Telegram Web
پرداخت بدهی متوفی توسط ورثه


@adllawyer

ورثه تحت هیچ شرایطی مسئول پرداخت بدهی های متوفی نیستند بلکه بدهی های او از ترکه اش پرداخت میشود و اگر ترکه کفاف ندهد همان مقدار موجود به نسبت میان طلبکاران تقسیم میشود.

🔹 اگر دارایی متوفی برای پرداخت بدهی هایش کافی نباشد ورثه مجبور نیستند ثابت کنند که دارایی متوفی کفایت پرداخت بدهی های او را نکرده است. بدهی های متوفی باید به ترتیب پرداخت شود.

🔹این بدهی ها شامل هزینه کفن و دفن ، دیون وابسته به اعیان ترکه مانند دین دارای حق وثیقه و دیگر دیون است. اینها نیز باید به ترتیب ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی پرداخت شود.

🔹 البته مهریه همسر جز دیون ممتاز محسوب میشود.

https://www.tgoop.com/adllawyer
بیشتر بدانیم از قوانین حقوقی


@adllawyer

_کمین کردن ماموران راهور برای جریمه خودروها و موتورسیکلت ها ممنوع است و با مامور خاطی برخورد خواهد شد. شهروندان در صورت مشاهده می توانند از طریق تماس با شماره ۱۹۷ گزارش دهند.

_از نظر قانونی منعی برای ازدواج و طلاق در ماه محرم و صفر وجود ندارد
فقط از نظر عرف پسندیده نیست.

_والدینی که برای کسب درآمد با پوشیدن لباس ها و وادار کردن کودکان به انجام حرکاتی و تصویربرداری و نمایش در دنیای مجازی، صدمه جسمی، روحی و یا اخلاقی به کودکان وارد می کنند، مشمول مجازات قانونی کودک_آزاري خواهند شد.

_اگر زن درخواست طلاق به دلیل اعتیاد مرد دهد، معمولا دادگاه زمانی حکم به طلاق می دهد که تشخیص دهد اعتیاد مرد به گونه ای مضر است که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد می کند و ادامه زندگی برای زن دشوار است. در غیر این صورت حکم به طلاق نخواهد داد.

_افراد ساكن در كوچه بن بست مي توانند از ورود و پارك خودروهاي غريبه به داخل كوچه جلوگيري نمايند.

_هتک حرمت اشخاص حتی اگر با اشارات مختلف دست و چشم باشد، مشمول جرم توهین می شود و مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا جزای نقدی پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال را در پی خواهد داشت.

_شخصی که به وسیله ی ضابطین قضایی از جمله مامورین نیروی انتظامی دستگیر می شود، این حق را دارد که از همان ابتدا بگوید وکیل میخواهم و به هیچ سوالی جواب نخواهم داد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
در چه تصادفاتی باید صحنه #تصادف را حفظ کرد؟

@adllawyer


🔹به محض وقوع تصادف جرحی، راننده وسیله نقلیه موظف است برابر ماده 87 آئین نامه راهور، صحنه تصادف را جهت بررسی کارشناسان تصادف حفظ نماید و سریعاً با شماره 110 تماس گرفته و به پلیس اطلاع دهد.

🔹همچنین باید از طریق تماس با شماره 115 اورژانس را جهت حضور در صحنه و انتقال مصدوم مطلع نماید.

🔹راننده باید تا زمان رسیدن افسر کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی به محل حادثه، ضمن ایمن سازی آن محل اقدامات لازم در خصوص مراقبت و انتقال مصدوم را انجام دهد.

🔹برابر ماده 945 قانون مجازات اسلامی، هر گاه مصدوم نیاز به کمک فوری داشته باشد و راننده با وجود اینکه امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی یا استمداد از مأمورین انتظامی را دارد، از این کار خودداری کند یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند، حسب مورد به بیش از دو سوم مجازات در نظر گرفته شده در مواد 940، 941 و 942 قانون جدید مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

https://www.tgoop.com/adllawyer
شهادت_دروغ


@adllawyer

شهادت دروغ یا شهادت کذب از جمله جرایم کیفری می باشد و بدان معناست که شخصی در دادگاه یا نزد مقامات رسمی در مورد موضوعی، مطالب کذب و دروغی عنوان نماید، این عمل وی شهادت دروغ یا شهادت کذب محسوب می شود.

🔹 همچنین پس گرفتن شهادت به این معنا که اگر فردی که شهادت داده است خود مدعی شود که به دروغ شهادت داده است مشمول عنوان شهادت کذب می شود مطابق ماده ۶۵۰ از کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد، به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
میزان_سهم‌_الارث_زن_و_شوهر


@adlawyer

۱-سهم الارث زن از شوهر درصورتی که متوفی دارای فرزند نباشد یک چهارم و درصورتی که دارای فرزند باشد یک هشتم می باشد

۲-سهم الارث شوهر از زن درصورتی که متوفی دارای فرزند نباشد یک دوم و درصورتی که دارای فرزند باشد یک چهارم می باشد

🔹۳- این را هم عرض نمایم که: این شایعه که میان عده ای وجود دارد که در صورت فوت «مادر اموال او به نسبت مساوی بین دختر و پسرش تقسیم می شود، کذب محض است

🔹۴- مهریه زن علاوه بر سهم الارث ایشان است و به وی می رسد حتی از روی دیه ی متوفی

https://www.tgoop.com/adllawyer
حتما در قرارداد پایه همکاری ، شماره سفته و مشخصات آنرا ذکر کنید

@adllawyer


🔹حتما در سفته علت صدور آنرا ذکر نمایید؛ مثلا بنویسید بابت تضمین حسن انجام کار/بابت تضمین قرارداد.... .

🔹بهتر است سفته تاریخ نداشته و در روی سفته عبارت بابت ضمانت و حتما حسن انجام کار را قید نموده و کپی از سفته تهیه کرده و به امضاء مدیر شرکت (کارفرما) برسانید.

🔹طبق ماده ۶۷۳ق.م.ا (کتاب پنجم)، هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده یا به طریقی به دست آورده است، سوءاستفاده کند به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
هفت نکته قانون آپارتمان نشینی


@adllawyer


1- تعهدات مربوط به مالک یا مستاجر در اداره ساختمان های مشمول قانون تملک آپارتمان ها یکسان است و استفاده کننده قانونی خواه مالک یا مستاجر در این باره متعهد است.

2- قسمت های مشترک مجتمع های آپارتمانی شامل زمین، تاسیسات مشترک مانند سیستم گرمایش و سرمایش مشترک، چاه، انشعاب برق مشترک، بالابر، فاضلاب، انشعاب آب مشترک ، انبار مشترک، لوله ها و سیم های برق، اسکلت ساختمان، بام، راهرو و راه پله ها، درب و پنجره ها در قسمت های عمومی، رختشوی خانه، حیات، محوطه ساختمان که بخشی از ملک است، حیات خلوت، اتاق سرایدار، نمای ساختمان، انبار عمومی و تلفن مرکزی و به اصطلاح مشاعات ساختمان است. هر آنچه که مطابق صورت جلسه تفکیک آپارتمان ها اختصاص به آپارتمان خاصی ندارد مشترک و مورد استفاده همه مالکان و متصرفان قانونی است. این قسمت ها غیرقابل انتقال است و هر مالکی یا قائم مقام او به نسبت مالکیت خود و مساحت آپارتمانش در آن به صورت مشترک و مشاعی سهیم است.
3- قسمت های اختصاصی هر ساختمان شامل قسمت هایی است که برای آن سند مالکیت جداگانه با تعیین مالک صادر شده یا به صورت عرفی اختصاص به یکی از مالکان دارد. پارکینگ و انباری اگر به صورت رسمی یا عرفی متعلق به یک آپارتمان باشد متعلق به آن و مالکش است و در غیر این صورت باید به صورت مشترک با توافق مالکان دیگر بهره برداری شود.
4- هزینه های مشترک، هزینه هایی است که برای استفاده، حفظ و نگهداری عادی ساختمان و تاسیسات و تجهیزات و هچنین هزینه های اداری و حق الزحمه مدیر یا مدیران ساختمان پرداخت می شود. این هزینه ها شامل مواردی همچون رنگ آمیزی دیوارها و نرده های مشترک و سرایدار در صورت استفاده و دیگر موارد هزینه های مربوط به بخش های مشترک می شود. سهم هر یک از مالکین از مخارج با نسبت مساحت اختصاصی هر آپارتمان به کل بخش های اختصاصی دیگران تعیین و از هر آپارتمان دریافت می شود. هزینه های مشترک هم با تساوی از همگان دریافت می شود. بدیهی است اگر بر مبنای قانون و عرف قسمتی از بخش های عمومی مشترک مورد استقاده اختصاصی کسی یا کسانی است، باید هزینه های آن را استفاده کننده بپردازد. در عین حال امکان قانونی هم برای تنظیم قرارداد بین مالکین برای چگونگی محاسبه سهم هر مالک در هزینه ها وجود دارد. همچنین مالکین می توانند توافق کنند که برخی از آن ها هزینه های بخشی از ساختمان را به صورت انحصاری تقبل کنند.
5- نمای ساختمان بخش مشترک آن و متعلق به همه مالکین هستند. آن بخش از ورودی آپارتمان ها و سردرب آن ها که در ظاهر و زیبایی موثر و پیداست، جزء مشاعات و بخش مشترک محسوب می شود. بنابراین هیچ تغییر و اصلاحی در این موارد نباید بدون موافقت دیگر مالکین انجام شود.
6- در هر ساختمان مشمول قانون تملک آپارتمان ها که مالکین بیش از سه نفر باشند، باید مدیر یا مدیرانی توسط مجمع عمومی مالکین انتخاب شود. اداره و حفظ ساختمان، دریافت و پرداخت هزینه ها، بیمه آتش سوزی ساختمان، تعیین سهم هر آپارتمان در هزینه ها و اعلام آن، خودداری از ارائه خدمات مشترک به بدهکاران، مطالبه طلب از بدهکاران از جمله با طرح دعوی در دادگستری و مراجعه به اداره ثبت.
7-عدم پرداخت هزینه های مشترک از جمله مشکلات مهمی است که مالکین و مدیریت ساختمان با آن مواجه می شود. به طور معمول با ابلاغ نامه یا نصب فهرست بدهی ها در ساختمان از بدهکار خواسته می شود که بدهی خود را بدهد. اما قانون به مدیر این اختیار را داده است که با ارسال اظهارنامه و یا مراجعه به دادگاه این طلب را دریافت کند. در صورت خودداری مالک یا استفاده کننده آپارتمان از پرداخت بدهی، مدیر می تواند دسترسی بدهکار را به خدمات مشترک مانند برخورداری از سرمایش، گرمایش و برق و آب مشترک را ناممکن کند. همچنین در صورت عدم امکان قطع دسترسی بدهکار، مدیر می تواند با مراجعه به دادگاه و رسیدگی خارج از نوبت، درخواست عدم ارائه خدمات مشترک به بدهکار کند. در عین حال نه تنها مدیر می تواند با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک کشور درخواست صدور اجرائیه و توقیف اموال بدهکار – هم مالک و همم استفاده کننده – را بدهد بلکه امکان دریافت خسارت تاخیر پرداخت بدهی را دارد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
برای خرید املاک موروثی، حتما به این نکات دقت کنید:

@adllawyer

اگر قصد خرید املاک موروثی را دارید، بایستی در هنگام انجام مذاکرات مقدماتی و تنظیم مبایعه نامه، به نکات ذیل توجه و دقت کافی بعمل آورده تا در آینده با مشکلی مواجه نگردید.

۱- لزوم ارایه اصل سند مالکیت
۲- لزوم ارایه گواهی حصر وراثت
۳- حضور تمامی وراث در هنگام انجام معامله
۴- لزوم ارایه مفاصا حساب مالیات بر ارث
۵- عدم وجود اشخاص محجور در بین وراث
۶- ضرورت تعیین و نصب قیم برای اشخاص محجور
۷- پرداخت سهم هر یک از وراث از مبلغ معامله
۸- لزوم بررسی وجود و یا عدم وجود وصیت نامه از متوفی
۹- درج شماره و مشخصات مدارک مستندات ابرازی و مرجع صدور آنها اعم از گواهی حصر وراثت، وکالتنامه، قیم نامه، مفاصا حساب مالیات بر ارث، وصیت نامه و غیره در متن مبایعه نامه تنظیمی در هنگام انجام معامله


https://www.tgoop.com/adllawyer
در موارد زیر امکان تغییرنام شخص وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به دستورالعمل تغییر نام اداره ثبت احوال مراجعه کنید.

@adllawyer

نامهائي كه موجب هتك حيثيت مقدسات اسلامی می گردد مانند: عبدالات ، عبدالعزی

اسامی مركبی كه عرفاً يك نام محسوب نمی شوند (اسامي مركب ناموزون) مانند: سعيد بهزاد ، شهره فاطمه



عناوين يا تركيبی از اسم و عنوان مانند: سروان ، دكتر ، شهردار و يا سروان محمد و شهردار علی


القاب اعم از ساده و يا مركب مانند: ملك الدوله ، خان


اسامی زننده و مستهجن


اسامی نامتناسب با جنس مانند: نصرت برای دختران يا انتخاب اشرف برای پسران.


https://www.tgoop.com/adllawyer
تغییرنام👇👇👇

@adllawyer

🔹برای تغییر نام به اداره ثبت احوال منطقه مسکونی خویش مراجعه و با واریز مبلغ درخواست شده و با تکمیل فرم درخواست مربوطه امور اداری آن کامل میشود.
🔹درخواست شما جهت تایید تغییر نام به شورای عالی ثبت احوال استان ارسال میگردد که تایید نهای آن با امضا مدیر کل اداره ثبت احوال خواهد بود
اسامی که قابل تغییر میباشند عمدتا از نامهایی هستند که با جامعه امروزی سنخیت ندارد و اکثرا صفتهایی که به عنوان نام انتخاب شده اند قابل تغییر نیستند، تغییر نامهایی مثل کبری یا اکبر سهل تر از نامهای دیگر است، تغییر نامهای ائمه دشوارتر از نامهای دیگر بوده و در بعضی نامها تقریبا غیر ممکن میباشد.آسانترین تغییرات مربوط به اسامی هست که پسوند دارند مثل علی اله و...
🔹در تغییراسم، نام اصلی شخص و نام جدید که معرفی میکند در نتیجه گیری بسیار موثر است.
🔹در صورت رد از سوی شورای مربوطه تقدیم درخواست مجدد بلامانع میباشد.


https://www.tgoop.com/adllawyer
دخل و تصرف مرد در درآمد زن شاغل

@adllawyer

🔹سوال: زنی معلم هستم و ۱۷ سال حقوقم را به همسرم دادم و پسر ۱۹ ساله من شاهد است. چگونه می‌توانم در دادگاه اثبات کنم حقوقم را به همسرم داده ام؟ ضمنا معلم رسمی هستم. آیا صرفا با داشتن حکم کارگزینی و شهادت پسرم میتوانم حقوق ۱۷ ساله ام که به همسرم داده ام را مطالبه کنم؟

🔹جواب: با استناد به پرینت‌های واریزی و استشهادیه می‌توانید حقوق خود را مطالبه کنید.

https://www.tgoop.com/adllawyer
ریحانه بهنامی

کاندیدای سی و دومین دوره انتخابات

هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز


https://www.tgoop.com/adllawyer
آیا پدر مادر میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان را تقسیم کنند؟

@adllawyer

قبل از فوت ‌والدين تقسيم ارثيه در قالب ماترك معنى ندارد و فقط مى توانند در قالب يكى از عقود اموال را به نام فرزندان خود يا اشخاص ديگر منتقل نمايند
🔹والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.

🔹همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود. البته اگردر قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا 3/1 (یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه کلیه ورّاث آنرا تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد 3/1 وصیت باطل و بلا اثر است).


🔹پدر و مادر می‌توانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...

🔹بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی)

https://www.tgoop.com/adllawyer
ریحانه بهنامی وکیل پایه یک دادگستری کارشناس ارشد حقوق خصوصی

الف) سوابق صنفی

🔹• عضویت در کمیسیون نظارت و بازرسی از سال 1388 الی 1392
🔹• پیگیری پرونده های کیفری متظاهرین به وکالت، ارجاعی از سوی کمیسیون ماده 55 کانون وکلای مرکز از سال 1390 الی 1392
🔹• دادیار انتظامی دادسرای انتظامی کانون وکلای مرکز از سال 1393 تاکنون
• نماینده دادستان انتظامی در شعب دادگاه های انتظامی کانون وکلای مرکز
ب) سوابق غیرصنفی و اجرایی

🔹• شورایار اصلی منطقه یک تهران

ج) سوابق پژوهشی

🔹1- مقاله «مطالعه سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت» کنفرانس بین المللی مدیریت اخلاق و کسب و کار، دانشگاه آپادانا شیراز

🔹2- مقاله «مطالعه مسؤولیت مدنی دارنده و راننده در هنگام رخداد حوادث رانندگی» کنفرانس بین المللی مدیریت اخلاق و کسب و کار دانشگاه آپادانا شیراز

🔹3- مقاله «بایسته های مدیریت بحران خکشسالی در نظام عدالت ایران» در کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست دانشگاه تهران

https://www.tgoop.com/adllawyer
سید علیرضا حسینی وکیل پایه یک دادگستری

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و پژوهشگر مقطع دکتری حقوق خصوصی

سوابق صنفی

عضو هیات اجرایی ادوار شورای تشکل های وکلای دادگستری

دبیر ادوار شورای تشکل های وکلای دادگستری

عضو کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز

دادیار انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز

نماینده دادستان در شعب دادگاه انتظامی

عضو کمیته مشترک تدوین آیین نامه پیشنهادی انتخابات به هیات مدیره کانون

سوابق پژوهشی

نگارش مقاله (ضوابط حاکم بر افشاء اطلاعات در نظام بورس ایران )

نگارش مقاله (مسئولیت ناشی از نقض مقررات افشاء در بازار بورس و نحوه رسیدگی به آن )

نگارش کتاب (مسئولیت مدنی ناشی از افشاء اطلاعات در بازار بورس و اوراق بهادار )
https://www.tgoop.com/adllawyer
عــــــده

@adllawyer
🌀تعریف عده عبارت است از:
مدتے ڪه تا انقضاے آن زنی که عقد نڪاح او منحل شده است. نمے تواند شوهر دیگر اختیار ڪند.(ماده ۱۱۵۰قانون مدنے)



💢اقسام عده عبارت است از:

1⃣عده وفات: چهار ماه و ده روز (ماده ۱۱۵۴ق.م)
ڪه در صورت حامل بودن عده وفات تا موقع وضع حمل است به شرط اینڪه ڪمتر از چهار ماه و ده روز نباشد.

2⃣عده طلاق:
✔️زن آبستن تا وضع حمل
✔️زن غیر آبستن اگر عادت میبیند سه طهر اما اگر عادت
نمی بیند سه ماه است.
✔️زنانے ڪه عده طلاق ندارند
_عدم وقوع نزدیڪی و_یائسه
بودن زن

3⃣عده فسخ نڪاح:
همان عده طلاق است(ماده ۱۱۵۱ق.م)

4⃣عده نزدیڪی به شبهہ:
همان عده طلاق است
(ماده ۱۱۵۷ق.م)

5⃣عده بذل یا انقضاء مدت
در نڪاح منقطع(ماده ۱۱۵۲):

✔️زن آبستن:تا وضع حمل
✔️زن غیر آبستن اگر عادت
مے بیند دو طهر .اما اگه عادت نمے بیند ۴۵روز مے باشد.

در مواردے ڪه زن شوهر داربا دیگری به شبهہ نزدیڪی می ڪند ،باید عده آن را نگاه دارد واز نزدیڪی با شوهر پرهیز ڪند.

اگر شخص غایب پس از
وقوع طلاق و قبل از انقضاے
مدت عده مراجعت نماید .
نسبت به طلاق حق رجو؏ دارد ولے بعد از انقضاے مدت مزبورحق رجو؏ ندارد(ماده۱۰۳۰)

در اختلاف راجع به مدت سه طهر و خروج از آن،نظر مشهور گفتہ زن را مقدم مے داند.

اگر مرد در زمان عده رجعیہ فوت ڪند،زن از مرد ارث مے برد،چون هنوز در حڪم زوجہ او محسوب مے شود.و زن باید عده رجعیہ را رها ڪرده وعده وفات بگیرد


https://www.tgoop.com/adllawyer
.
آیا می دانید مالکان در چه صورتی می توانند فورا ملک خود را که درتصرف مستأجر است، تخلیه نمایند؟

@adllawyer

🔹برای تخلیه فوری ملک به شرایط ذیل توجه فرمایید:
🔸قرار داد اجاره غیر رسمی ( یعنی در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد) حال این قرار داد توسط موجر و مستاجر روی یک برگ کاغذ تنظیم شده باشد یا توسط دفاتر آژانس املاک ( بنگاه های املاک) تنظیم شده باشد، در این صورت فرقی نمی کند، اما حتماً باید در انتها ی آن علاوه بر موجر و مستاجر ❗️دو نفر شاهد قرارداد هم آن را امضا کرده باشد.

🔹1- مدت اجاره منقضی شده باشد.
🔹2- یا مستاجر از پرداخت بیش از سه ماه مبلغ اجاره، امتناع ورزد.
🔹3- یا در صورت شرط عدم انتقال به غیر اجاره داد باشد.
🔹4- یا محل مورد اجاره را مورد استفاده ( غیر مشروع) کرده باشد. و یا به هر علت دیگر…

🔸در این صورت موجر می تواند در عریضه خود ( دادخواست به شورای حل اختلاف) محل وقوع ملک مراجعه کند و خواسته ی خود را ❗️دستور تخلیه فوری بنویسید نه حکم تخلیه و پس از بررسی این مرجع قضایی دستور تخلیه ملک صادر می شود و ظرفد72 ساعت اجرا میشود. شایان ذکر است اگر تقاضای حکم کند، رویه حکم تخلیه اجرا می شود که با صدور این حکم با مهلت 20 روز حق تجدید نظر خواهی اعتراض ایجاد می شود. و رویه ای طولانی بر آن حاکم میشود و پس از طی مدت طولانی، چنانچه حکم به نفع مالک صادر شود پس از آن مالک باید تقاضای صدوراجراییه کند. و در اجراییه ی باز مهلت 10 روز اعتراض باید طی شود. چنانچه اعتراض به اجراییه نشود و یا اعتراض شد اما اعتراض او پذیرفته نشود، در این صورت تخلیه ملک انجام می پذیرد.

نکته
در صورت انقضا مدت اجاره یا نسبت به تخلیه اقدام نمایید یا اجاره دیگر تنظیم و مدت آن را هر چند کوتاه مشخص و شرایط فوق را رعایت نمایید تا در صورت لزوم رویه طولانی دادرسی بر آن حاکم نشود.


https://www.tgoop.com/adllawyer
مهریه قراردادن خانه‌‌ای که شوهر در آینده خواهد خرید، باطل است

@adllawyer

⁉️ ایا این شرط در عقدنامه که در صورت خانه دار شدن زوج سه دانگ خانه به عنوان مهریه بنام زوجه سود اعتبار دارد؟


مالی که هنوز وجود ندارد و فرض و احتمال بر این است که در زمان آینده خریداری خواهد شد، نمی‌تواند به‌عنوان مهریه در نظر گرفته شود و چنین شرط مبهمی باطل است. یعنی اگر شرط شود داماد سه دانگ از آپارتمانی را که در آینده نامعلوم خواهد خرید، به نام همسرش کند،‌ این شرط به دلیل ابهام داشتن، باطل است. مگر اینکه زمان مشخصی را تعیین کنند؛‌ مثلا طی شش‌ماه آینده.

🔹 هم‌چنین باید ملکی که در آن زمان مشخص خواهد خرید معلوم باشدبه این ترتیب می‌توان چنین تعهدی را به عنوان شرط ضمن عقد بر عهده زوج گذاشت. البته با ذکر مشخصات کامل ملک و هم‌چنین مهلت زمان انجام شرط. درج عبارت «به صورت مجانی» در مورد این شرط، لازم است. اما در این خصوص شرط تنصیف دارایی می تواند نزدیک به منظور و هدف شما باشد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
چند نکته کاربردی حقوقی که بهتر است بدانیم

@adllawyer
🔹فضای کوچه، در ملکیت هیچ شخص خاصی نیست و به عموم مردم تعلق دارد.

🔹کوچه از جمله اموالی است که غیر قابل تملک اعلام شده است(ماده ۲۴ قانون مدنی) و با رعایت سایر قوانین، هر کسی می‌تواند از منافع آن بهره‌مند شود. (ماده ۹۲ قانون مدنی) تا زمانی که سد معبر نکرده باشید یا در جایی که توقف ممنوع اعلام نشده، توقف نکرده باشید، پارک در کوچه حق شماست و سهم شماست

🔹با یک استثنا هر کسی با مالکیت، صاحب حق‌هایی می‌شود که برای بهره‌برداری از آن ملک در اموال دیگران وجود دارد.

🔹اگرچه کوچه در مالکیت عمومی است، اما خانه‌های در کوچه در حد رفت و آمد خود نسبت به آن حق دارند. به این حق، «حق ارتفاق نسبت به ملک غیر» می‌گویند. (مواد ۹۳ تا ۱۰۸ قانون مدنی)

🔹پارک خودرو درکوچه‌ها نباید راه رفت و آمد صاحبان منزل گرفته شود بنابراین حق پارک در برابر درب پارکینگ منزل را ندارید.

🔹همین طور پارک در برابر سایر درب‌ها، اگر امکان رفت و آمد آدمیزاد یا وسایل متعارف آن درب مثل دوچرخه و موتور سیکلت را سلب کند، ممنوع است. این استثنای پارک در کوچه‌هاست.

🔹این که شما هزینه کرده اید و پیاده‌رو را سنگ‌فرش کرده اید، یا گل و بته و درخت کاشته‌اید، برای شما هیچ حقی نسبت به آن و فضای مجاور در کوچه نمی‌کند.

🔹در پارک‌کردن در فضای غیر عبوری کوچه‌ها، قاعده «هر کی زودتر رسید» حاکم است. نمی‌توان گفت: زیر پنجره و جلوی دیوار، حریم ملک است. کوچه در مالکیت عمومی است و ایجاد حق در ملک عمومی، جنبه استثنایی و حداقلی دارد.

پارک= پنچری

🔹اگر کسی در برابر درب پارکینگ شما پارک کند، شما حق ندارید او را به پنچری تهدید کنید و این مهم در مورد دیوار منزل و زیر پنجره و ... نیز صدق می کند

🔹فرد فقط می تواند از طریق ضابطین قضایی (نیروی انتظامی) برای رفع مزاحمت اقدام كند، فرد حق ندارد برای گرفتن حق‌ رأسا اقدام کند گذشته از این که صرف تهدید دیگران به خسارت مالی (پنچری یا حتی خالی کردن باد تایر) جرم است.

🔹تهدید به ایراد ضرر مالی تا ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا دو سال حبس دارد.

🔹تخریب عمدی اموال دیگری نیز از ۶ ماه تا ۳ سال حبس خواهد داشت.

🔹یک توهین ساده نیز می‌تواند مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا جزای نقدی به همراه داشته باشد.

https://www.tgoop.com/adllawyer
2024/06/12 06:25:06
Back to Top
HTML Embed Code: