Telegram Web
🔴 گزارشی از سرکوب روزمره دانشجویان در دانشکده‌های دانشگاه علامه طباطبایی

◻️ از هفته‌های گذشته برگ دیگری از سرکوب روزمره در برخی دانشکده‌ها در حال رقم خوردن است.

در دانشکده‌ی ادبیات با ارجاع به آئین‌نامه انضباطی، حراست دانشگاه اقدام به نوشتن نام دانشجویانی می‌کند که به زعم خودشان بدحجاب شناخته می‌شوند! این اقدام حراست همراه با فحاشی و تهدید حق تحصیل دانشجویان همراه بوده است. به گزارش دانشجویان دانشکده ادبیات، محمود مقیسه، یکی از عوامل حراست که ید طولانی در سرکوب دانشجویان دارد، از هفته‌های گذشته با حضور در دانشکده ادبیات اقدام به نوشتن اسامی دانشجویان و فیلم‌برداری از آنان کرده است.

◻️ لازم به ذکر است که چنین روندی پیش‌تر در دانشکده علوم اجتماعی نیز پی گرفته شده بود و حراست دانشکده اقدام به تهدید و نوشتن اسامی دانشجویانی کرده بود که شال بر سر داشتند.

◻️ این روند در دانشکده‌ی اقتصاد نیز به شکل دیگری در حال انجام است. از هفته‌ی گذشته حراست دانشکده اقتصاد به دانشجویانی که شال بر سر داشتند تذکر داده که دیگر اجازه‌ی ورود به دانشکده با شال را ندارند و این دستور از حراست کل دانشگاه به آنان ابلاغ شده‌است.

◻️ در هفته‌های گذشته حراست نه تنها در نحوه پوشش دانشجویان دخالت گسترده‌ای رقم زده بلکه این دخالت به دیگر جوانب زندگی شخصی دانشجویان نیز کشیده شده است، تا جایی که به محیط اطراف دانشگاه هم نظارت می‌کنند و نشستن و جمع شدن در کوچه و خیابان‌های اطراف دانشکده را هم تحمل نمی‌کنند و با دخالت مستقیم یا با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه، قصد نظارت و کنترل بر تمامی جوانب زندگی دانشجویان دارند.

🟥 تمامی این‌ها در حالی است که طی یک ماه گذشته روند احضار دانشجویان به شورای هادی نیز به جهت رعایت نکردن شئونات دانشگاه شروع شده است و با پیام‌های پیاپی دانشجویان را به پردیس مرکزی احضار می‌کنند. شورای هادی به گفته‌ی خودشان به جهت پیگیری روند پوشش شکل گرفته و هدف خود را گفتگو معرفی کرده‌اند اما در طی جلسات به چندین دانشجو تذکر داده شده است که اگر روند قبلی را تکرار کنند ممکن است به کمیته انضباطی احضار شوند.

◻️احضار دانشجویان به شورای هادی گویا برای دانشگاه کافی نبوده و با نوشتن اسامی دانشجویان، تهدید، فحاشی و ایجاد فضای رعب و وحشت، سعی در استمرار سرکوب روزمره دارند. این‌ها فقط بخشی از سرکوبی است که دانشجویان بسیاری همه‌روزه از مترو تا دانشگاه و کوچه و خیابان در حال تجربه آن هستند.

#حراست
#شورای_هادی
✒️ @atuazadandish
🔴 مرز بندی دانشگاه با سیاست

◻️ گزارش شرق از وضعیت عمومی دانشگاه و دانشگاه علامه طباطبایی

◻️ هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در تاریخ دوم مرداد طی اطلاعیه‌ای از لغو مجوز فعالیت این تشکل خبر داد. دلایل لغو مجوز به طور مشروح در متن اطلاعیه عنوان شد. هرچند فعالان دانشجویی این دلایل را مردود دانستند و اظهار کردند که در اطلاعیه مذکور «دست‌کم شش مورد از 22 مورد ماده دستورالعمل اجرائی آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب ۱۳۸۶» نقض شده است.

◻️ بنا به گفته این تشکل دانشجویی، دفاتر ایشان بدون اطلاع قبلی و پیش از نهایی‌شدن حکم لغو مجوز انجمن از طرف وزارت علوم، تخلیه شده است. یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه که تجربه چند سال فعالیت در این حوزه را دارد، به «شرق» گفت: «متأسفانه در حال حاضر نوعی تک‌صدایی در دانشگاه به وجود آمده است. تشکل‌های دانشجویی در سال 98 رونق و تنوع به مراتب بیشتری داشتند. اما پس از آبان 98 شرایط تغییر کرد. همه‌گیری کرونا هم وضع را بسیار بدتر کرد».

◻️او که خود از اعضای فعال انجمن آزاداندیش بوده است، در رابطه با نحوه تعامل دانشگاه با تشکل‌های مختلف گفت: «تفاوت چشمگیری در رفتار دانشگاه با تشکل‌ها وجود دارد. طوری که شرایط آنها با هم قابل مقایسه نیست. مثلا یکی از چالش‌های آشنا برای ما، لغوشدن برنامه‌هایمان توسط دانشگاه، درست چند ساعت پیش از شروع بود. چنین چالش‌هایی برای همه تشکل‌ها پیش نمی‌آمد».

📌برای مطالعه متن کامل ضربه بزنید.

✒️ @atuazadandish
🔴 فراخوان ارسال روایت از سرکوب در دانشگاه علامه طباطبایی

◻️ در ماه‌های گذشته روند سرکوب به بهانه‌ی پوشش در دانشگاه به عناوین مختلفی افزایش یافته است. در حالی که استقرار حجاب‌بانان، احضار به شورای هادی، تهدید سلب حق تحصیل توسط حراست و تشکیل کمیته انضباطی و ابزارهای دیگر سرکوب، راه زن، زندگی، آزادی و مقاومت هر روزه را برای دانشجویان نخواهد بست.

◻️ بسیاری از دانشجویان، سویه‌های متفاوتی از تهدید را در سکوت تجربه کرده‌اند و بسیاری از این رویه‌ها خلاف آیین‌نامه انضباطی بوده است.

🟥اگر شما هم در ماه‌های اخیر تجربه‌ی سرکوب توسط حراست، حجاب‌بانان، شورای هادی و یا کمیته انضباطی را داشته‌اید، با روایت آن، در جهت مسکوت نماندن سرکوب‌های روزمره این روزهای دانشگاه، گامی بردارید. 

◻️ شما می‌توانید روایات خود را به آیدی @public_azadandish بفرستید. تمامی روایات به صورت ناشناس منتشر خواهند شد.

✒️ @atuazadandish
🛑 الهه محمدی و نیلوفر حامدی امروز با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شدند.
#الهه_محمدی
#نیلوفر_حامدی
✒️@atuazadandish
🔴 هفت روایت از دانشگاه علامه طباطبایی

◻️ سرکوب در دانشگاه علامه طباطبایی زیر سایه مدیریت عبدالله معتمدی ادامه دارد.

◻️دانشجویان حال و هوای این روزهای دانشگاه علامه را روایت می کنند

◻️ برای مشاهده روایات ضربه بزنید.

#حق_تحصیل

✒️@atuazadandish
🔴 حکم تعلیق هفت دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی با شروع ترم جاری به پایان رسید

◻️ این دانشجویان سال گذشته در جریان جنبش زن زندگی آزادی به یک یا دو ترم تعلیق، محرومیت از خدمات رفاهی دانشگاه و درج در پرونده انضباطی محکوم شده بودند. مقامات دانشگاه با فروکش کردن اعتراضات و تعلیق عده‌ای از دانشجویان شروع به تشدید سرکوب‌ها کردند و روند سرکوب در دانشگاه علامه از حضور حجاب‌بان‌ها تا احضار به کمیته انضباطی به دلایل واهی کماکان ادامه دارد. به طور کلی می‌توان گفت شدت سرکوب فضای دانشگاه پس از تعلیق دانشجویان افزایش یافته و این موضوع نشانگر تداوم نگاه منفی حاکمیت به دانشگاه و دانشجویان است.

◻️همان‌طور که پایان حکم تعلیق به معنای اتمام سرکوب در دانشگاه علامه نبوده است، بالطبع به معنای پایان مقاومت دانشجویان نیز نمی‌باشد. دانشجویانی که سال‌هاست می‌دانند حق گرفتنی‌است و مسیر دستیابی به آزادی و حق و حقوق‌شان پر از فراز و فرود است.

✒️ @atuazadandish
🔴 منفعت دانشجو یا محرومیت از تسهیلات رفاهی

◻️طبق اطلاعیه معاونت آموزشی و در پی اعلام برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی از ۱۹ تا ۲۸ اسفند ماه، معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی اعلام کرد با توجه به غیرحضوری شدن کلاس‌ها، خوابگاه‌های دانشجویی از ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲ تعطیل می‌شوند.

◻️مسئولان دانشگاه، حین انتشار این اخبار خود را موظف به ارائه دلیل هم ندانسته‌اند، گو این که برای توقف ارائه خدمات تحصیلی و رفاهی به دانشجویان، که اصلاً از وظایف اساسی نهاد دانشگاه است، دیگر حتی به دلیلی هم نیاز ندارند!

◻️ نحوه اطلاع‌رسانی چنین تصمیمی خود فاجعه‌ای دیگر است. دانشجویان باید یک هفته قبل ناگهان خبردار شوند که مجبورند تا ۱۷ اسفند محل سکونت‌شان را ترک کنند و دیگر هیچ فکری به حال‌شان نشده است!
دانشجویان شاغل، دانشجویان ارشد و دکتری مشغول به نگارش یا دفاع از پایان‌نامه، یا هر دانشجوی دیگری، که به هر علتی آمادگی و تصمیمی بر ترک زودهنگام خوابگاه ندارند، با وجود پرداخت هزینه یک ترم مصوب تحصیلی، در مواجهه با برنامه‌ریزی‌های غیرمسئولانه مسئولان دانشگاه، دچار چالش‌های جدی در زندگی شخصی و تحصیلی خود می‌شوند.

◻️حال اما پرسش اصلی این است که چرا به بهانه‌های مختلف، دانشجو از دانشگاه بیرون می‌شود؟
نهادی که از اساس بر محور حضور دانشجو استوار است، با چه پشتوانه‌ای روز به روز عرصه را برای زیست روزمره دانشجویی و مطالبات صنفی تنگ‌تر می‌کند؟
و این نهاد با چه هدف ایدئولوژیک به منفعل‌سازی دانشجویان و  تبدیل کردن آنان به توده‌هایی منفرد می‌پردازد که به تدریج نسبت به تعطیلی گاه و بیگاه اجتماع دانشجویی، مشتاق‌تر می‌شوند؟

◻️مجازی شدن دانشگاه شاید یکی از ابزارهای دانشگاه به جهت کاهش مسئولیت‌های خود در سال‌های گذشته بوده است و از خلل این کاهش مسئولیت‌ها، حق و حقوق دانشجویان را نیز زیرپا گذاشته و برون‌سپاری کرده‌ است. گویا تصمیمات دانشگاه صرفا رفاه عده‌ای معدود از دانشجویان را در بر می‌گیرد و این مشکل خود دانشجویان است اگر هفته‌های آخر جایی برای ماندن نداشته باشند یا تمامی برنامه‌های‌شان تحت‌الشعاع تصمیمات ناگهانی دانشگاه قرار بگیرد.

◻️مجازی شدن و تعطیلی خوابگاه‌ها صرفا بخش کوچکی از اقدامات دانشگاهی ایدئولوژیک است که در مناسبت‌های مختلف و به بهانه‌های مختلف اقدام به بیرون کردن دانشجویان از دانشگاه می‌کند. دانشگاهی که صرفا عده‌ای معدود را به عنوان دانشجو قبول دارد و کلیه اقداماتش شاید برای رفاه بیشتر آنان باشد. باقی دانشجویان اما دیگر در آن دایره‌ مطلوب جایی ندارند و مجبور به پذیرش نتیجه‌ی منطقی این اقدامات می‌شوند. وقتی تصمیمات دانشگاه صرفا برای گروهی خاص گرفته می‌شود و باقی دانشجویان نادیده انگاشته می‌شوند، باید هم انتظار داشت دانشگاه دم به دم و به بهانه‌های مختلف دانشجویان را از دانشگاه بیرون کند و جایی که حیاتش وابسته به دانشجوست را خالی از دانشجو کند. چرا که علاقه‌ی چنین دانشگاهی تبدیل دانشجویان به موجوداتی منفعل است که این شرایط را بپذیرند و به فعالیت کمتر و عدم حضور در دانشگاه علاقه‌مندتر باشند.

#خوابگاه
#آموزش_عمومی

✒️ @atuazadandish
🔴 هشت مارس؛ لحظه‌ی خلق امکان‌ها

به یاد تمام زنانی که در این راه قدم گذاشته‌ و این مبارزه‌ی روزمره را تداوم بخشیدند.

◻️در ۸ مارس ۱۸۵۷، زنان کارگر کارگاه‌های پارچه‌بافی و لباس دوزی در نیویورک به خیابان‌ها آمدند و خواهان افزایش دستمزد، کاهش ساعات کار و بهبود شرایط نامناسب کار شدند. بعد‌ها طی چندین تجمع ۸ مارس روز جهانی زن نام گذاری شد و یادآوری این روز با حقوق زنان گره خورده است. نکته‌ی مهم و مغفول در این یادآوری‌ها، امتناع زنان از کار به جهت اعتراض به وضع موجود است؛ امتناع از کار و خلق فضای اعتراضی جهت دست‌یابی به زندگی بهتر.

◻️نگاه کردن به تاریخی که در آن زنان امکان ابراز وجود نداشته و با امتناع و اعتراض توانستند فضاهایی برای امکان بروز و ظهور خود در عرصه اجتماع را بیافرینند، نکته‌ای اساسی است.

🟥 زنان با اعتراض و تبدیل به سوژه شدن توانستند دستاوردهای بسیاری داشته باشند. حق رای، حق کار، حق دستمزد برابر، حق سقط جنین و... بسیاری از دستاوردهایی است که به دلیل مبارزات زنان برای دست‌یابی به حقوق‌شان رقم خورده است. چنین دستاوردهایی را نمی‌توان به خیرخواهی حاکمان نسبت داد. این دستاوردها نتیجه‌ی اعتراضات و حق‌خواهی زنان است.

◻️ اگر بخواهیم دست‌یابی به هر حق و حقوقی را نتیجه‌ی منطقی کنش‌گری و مبارزات گروه‌های مختلف اجتماعی بدانیم، باید اذعان کنیم که حق و حقوق زنان زمانی رقم می‌خورد که بتوانند خود را با مبارزه‌ی دیگر گروه‌های اجتماع نیز پیوند بزنند. خلق فضاهای اعتراضی بدون پیوند خوردن با دیگر گروه‌ها و بدون اتحاد بین‌شان صرفا به دستاوردهای کوتاه‌مدت منجر خواهد شد. دستاوردهایی که ممکن است چه بسا بین گروه‌های اجتماعی مختلف فاصله بیندازد و به جای متحد کردن‌شان برای رسیدن به آزادی، به اختلاف‌شان بینجامد.

◻️برای مطالعه متن کامل ضربه بزنید.

#هشت_مارس
✒️ @atuazadandish
🔴 آزادی عاملان و آزار معترضان

◻️احضار مجدد هستی امیری و ضیا نبوی جهت اجرای حکم

◻️ضیانبوی و هستی امیری دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی مجددا جهت اجرای حکم یک سال حبس به اجرای احکام اوین فراخوانده شدند.

◻️پس از تجمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در ١۶ اسفند ١۴٠١ در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی، دست کم ۶ دانشجو تعلیق و تعدادی ممنوع الورود شدند. در ادامه‌ی این سرکوب‌ها با صدور کیفرخواست برای هستی امیری و ضیا نبوی، این دانشجو به حکم شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس محکوم شدند.

◻️لازم به ذکر است که پیش از این نیز، در آبان‌ماه ۱۴۰۲، نامبردگان جهت اجرای حکم فرا خوانده شدند که حکم اجرا نشد.

◻️این درحالی است که در یکسال گذشته نه تنها با عاملان این مسمومیت‌ها برخوردی نشده و حتی خبری از پیگرد نیست بلکه دانشجویان معترض به این فاجعه مجازات می‌شوند.

✒️@atuazadandish
🔴اجرای حکم یک سال زندان هستی امیری و ضیا نبوی

▫️حکم یک سال حبس ضیا نبوی و هستی امیری، پس از احضار به شعبه اجرای احکام زندان اوین، امروز شنبه ۱۸ فرودین ماه، اجرا شد.

▫️روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و در پی تشکیل پرونده قضایی بابت تجمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، این ۲ دانشجو به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شدند که این حکم در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.

▫️آبان ماه ۱۴۰۲ زمانی که این دو دانشجو برای اجرای حکم به اوین رفتند، به آن‌ها گفته شد که به دلیل ابهامات در پرونده و تا بررسی و اعلام نظر آتی، فعلا آزاد هستند. با این حال در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، مجددا برای اجرای حکم، به زندان فراخوانده شدند.

✒️
@atuazadandish
🔴 امروز یکشنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ دانشجویان علامه در اعتراض به اجرای احکام هستی امیری و ضیا نبوی اقدام به چسباندن پوستر در سطح دانشگاه کردند.

◻️روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و در پی تشکیل پرونده قضایی بابت تجمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، این ۲ دانشجو را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم کرد که این حکم در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.

◻️ در عکس های منتشر شده متنی از هستی امیری که در اینستاگرام خود منتشر کرد به چشم می خورد:

«صبح فردا همه ایستاده ایم به رقص و زندگی که حقی است برای همه».

◻️ضیا نبوی، پیش از این نیز در پی حوادث سال ۸۸ و بابت فعالیت در زمینه حق تحصیل دانشجویان، ۸ سال و ۸ ماه را در زندان سپری کرده بود. این درحالی است که به گفته مقامات قضایی، ۳ سال و ۸ ماه از این مدت را به صورت اضافه در زندان بوده‌است. هستی امیری، فعال دانشجویی نیز در سال ۱۴۰۱، بابت دفاع از حق حیات و حقوق زنان، با اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم و ۶ ماه از این محکومیت را در زندان اوین سپری کرد.


◻️ آبان ماه ۱۴۰۲ زمانی که این دو دانشجو برای اجرای حکم به اوین رفتند، به آن‌ها گفته شد که به دلیل ابهامات در پرونده و تا بررسی و اعلام نظر آتی، فعلا آزاد هستند. با این حال در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، مجددا برای اجرای حکم، به زندان فراخوانده شدند.

◻️ برای مشاهده عکس ها ضربه بزنید.

#هستی_امیری
#ضیا_نبوی
#مسمومیت_دانش_آموزان
#محکومیت_دانشجویان
@atuazadandish
🔰طوفان توییتری #جنگ_علیه_زنان

از روز شنبه ۲۵ فروردین‌ماه، مقابله با زنان دارای پوشش اختیاری به نام «طرح نور» با خشونت و‌ سرکوبی چندجانبه و حداکثری به‌ پیش رفته است. در این طرح، نیروهای ناجا، لباس شخصی و بی‌شمار ماموران لباس خاکستری به فحاشی، رعب و وحشت، ضرب‌وشتم و بازداشت زنان در میادین و معابر شهری پرداخته‌اند.

زنان که در تمامی دهه‌های گذشته، علیه اشد سرکوب‌ها، ستم‌ها و تبعیض‌های جنسیتی، اقتصادی، سیاسی، اتنیکی و اجتماعی ایستاده‌ و‌ مبارزه کرده‌اند، این‌بار نیز متحمل خشونت و بازداشت‌های گسترده در قبال حق پوشش آزاد خود هستند.

روز سه‌شنبه، ۲۸ فروردین‌ماه، ساعت ۲۱ به‌وقت ایران، از #جنگ_علیه_زنان می‌گوییم. جنگی تمام‌قد از سوی حاکمیت که جان و تمامی حقوق اساسی زنان را نشانه گرفته است.


🆔@harasswatch
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔴 اعتراض دانشجویان ادبیات علامه به اجرایی شدن حکم ناعادلانه هستی امیری و ضیا نبوی

◻️ دانشجویان دانشکده ادبیات علامه در اعتراض به اجرایی شدن حکم هستی امیری و ضیا نبوی که به‌دلیل حضور در تجمع اعتراضی به مسمومیتهای سریالی مدارس کشور به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند، اقدام به نصب عکس و پوسترهایی در محیط دانشگاه کردند.

◻️متن منتشر شده دانشجویان:
«هستی امیری و ضیا نبوی، شما از آن دیوارها بلندترید. از یاد شما نمی‌کاهیم. نیستیم جدا از هم که صدامان کنار هم‌دیگر فریادی‌ست به بلندای تاریخ. فریادی که به حبس و ظلم و اعدام نه می‌گوید.
و گر رویامان را خط زنند و نام‌ها را پاک گردانند و جمله‌ها را، ما باز بخوانیم و باز برآشوبیم و باز بنویسیم که ما هم‌چنان مانده‌ایم و باز حرف‌به‌حرف بازنویسیم و باز...
به‌امید دیدار هرچه زودتر».

#هستی_امیری
#ضیا_نبوی
✒️ @atuazadandish
🔴 موج جدید سرکوب دانشجویان

◻️بنابر گزارش دانشجویان، حراست دانشگاه طی روز های اخیر اقدام به نوشتن اسامی و ضبط کارت دانشجویان دختر به بهانه حجاب کرده است.

◻️حراست دانشگاه به بهانه کوتاه بودن مانتو دانشجویان، بالا بودن آستین مانتو، به سر داشتن شال یا روسری، جلو باز بودن مانتو و غیره اقدام به ضبط کارت دانشجویان می کند.

◻️این درحالی است که طی روزهای اخیر دانشجویان خبر از سرکوب به بهانه حجاب در چند دانشگاه از جمله امیرکبیر تهران( پلی تکنیک) دادند.

✒️@atuazadandish
2024/05/16 02:36:24
Back to Top
HTML Embed Code:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function pop() in /var/www/tgoop/chat.php:243 Stack trace: #0 /var/www/tgoop/route.php(43): include_once() #1 {main} thrown in /var/www/tgoop/chat.php on line 243