Telegram Web
🔷️آسیاب به نوبت 🇺🇦

🔹️امروز، فوج‌های پهپادهای انتحاری اوکراینی روانه نقاط مختلف روسیه، من‌جمله مسکو پایتخت این کشور شده‌اند. تصاویر و ویدئوهای فوق، مربوط به استان مسکو هستند که حمله پهپادهای انتحاری لیوتیی اوکراین در آن‌ها ثبت شده.

🔹️از اهداف این حمله، کارخانه کرونشتات در شمال مسکو بوده که پهپادهای آریون و موشک کروز جدید Banderol از تولیدات آن‌اند. در ویدئوی انتهایی برخورد پهپاد به این کارخانه ثبت شده و نقشه موقعیت آن را نشان می‌دهد.

🔹️هدف دیگر، پارک علم‌وفناوری Elma در شمال مسکو بوده که ویدئوهای پنجم و ششم مربوط به این منطقه‌اند و شرایط آن را پس‌از برخورد پهپاد اوکراینی نشان می‌دهند.

🔹️وزارت دفاع روسیه مدعی شده از ساعت ۲۱ شب گذشته تا ساعت ۷ صبح امروز، ۲۹۶ فروند پهپاد اوکراینی در مناطق مسکو، بریانسک، بلگورود، ولادیمیر، ورونژ، ایوانوا، کالوگا، کورسک، اوریول، ریازان، اسمولنسک، توِر و تولا ره‌گیری شده‌اند.

🔹️فارغ از صحت یا عدم صحت این آمار ره‌گیری، مشخصا اوکراینی‌ها در پاسخ به حملات پهپادی پرحجم روسیه این حمله را ترتیب داده‌اند. اکنون ظرفیت تولید و توان صنعتی است که جنگ پهپادی را می‌جنگد.

NPC
@Partisan2015
🔷️رادارهایی از اسپانیا 🇪🇸

🔹️اخیرا شرکت اسپانیایی INDRA از رادارهایی مناسب برای استفاده در سامانه‌های دفاع فعال سخت تانک‌ها و زره‌پوش‌ها رونمایی کرده است. این مجموعه راداری Nemus نام گرفته. آن را روی یک‌عراده تانک لئوپارد 2A4 ارتش اسپانیا آزموده‌اند تا عمل‌کردش مشخص شود.

🔹️نموس از چهار رادار کوچک AESA استفاده کرده تا پوشش ۳۶۰ درجه را برای این تانک ایجاد کند. سازنده ادعا کرده است این مجموعه پیشرفته‌ترین سامانه راداری برای دفاع فعال در اروپا است. همچنین این شرکت ادعا کرده Nemus قادر است مولتی‌روتورهای کوچک و بزرگ و تمامی انواع پرتابه‌ها، حتی پرتابه‌های انرژی جنبشی APFSDS سوپرسونیک را هم کشف کند.

🔹️گفته شده نموس به هوش مصنوعی هم تجهیز شده تا اهداف کاذب را تشخیص دهد و بتواند دربرابر اقدامات جنگ الکترونیک طرف مقابل هم اقدامات لازم را اتخاذ کند. از مزایای دیگر آن به توانایی کار در شرایط سخت آب‌وهوا مانند محیط‌های به‌شدت مرطوب اشاره شده.

🔹️در صحنه‌هایی از ویدئو، اطلاعاتی که رادار در جریان آزمایش به‌شکل لحظه‌ای از موقعیت کوادکوپتر ارسال می‌کند هم به‌نمایش درآمده. این اطلاعات شامل نمودارهای فاصله-سطح‌مقطع‌راداری، موقعیت در صفحه XY، فاصله-سرعت و فاصله-ارتفاع هستند. در نهایت با داشتن این اطلاعات سامانه می‌تواند هدف را تشخیص داده و با آن درگیر شود.

🔹️چنین سامانه‌هایی هنوز به‌شکل حقیقی آزموده نشده‌اند و رقبای غولی مانند سامانه تروفی شرکت رافائل سر راه آن‌ها هستند. تروفی برای نصب روی نسل آینده لئوپاردها، یعنی لئوپارد 2A8 برگزیده شده است. شرکت‌های بزرگی مانند راین‌متال هم در اروپا هستند که سامانه‌های دفاع فعال سخت را توسعه داده‌اند.

🔹️اما در هرصورت، تعداد زیادی تانک قدیمی مانند همین لئوپاردهای 2A4 هنوز در خدمت ارتش‌های جهان‌اند که می‌توانند گزینه‌هایی برای دریافت ارتقا با نصب سامانه‌های دفاع فعالِ احتمالا ارزان‌تر باشند. همچنین زره‌پوش‌های دیگری مانند خودروهای رزمی پیاده‌نظام هم نیازمند سامانه‌های حفاظتی هستند.

#دفاع_فعال #ناتو #اسپانیا #تانک

NPC
@Partisan2015
🔷️ساعتی پیش، جنگنده‌های اسرائیلی یک‌حمله هوایی علیه فرودگاه صنعا ترتیب داده‌اند. اسرائیل کاتز، وزیر دفاع صهیونیست‌ها گفته در این حمله هوایی آخرین هواپیمای مسافربری تحت اختیار یمنی‌ها را از بین برده‌اند و این‌که حوثی‌ها "تحت محاصره دریایی و هوایی" خواهند بود. ویدئوهای فوق منتسب به این حمله هوایی هستند.

🔹️دیروز هم یمنی‌ها دو موشک بالستیک به‌سمت اسرائیل شلیک کردند. از روز ۱۸ اکتبر که اسرائیل حملات به غزه را از سر گرفت، ۴۱ موشک بالستیک و حداقل ۱۰ پهپاد از یمن به‌سمت اسرائیل پرتاب شده‌اند که در مواقعی موجب اختلال در روند کار فرودگاه‌های اسرائیل می‌شوند.

#اسرائیل #یمن #انصارالله #حمله_هوایی

NPC
@Partisan2015
🔷 زیردریایی هسته‌ای ترکیه 🇹🇷

🔹 ترکیه توسعه زیردریایی هسته‌ای بومی خود را با نام پروژه NÜKDEN را آغاز خواهد کرد که قرار است در اواخر دهه ۲۰۳۰ ساخته شود. این زیردریایی هسته‌ای برای پشتیبانی از عملیات ناو هواپیمابر آینده ترکیه، MUGEM، استفاده خواهد شد.

🔹 این زیردریایی احتمالا از یک راکتور نمک مذاب (MSR) استفاده کند. پیش از این ترکیه به راکتور ماژولار کوچک (SMR) و راکتورهای نمک مذاب (MSR) علاقه نشان داده بود که ساختار جمع و جور آن برای کاربردهای دریایی مناسب است.

🔹 از هشت کشوری که کاربر ناو هواپیمابر هستند، شش کشور شامل، آمریکا، روسیه، چین، انگلستان، فرانسه و هند مجهز به زیردریایی هسته‌ای نیز هستند. سه کشور برزیل، کره جنوبی و ایتالیا نیز در حال توسعه برای ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای هستند.

▪️ زیردریایی هسته‌ای آینده کره‌جنوبی و برزیل از اورانیوم با غنای زیر ۲۰ درصد بهره خواهندبرد: اینجا بخوانید

#زیردریایی #ترکیه #هسته‌ای

Jīngyú
@Partisan2015
🔷️ کمک جدید میلیاردی از آلمان

🔹️امروز پس‌از دیدار فردریش مرتز، صدراعظم آلمان با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، آلمانی‌ها اعلام کردند بسته کمک‌های نظامی به‌ارزش ۵ میلیارد یورو (۵.۶۵ میلیارد دلار) برای اهدا به اوکراین در نظر گرفته‌اند.

🔹️جزئیات دقیقی از محتوای این بسته کمک‌ها یا زمان‌بندی تحویل آن اعلام نشده. آلمانی‌ها گفته‌اند سامانه‌های پدافندی، توپ‌خانه‌ای و... را برای اوکراین تامین خواهند کرد و همچنین با حمایت مالی به اوکراینی‌ها کمک خواهند کرد در خاک خودشان موشک‌های دوربرد تولید کنند.

#ناتو #اوکراین #آلمان

NPC
@Partisan2015
🔸وضعیت مذاکرات اتمی

🔸دور پنجم مذاکرات اتمی در هفته گذشته حتی پیش از آغاز نیز با حواشی همراه بود. رهبر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی، استیو ویتکاف که پیش‌تر به‌صورت تلویحی به پذیرش غنی‌سازی با درصد پایین توسط ایران اشاره کرده بود، در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای، بار دیگر در گفت‌وگو با رسانه‌ها بر توقف کامل غنی‌سازی در ایران تأکید کرد. در پاسخ، رهبری و عباس عراقچی، رهبر هیئت مذاکره‌کننده ایرانی، نیز بار دیگر چنین درخواست‌هایی را غیرقابل‌پذیرش خواندند. عدم‌حضور تیم‌های فنی و ترک زودهنگام مذاکرات توسط ویتکاف، با بهانه عجیب رسیدن به پرواز (برای مقامی سیاسی که با هواپیمای اختصاصی سفر می‌کند)، به گمانه‌زنی‌ها در مورد بن‌بست در مذاکرات دامن زد.

🔸بااین‌وجود، طرفین این دور از مذاکرات را نیز «سازنده» ارزیابی کرده‌اند. آمریکایی‌ها از روند مثبت و عمانی‌ها از پیشرفت‌هایی در مذاکرات سخن گفته‌اند. وزیر امور خارجه کشورمان نیز این دوره را «حرفه‌ای‌ترین» خواند (معنای این توصیف را حقیقتاً خودشان باید توضیح دهند). هم‌چنین، اعلام شده است که ایران در حال بررسی پیشنهادهای عمان برای پیشرفت مذاکرات است.

🔸سؤال اصلی

🔸به‌نظر می‌رسد که باوجود غیرقابل آشتی بودن خطوط قرمز اعلام‌شده، دو طرف عجله‌ای برای ترک میز مذاکره از خود نشان نمی‌دهند. گرچه اختلافات بسیاری از جمله حضور بازرسان آمریکایی به‌جای بازرسان آژانس، نظارت بر سایت‌های نظامی و اعمال محدودیت بر برنامه فضایی و موشکی ایران می‌توانند موجب بروز موانع جدی در روند مذاکرات شوند، سؤال اصلی فعلی در مذاکرات، همچنان به‌رسمیت‌شناختن حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم است.

🔸فارغ از ماهیت راه‌کارهای پیشنهادی عمان و عملی‌بودن پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم منطقه‌ای با اعراب، مشخصاً شرط اصلی پیشرفت مذاکرات، پذیرش حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم و داشتن چرخه کامل و بومی تولید سوخت هسته‌ای توسط واشنگتن است. این پذیرشِ حق غنی‌سازی بود که برجام را ممکن کرد و امروز نیز عقب‌نشینی آمریکا از درخواست «غنی‌سازی صفر»، شرط لازم (اما نه کافی) برای رسیدن به توافقی اتمی جدید خواهد بود.

🔸تنها توافق ممکن

🔸پذیرش حق غنی‌سازی ایران به‌هیچ‌وجه به‌معنای تضمین رسیدن به توافق نهایی نخواهد بود. نیروهای قدرتمندی در آمریکا و اسرائیل مخالف دادن هرگونه امتیاز به ایران و خواهان تکرار مدل لیبی هستند. علاوه‌بر این و علی‌رغم انگیزه دو کشور برای رسیدن به یک‌توافق، همچنان پرسش‌های فنی و سیاسی بسیاری بی‌پاسخ مانده‌اند.

🔸باتوجه‌به خطوط قرمز ایران، عملاً تنها توافق ممکن، محدودکردن فعالیت‌های اتمی از سوی ایران در قبال کاهش فشار اقتصادی از سوی آمریکا است. چنین توافقی، عملاً چیزی مشابه برجام، احتمالاً منهای بندهای محدودیت زمانی آن خواهد بود. به‌سختی می‌توان نتیجه موفقیت‌آمیزِ دیگری برای مذاکرات اتمی متصور شد. حال باید دید دولت آمریکا و ترامپ که برجام را «بدترین توافق تاریخ» خوانده بود، حاضر به پذیرش توافقی مشابه برجام خواهند شد یا خوش‌بینی‌های اخیر نسبت به احتمال توافق میان دو کشور، با همان سرعتی که به وجود آمدند، از بین خواهند رفت.

#ایران #برنامه_اتمی #مذاکرات #آمریکا

Archivist
@Partisan2015
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/05/28 21:13:23
Back to Top
HTML Embed Code: