Telegram Web
#ایران_زیبا
#گردشگری_مسولانه
#قشم_زیبا


🔹طبیعت گردی جنوب ایران (۱)

گزارش تصویری بیست و چهارمین برنامه طبیعت گردی خانوادگی همکاران دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد در جزیره زیبای قشم با همراهی متعهدانه آژانس ادیبیان و دپارتمان گردشگری پارسه

بهمن ۱۴۰۱
عکس از غلامحسین نوعی، مجتبی محمدی
🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
شب محمدجعفر یاحقی

مجلهٔ بخارا با همکاری دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، قطب علمی فردوسی و شاهنامه، انجمن پایندان و خردسرای فردوسی، ششصدوپنجاه‌و‌‌پنجمین شب را به‌نام دکتر محمدجعفر یاحقی برگزار می‌کند.
 
سخنرانان:
عبدالغفور آرزو
شمس‌الحق آریانفر
خدیجه بوذرجمهری
محمدحسین پاپلی یزدی
سید مهدی زرقانی
علی‌اشرف صادقی
قطب‌الدین صادقی
نعمت‌الله فاضلی
علی دهباشی

و گفتارهایی از :
احمد کریمی حکاک، مهدی امین‌رضوی، محمود امیدسالار، نسرین عسکری، تورج دریایی، آنا کراسنوولسکا، عبدالغفور آرزو، شاه‌منصور شاه‌میرزا، عبدالقیوم قویم، گلرخسار صفی‌اوا، خاویر هرناندز، علیم اشرف‌خان، اخلاق آهن، مریم مؤذن، فرهاد وداد، رجبعلی لباف خانیکی، ابوالقاسم قوام و غلامحسین غلامحسین‌زاده.

این نشست در روز پنج‌شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۷ در تالار فردوسی دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
من و تو می‌دانیم
زندگی یک سفر است
زندگی جاده و راهی است به آن سوی خیال
زندگی رفتن و راهی شدن است

سهراب سپهری


🔹هرمز زیبا / بهمن ۱۴۰۱/ عکس از غلامحسین نوعی
🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔸محدوده تاریخی روستای کنگ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

مسئول ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگ خراسان رضوی:
🔹 محدوده تاریخی بافت باارزش فرهنگی‌تاریخی روستای گنگ به شماره ۳۳۰۱۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد./ایسنا

🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔹به بهانه هتک حرمت سرباز وطن

عزتی که به تاراج رفته
این روزها اتفاقات عجیب و غریبی در این مملکت می افتد .در حالی که ایران دارد کلید های سفارت افغانستان را از دولت واقعی افغانستان می گیرد و به تروریست ترین دولت دنیا می دهد .دولتی که حتی خود ایران هم هنوز صراحتا آن را به رسمیت نشناخته ، لب مرز ایران و افغانستان در حین بازرسی مرزبانان از یک کامیون ناگهان راننده خاطی گاز ماشین را می گیرد و در حالی که مرزبان درمانده روی ماشین است وارد خاک افغانستان می شود . نیروهای طالبان مرزبان ایرانی را می گیرند و لگد به ماتحتش می زنند که حکومت ایران بفهمد این سرنوشت در انتظار همه ایرانیان است . بعد با دخالت ایران سو تفاهم حل می شود ! یعنی خاک بر سرتان که سو تفاهم به همین راحتی رفع می شود و شما کلید سفارت افغانستان را با احترام تحویل می دهید . این است آن اقتداری که می گفتید ؟ این است آن عزتی که می گفتید ؟
می دانید چرا اینجوری شدیم ؟ چرا به این ذلت افتادیم ؟ چون در قسمت درست تاریخ نایستاده ایم . ما جای خوبی نیستیم . به قول ظریف خودمان این شرایط را انتخاب کردیم . چون مسول قایم کردن پول های سرکرده طالبان توانسته ارزش افغانی را بالا ببرد و  هر روز زیر باسن ریال می خورد .  در جواب کسانی که می گویند اگر بعدی ها از این ها بدتر بودند چه ؟ باید گفت مگر از این ها بدتر هم وجود دارد ؟
دیگر در دنیا عزتی نداریم...
📝قاسم رفیعا
اسفند ۱۴۰۱

🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#دانشکده_مهندسی
#گردشگری_مسولانه
#مستند_سازی_امور_جاری
#سرخس_زیبا

🔹گردشگری ابزاری برای همدلی
گزارش بیست و هفتمین برنامه گردشگری مسولانه همکاران هیات علمی و کارکنان دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد به شهرستان مرزی سرخس

درباره سرخس:
سرخس، شهری مرزی که در شمال شرقی خراسان رضوی و همسایگی کشور ترکمنستان قرار دارد. حد طبیعی منطقه را در جنوب، رودخانه کشف رود و حد شرقی را رود تجن( از پیوستن رودخانه هریرود و کشف رود) و حدود طبیعی غربی و جنوب غربی را آخرین امدادهای ارتفاعات کوه داغ مشخص می نماید.
این شهرستان از سوی شمال و شرق به ترکمنستان، از سمت غرب به شهرستان مشهد و از جنوب به تربت جام محدود است و در حد فاصل حاشیه خارجی صحرای قره قرون با لبه فلات ایران قرار گرفته است. هوای سرخس معتدل و خشک بوده، بیشترین درجه حرارت در تابستان ها، پنجاه درجه بالای صفر است.
نام باستانی سرخس ساریکا بوده و بر سر راه مرو به نیشابور و عراق عجم قرار گرفته است.

درباره پالایشگاه شهید هاشمی نژاد:

پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد معروف به پالایشگاه گاز خانگیران، یکی از نخستین پالایشگاه های گاز کشور ایران است. فعالیت اکتشافی در سال ۱۳۳۱ به مخزن گاز شیرین شوریجه رسید  و نوید طرح و اجرای تاسیسات گاز در این منطقه معنا پیدا کرد و دهه شصت استخراج گاز آغاز شد. با هماهنگی قبلی با روابط عمومی پالایشگاه ، در بدو ورود با استقبال جناب مهندس رضا زاده ‌و همکارانش قرار گرفتیم و پس از استماع توضیحات ارزشمند مدیر محترم روابط عمومی و کارشناسان این حوزه همراه با جناب دکتر ضرابی مدیر محترم واحد پژوهش پالایشگاه شهید هاشمی نژاد به بازدید از پالایشگاه و محور تولید گوگرد و فرآوری آن توسط شرکت های مستقر پرداختیم. هوا خیلی گرم بود و برای تکنسین های پرتلاش مجموعه در آن گرمای طاقت فرسا کار سخت تر می نمود. خدا قوت به عزیزان گفتیم و پس از اقامه نماز و صرف نهار از دوستان خوب پالایشگاه خدا حافظی کرده و عازم سد دوستی شدیم.

درباره سد دوستی:
در مرز ایران و ترکمنستان و روی رودخانه مرزی هریرود و در حوزه شهرستان سرخس در شمال شرقی خراسان رضوی احداث شده است. این سد از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۷۸متر و طول تاج ۶۵۰ متر می باشد. مخزن این سد دارای گنجایش ۱/۲۵۰ میلیارد متر مکعب می باشد.
این سد با همکاری مشترک ایران و ترکمنستان ساخته شد و عملیات اجرای ساخت آن در سال ۱۳۷۹ آغاز شد و در فروردین سال ۱۳۸۴ توسط سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت ایران همراه با رئیس‌جمهور ترکمنستان افتتاح شد.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت ایران در سال ۱۳۸۷ طرح انتقال آب از سد دوستی به مشهد را افتتاح کرد که این طرح از محل سد دوستی واقع در حوزه شهرستان سرخس آغاز و تا مشهد مقدس امتداد یافت.

بازدید از سد به دلایلی که خیلی واضح و روشن نبود از سوی آب منطقه ای استان ممنوع شده بود و اگر مساعدت عزیزان پای کار مرزبانی هنگ مرزی سرخس نبود، همراهان امکان بازدید از سد و شنیدن توضیحات ارزشمند آقای دکتر اخترپور، دانشیار محترم گروه مهندسی عمران دانشگاه فردوسی مشهد را از دست می دادند. خدا رو شکر با درایت و مهربانی عزیزان مرزبانی امکان بازدید به صورت محدود و کوتاه فراهم شد و هیات همراه موفق شدن در بالای دریاچه سد در حالی که سطح پایین آب را نظاره گر بودند از توضیحات کامل و ارزشمند آقای دکتر اختر پور از روند ساخت تا بهره برداری بهره مند شدند. در پایین دست سد فرصتی دست داد تا دقایقی پای در آب گذاشته و لختی استراحت کرده تا چای آتشی دوستان عزیز همراه سفر آماده شود و گلویی تازه کنیم. پایان بخش این برنامه فشرده گردشگری بازدید از شاهکار معماری دوره سلجوقی؛ رباط شرف بود که می بایست جاده اسفبار سرخس تا مشهد را با چاله چوله های فراوانش و بدون علائم رسمی طی کنیم تا به مقصود برسم، احساس کردیم در یک جاده محلی با حداقل استاندارد اولیه پای گذاشته ایم، بایسته است مدیران مسول استان تدبیری کنند تا بیش از این شرمنده مردم این سرزمین نشوند.

درباره رباط شرف:

رباط شرف، کاروانسرایی در ۴۵ کیلومتری شهر سرخس است که به شکل زیبایی توسط معمار سرخسی آن استاد محمد طرائقی سرخسی در دوره سلجوقیان ساخته شده است. این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور سرخس (جاده ابریشم) و شش کیلومتری جاده سرخس - مشهد بعد از تپه های کم ارتفاع روستای شوراب قرار دارد. شکل این رباط از دور شبیه دژی بزرگ است و از داخل به مانند یک کاخ زیبا جلوه می کند.
این بنا دو صحن دارد و هر صحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا می باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه های آن جلوه ویژه ای دارد.

(ادامه دارد)
🔹🔹🔹🔹کانال مستند سازی فعالیتهای مدیریت امور عمومی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
@mohandecy
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
(ادامه گزارش گردشگری مسولانه در سرخس)

در حالیکه خورشید در حال غروب کردن بود به محوطه کاروانسرا رسیدیم و با لطف و همراهی آقای عزیزی مسول و کارشناس میراث فرهنگی مستقر در رباط شرف مجموعه را بازدید کردیم و از سخنان ارزشمند ایشان بهره بردیم.

متاسفانه کمبود اعتبارات وزارت گردشگری مجالی برای مرمت و ارتقاء ابنیه تاریخی در کشور باقی نگذاشته و البته خیلی هم توقعی نیست که اگر درک درستی از تاریخ و تمدن داشتیم حال و روزمان خیلی بهتر از این بود.

ایران سرشار از جاذبه های تاریخی و طبیعی می باشد و اگر درست برنامه ریزی شود توسعه شگرفی در کارآفرینی در صنعت گردشگری رخ خواهد داد.
ایران زیباست، 
ایران را باید آگاهانه و مسولانه دید....

📝غلامحسین نوعی/ دانشجوی دکتری تاریخ شفاهی و فعال گردشگری

🔹🔹🔹🔹کانال مستند سازی فعالیتهای مدیریت امور عمومی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
@mohandecy
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Forwarded from تاریخ شفاهی "ایران" (reza)
💥کودتای 28 مرداد در مشهد و برخی از منابع مطالعاتی آن
آذری خاکستر
مشهد از جمله شهرهایی است که درکودتای 28 مرداد شاهد وقایع و اتفاقاتی است که انعکاس آن در مطبوعات، خاطرات، تاریخ شفاهی و  اسناد آمده است. هر چند تاکنون اثری مستقل راجع به وقایع و اتفاقات روز کودتا در مشهد تألیف و منتشر نشده است ولی بررسی و معرفی منابع مطالعاتی آن کمک می‌کند تا پژوهشگران ضمن آشنایی با موضوع، زمینه پژوهش‌های جدی را فراهم کنند.
✔️روزنامه‌ها
روزنامه‌ها از جمله منابعی هستند که اخبار و اطلاعات قابل توجهی در ارتباط با وقایع روز کودتا و جریانات قبل و بعد از آن به پژوهشگران ارائه می‌دهند. مقارن کودتای 28 مرداد سال 1332 در شهر مشهد روزنامه‌های مختلفی منتشر شده‌اند که اطلاعات و تحلیل‌های این روزنامه‌ها کمک شایانی به موضوع کودتا دارند.
روزنامه آزادی به مدیر مسئولی سیدمحمود فاطمی‌زاده که با موضوع ادبی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی منتشر می‌شده و هم زمان با کودتای 28 مرداد در شهر مشهد فعال و اخبار کودتا را منعکس کرده است. روزنامه رستاخیز عدل از دیگر نشریاتی است که آقای فاطمی‌زاده مسئولیت آن را داشته و برخی از اخبار کودتا مربوط به شهر مشهد در آن منعکس شده است.
از دیگر روزنامه‌های شهر مشهد که دفتر آن در کوچه ارگ قرار داشته می‌توان به روزنامه اطلس اشاره نمود. این روزنامه با صاحب امتیازی حسنعلی ضرابی و مدیر مسئولی حمید شعاعی از جمله نشریاتی است که مقارن کودتا در مشهد منتشر شده است. این روزنامه اخبار و گزارش‌هایی از کودتا را ثبت کرده است. همچنین روزنامۀ خراسان که اولین شماره آن در چهارشنبه اول تیرماه 1328 با مدیر مسئولی محمدصادق تهرانیان منتشر شده مقارن کودتا فعالیت مطبوعاتی داشته و اخبار مربوط به مشهد و شهرستان‌های خراسان در آن منعکس شده است. روزنامه زرین با صاحب امتیازی قمر ابراهیمی و مدیر و مسئولی قاسم زرین نگار از دیگر روزنامه‌های مشهد همزمان با کودتا است.
✔️خاطرات
خاطرات بخش مهمی از منابع جهت نگارش پژوهش‌های تاریخی محسوب می‌شوند. خاطرات سرگرد غلامحسین بقیعی(1388-1300ش) از فعالان حزب توده در مشهد حاوی اطلاعات ارزشمندی پیرامون کودتاست. با توجه به اینکه این کتاب یک دهه پس از کودتا نوشته شده منبع مهم و موثقی در این زمینه است. این خاطرات با عنوان «انگیزه» در سال 1373 توسط مؤسسه خدمات فرهنگی رسا در تهران چاپ و منتشر شده است. همچنین بخشی از خاطرات عبدالمجید مجید فیاض (1385-1289ش) عضو سابق حزب توده و صاحب امتیاز روزنامه هیرمند خراسان در کتاب دو جلدی با عنوان «از باغ قصر تا قصر آرزوها» به کودتا اختصاص دارد. این کتاب در سال 1389 توسط انتشارات کویر منتشر شده.
کتاب از «انجمن پیروان قرآن» تا «انجمن حجتیه»:گفت‌وگو با حیدر رحیم‌پور (ازغدی) سیر تحول انجمن‌های دینی از شهریور ۱۳۲۰ تاکنون» به طور مختصر به کودتای 28 مرداد مشهد پرداخته است.
✔️پایان‌نامه‌ها
«مشهد و کودتای 28 مرداد» عنوان پایان‌نامه تحصیلی کارشناسی ارشد جمشید قشنگ است که در سال 1376 در گروه تاریخ دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد از آن دفاع شده است. این پایان‌نامه با راهنمایی دکتر حسین الهی نگارش شده و نویسنده با استفاده از منابع مختلف اعم از اسناد، روزنامه‌ها و تاریخ شفاهی نخستین اثر مستقل در ارتباط با کودتای 28 مرداد در مشهد را به رشته تحریر درآورده است.
✔️مجموعه مصاحبه‌های بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی منبع مهمی برای بررسی کودتای 28 مرداد در شهر مشهد هستند. در تعدادی از این مصاحبه‌ها با طرح سوال درباره وضعیت مشهد در روز کودتا و یا زمینه‌های آن، مصاحبه‌شوندگان اطلاعات موثقی ارائه داده‌اند. همچنین مؤلف پایان‌نامه «مشهد و کودتای 28 مرداد» به طور مفصل از منابع تاریخ شفاهی استفاده کرده است به طوری که با 30 نفر از شخصیت‌های سیاسی و شاهدان عینی کودتا مصاحبه شده است.
برخی از چهره‌هایی که در موضوع کودتا با آن‌ها مصاحبه شده عبارتند از: اسماعیل آموزگار، حسن اخلاقی، طاهر احمدزاده، علی امیرپور، ابراهیم ذهبی، غلامحسین بقیعی، حمزه وحدت فریمانی، ابراهیم سلیمانی، رحیم غفوریان، علی اکبر تفقدی، سید ابوالحسن سررشته‌دار، عباس قدیری قصابان و...
اسناد
✔️بخشی از وقایع کودتای 28 مرداد در اسناد تجلی پیدا کرده‌اند. مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی به طور خاص اسناد مهمی دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به موضوع ارتباط دارند. همچنین تعدادی از اسناد کتابخانه ملی انعکاس دهنده وضعیت کودتا در مشهد هستند.
چنین به نظر می‌رسد، بخشی از منابع مطالعاتی در زمینه کودتا به محاکمه قضایی افرادی که بعد از کودتا بازداشت و محاکمه شده‌اند اختصاص دارد که با دسترسی به آن  اسناد می‌توان به درک صحیحی از وضعیت مشهد در روز کودتا و حوادثی که منجر به غارت و تخریب برخی از فروشگاه‌ها و سینماها شد، رسید.


🆔 @oralhistoryiran
انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی pinned «⛔️دوستان و همراهان عزیز کانال جدید انجمن پارسه تقدیم می شود. 👇👇 https://www.tgoop.com/anjomanparse»
2024/05/02 16:33:07
Back to Top
HTML Embed Code:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function pop() in /var/www/tgoop/chat.php:243 Stack trace: #0 /var/www/tgoop/route.php(43): include_once() #1 {main} thrown in /var/www/tgoop/chat.php on line 243