Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ویدئوی گفتگوی من و علی علیزاده، پژوهشگر جریان انتقادی و روزنامه‌نگار ایرانی مقیم لندن با برنامه گفتگوی ویژه خبری در مورد ابعاد رسانه‌ای و اهداف سیاسی گزارش بی‌بی‌سی از ماجرای مرگ نیکا شاکرمی/۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

⭕️نمونه‌هایی از ارتباطات بی‌بی‌سی با سرویس‌های جاسوسی: 04:25
⭕️نمونه‌هایی از لابی‌های مالی دولت‌ها با اندیشکده‌ها و رسانه‌های جهانی: 07:45
⭕️مخاطب گزارش جدید بی‌بی‌سی، داخلی است یا خارجی؟: 10:32
⭕️یارگیری رسانه‌ها و نهادهای سیاسی از سازمان عفو بین‌الملل برای پرونده‌سازی حقوق بشری علیه کشورها: 13:15
⭕️چگونه صحنه‌سازی یک دختر نوجوان، بهانه حمله آمریکا به عراق شد؟: 15:25

🔶نکات علی علیزاده در مورد گزارش

🔻نکاتی از راستی‌آزمایی گزارش بی‌بی‌سی: 18:15
🔻چرا ترجمه فارسی گزارش در وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی مدفون شد؟: 21:39
🔻واکنش ایران به این گزارش باید چگونه باشد؟: 22:25
🔻باید به یتیمی رسانه‌ای ایران در جهان پایان بدهیم: 23:44
🔻چرا این گزارش حالا منتشر شده؟: 24:53
🔻چرا طراحی گزارش کار اسرائیل است؟: 26:30
🔻اهداف گزارش برای مخاطب داخلی: 29:13
🔻چرا بی‌بی‌سی یک رسانه امنیتی است: 34:05

🔸ادامه نکات من


⭕️دو نکته از راستی‌آزمایی در مورد گزارش: 41:29
⭕️تأثیر گزارش بر خدشه بر تصویر ایران در افکار عمومی جهان: 44:01

🆔@asar1398
◀️هوش مصنوعی تصمیم می‌گیرد چه کسی بمیرد و چه کسی زنده بماند

🔰گزارش تحلیلی فارن‌پالیسی از برنامه ترور جمعی اسرائیل در نوار غزه

⭕️فارن‌پالیسی در گزارشی به قلم سیمون فرانکلین پرات، مدرس مدرسه علوم سیاسی دانشگاه ملبورن، گزارش تحقیقی رسانه اسرائیلی «لوکال کال» (Local Call) را زیر ذره‌بین برده و برنامه ترور دسته‌جمعی با ابعاد پیش‌بینی‌ناپذیر که مبتنی بر هوش مصنوعی است، تحلیل می‌کند. از نظر او به رغم آنکه اسرائیلی‌ها ادعا می‌کنند به قوانین و استانداردهای بشردوستانه بین‌المللی پایبند هستند، با این برنامه بسیاری از فلسطینی‌ها را هدف می‌گیرند.

⭕️نویسنده معتقد است از آغاز درگیری اسرائیل و حماس، رژیم صهیونیستی مکان‌یابی تجمعات انسانی را به جای ترور فرماندهان نظامی را در دستور کار قرار داده و براساس پردازش داده‌های خامی که در برنامه‌ای با نام «اسطوخودوس» (Lavender) صورت می‌گیرد، کشتار یا خودداری از آن را تجویز می‌کند.

⭕️الگوریتم کار این برنامه کشتار به این شکل است که پس از ثبت نام همه جمعیت نوار غزه و ترکیب اطلاعاتی مانند پیام‌های سرویس‌های پیام‌رسان فلسطینی‌ها و ویدئوهایی که پیش از آن در این سامانه ذخیره شده، اهداف کشتار اولویت‌بندی می‌شوند. متغیرهایی همچون مشابه بودن نام افراد با افراد مدنظر اسرائیل، قرار داشتن آنها در خانه به واسطه آنکه هدف‌گیری آنها آسان‌تر است تا در میدان نبرد، ارتباطات احتمالی آنها با حماس، جنسیت آنها، اهمیت یا اولویت هدف‌گیری آنها را تعیین می‌کند.

⭕️نویسنده در ادامه در مورد این بحث کرده است که آیا این شکل از استفاده از هوش مصنوعی در هدف‌گیری انسان‌ها، نسل‌کشی به حساب می‌آید یا خیر و آیا آسیب‌های استفاده از چنین سامانه‌هایی قابل پیش‌بینی است یا خیر. اما مهمتر این است که بدانیم آیا این شکل از تعامل انسان و ماشین، پیشرفت خواهد داشت؟ نویسنده تصریح می‌کند سیاست‌های اسرائیل، هنجارهای نوظهور استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی را نقض می‌کند. از نظر او، این ماشین با ربات‌های قاتل تفاوت‌های بنیادی دارد و به ویژه به یک ماشین غیرپاسخگوی مهاجم تبدیل شده است.

⭕️نکته قابل توجه دیگری که نویسنده بدان توجه دارد، این است که تصمیم در مورد عملیاتی‌سازی این تجزیه و تحلیل‌ها به مرور زمان و با آشکار شدن ناتوانی اسرائیل در تصرف نوار غزه روی میز فرماندهان نظامی اسرائیل آمده. جایی که آنها کشتن صدها نفر از فلسطینی‌ها را برای حذف یک نفر از فرماندهان حماس مجاز می‌دانند. رقمی که برای نیروهای جوان حماس، ۱۵ است. این خطای ماشین کشتاری که اسرائیل به راه انداخته، همه هنجارها و استانداردهای معمول نظامی را نقض کرده است. تا جایی که یک منبع نظامی ارتش اسرائیل گفته است به سربازی که دو روز پیش دوستش را در میدان نبرد از دست داده و میل به انتقام دارد، اعتماد بیشتری دارد تا اسطوخودوس.

⭕️تهدید این ماشین کشتار مبتنی بر هوش مصنوعی نویسنده را به این نکته می‌رساند که نظارت قانونی، اخلاقی و انضباطی را نمی‌توان به رایانه‌ها واگذار کرد، و الگوریتم‌ها سوگیری‌ها، محدودیت‌ها و خطاهای ورودی داده‌های آن‌ها را در پشت یک روکش فریبنده از عینیت فرضی پنهان می‌کنند. بر اساس گزارش‌ها، تحت فشار بسیار زیاد، تحلیلگران اطلاعاتی ارتش اسرائیل تقریباً هیچ منبعی را برای بازرسی دوباره اهدافی که اسطوخودوس پیشنهاد می‌کند، در اختیار ندارند.

🆔@asar1398
◀️«جامعه مدنی»: عبارت جادویی غرب برای پنهان کردن بازی‌های ژئوپلتیک

🔰تأمل رویترز بر استاندارد دوگانه آمریکا نسبت به تظاهرات در آمریکا و گرجستان

⭕️«ما یک جامعه مدنی هستیم و نظم باید حاکم باشد». این جمله، واکنش جو بایدن است به چرایی بازداشت بیش از ۲۳۰۰ معترض از دانشجو و استاد و کارمند در ۵۰ دانشگاه در سراسر آمریکا علیه نسل‌کشی در غزه و علیه تداوم حمایت آمریکا از اسرائیل به رغم همه جنایت‌های خونباری که رژیم صهیونیستی در هفت ماه گذشته در فلسطین مرتکب شده است.

⭕️همزمان در گرجستان، به قانون نظارت بر ان.جی‌او.ها که در پارلمان این کشور در حال بررسی است، حمله شده؛ تا جایی که ساختمان پارلمان این کشور نیز مورد هجوم قرار گرفته. آمریکا از تظاهرات خشونت‌بار مخالفان این قانون حمایت کرده و گفته باید جامعه مدنی گرجستان را پاس داشت.

نخبگان و رسانه‌های رسمی غربی در برابر این استانداردهای دوگانه‌ای که هر روزه می‌بینند و چه بسا بدان عادت کرده‌اند، سکوت کرده‌اند. استانداردهایی که نسل‌کشی را «دفاع از خود» می‌نامد و از نفوذ جز زمانی که واشنگتن با همراهی و همکاری بروکسل آن را آغاز کند؛ وحشت دارند. گویا برای آنها دو «جامعه مدنی» وجود دارد: یکی جامعه مدنی «زنده» که در نوشته‌های واشنگتن‌پست می‌آید و همان کسانی هستند که بر حاکمیت قانون تأکید و اصرار دارند در حالی که از طرف دیگر، دیوان کیفری بین‌المللی را تهدید به این می‌کنند که اگر جرأت داری به منش ما تعرض کن.

⭕️این چهره واقعی «نظمی» است که پرزیدنت بایدن و بسیاری از نهادهای غربی آن را تأیید می‌کنند، اما فقط در خانه. وقتی صحبت از ناآرامی در گرجستان می‌شود، لحن آنها کاملاً متفاوت است. همچون گذشته، اینجا هم ژئوپلتیک بر «ارزش‌ها» غلبه کرده است.

🆔@asar1398
◀️خیز زاکربرگ برای خرید آسوشیتدپرس

🔰آیا ترامپ پشت ماجراست؟

⭕️وب‌سایت بیزنس اینسایدر در گزارشی جدید از مذاکرات «مارک زاکربرگ»، مالک و مدیرعامل شرکت متا برای تملک آسوشیتدپرس خبر داده است.‌ زاکربرگ یک بار دیگر در سال ۲۰۱۷ برای خرید این بنگاه خبری خیز برداشته بود.

⭕️مارک زاکربرگ همیشه به طرفداری از محافظه‌کاران از نظر سیاسی متهم بوده و یک بار در دوران ریاست جمهوری ترامپ پس از دیدار با وی، او را «همچنان که انتظار می‌رود» توصیف کرد.

⭕️داده‌های فیس‌بوک در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری، مبنای یک سامانه بزرگ تحلیل داده با نام «کمبریج آنالتیک» قرار گرفت. کمبریج آنالتیک براساس تجزیه و تحلیل داده‌های کاربران فیس‌بوک، ترجیح سیاسی، باورهای نژادی و دیدگاه تبلیغی آنها، زمینه‌ها و ابعاد کمپین تبلیغاتی ترامپ را فراهم کرد.

⭕️مستند «هک بزرگ» که با حضور هیلاری کلینتون، کاندیدای بازنده انتخابات ۲۰۱۶ رونمایی شد؛ به همین اتفاق پرداخته.

⭕️فکر پشتیبانی محتوایی یک رسانه اجتماعی از طریق یک بنگاه خبری پیش از این نیز به ذهن زاکربرگ رسیده است. به ویژه آنکه فیس‌بوک بارها متهم شده که در برابر انتشار اخبار جعلی، سازوکارهای جانبدارانه‌ای را در پیش گرفته.

⭕️برخی تحلیلگران اعتقاد دارند با توجه به نزدیکی دیدگاه زاکربرگ و جمهوری‌خواهان، اقدام زاکربرگ می‌تواند جریان تبلیغاتی به نفع ترامپ را تغییرات محسوسی دهد.

🆔@asar1398
Forwarded from تنهایی دسته جمعی (وحید خضاب)
رشته استوری خواندنی و عمیق سجاد صفار هرندی، درباره اقدام فاجعه‌بار تعطیلی روز شنبه

🔻نشانی صفحهٔ سجاد صفار در اینستاگرام:

https://www.instagram.com/sajjadsaffarh
◀️غذا، یک سلاح جهانی است و بشر نمی‌تواند در برابر این بی‌اخلاقی کاری کند

🔰تأملی بر مقاله فارن‌افرز در مورد سلاح‌سازی از غذا

⭕️«غذا یک سلاح است. هدرش نده!» این شعار دفتر اطلاعات جنگ ایالات متحده، جیره‌بندی مواد غذایی در جنگ جهانی دوم را تبلیغ کرد. در طول جنگ جهانی دوم، قدرت نسبی تولید غذای ایالات متحده برای متفقین بسیار حیاتی بود. استفاده از غذا به عنوان سلاح از همان دوران آغاز شد و به دلیل آنکه عمدی یا غیرعمدی بودن این استفاده، هیچ‌گاه قابل تشخیص نیست؛ در نتیجه همچنان استفاده می‌شود و اکنون در سودان، هائیتی و نوار غزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

⭕️سال ۱۹۷۴، وزیر کشاورزی ایالات متحده، ارل بوتز، در اظهارنظری گستاخانه تصریح کرد: «غذا یک سلاح است و اکنون یکی از ابزارهای اصلی در جعبه مذاکره ما است». ایالات متحده برای اولین بار پیشنهاد بوتز را در سال ۱۹۸۰ آزمایش کرد و یک تحریم غلات بر اتحاد جماهیر شوروی اعمال کرد. این طرح شکست خورد و مسکو به سرعت تأمین‌کنندگان جایگزین پیدا کرد و دولت کارتر ضربه شدیدی متحمل شد.

⭕️فارن‌‌افرز به شکل تلویحی به دلیل این محدودیت می‌گوید باید معاهده‌ای که استفاده از غذا را به عنوان سلاح ممنوع می‌کند، به کار گرفت. در واقع، آنچه دلیل طرح این موضوع در این مقاله شده، اخلاقی بودن یا نبودن استفاده از غذا به عنوان سلاح نیست؛ بلکه محدودیت‌هایی است که ممکن است به شکل بومرنگ به خود تحریم‌کننده بازگردد. از نظر نویسنده، معاهده منع به‌کارگیری غذا به عنوان یک سلاح بایستی چهار کنوانسیون یا موافقتنامه داشته باشد:

1️⃣استفاده از غذا را به عنوان یک سلاح در درگیری تعریف و ممنوع کن.
2️⃣استفاده از محدودیت‌های صادراتی را به عنوان ابزاری برای سختی اقتصادی دربرگیرد.
3️⃣تعهد جامعه بین‌المللی را برای جلوگیری از بحران‌های غذایی تقویت کند.
4️⃣کشورهای عضو را متعهد می‌سازد زنجیره‌های تأمین مواد غذایی خود را متنوع کنند و آسیب‌پذیری خود را در برابر سلاح‌سازی مواد غذایی کاهش دهند.

آشکار است که همه این موارد، جنگ اقتصادی که چه بسا مهمترین ابزار ایالات متحده در تولید نارضایتی در کشورهای هدف است، زیر سؤال می‌برد و از این نظر، به تخیل می‌ماند.

⭕️نکته مهمتری که نویسنده بدان اشاره دارد، این است که قبل از جنگ جهانی دوم، به‌کارگیری غذا به عنوان اسلحله در حوزه محلی بوده است؛ اما زمانی که سیستم‌های غذایی منطقه‌ای به یک سیستم جهانی وابسته به هم تنیده شدند، سیاستگذاران آمریکایی به فکر تسلط آمریکا بر تجارت جهانی غذا به عنوان ابزار جنگ اقتصادی و سیاسی افتادند؛ اما نتوانستند پیش‌بینی کنند که وابستگی متقابل جهانی، هدف قرار دادن دولت‌ها را غیرممکن می‌کند.

⭕️استفاده از غذا به عنوان یک سلاح جنگی با سلاح‌های هسته‌ای مقایسه می‌شود. هر دو، می‌تواند منجر به مرگ‌های غیرنظامی گسترده و وحشت‌های غیرقابل تصوری شود؛ اما برخلاف سلاح‌های هسته‌ای، از سلاح‌های غذایی معمولاً در جنگ استفاده می‌شود. و در دنیای جهانی شده ما، این ابزار خطرناک تر از همیشه شده است. کافی است بدانیم گرسنگی حاد جهانی از سال ۲۰۲۰ تقریباً سه برابر شده و ۳۳۳ میلیون نفر را در معرض خطر گرسنگی قرار داده است.

🆔@asar1398
◀️گروه واتساپی میلیاردرهای صهیونیستی برای روایت‌سازی از جنگ غزه و اسرائیل

🔰تأملی بر گزارش واشنگتن‌پست از یک گروه فشار مجازی اسرائیلی

⭕️واشنگتن‌پست در گزارشی از یک گروه واتساپی پرده برداشته که در آن، مدیران کسب و کارهای ثروتمند طرفدار اسرائیل برای شکل دادن به افکار عمومی ایالات متحده در مورد جنگ در غزه تلاش ‌می‌کردند و ماه گذشته شهردار نیویورک را تحت فشار قرار دادند تا پلیس را برای متفرق کردن اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین به دانشگاه کلمبیا بفرستد.

⭕️این گروه دوازدهم اکتبر سال پیش تشکیل شده، یعنی پنج روز پس از آغاز جنگ و مدیران تجاری از جمله «دانیل لوبتزکی»، بنیانگذار شرکت کیند اسنک، «لن بلاواتیک» میلیاردر و «جوزف سیت»، سرمایه گذار املاک و مستغلات، «هوارد شولتز»، مدیر عامل سابق استارباکس، «مایکل دل»، مؤسس و مدیر عامل دل، «بیل آکمن» و «جاشوا کوشنر»، بنیانگذار Thrive Capital و برادر جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ.

⭕️در ۱۲ اکتبر، یکی از کارکنان بری استرنلینخت (Barry Sternlicht) پیامی از رئیس خود که از حضور در گروه کناره گرفته و کارمند خود را به جای خود در گروه عضو کرده، منتشر کرده است: «در حالی که اسرائیل برای پیروزی در جنگ فیزیکی کار می‌کند، اعضای این گروه با تامین اطلاعات به پیروزی در جنگ افکار عمومی ایالات متحده کمک خواهند کرد». سایت خبری سمافور (Semafor) در ماه نوامبر گزارش داد که استرنلیخت در حال راه اندازی یک کمپین رسانه‌ای ۵۰ میلیون دلاری علیه حماس با مشارکت میلیاردرهایی از وال‌استریت و هالیوود است.

⭕️همچنین براساس پیام‌های گروه، برخی از اعضا در مورد اهدای کمک‌های انتخاباتی به اریک آدامز در قبال اعزام نیروی پلیس به دانشگاه کلمبیا و همچنین اینکه چگونه اعضای گروه چت می‌توانند مدیران دانشگاه کلمبیا را تحت فشار قرار دهند تا به شهردار اجازه دهند پلیس را برای رسیدگی به معترضان به محوطه دانشگاه بفرستد، بحث کردند.

⭕️سخنگوی بلاوانتیک گفته است که او ۲۱۰۰ دلار به کمپین انتخاب مجدد آدامز در ماه آوریل کمک کرده است. براساس اعلام او، این کمک مالی «برای تایید حمایت سرسختانه شهردار از اسرائیل و ایستادگی قاطعانه در برابر یهودستیزی» داده شده است. دفتر شهردار نیویورک به طور مستقیم به این موضوع اشاره‌ای نداشته اما در بیانیه معاون شهردار آمده که پلیس نیویورک دو بار در پاسخ به «درخواست‌های کتبی خاص» رؤسای دانشگاه وارد محوطه دانشگاه کلمبیا شد.

⭕️ماه‌ها قبل از وقوع اعتراضات در دانشگاه کلمبیا در بهار امسال، برخی از اعضای گروه در جلسات توجیهی خصوصی با نفتالی بنت، نخست وزیر سابق اسرائیل، بنی گانتز، یکی از اعضای کابینه جنگ اسرائیل و مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در ایالات متحده شرکت داشته‌اند.

⭕️براساس گزارش واشنگتن‌پست، اعضای این گروه با اسرائیل همکاری کردند تا یک فیلم تقریباً ۴۰ دقیقه‌ای براساس تصاویر گردآوری شده نیروهای ارتش اسرائیل (IDF) تولید شود و در شهر نیویورک نیز اکران شود. در این فیلم کوشش شده حماس نیروی متجاوز و قاتل تصویر شود. یکی از اعضای گروه از سایرین برای نمایش فیلم در دانشگاه‌ها کمک خواسته و براساس هماهنگی‌ها، اعضا به انتشار فیلم در دانشگاه هاروارد کمک کردند.
🆔@asar1398
Forwarded from تنهایی دسته جمعی (وحید خضاب)
هان مَشو نومید چون واقِف نِه‌ای از سِرِّ غیب
باشد اندر پرده بازی‌هایِ پنهان غم مخور

ای دل اَر سیلِ فنا بنیادِ هستی بَرکَنَد
چون تو را نوح است کشتیبان، ز طوفان غم مخور
ابراهیم رییسی میتونست در قوه قضاییه بنشینه، از جای سفت و غیر اجرایی خروار خروار به محبوبیتش اضافه کنه و شبها رویای بالاتر رو ببینه. اما انتخاب کرد شبه ویرانه ای که حسن روحانی ساخته بود رو تحویل بگیره و راننده ماشینی بشه که رو به دره میرفت.
با هر منطق دو دو تا چهارتا این تصمیم غلط بود ولی این مرد با خدا معامله کرد.
ابراهیم رییسی خودش سوار هلی کوپتر شد.
خدا برایش و برای ما بسازه ان شاالله.
Forwarded from Solitude
من عادت دارم در ایهامات و سختی‌ها قرآن باز می‌کنم
الان این آیات اومد

«اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِي حَاجَّ إِبْرَاهِيمَ فِي رَبِّهِ أَنْ آتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّيَ الَّذِي يُحْيِي وَيُمِيتُ قَالَ أَنَا أُحْيِي وَأُمِيتُ ۖ قَالَ إِبْرَاهِيمُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْتِي بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِي كَفَرَ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ»
Forwarded from تا کوچ (Parastoo Asgarnejad)
بسم الله الرحمن الرحیم
بهترین منصب جهان مبارکتان آقای «چهرهٔ محبوب دولت رئیسی»


✍🏼پرستو علی‌عسگرنجاد

من شما را خیلی دوست داشتم.
دوران قحطی جسارت و عزت نفس بود و ناگهان شما رخ دادید. جسورانه، با سری افراشته و سینه‌ای سپرکرده، در نشست بغداد، نگذاشتید نمایندهٔ پرچم کشورمان سری باشد آن عقب‌عقب‌ها، پشت کشورهای عربی. پا گذاشتید روی پروتکل‌هایی که برای بعضی‌ها وحی منزل بود. آمدید شانه‌به‌شانهٔ رئیس‌جمهور مصر و نخست‌وزیر عراق و بعد که پرسیدند چرا؟ رندانه گفتید آن‌‌چه را که در این فیلم گفتید.

وزیر یک مملکت بودید و وقتی با حیرت پرسیدند چرا سوار اتوبوس شدید، تواضع تصنعی به خرج ندادید. جوری جواب دادید که هر صاحب‌دلی بشنود، می‌فهمد حتی یک‌بار پیش خودتان کف دست شادی به هم نمالیده‌اید که «جناب وزیر شده‌ام!»

شما غرور ما را به ما برگرداندید. شما عزت نفسی را که با تکه‌های توافق‌نامهٔ پاره‌ای بر زمین دلمان ریخته بود، برایمان از نو ساختید. شما اعتبار ما را زنده کردید.
نه که تازه‌طرفدارتان باشم. از همان وقت که در طبقهٔ دوم وزارت‌خانه بودید، کارهایتان را دنبال می‌کردم. می‌دیدم معاون حوزهٔ کشورهای عربی و آفریقایی وزیر، چه خوب بلد است نگاه دنیا را به ما درست تنظیم کند، چنان که شایستهٔ ایران است. هوش شما از پشت نگاه حواس‌جمعتان پیدا بود.

من معلم زبانم و طرفدارتان بودم حتی وقتی موقع خواندن متن انگلیسی اشتباه لفظی داشتید، چون مارگزیدهٔ تفکری بودم که گمان می‌کرد زبان دنیا را بلد است، حتی وقتی از یک سوراخ هزاربار گزیده می‌شد و ایمان نمی‌آورد جهان امروز تنها جهان گفتمان‌ها نیست…

شما چهرهٔ محبوب من بودید، کسی که مواضع درستش را تحسین می‌کردم، کسی که کمترین‌نقد را به او داشتم، کسی که هربار تصویرش را می‌دیدم صدای تلویزیون را بلند می‌کردم تا غرور و عزت پس صدایش، سربلندم کند.

حیف نبودید؟
حیف نبودید که بیهوده تمام شوید؟
حیف نبودید که شبیه منِ مردم عادی، روزی همهٔ خاطراتتان را زمین بگذارید و با لب‌های چروک‌افتاده از کهنسالی اشهد بخوانید؟
چرا. حیف بودید. خیلی حیف بودید اگر می‌مردید. آن‌وقت خیلی غصه می‌خوردم.
حالا ولی غبطه می‌خورم.
حالا سرم مثل سر شما بلند است که در کشوری زندگی می‌کنم که رئیس جمهور و وزیرش در محروم‌ترین و صعب‌العبورترین مناطق روستاهای مرزی‌اش، شهید می‌شوند.

شما آمده بودید حرف درگلوماندهٔ ما مردم را به دنیا بزنید. شما از ما بودید و با ما. حالا دستتان برای گرفتن دست ایران، بازتر است. حالا اعتبار شهادت پشت نام شماست، آن هم شهادتی در مسیر خدمت.
دعا کنید خدا ما یک‌جانشینان را بیامرزد آقای حاجت‌گرفته در جنگل‌های ورزقان! بهترین منصب جهان مبارکتان!

https://www.tgoop.com/takooch/1621
مؤمن در هر حال در خیر است!

از مؤمن در شگفتم؛ خداوند براى او سرنوشتى مقدّر نكند مگر آنكه خير او باشد. اگر بى‌نيازش كند، برايش خير است و اگر گرفتارش كند نيز برايش خير است. اگر ما بين مشرق و مغرب را به مِلكش در آورد، خيرش باشد و اگر با قيچى‌ها تكه‌تكه‌اش كنند، برايش خير باشد. براى مؤمن در تمام احكام خدا خير است.

عَجِبْتُ لِلْمُؤْمِنِ إِنَّ اَللَّهَ لاَ يَقْضِي لَهُ بِقَضَاءٍ إِلاَّ كَانَ خَيْرا لَهُ إِنْ أَغْنَاهُ كَانَ خَيْرا لَهُ وَ إِنِ اِبْتَلاَهُ كَانَ خَيْرا لَهُ وَ إِنْ مَلَّكَهُ مَا بَيْنَ اَلْمَشْرِقِ وَ اَلْمَغْرِبِ كَانَ خَيْرا لَهُ وَ إِنْ قُرِّضَ بالمقارض بِالْمَقَارِيضِ كَانَ خَيْرا لَهُ وَ فِي قَضَاءِ اَللَّهِ لِلْمُؤْمِنِ كُلُّ خَيْرٍ.

امام جعفر صادق عليه‌السّلام
مشکاة الأنوار في غرر الأخبار: ج۱، ص۶۴۳


@rahomaah
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت‌گونه رئیس‌جمهور و همراهان گرامی ایشان

📝 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.

📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

▪️این حادثه‌ی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمت‌رسانی اتفاق افتاد؛ همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.

▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثه‌ی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.

▪️در این حادثه‌ی سنگین شخصیتهای برجسته‌ئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعه‌ی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجه‌ی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.

▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانواده‌های محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.

سیّدعلی خامنه‌ای
۴۰۳/۲/۳۱
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◀️مرگ پایان زندگی نیست، مرگ آغاز حیاتی دیگر است

🎞چهار دقیقه پایانی مستند «آقا مرتضی»

🔰سال نو مبارک

🆔@asar1398
2024/05/21 06:08:15
Back to Top
HTML Embed Code:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function pop() in /var/www/tgoop/chat.php:243 Stack trace: #0 /var/www/tgoop/route.php(43): include_once() #1 {main} thrown in /var/www/tgoop/chat.php on line 243