Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
«شخصا یکی از دلایلی که صفحه‌تون رو دنبال می‌کنم این است که خیلی نگاهتون جامع است. یعنی هیچ دست بالا رو نمیدید به یک نگاه خاص. با اینکه صفحه برای حقوق خداناباوراست ولی دیروز دیدم از آخوندی به نام برقعی نوشتید که توسط این حکومت کشته هم شد و چقدر روشن اندیش بود و شاید از بسیاری از خداناباوران بیشتر تونست مکر و فریب آخوندای دکاندار دین رو رو کنه. لطفا همین رویه رو ادامه بدید. ما عمیقا به نگاه هایی نیاز داریم که به جای بلندگوی یک نگاه بودن تلاش داشته نگاه‌های مختلف رو شناسایی کنه و به رسمیت بشناسه»

- متن ارسالی از همراهان

-- از این همراه گرامی و محبتی که داشتند بسیار سپاسگزار هستیم. بله بخشی از تلاش ما در این صفحه تلاش برای بسط مدارا و رواداری است و گام اول رواداری همان چیزی است که ایشان به درستی آن را به رسمیت‌شناسی نگاه‌های مختلف دانستند.

مطلب مورد نظر ایشان نیز مطلبی است که در این صفحه درباره زنده‌یاد ابوالفضل برقعی نوشته شد.

تصویر این پروفایل در وبسایت «گفت‌وشنود» را در اینجا می‌بینید. این پروفایل را در اینجا بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/abolfazl-borghaei/

#گفتگو_توانا #ابوالفضل_برقعی #حقوق_خداناباوری #رواداری

@Dialogue1402
شقی‌ترین مردم، متولی شریعت است!

در یادداشت‌های روزانه‌ی محمدعلی فروغی، حکایتی از قول کسی به نام حاجی شیخ هادی نقل می‌شود که از زوایای مختلف قابل توجه است. در این حکایت کسی نذر غیرمتعارف می‌کند و مجبور می‌شود برای ادای نذرش، تبهکارترین مردم را پیدا کند. او در جستجوی خود از رده‌های پایین قدرت، نهایتاً به شاه می‌رسد و شاه هم مسئولیت اعمال خودش را قبول نکرده، به ملا ارجاع می‌دهد با گفتن اینکه من «فراش شریعت»ام و قانون دین را اجرا می‌کنم.

در این حکایت، این ملاست که تلویحاً می‌پذیرد که شقی‌ترین مردم است؛ اما منتی بر سر نذرکننده می‌گذارد و می‌گوید برای اینکه نذرت را ادا کنی، قبول می‌کنم و «صورت شرعی» به کارت می‌دهم! شاید این حکایت نهایتاً خود مردمی را مسئول وضع می‌داند که خود بخشی از هنجارهای شرعی جامعه‌اند و به جای توقف عمل به آن، به بازتولیدش کمک می‌کنند. کنایه‌ای از اینکه تا دین یک جامعه درست نباشد، از مسئولان اجرایی هم نمی‌توان چیز زیادی انتظار داشت.

شما درباره‌ی این حکایت چه فکر می‌کنید و کدام وجه معنایی آن را برجسته‌تر می‌دانید؟

#دین #نقد_دینی #رواداری #نوگرایی_دینی #گفتگو

@Dialogue1402

مارتین لوتر یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌ها در تاریخ آیین مسیحیت و از پیشوایان نهضت اصلاحات پروتستانی است.

 ۱۵ ژوئن سال ۱۵۲۰ روزی است که پاپ وقت «لئون دهم» مارتین لوتر کشیش آلمانی را که تز تازه‌ای مطرح ساخته بود مرتد خواند، از کلیسای کاتولیک بیرون راند و تهدید به تکفیر کرد در آن زمان مجازات تکفیر پاپ، سوختن در آتش بود.

با وجود این، لوتر و روش او «مذهب تازه ــ پروتستان یا معترض» باقی ماند و اکنون در سراسر جهان بیش از ششصد میلیون پیرو دارد.

#مدارای_مذهبی #پروتستان #مسیحیت #رواداری #تنوع_ادیان

@Dialogue1402
Forwarded from گفت‌وشنود
ایران زادگاه دو دین بزرگ است و چند دین را نیز پرورش داده است.

در عین‌حال مشاهدات و روایت‌های گوناگون نشان می‌دهد که ایران از جمله کشورهایی است که جمعیت دین‌ناباور و خداناباور نیز در آن عدد قابل توجهی هستند؛ اگرچه به علت محدودیت‌های رسمی، تعداد آماری از آن در دست نیست.

ایران در دوره باستان پناهگاه مسیحیانی بوده است که از مناطق تحت سیطره‌ی روم - که هنوز مسیحی نشده بود و مسیحیان را آزار می‌داد. - فرار می‌کردند.

ایران همچنین از معدود کشورهای بوده است که یهودی‌ستیزی نه تنها در آن شکل گسترده‌ای پیدا نکرد بلکه در دوره یهودی‌ستیزی طی جنگ جهانی دوم، دیپلمات‌های ایرانی به یاری یهودیانی شتافتند که هدف رژیم هیتلری بودند.

ایران در عین‌حال تجربیات تلخی نیز داشته است. آزار بهاییان قدمتی بیش از یک قرن دارد. تنها در دوره پادشاهی پهلوی و آن هم به ویژه در دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی بود که آزار بهاییان بسیار کاهش یافت.

همچنین برخی از مسلمانان متعصب در برخی شهرها همچون مشهد در قرن ۱۹ یهودیان را مجبور به تعویض دین می‌کردند.

پس از ۵۷ نیز متاسفانه به دفعات شاهد اعدام و قتل جوانان و اندیشمندانی بودیم که به «جرم» عدم باور به مقدسات اسلامی مورد هدف جمهوری اسلامی قرار گرفتندو

آنچه مبرهن است این است که ایران کشوری متکثر است. کشوری با عقاید و مذاهب گوناگون و حضور دین‌ناباوران و خداناباوران.

شما حضور اقلیت‌های مذهبی و عقیدتی را در ایران یک فرصت می‌بینید یا تهدید؟

نظر خود را با ما در میان بگذارید؛ در پناه این گفتگوهاست که می‌توانیم فرهنگ مدارا را گسترش دهیم.

#گفتگو_توانا #مدارا #همزیستی

@Dialogue1402
‌‌
هنگامی‌که یک نفر دچار توهم می‌شود، می‌گویند دیوانه است، هنگامی‌ که افراد بسیاری دچار توهم می‌شوند، می‌گویند مؤمن هستند.

شما چه فکر می‌کنید؟

#باورمندان
#خداناباوران
#رواداری

@Dialogue1402
«تلماسه»
معرفی فیلم

می‌گه: اسم پنهانی تو چیه؟ چانی می‌گه: سی‌هایا! (Sihaya) می‌پرسه این اسم چه معنی داره؟ می‌گه: بهار بیابان! لابد از باب ادبه که جواب می‌شنوه: خیلی زیباست! اما چانی می‌گه: متنفرم ازش! چون بر مبنای یک امیدواری دروغه!

چانی در واقع می‌گه «false prophecy» که یعنی «نبوت باطل.» اغلب ما ایرانیان هم دو اسمی هستیم؛ اسمی که معمولاً عربی- اسلامی‌ست و در شناسنامه درج می‌شود و بنابراین اسم رسمی ماست و اسم دومی که معمولاً یک نام ایرانی اصیل است. آیا ما ایرانیان هم این دو اسمی بودن را همان‌گونه تجربه می‌کنیم که کاراکتر چانی در قسمت دوم فیلم «تلماسه»؟ آیا اسم رسمی ما مانند اسم پنهان چانی، بر یک دروغ بنا شده است!؟ بر یک چشم‌انداز دینی باطل و فریبنده!؟ بر چیزی در حد «بهار بیابان»!؟

آنکه مردم بومی سیاره‌ی اترکیس، «مهدی» می‌خوانند طرف صحبت چانی در این سکانس است. آنها بر سر تلماسه‌ای نشسته‌اند و «مهدی» توضیح می‌دهد که قلعه‌ی پدرانش در سیاره‌ی دیگر بر صخره‌ای بنا شده که مشرف به دریاست. اما چانی که در سیاره‌ی پوشیده از تلماسه بزرگ شده، اصلاً نمی‌داند دریا چیست و چطور می‌توان در آبی بزرگ «شیرجه» رفت! او ققط می‌داند که در بیابان، بهاری رخ نمی‌دهد. بنابراین اسم دومش، یعنی «چانی» را ترجیح می‌دهد.

از رمان علمی- تخیلی فرانک هربرت با نام «تلماسه» اقتباس‌های سینمایی متعددی انجام شده است. قسمت دوم یکی از جدیدترین این اقتباس‌ها، به کارگردانی دنی ویلنوو (Denis Villeneuve) در سال جاری میلادی (۲۰۲۴)‌ از شبکه‌های تلویزیونی پخش گردید و در دسترس علاقه‌مندان به این ژانر است. از این کارگردان پیش از این، دو فیلم دیگر از همین ژانر، یعنی «ورود» (Arrival) و بلید رانر ۲۰۴۹ (Blade Runner 2049) را تماشا کرده‌اید.

چهارچوب کلی داستان رقابت دو خانواده‌ی اشرافی…

برای مطالعه‌ی ادامه‌ی این یادداشت به صفحه‌ی گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/dune-2/

#هویت_دینی #نبوت #نبوت_باطل #مهدی #مهدی_موعود #موعودگرایی #سوشیانس #مسیح #تلماسه

@Dialogue1402
*اطلاع‌رسانی: گفت‌وگوی زنده

*موضوع: «دادگاه ویژه‌ روحانیت»، طی ۴۵ سال، آیا برای امتیازدهی به معمم‌ها بوده؟ یا ابزار سرکوب و حذف بخشی از آن‌ها؟ کدامشان؟

*مهمان: محمد هدایتی، دین‌پژوه؛ موسس و مدیر تلویزیون سلام

*میزبان: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

*محل: اینستاگرام #توانا

*زمان: شنبه ۱۵ جون/ژوئن ۲۰۲۴
۲۶خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ (به وقت ایران)

*محور‌ها:
-آیا همه‌ی طلبه‌ها، حکومتی هستند؟

-«دادگاه ویژه‌ روحانیت» چه زمانی و با چه انگیزه‌ای تشکیل شد؟

-آیا تاسیس آن هم (مثل دادگاه انقلاب)، شیوه‌ای از روش‌های ج. ا. بود برای ارعاب منتقدان؟

-اساسا رسیدگی به اتهامات عده‌ای، به شکل متفاوت، تبعیض قانونی نیست؟

-اصولا حساسیت بر آرای برخی حوزوی‌ها برای چیست؟

-معترضان ِ معمم، آیا به حقوق بشر باور بنیادین دارند؟ چه‌طور؟

*شما نیز دعوتید تا تحلیل/تجربه/نظر خود را به گروه گفت‌وشنود آموزشکده‌ی جامعه‌ی مدنی #توانا بفرستید:
T.me/Tavaana_Admin
 .مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، در خطبه‌های نماز جمعه در ۲۵ خرداد در زاهدان از «ممنوعیت» نامزدی «زنان و اهل سنت» در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران انتقاد کرد.امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد تا زمانی که سیاست‌ها تغییر نکند رئیس‌جمهور «نمی‌تواند در ایران کاری بکند.»
مولوی عبدالحمید گفت: «ممنوعیت ثبت‌ نام و حضور «زنان و اهل‌سنت برای تصدی پست ریاست‌ جمهوری که در اصل ١١۵ قانون اساسی آمده است، با شریعت اسلام و قوانین بین‌المللی مطابقت ندارند و در طول این ۴۵ سال سه قشر زنان، اهل‌سنت و آن ‌دسته از شایستگان و توانمندانی که از طیف خاص مذهبی و سیاسی نیستند همواره محروم شده‌اند.»

جمهوری اسلامی همواره حقوق اجتماعی و سیاسی طیف وسیعی از جامعه از جمله خداناباوران و باورمندان به ادیان دیگر غیر از مذهب رسمی را بطور گسترده نقض و با انواع فشار اجتماعی مواجه و به حاشیه رانده است.

متن کامل

#خداناباور #حکومت_مذهبی #انتخابات_تبعیض‌_محور

@Dialogue1402
اطلاع‌رسانی گفت‌وگوی زنده

*موضوع: «رَجُل سیاسی»؛ اسم رمز ِ ۴۵سال انواع حذف

*مهمان: لیلی پورزند، کارشناس برابری جنسیتی و حقوق زنان
*میزبان: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

*زمان: یکشنبه ۱۶ جون/ژوئن ۲۰۲۴
۲۷خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ (به وقت ایران)

*محل: صفحه‌ی اینستاگرام توانا

*محور‌ها:

-عبارت «رجال مذهبی و سیاسی» از کجا آمد؟
-چه‌ فکری پشت آن بوده/هست؟

-این شرط (در قوانین جمهوری اسلامی) نه تنها نام بیشتر جمعیت ایران را از فهرست «انتخاب‌شونده»ها (لیست ِ داوطلبان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری) خط زده است، بلکه فقط جمعی خاص از «انتخاب‌کننده‌»ها را نگه داشت. چرا؟

-کدام «مردان» «مذهبی» و «سیاسی»؟

-هر شکلی از «تبعیض»، یعنی نقض منشور جهانی حقوق بشر. چرا قانون‌گذاران جمهوری اسلامی، از زیر پا گذاشتن معاهدات بین‌المللی، ترسی نداشته‌اند؟

-آیا «رجل سیاسی» ِ این ۴۵سال حاکمیت اسلامی، از روی کار آمدن ِ زنان (یا از پیروان مذاهب و ادیان دیگر، یا از خداناباوران)، می‌ترسند؟ چرا؟

*شما نیز دعوتید تا تحلیل، تجربه یا نظر خود را، مکتوب، صوتی یا تصویری، به آموزشکده‌ی جامعه‌ی مدنی توانا بفرستید.
T.me/Tavaana_Admin
‌‌
حکومت جمهوری اسلامی خداناباوران، دین‌ناباوران و باورمندان به ادیان دیگر را با تبعیض مواجه می‌کند و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد به دلایل مختلفی که عمدتاً ریشه در ایدئولوژی سیاسی و مذهبی این حکومت دارد.

جمهوری اسلامی بر اساس اصول و آموزه‌های شیعه اثنی‌عشری بنا شده است، این ایدئولوژی مذهبی، که در قانون اساسی و ساختارهای حکومتی منعکس شده، تأکید بر اولویت مذهب رسمی کشور دارد. از این رو، افرادی که به این مذهب معتقد نیستند، با تبعیض و محدودیت‌های مختلفی مواجه می‌شوند.

از آنجاکه حکومت ایران به دنبال حفظ انسجام و کنترل قدرت سیاسی خود است، افراد یا گروه‌هایی که به باورهای مذهبی یا عقیدتی متفاوت معتقدند، را به عنوان تهدیدی برای انسجام ایدئولوژیک و ثبات سیاسی حکومت تلقی می‌کند، بنابراین، تبعیض و فشار بر این افراد را برای کنترل و کاهش این تهدیدات بکار می‌برد.

ادامه مطلب

#خداناباور #دین_ناباور #حکومت_مذهبی
@Dialogue1402

پیام قابل تامل همراه گرامی صفحه گفت‌وشنود دارای نکته مهمِ لزوم آموزش غیر عقیدتی به کودکان و نوجوانان و تاثیر کادر آموزشی غیر مذهبی در سرنوشت و آینده کودکان است.

فرآیند آموزش، انتخاب کادر آموزشی و مطالب درسی در جمهوری اسلامی با هدف تربیت ایدئولوژیک تنظیم می‌شود و این مساله در شکل‌گیری شخصیت و آینده کودکان و نوجوانان نقش خواهد داشت.

شما چه تجربه‌ای از آموزش و برخورد مذهبی و عقیدتی در محیط آموزشی دارید؟
آیا آموزش‌های مذهبی و آموزگاران مذهبی را مناسب می‌دانید یا ترجیح می‌دهید فرزندانتان در یک محیط علمی و مستقل از مذهب تحصیل کنند؟

#حکومت_مذهبی #آموزش_ایدولوژیک #باورمندان #خداناباوران

@Dialogue1402

دوگانه‌های رفتاری جمهوری اسلامی درمقابل جامعه و خواص همیشه جای پرسش و تامل بوده است.

در حالی که استفاده از اینترنت و فضای مجازی برای عموم مردم در ایران روزبه‌روز با محدودیت بیشتر مواجه می‌شود، در خبرها آمده است که: «مدرسه مجازی امام حسین»، وابسته به ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه اعلام کرد که «از افراد متقاضی فراگیری دوره‌های عمومی دانش حوزوی در این مدرسه ثبت نام می‌کند» و عموم مردم می‌توانند «امکان تحصیل در این حوزه علمیه مجازی» را داشته باشند.

حال پرسش مهم اینجاست علاوه بر نادیده گرفتن جامعه متکثر با باورهای مختلف اعم از باورمندان و ناباورمندان، در برخورداری از امکانات برابر و مناسب، چرا جمهوری اسلامی از منابع و ثروت‌های عمومی برای ترویج و گسترش عده و مذهبی خاص بهره می‌برد؟

#فرقه_گری #خداناباوران #باورمندان #شیعه_گری

@Dialogue1402
افراط‌ گرایی مذهبی؛ زمینه‌ساز تضعیف مشارکت شهروندان در فرایند تصمیم‌گیری

اعتماد ملی یکی از بزرگترین شاخصه‌های یک نظام دموکراتیک و پیشرفته است.

بر این اساس است که برخی نویسندگان اعتماد ملی را مرتبط با رشد اقتصادی کشور نیز می‌دانند. به عنوان نمونه داریوش همایون گفته بود: «اعتماد در زندگی ملی نقش اساسی دارد. اگر کمترینه‌ای از اعتماد در جامعه نباشد نهادهای سیاسی و مدنی لازم برای دمکراسی به قدرت کافی نمی‌رسد و رشد اقتصاد کند می‌شود».

در چنین وضعیتی است که ترویج افراط گرایی مذهبی می‌تواند دقیقا در جهت عکس عمل کند و موجب تضعیف نظام دموکراتیک و مشارکت شهروندان در فرایند تصمیم‌گیری شود: «به این دلیل که بسیاری از افراد از هراس از خشم نیروهای افراطی است که از بیان عقاید خود به صورت آزادانه پرهیز می‌کنند».

آیا نمی‌توان یکی از دلایل کم‌شور بودن انتخابات ریاست جمهوری کنونی در ایران را افراط گرایی مذهبی جمهوری اسلامی دانست؟

نظر شما چیست؟

#گفتگو_توانا #افراط_گرایی #تعصب_مذهبی #انتخابات_ریاست_جمهوری

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از ساسانیان تا سکولاریسم
اپیزود دهم
دیگری‌نامه

… ریچارد پین ضمن تاکید بر اینکه این نوع رواداری دینی و عقیدتی از شاهان ساسانی دیده شده است، بر مبنای یک گزارش می‌گوید که نه فقط یکتاپرستان، بلکه حتی باورمندان به نظام چندخدایی هم در دربار ایران اجازه‌ سخن گفتن داشتند. او می‌نویسد: 

‏«کتاب «سرگذشت مار قره‌داغ»، با پیش‌کشیدن تناقض‌های موجود بین فلسفه‌ رومی و دین زرتشتی، پاسخی از برخی جهات بی‌سابقه در ادبیات سُریانی شرق به تلاش‌های دربار ساسانی برای جذب علوم جهان ارائه کرد. باوجود این، آنچه این متن با دربار در میان گذاشت، این پیش‌فرض بود که مخالفان مذهبی می‌توانند نظام‌های عقیدتی خود را با هم مقایسه کنند و مذاهب خود را به‌عنوان گونه‌های متفاوت از لحاظ فکری قابل‌مقایسه‌ یک سنخ از اندیشه و تجربه‌ بشری بدانند. این احتمالی‌ست که دولت روم در جریان مسیحی‌شدن خود مانع از آن شده بود. 

‏از منظر رومی، مناظره‌های انتقادی درباره‌ حقایق دینی به مشخصه‌ فرهنگ سیاسی ایران تبدیل شد. براساس گزارشی موسوم به مناظره‌ای مذهبی در دربار ساسانی که متنی یونانی‌ست که در قرن شش میلادی در سوریه‌ روم تالیف شده است، دربار ایران میزبان مناظره‌ای آزاد بین مسیحیان، یهودیان و چندخداباوران شد که طیف وسیعی از متون و عقاید را شامل می‌شد که دربار وقت روم آن‌ها را شرک‌آمیز و لذا، غیرقانونی می‌دانست.»

‏برای مطالعه‌ی متن این اپیزود رجوع کنید به:

https://dialog.tavaana.org/podcast_others_10/

‏برای شنیدن نسخه‌ی کامل در یوتیوب به:

https://youtu.be/YPoCvpe5J9A?si=3KgN6CSDtViciqCJ

‏برای شنیدن نسخه‌ی کامل در کست‌باکس به:

‏⁦ castbox.fm/vb/653021894

‏و برای شنیدن نسخه‌ی کامل در ساند کلود به:

‏⁦ on.soundcloud.com/Y7FFm

‏رجوع کنید.

‏⁧ #دیگری_نامه⁩ ⁧ #ساسانیان⁩ ⁧ #رواداری⁩ ⁧ #آزادی_دینی⁩ ⁧ #مسیحیت⁩ ⁧ #زرتشتی⁩ ⁧ #بهدینی⁩ ⁧ #گفتگو

‏⁦ @Dialogue1402

‏یک مقام ارشد پلیس جمهوری اسلامی بار دیگر کاربران فضای مجازی را تهدید کرد و از «جرم» بودن «بازنشر و انتشار نظرسنجی‌ها» که از «مجاری غیر رسمی انعکاس پیدا می‌کند و مبدا آن مشخص نمی‌باشد» خبر داد.

پیش از این رسانه‌های حکومتی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه با انتشار خبر تشکیل پرونده علیه برخی از وب‌سایت‌ها و روزنامه‌ها از آغاز دور تازه‌ای از جرم‌انگاری و کنترل پوشش اخبار در ایام «انتخابات» در جمهوری اسلامی برای تصدی پست «ریاست جمهوری» خبر داده بود.⁣

جمهوری اسلامی همواره برای ارائه آزاد آرا و نظر توسط گروه‌هایی مثل خداناباوران، ناباورمندان به دین و باورمندان به ادیان و مذاهب دیگر مانع تراشیده و انها را از مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی محروم ساخته.
هرچند قوانین سخت‌گیرانه و نظارت های مستمر بر نحوه انتخابات به صورت عمومی اعمال می‌شود، اما اظهار نظر توسط گروهایی که نظام سیاسی تلاش در نادیده گرفتن آنها دارد، همواره شدیدتر و این افراد بیشتر تحت نظارت قرار گرفته‌اند.

⁣به نظر شما چرا جمهوری اسلامی از ارائه آزاد رای و نظر مردم هراس دارد؟

#خداناباوران #دین_ناباوران #ندانم‌گرا #فرقه_گری #حکومت_مذهبی
@Dialogue1402

طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب، با بیان اینکه «مهدکودک ها‌ نیاز به حمایت گروه‌هایی دارند که متخصص، انقلابی و متدین هستند»، گفت: «روی مهدکودک ها خوب کار کنیم و مهد تراز داشته باشیم، خروجی اینها در سال های بعد، نوجوان‌های تراز خواهد بود.»

اساسا یک‌دست‌سازی جامعه از منظر باورها و گرایشات فکری و مذهبی پدیده‌ای مختص حکومت‌های تمامیت‌خواه و فرقه‌ای است و چنین پدیده‌ای با روح دموکراسی و آزادی در تضاد است.

به نظر شما نوجوان و جوان تراز چگونه تعریف می‌شود؟
آیا از نظر شما تعاریف خاص حکومتی از جوانان تراز بصورت عمومی و واقعی جامعه را دربرمی‌گیرد؟ و جایگاه افرادی که دین‌باور و مذهبی نیستند در این میان کجاست؟

#خداناباور #دین_ناباوران #حکومت_مذهبی #فرقه_گرایی

@Dialogue1402
محسن مهدویان، مدیرعامل روزنامه‌همشهری، که پیشتر معاون خبر در خبرگزاری فارس - وابسته به سپاه پاسداران - بوده، پیش از این گفته بود که حجاب در جمهوری اسلامی، برآمده از اراده مردم است.

سوال این جاست که چرا اینهمه هزینه برای گشت ارشاد و ستاد امر به معروف و سازمان تبلیغات و ... می‌شود؟

چکمه‌هایتان را از پشت مردم بردارید تا اراده مردم مشخص شود!

طرح از مانا نیستانی

- برگرفته از توانا

#نه_به_حجاب_اجباری #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یکی از همراهان با ارسال این ویدئو نوشت:

«سلام وقت بخیر و خسته نباشید و با تشکر و قدردانی از تمامی زحمات برای توانمند سازی و آگاهی بخشی به مردم ایران.

سخنان این روحانی عراقی برام هم جالب و هم تعجب برانگیز بود...

به واقع شاید بتوان گفت تنها آخوندیست که به جای انواع دروغ و اشاعه باورهای خرافی واقعیت رو به زبان آورد (لااقل تنها آخوند در محدوده دیده ها و شنیده های من).

پیشنهاد میکنم توی کانال بزارید ، حتما برای مخاطبان هم جالب هست»

- نظر شما درباره دلیل‌آوری این روحانی علیه ایده حکومت دینی چیست؟

#گفتگو_توانا #آگاهی_بخشی #روحانیت_شیعه #حکومت_دینی

@Dialogue1402
2024/06/17 12:51:27
Back to Top
HTML Embed Code: