Telegram Web
ادامه عکسهای کتاب
کره شمالی
بهشت مردم

از طارق زیدی
@ForAzadism
همین کلمه‌ی بدبخت به تنهایی گویای همه چیز است.

#اوسامو_دازای
@ForAzadism
زوال بشری
اوسامو دازای

👇👇
@ForAzadism
زوال بشری
اوسامو دازای


فکر می‌کنم اگر از ابتدای تاریخ تا همین امروز را سرشماری کنیم شاید تنها چند نفر بتوانند به ما درست بگویند بدبختی چیست و آن را شرح دهند. و دازای قطعا یکی از آنها است.

خیلی از نویسندگان معتقدند دازای را باید در دسته بزرگترین نویسندگان جهان و این کتاب را که به قول مترجم حدیث نفس خود او بود را از بهترین آثار جهان دانست، خوب این برای من که دازای، میان ژاپنی‌ها نویسنده مورد علاقه‌ام است طبیعتا حرفی پسندیده می‌آید اما چرا باید آن را درست نیز بدانم؟!
درست به همان دلیل پاراگراف اول. اگر روزی ما روبرت والزر، فرانتس کافکا، صادق هدایت، اوسامو دازای و چند نام محدود دیگر را در یک اتاق بگذاریم تا با یکدیگر سخن گویند، احتمالا همگی در یک عبارت به یکدیگر گره خورده و آنجا ساکت شوند؛ "آنچه رنج با خود می‌آورد!"
دازای خود بدبختی بود. از همه جایش رنج می‌بارید، از روانش از جسم رنجورش از عاقبتش و حتی از محبوبیتش. همه چیز به نوعی او را رنجور، تنها و بدبخت و بدبخت و بدبخت‌تر می‌کرد. آنقدر زیاد که حتی مرگ هم بی فایده بود.

این کتاب داستان فردی شهرستانی است که از همان کودکی می‌فهمد نمی‌داند باید با جامعه پیرامون چگونه کنار بیاید و یک گریز بی پایان را آغاز می‌کند. پرداخت دازای به مقولات روانکاوانه و فردی و از طرفی نقش جامعه در تشدید آن ستودنی است. جامعه‌ای حسود، دروغگو و بد طینت.

چند سال پیش من این کتاب را تحت عنوان نه آدمی با ترجمه دیگری خواندم و اخیرا مجدد با عنوان زوال بشری با ترجمه قدرت‌الله ذاکری موفق به مطالعه آن شدم. در این نوشتار کوتاه قصد ندارم بگویم کدام ترجمه بهتر یا کدام روان‌تر است و باید اذعان داشت هر دو ترجمه خوب بودند فقط من با ترجمه پیشین (نه آدمی) ارتباط بیشتری گرفتم و احساس کردم مترجم دازای را بهتر فهمیده.

در نهایت فکر می‌کنم دازای گرچه عمر کوتاهی داشت اما به غایت چند پیرمرد جنگ زده، چند مادر فرزند از دست داده و چند عاشق دلشکسته رنج کشید و رنج کشید تا عاقبت مرگ را بی معنی اما تراژدیک به آغوش خویش برد.

ادبیات راه فهم انسان از انسان و از خودش است.
#مهدی_آزاد
#اوسامو_دازای #زوال_بشری #نه_آدمی

https://www.tgoop.com/ForAzadism/2118 نه آدمی
@ForAzadism
ماشالا توی وزارت کشور به قول دوستان خبرنگار ترافیک احساس تکلیف موج میزنه و از همه خنده‌دارتر احمدی نژاد که میگه با حضور و مشارکت جهانی به سوی یک جامعه شاداب و آزاد می‌ریم.

آخه بی‌شرف ما که توی سال ۸۴ یک جامعه نسبتا در رفاه و نسبتا شاد داشتیم با روابط بین‌المللی خوب، توئه بیشرف تر از همه اومدی با دوستات نابودش کردی.
جدا از این. بنده یک سوال از این آقا دارم. شما که در دوران ریاستت با هولوکاست هولوکاست پدر این مملکت رو در آوردی، در این چند ماه نسل کشی فلسطینی‌ها به دست اسرائیل چرا فقط به اندازه یک خط حرف نزدی و محکوم کنی؟!
@ForAzadism
امشب دومین داستان صوتی از مجموعه داستان‌های نگارش شده بنده در تلگرام منتشر می شود.

داستان امشب #ویلا نام دارد.
پیشاپیش بخاطر کاستی‌ها و ایرادات عذرخواهی میکنم.
#مهدی_آزاد
@ForAzadism
آه. چرا احمق‌ها دلشان می‌خواهد بیشتر از بقیه نصیحت کنند؟!
@ForAzadism
داستان ویلا-مهدی‌ آزاد
<unknown>
داستان کوتاه ویلا
نوشته مهدی آزاد

داستان روایت نویسنده‌ای است که در جنگلی بارانی گم شده و اتفاقی به ویلایی می‌رسد. او تلاش می‌کند تا آنجا سرپناهی برای باران یابد اما غافل از اینکه صاحب خانه به گونه‌ای دیگر می‌اندیشد و ...

#مهدی_آزاد
#ویلا
@ForAzadism
بدون غرور فاقد ارزشیم و از غرور زیاده هم نادان می‌شویم. احتمالا غرور تنها جایی است که هیچ امکان افراطی در آن یافت نمی‌شود.
@ForAzadism
سالی که جبهه پایداری به پشتیبانی مصباح‌یزدی ناگهان پا به عرصه حضور گذاشت و هرچه لمپن و دروغگو و فاشیست و جنایتکار بود دور خود جمع کرد، گروه‌های مختلف سیاسی (اکثرا اصلاح‌طلبان) به شدت نسبت به آینده این گروه هشدار دادند که به طرز عجیبی دستگاه‌های امنیتی اقدامی برای آن نکردند.
نتیجه آن اقدام نکردن‌ها از اسیدپاشی‌های اصفهان تا تحریم‌های همه جانبه در دولت احمدی نژاد، کارشکنی‌های برجام و نهایتا رئیسی و این وقاحت تمام عیار جلیلی شد.
این احساس وجود دارد که حکومت به کل دارد به دست ایشان افتاده و اگر ما ایرانیان خود به فکر نباشیم با یک طالبان تمام عیار در داخل مواجهیم. طالبان تمام عیار یعنی وزیر فرهنگت می‌شود کسی مثل الله کرم، رئیس جمهورت هم جلیلی و قهرمانانش هم احمدی نژاد و رییسی.
@ForAzadism
بیایید بپذیریم، بیایید با خود صادق باشیم.
قرن حاضر نه تنها ابژه ‌هایی چون فداکاری و رشادت را به کل بی معنا و بجای آن منفعت و فرصت طلبی نهاده، بلکه مفاهیمی چون دوستی و خانواده را نیز با موضوعاتی مشابه که غالبا گره بر منافع سرمایه‌ای بیشتر است در دست گرفته و آنچه ما از قرون پیش برای خود می‌دانستیم الان چیزی جز خاطرات دور و یا داستان‌های تراژیک نیست.
@ForAzadism
فکر نمی‌کنم هیچ سالی در جهان به اندازه سال ۱۹۴۵ در جهان زندگی پایان یافته باشد.
چه انسان، چه حیوانات و چه گیاهان.

در حال حاضر مشغول خواندن کتابی هستم که گزارشات و خاطرات لحظه به لحظه تعدادی از ژنرال‌ها و ژورنالیست‌ها و عکاس‌های شوروی در مورد سقوط برلین است.
این کتاب که به زودی مفصل به آن می‌پردازم را می‌توان تنها منبع مستقل نوشته شده در خود شوروی دانست و اختلافات بسیاری با منابع غربی خصوصا آمریکایی در مورد اتفاقات آن روزها دارد.
اما این مسئله چیزی را تغییر نمی‌دهد که به طور مثال حد واصل ۲۲آوریل تا ۲۴آوریل آن سال و در آخرین روزهای سقوط نازی‌ها چه تعداد بی‌شماری جان از دست رفت.
#مهدی_آزاد
@ForAzadism
من به چشم دیده‌ام فردی جوان سالمندی را با لگد کتک می‌زند و باز به چشم دیدم که تمام حضار فردای همان روز با او با عزت و احترام برخورد کردند و حتی چندباری از بنده هم خواستند که دست از بیزاری از وِی بکشم.

چه چیز جز سرمایه مالی آن جوان بی‌شرم را بی عزت، و مورد عتاب قرار نداد. در واقع تنها محافظش نشد؟!
حتی به چشم می‌بینم که عده‌ای ناباورانه در تلاش برای شستن آن بی شرمی محظ اند.
کسانی که اگر پایش بی‌افتد آن جوانک به خود ایشان هم رحم نخواهد کرد...
@ForAzadism
جنگ ایران و عراق (۵)

تأثیر هواپیماهای میراژ F1 عراق در جنگ


همانطور که پیشتر گفتم این رشته پست نگاهی خارج از پوسته رسانه‌‌ای دارد و مسائل را آنگونه که واقعی بودند و احساس می‌گشتند مورد بررسی قرار می‌دهد.

در سال‌های نخست جنگ برتری هوایی به لطف F14 tomcat ها در اختیار ایران بود، گاهی این برتری شکننده می‌شد اما از دست نمی‌رفت. اما با طولانی شدن جنگ و تحریم‌هایی که مانع نو کردن ارتش ما می‌شد برتری هوایی کشور مدام کاسته می‌گشت. از طرفی عراقی‌ها نمی‌توانستند شوروی را برای گرفتن تجهیزات پیشرفته‌‌تر و استراتژیک راضی کنند که باعث سرخوردگی این کشور گشته بود.
در نهایت عراق تصمیم می‌گیرد یک گردش بزرگ به سمت پول دوست‌ترین کشور اروپا یعنی فرانسه کند و نه تنها از ایشان تسلیحات بسیار مدرن بلکه قراردادی برای ساخت نیروگاه‌ هسته‌ای ببندد که در پست شماره ۳ به چگونگی نابودی و عملیات مشترک ایران و اسرائیل نسبت به آن پرداختم.

عراق سال‌های نخست نمی‌توانست هواگردهای خود را به راحتی وارد مرز ایران کند و دست به عملیات زند چراکه به سرعت گشتی‌های F14 ایرانی که مجهز به موشک فونیکس بودند بر سرشان خراب شده و تلفات جدی به ایشان وارد می‌داشتند. از طرفی طی قراردادی با آمریکا ایران هم نمی‌توانست خارج از مرزهای خود از f14 یا فونیکس استفاده کند و عملیات‌های فرامرزی به F4 فانتوم و F5 تایگر واگذار می‌شد.
اما بازهم دست بالا در اختیار ایران بود تا اینکه فرانسه میراژ‌ها را به همراه موشک‌های استراتژیک اگزوسه و سوپر ۵۳۰ اف در اختیار این کشور گذاشت که ناگهان جان تازه‌ای به عراقی‌ها داد.
موشک اگزوسه یک موشک ضد کشتی است که عراق با آن به صورت گسترده لطمات جدی در جنگ نفتکش‌ها به ما زد و جالب است بدانید این موشک در جنگ جزایر فاکلند هم توسط آرژانتین علیه بریتانیا استفاده شد که خوش درخشید و باز جالبتر اینکه پیش از انقلاب ایران نیز مدتی خرید اگزوسه را بررسی کرد و اگر درست یادم باشد نهایتا بجای آن هارپون را از آمریکا دریافت کرد.
شوک و موفقیت‌های پی‌در‌پی میراژ‌ها بسیار به عراقی‌ها چسبیده بود و حتی در چند عملیات توانستند F14های ما را نیز ساقط کنند که البته تنها در یک عملیات یک تامکت ایرانی دو یا سه فروند میراژ عراقی را به تنهایی شکار می‌کند.
اما باز بگذارید یک قدم فراتر رویم. عراق برای اولین بار طی جنگ بواسطه ضعیف شدن نیروی هوایی ما می‌توانست با میراژهای خود تا تهران نفوذ کرده و دست به بمب‌باران مناطق حتی مسکونی زند. البته بعد از قضیه مک فارلین که باعث شد ایران دوباره به تعداد زیادی فونیکس و موشک‌های پدافندی دست‌یابد اینکار برای عراق دشوار و مجبور به احتیاط بیشتر شد.

نهایتا جنگ تمام شد و سالها بعد عراق درگیر جنگ خلیج فارس با ائتلاف آمریکا و متحدانش شد و تعدادی از همین میراژ‌های F1 بخاطر شکار نشدن توسط آمریکایی ‌ها به ایران پناه آورده و اکنون در مرز شرقی ایران مشغول خدمت‌اند و ایران آنها را بخشی از غرامت خویش برداشته و دیگر به عراق باز پس نداد.
میراژ در زبان فرانسوی اگر درست یادم باشد به معنی شبح می‌باشد و این هواپیما حتی در فرانسه هم تا سال ۲۰۱۴ در خدمت ماند.
در نبرد بین میراژهایf1 فرانسوی و f14 و f4 های ایرانی در مجموع ۳۵ جنگنده ایران و چیزی همین حدود میراژ فرانسوی به دست یکدیگر شکار شدند.
ادامه دارد...

#مهدی_آزاد
قسمت ۴ https://www.tgoop.com/ForAzadism/3521
@ForAzadism
تنها جایی که پایانی براش نیست حماقته.
@ForAzadism
2024/06/07 13:16:06
Back to Top
HTML Embed Code:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function pop() in /var/www/tgoop/chat.php:243 Stack trace: #0 /var/www/tgoop/route.php(43): include_once() #1 {main} thrown in /var/www/tgoop/chat.php on line 243