزارش ها مانند نماد ذوب بازار بی اعتماد را تحریک به فروش کرد. اصرار به انتشار دیر هنگام گزارش های مطلوبی که می توانند از افت های غیر منطقی جلوگیری نمایند و دید بهتری به سهامداران بدهند و به نوعی از سهامداران خرد حمایت کنند از مواردیست که نیاز به بررسی دارد و مجددا می تواند محرک منفی برای بازار باشد. به هرحال گزارش های 9 ماهه منتشر شد و می تواند محرکی قوی برای معاملات روز آینده به خصوص در گروه های کالایی و برخی از گروه های با عملکرد مطلوب باشد. باید توجه داشت که اگر نهاد ناظر و تصمیم گیرنده به کمک بازار نیاید و رویه به شکل قبل باشد حتی محرک سود سازی شرکت ها نیز نمی تواند سهامدار بی اعتماد را در بازار حفظ نماید و پس از روندی مقطعی شاهد گرفتن خروج نقدینگی خواهیم بود.
به صورت عمومی بازار در بسیاری از گروه ها در محدوده های حمایتی تکنیکی قرار دارد و محرک گزارشهای عملکردی نیز می تواند امید به بهبود روند را افزایش می دهد. بهبود وضعیت در بازار بدهی نیز خبر خوبی برای بازار سهام است و باید دید آیا نهادهای مسئول بازار اقدام به تغییر رویه در بخش تصمیم گیری و نظارت خواهد کرد و یا علیرغم مطلوب بودن وضعیت بنیادی همچنان همین عدم هماهنگی ها از جذابیت بازار برای نقدینگی خواهد کاست.
2024/05/14 05:35:20
Back to Top
HTML Embed Code:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function pop() in /var/www/tgoop/chat.php:243 Stack trace: #0 /var/www/tgoop/route.php(43): include_once() #1 {main} thrown in /var/www/tgoop/chat.php on line 243